Започна третият конкурс за младши експерти

Министерството на държавната администрация започна в понеделник регистрацията на кандидатите за участие в третия централизиран конкурс за младши експерти. Конкурсът ще се проведе от 26 до 30 ноември в тестови центрове в пет града - София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново.


Регистрацията за участие става по електронен път чрез попълване на онлайн бланка на сайта на Института по публична администрация и европейска интеграция (www.ipaei.government.bg). Изискванията към кандидатите са да имат завършено висше образование със степен бакалавър или магистър или завършен колеж със степен специалист. Няма изисквания за професионален стаж. Всички, които успешно преминат конкурса, стават част от националната база данни, от която всяка администрация може да търси подходящи кандидати за младши експерти.


Първият централизиран конкурс се проведе през ноември 2006 г., а вторият през юли 2007 г. На двата се явиха общо 1500 кандидати, от които в момента в банката с млади кадри са 251 души. От успешно издържалите първите два конкурса вече са назначени 55 младши експерти, като от тях 7 са на работа в Министерството на държавната администрация.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK