СДС ще настоява за намаляване на данъка върху едноличните търговци от 15 на 10%

СДС ще настояват за намаляване на данъка върху едноличните търговци от 15 на 10 на сто, както и да бъде намален уставният капитал за регистриране на фирми с около 10 пъти. Това съобщи председателят на СДС Пламен Юруков пред журналисти в парламента след среща на ОДС с представители на Конфедерацията на работодателите и индустриалците, Българската търговско промишлена палата, Българската стопанска камара, Асоциация на индустриалния капитал и Съюза на стопанската инициатива.


Според Юруков не е справедливо бюджетният излишък да бъде разпределян от центъра на политическата власт, вместо да бъде разпределян от по-голямото политическо пространство, което представлява Народното събрание, когато го приема.


С този бюджет България през следващата година няма да стане по-богата и фирмите няма да могат да работят по-добре, смята Юруков. Това според него се дължи на нереформирания публичен сектор. Българската икономика ще изпитва и допълнително липса на кадри заради нереформираното образование, допълни лидерът на СДС.
Депутатът от ПГ на ОДС Мартин Димитров съобщи, че представителите на бизнеса са подкрепили идеята на СДС за 10 на сто личен данък със запазване на необлагаемия минимум. Според Димитров такава политика ще увеличи доходите и ще увеличи перспективите и за бизнеса, и за гражданите през следващата година. Мартин Димитров обясни, че СДС е предложил още отпадане на данъка върху дивидентите, намаление на осигурителната тежест с пет на сто. Средата за бизнес трябва да подобрява, а не да се влошава, отбеляза Димитров.


На срещата представителите на организациите са поставили остро въпроса за Закона за местни данъци и такси, обясни депутатът Христо Кирчев. Те са изразили безпокойство, че правителството е запазило сегашния долен праг, а е разрешило растеж нагоре.

Коментари (1)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на D-р Минков
  *****
  Разстроено

  Можеше ли в далечната 1990 някой да допусне, че екскомунистите ще управляват България и през 2007 година и то в коалиция с онзи, когото бяха ограбили и прогонили от страната през 1946-та?

  Дълбокото разочарование през годините на прехода в България идва от съзнанието, че червените не помръдват от своите позиции, а причината за това се крие и в неспособността на новите демократични политически сили да ги прогонят трайно оттам.

  Старите връзки на комунистическата партия и Държавна сигурност пронизват почти всички области на публичния живот в България

  Специфично за България е особено интензивното преплитане на силите на миналото със съветските им – днес руски - колеги.

  България разполага с много бизнесмени, но с много малко държавници. Липсват млади, нови лица, неупотребени от времето на комунизма и от годините на прехода. Най-активните, динамични и талантливи – вече над 1 милион души - са напуснали страната и само малцина се завръщат.

  Кой можеше да си представи в зората на промените, че властта ще попадне в ръцете на олигархическа прослойка от бившата номенклатура, от служители на Държавна сигурност и от престъпници, която ще вкара България в тресавището по времето на Жан Виденов?
  А може ли да ми кажете:ИМА ЛИ ОПОЗИЦИЯ В БЪЛГАРИЯ И ЗАЩО ТЪРПИ ВСИЧКИ АГЕНТИ И ДОНОСТНИЦИ В ПРАВИТЕЛСТВОТО????Или всички приказки - са само за власт...


 2. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK