ЕНСК: Трябва да се промени методиката за допитване на учителите за стачката

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (9)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Това
  *****
  Неутрално

  Това не трябва да става.
  защото в селските училища с маломерните паралелки не се стачкува. те са с по 5-6 учитела а да се броят на равно с училище с 75 учителя не е честно.
  Явно Янка иска да ни предаде.
  Затова НОВ съюз на учителите

 2. 2 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  И като променят методиката какво?
  Ще изкарат 99,99% за прекратяване.
  Голямо ибрикчийство от страна на вече станалите казионни синдикални активисти и нищо повече.
  А резултатът за обществото ще е плачевен.

 3. 3 Профил на Jana
  *****
  Неутрално

  Синдикатите са продажни и прецакаха всичко.
  Имаме ли нужда от таъв синдикат?!

 4. 4 Профил на зара
  *****
  Гневно

  Димитър Манолов,Пламен Димитров и Янка Такева за пореден път се опитват да ни предадат!Ще им позволим ли това?Предатели,продажници-олко ви платиха?Има ли истински синдикати в България?Какви са успехите им до сега?Отъркват се о у всяка власт мерзавците!

 5. 5 Профил на баба
  *****
  Гневно

  изгубени в преговори, даскали, а сега ??? И не казахте нито дума за учениците....

 6. 6 Профил на bojkova
  *****
  Неутрално

  жие бе скапани даскали покраи жас знаетели колко ьора седят гладни

 7. 7 Профил на учител
  *****
  Неутрално

  по-скоро съсловен съюз

 8. 8 Профил на Krisi
  *****
  Неутрално

  ОТКРИТО ПИСМО ДО ГРАЖДАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  Днес е 1 ноември - Ден на народните будители!
  Ние сме учители и стачкуваме ефективно от 24 септември. На 26 октомври 2007 г. споразумение между Правителството и Обединения стачен комитет не бе подписано. Стачката продължава. Тя е безсрочна.
  Време е всички да проявим гражданска активност и заедно да предложим принципно решение за изход от изключително сложната за всички ни ситуация.
  Осъзнавайки, че отговорността за обучението и възпитанието на нашите деца е тяхно право и наша обща отговорност, предлагам на общественото внимание следното предложение, съгласувано със Светозар Гледачев – финансов експерт:

  1. Основната заплата на учителите да е обвързана с минималната работна заплата за страната, като бъде не по-малка от две минимални работни заплати за начинаещ учител и не повече от три минимални работни заплати за останалите, като диференциацията на заплатите се получи през делегираните бюджети, единните разходни стандарти и системата за диференцирано заплащане. Директорите се задължават да го съгласуват с педагогическите съвети .
  Въпрос на добра воля е да се види, че това е напълно реалистично и справедливо, като се изхожда от идеята, че образованието е приоритет на държавата, но и нарастването на доходите в публичния сектор не бива да предизвиква браншово противопоставяне и социално напрежение. В бюджета за 2008 г. могат да се предвидят средства, които да са в съответствие с този принцип за формиране на средната учителска заплата.
  2. По аналогичен начин да се подходи и при изработването на единните разходни стандарти, което означава, че издръжката на един ученик следва темповете на икономическо развитие на страната, т.е. следва нарастването на брутния вътрешен продукт на Република България и се актуализира всяка година.

  Съвременното образование е насочено към съхраняване на общочовешките ценности и формиране на активна гражданска позиция. През изминалите шест седмици ние изразявахме нашите искания мирно, цивилизовано. С търпение и вяра в здравия разум очаквахме да бъде взето решение, което отговаря на нуждите на българското образование и удовлетворява справедливите ни искания за трудово възнаграждение, което да задоволява основните ни потребности и да ни дава възможност да усъвършенстваме професионалните си знания и умения.
  В тази връзка се обръщаме към всички трезвомислещи хора в България да подкрепят гореизложеното, като го подпишат и изпратят копия от него в Парламента, Министерския съвет, Президентството, общинските съвети, медиите и на всички, които милеят за бъдещето на децата ни и осъзнават, че нашата съдба е в нашите ръце, защото нашето сега е резултат от миналото и зародиш на бъдещето.

  Това писмо, за разлика от много други, не съдържа послание за щастие или нещастие. То не е мантра, нито заклинание, приемете го като акт на свободни хора в демократична европейска страна, каквато искаме да бъде Република България.
  Вие ще постъпете както намерите за добре. Във всеки един от случаите резултатът ще бъде различен.

  БЛАГОДАРИМ ВИ!

  Учители от ПГСАГ
  гр.Пловдив

 9. 9 Профил на Krisi
  *****
  Неутрално

  Време е да създадем бранщова организация с която да се защитаваме. Както е видно с коментара ми който предшества настоящия, ние знаем какво искаме,но се доверихме на хора които не поискаха да ни чуят или предварително ни бяха спазарили.Живота е училище и ние получихме поредния си урок.Жалко за онези, които за последния месец и половина не разбраха за какво става дума.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK