КРИБ ще връчи на премиера Бяла книга за българската икономика и бизнес

Бялата книга за българската икономика и бизнес през 2006 г. - "Краят на прехода – европейското бъдеще", ще връчи утре председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Иво Прокопиев на премиера Сергей Станишев, съобщиха от правителствена информационна служба.


На срещата ръководството на КРИБ ще представи своите оценки и препоръки за икономиката на страната, развитието на социалния диалог и създаването на бизнес среда, в която производителността и конкурентоспособността на българските фирми се повишават непрекъснато.


Бялата книга на КРИБ е анализ на българската икономика и бизнес през 2006 г. и оценка на европейските предизвикателства и перспективи. Задачата е да идентифицира основните постижения и проблеми пред икономиката и да подскаже възможните решения и политика за преодоляването им.
В документа се прави не само анализ на достиженията, ограниченията и рисковете пред българската икономика през м. г., но и оценка за възможностите за развитие.


Книгата съдържа и конкретни препоръки с цел успешно стартиране на българския бизнес в Европейския съюз. Тя е и ориентир за членовете на КРИБ в настоящето и европейското бъдеще на България.


Освен върху макроикономическите процеси и необходимите промени, Бялата книга акцентира и върху постиженията и проблемите в отделни сектори на икономиката като енергетика, добивна промишленост, строителство и недвижимо имущество, ИКТ-сектора, които са особено важни за членовете на КРИБ.

Коментари (0)
  1. 1
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK