ГЕРБ има шанс за мнозинство в следващия парламент, ако се коалира с ВМРО и получи подкрепа от СДС и ДСБ

Ако ГЕРБ се коалира с ВМРО и получи подкрепа от обединените десни партии СДС и ДСБ, може да сформира мнозинство в следващия парламент. Това заяви на пресконференция днес Николай Николов от социологическа агенция "Барометър инфо".


Той представи резултатите от изследване на партийните предпочитания сред обществото и нагласите при възможни предсрочни парламентарни избори.


В националното представително изследване, извършено в периода 10-16 декември чрез телефонни интервюта, са участвали 1508 пълнолетни български граждани.
Партия ГЕРБ няма големи шансове да излъчи сама 121 депутати в бъдещия парламент, но тя не е достигнала още крайното си развитие и електоралната подкрепа за нея все още е в процес на нарастване, посочи Николов. Според изследването, ако ГЕРБ се коалира с ВМРО, двете формации ще получат 32 процента от гласовете и заедно ще имат възможност за сформиране на мнозинство.


Самостоятелно ГЕРБ получава подкрепа от 26 на сто от българите, а ВМРО - от 1.9 процента. Според изследването, извън парламента при следващите избори ще останат СДС и ДСБ, ако не се коалират помежду си. Самостоятелно те печелят съответно по 1.5 процента и малко над 1 процент от гласовете. В коалиция за тях
биха гласували 2.92 на сто от българите.


На въпрос дали биха гласували, ако парламентарни избори се състоят днес, 39.52 процента от участниците в проучването отговарят положително, 34.02 процента заявяват, че със сигурност няма да гласуват.


Заявената готовност за гласуване е слаба, което може да се обясни с натрупаната умора от многото избори напоследък, а също и с възмущението у хората след скандалите, съпровождащи местния вот, коментират от "Барометър инфо".


Николов посочи, че тъй като се прави не по време на предизборна кампания, изследването показва по-скоро твърдия партиен електорат. За БСП той е 19 процента, като бележи тенденция за покачване, каза Николов. За ДПС са заявили, че ще гласуват 6.5 процента, а за "Атака" - 5 процента от запитаните.


НДСВ може да бъде наречена най-големият губещ от управлението на тройната коалиция, каза Николов. Партията печели под 1 процент от гласовете, според анкетата. От социологическата агенция обясняват тенденцията на траен отлив на симпатизанти и с вътрешнопартийните деления на парламентарната група на НДСВ. Новата парламентарна формация "Българска нова демокрация" е получила подкрепа от 0.07 процента.


В следващия парламент със сигурност ще влязат ГЕРБ, БСП, ДПС и "Атака", а за СДС, ДСБ и ВМРО това е под въпрос и зависи от бъдещите коалиции, сочат резултатите от изследването.

Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николайчо - стига манипулации!?
  *****
  Неутрално

  Нека ББ да вземе десните ПЛАДНЕШИ ПРИВАТИЗАЦИОННИ КРАДЦИ търсещи послон и спасение за да са на СОФРАТА и да видим какво ще се получи с партия ГЕРБ. Няма да има картинка като тази през 2001г. Провала на ГЕРБ със сините крадци е 100% ГАРАНТИРАН. Хващам се на БАС с ББ и който иска че ще загубат ако вземат за партньори тия атсайдери -крадци на прехода. А, да видим дали анализаторите на ББ ще го схванат, а ко не искат нека сами видят после позора на от загубата.
  Тона НДСВ,СДС,ССД,БНС,ОДС и т.н., които приспиваха сетивата на Народа със сладки приказки за "демокрация" докато течеше процеса на ГРАБЕЖА това не се забравя от излъгания и гладен "електорат". Тях той ПРЕЗИРА, МРАЗИ и дълбоко НЕНАВИЖДА! Без значение дали е Костов, Софиянски или Капон. А за "височеството" и "вервайте" ми, то не е за говорене. Егати наглеците,така наречените демократи крадоха Народа как турчин не го е крал, провалиха се и сега хоп на гърба на ГЕРБ, пак на мръвката и кокала. Е, не така...

 2. 2 Профил на Аз
  *****
  Неутрално

  Самонаричащият се "борец срещу корупцията" или #1 е бил уволнен от НСС, НРС или МВР по времето на Костов и за това им има зъб! Нещо повече! За него корупцията ЗАПОЧВА И СВЪРШВА с Костов. За него НДСВ не са корумпирани, а БСП и Р.ОВЧ. са "света вода ненапита"-според него! Нито веднъж не е споменал за корупция в сегашното упраление или свързана с БСП. Да тъсиш корупция в опозицията значи да отклоняваш вниманието от ДНЕШНАТА КОРУПЦИЯ: АЕЦ"Белене"- свързана с г-н 30%-Р.ОВЧ.; Предсрочно прекратения изгоден газов договор също е по вина на Р.ОВЧ. Но: Кради Русио, кради БСП, за всичко бил виновен Костов-според самозвания "борец с корупцията"!

 3. 3 Профил на usa.........
  *****
  Неутрално
 4. 4 Профил на шихан
  *****
  Любопитно

  Има си приказка със стари к нов бардак не се прави Ако някой се е компрометирал във властта да я сдава и да се върви напред Тя властта е опасна за нетренираните духом разболява ги от властомания опасна болест с тежки последствия затова редовно на преглед и който го закъса - на почивка

 5. 5 Профил на n/a
  *****
  Неутрално

  На мутренска държава точно тъпа мутра като бб и трябва за премиер. И това може да стане благодарение на любимите ни медии и соц. агенции и техните дългогодишни усилия.

 6. 6 Профил на Аз
  *****
  Неутрално

  То много зависи кой, колко и как ще пазарува гласоподаватели. Защото и ГЕРБ, и ДПС, и БСП го правят! Последните избори бяха най-манипулураните и в най-голяма степен купените.

 7. 7 Профил на до другаря -костовист "Аз"
  *****
  Неутрално

  Другарю "Аз",
  на ФОРУМА е ясно че си платен КОСТОВИСКИ манипулатор. Сега пак излъга относно НДСВ и мога да зарина сайта от АРХИВА с коментарите ми за НДСВ. Няма по остри и безкомпромисни в цялото ИНТЕРНЕТ пространство, а освен това водя АРХИВ и винаги мога с линк и съответна дата да го докажа.Миналия ден в сайта zagrada.bg други читатели ти направиха забележка и го пускам да се видиш какъв голям ЛЪЖЕЦ си! Е, това сте ДСБ-арите, кичещи се с прозвището "демократи". Крали и лъгали НАРОДА както се опитваш тук да правиш във ФОРУМА. Това не е селския площад и манипулации просто не вървят.
  http://www.zagrada.bg/show.php?storyid=407982

 8. 8 Профил на подканяне
  *****
  Неутрално

  Къде се загуби бе другарю "Аз"? Има една поговорка за такива като теб - "Голям го ва...и ама мек"! Хайде де, форума чака да ти види умните мисли. Специално съм ти приготвил и друг постинг, нека те четат, за да ти влезе акъл в главата и друг път да не се набутваш между шамарите на ЛИДЕРА на ФОРУМА!

 9. 9 Профил на До#1,#7,#8
  *****
  Неутрално

  До#1,#7,#8: Не всеки доживява твойте години, за да го вади мек-ако това има значение за теб. ДСБ са бедна партия-никога не са имали НИ ЕДИН свой човек в бордове на фирми в Сф!
  А кога и какво си писал-ти-самозван "борецо с корупцията" за БСП и Р.ОВЧ.? Защото почти всичко бледнее пред тях- "грабежът на века"-концесията за м.Тракия и ГРАБЕЖЪТ НА ХИЛАДОЛЕТИЕТО-АЕЦ"Белен"! А дали "съм бил платен"?-Явно по себе си съдиш!

 10. 10 Профил на до №9
  *****
  Неутрално

  Уважаеми №9,
  сташно нещо е СЛОВОТО. Тое могъщо оръжие но в ръцете на ОНЗИ притежаващ ИНТЕЛЕКТ и ИНФОРМАЦИОННА МОЩ.
  1. Знаеш ли какво прави БУЛДОКА;
  2. Като захапе и бавно приддвижва захапката;
  3. Това си ТИ в момента-не съм виновен че се вреше да те захапя, въпреки че нямах желание но си изключително нагъл платен манипулатор при това ДСБ-ар.;
  4.Що се касае за грабежа на века това е така наречената приватизация на перлата внасяла ежегодно в хазната 100млн и се нарича БТК;
  5. Под нея седи далаверата с БГА"БАЛКАН" струваща също над милиард но шътната на цената на един мезонет-150000 долара. Няма да обяснявам за материалните активи на "БАЛКАН", националните, задграничните и прочие. Само хотел ПЛИСКА от нейните активи оставям ти го за домашно колко му е цената. Трябваше обаче да се разбие на няколко ЕЪР-чета нали?
  6.Що се касае за "бедната" Партия ДСБ питай десебара АСЕН АГОВ с какви пари 200 000 000 ще строят новия ДСБ-МОЛ в циганския квартал за радост на циганите;
  7. Само не ми обяснявай за чуждестранен инвеститор щото много добре знам ознавам по вечето що за чуждестранни са? Един такъв играч наречен "АДВЕНТ" в комбинация с австрийското "ВИВА ВЕНЧЪРС" стигат? Пране на наши офшорни пари, та пушек се вдига...?
  8. И накрая манипулаторе за доживяването божа работа, а обстоятелството "мек" е символика но трябва човек да умее да чете "между редовете".
  ЖИВ и ЗДРАВ да си манипулаторе!

  ЛИДЕР на ФОРУМА!

  20.12.2007г.
  гр.София!

 11. 11 Профил на КОСТА
  *****
  Неутрално

  ХАХА
  Гъзолизците на Царя и Гоце всеки пък прогнозират че ДСБ е вън, че Мартин Заимов е пети, че...
  И всеки път се излагат. Е, те нямат достойноство, но в България все още има 5-6% разумни българи, за да вкарат единствената нормална партия в Парламента,
  А на простака отдолу ще кажа само едно :
  В една нормална държава лъжци като теб влизат в затвора за клевети.
  Нито Агов строи МОЛ нито БТВ е на Костов, Нито ТИМ е съкращение от "Тати Иван и Мина".. Истината е че на прости хора само има кажи една глупост, те я украсяват и разпространяват.
  ... докато Царя Сокола и Гоце ги обират ежедневно.

 12. 12 Профил на Do#10
  *****
  Неутрално

  Корумпирани могат да бъдат управляващите, а не опозицията. В този смисъл да не прехвърляме вината от болната глава на здравата, отклоняване вниманието от днешните проблеми. Защото ДСБ са ЧУДЕСНА опозиция. Когато турско-царско-червеното парлам. мнозинство гласува 600млн.евро държавни гаранции за "Белене" ДСБ беше ПРОТИВ и напусна гласуването.

 13. 13 Профил на ЗА Костов и ДСБ
  *****
  Неутрално

  Едно е да се бориш за свобода и европейски стандарт, за какъвто всички мечтаехме в началото на нашата демокрация, а съвсем друго е днес, в 2007, да се чудиш как да си платиш сметките за ток и парно и едновременно да прочетеш във вестника, че семейството на Иван Костов, в който някога си се клел и който на свой ред е заявявал по митингите, че никога няма да те предаде, посочва в декларация за доходите си официално, че е закупило за 120 хил. долара акции”
  Какво общо може да има синият интелектуалец, какъвто бях аз на времето, с такъв като Иван Костов и семейството му.
  Костов и себеподобните му не са и никога не може да бъдат интелектуалци. Той е примитивен по своему. Той по същество се идентифицира с тълпата, с най-крайната част от нея". Манталитетът му е на счетоводител. Не се съобразява и не слуша никого, а се големее и гледа от високо

 14. 14 Профил на До №13
  *****
  Неутрално

  БРАВО,каза им го. БЛАГОДАРЯ!

 15. 15 Профил на запознат
  *****
  Неутрално

  ГЕРБ е поредната ченгесарска партия с нагла мутра-комунист начело !

 16. 16 Профил на moiat komentar
  *****
  Неутрално

  Кучешките маймуни,тук в форума и изобщо навън,плюещи против Костов,безспорно са раждани от кучешки маймуни и като такива ще си умрат!Тия комунизирани посрани задници, като ги попиташ, защо Костов като е извършил престъпления, още не е осъден и пратен в затвора,млъкват и се спотайват,шибаняците нещастни!?На всеки здравомислещ е ясно ,че Костов да беше извършил и една хилядна от това,което му приписват, мразещите го комуняги и Доган,като и най-тъпия знае,че настоящата българска правосъдна система е изцяло в ръцете им,щяха да го вкарат доживотно в затвора!Като няма какво друго, заведоха съдебно дело срещу жена му,защото нейна счетоводителка била ОСЧЕТОВОДИЛА НЕПРАВИЛНО 8000 лева и точат това дело с години ,сякаш се разследват 8 милиарда!?Писалите тук срещу него,това са "гоцетата" и доганистите, на които Костов жестоко пречеше да турцизират България, както го правят сега ,използвайки тъпотията на овчото българско племе!Днес те, след като Костов,блокиран от тъпите и прости българи ,няма как да им пречи, безнаказано и безмилостно го правят!Писалите под #-ра 7,8,10,13,14 и всички други, които ще плюят и ще се сополивят след тях из форума, са от ярко изразения днес,характерен и крайно на мода тип, национални предатели,намиращи се изцяло на разположение на враждебни на българите чужди интереси,плюещи един човек,който управленски грешки е извършвал,но не и престъпления!?Бил си закупил акции?Той-икономиста, не трябва да си извършва собствена икономическа дейност,а по желанието на тия да отиде на улицата и там да умре от глад!?Защото те тъй си искали!?Кадесаро-комунистиеската мафия,мразеща Костов е тази,която всяка година присвоява безнаказано милиарди,но той не трябва да се храни и живее!?Тия, по думите на нашия БОГ ИИСУС,виждат сламката в чуждите крака ,а не виждат гредата в собствените си очи!Трижди позор за тия комунисто-турски мерзавци,унищожили българската държава!Позор и за скапаните им поколения!

 17. 17 Профил на Аз
  *****
  Неутрално

  До#13: 1)Не търси нито ИСТИНА нито ПРАВДА у в-к "труд"-плитки лъжи, силна отрова! И най-много ченгета на кв. м.! И бор и бреза-отрови и лъжи, лъжи и отрови! И премълчани факти!

  2) Предсрочно прекратения газов договор- Сключил го Костов до2010г, ПРЕДСРОЧНО прекратен. Загуби-2,5 млрд. евро. Половината газ-за топлофикациите. Там формира 75% от цената! И хиляди загубени работни места в промишлеността!

  3) За лекарствата
  -Докато беше Костов купувах лекарство за 11лв.
  -дойде Царя- стана 32-36лв. След това изчезна от БГ. Питам по тел. вносителя "защо го няма". Отг:"В България се работи трудно"-Всеки да си мисли дали има корупция при лекарствата и включва ли тя в цената!
  -до сега ми го купуват от ЕС-16лв.
  Цени: Костов-11лв, Цар-32-36лв!!! ЕС-16лв.

  4)Другарят Станишев в опозиция преди 4 или 5г. заяви хилейки се:"не съм подал доходна декларация и няма да го направя, щото няма санкция по закон"!
  -Преди година-Женската любовница-тогава не беше съпруга на Станишев получила от ЕОН 60 000лв -спонсорство само за ЕДИН филм! Пищят ли Варненци от тока? ЕРП-то на ЕОН-ли е? Конфликт на интереси ИМА ЛИ?!!
  А Р.ОВЧ. колко пари има-знаеш ли? А Черепа?
  Вероятно Костов МОЖЕ ДА ОПРАВДАЕ състоянийцето си. Продадени земи в Драгалевци. Печалби от борса. Ако имаше нещичко нередно ТИ-щеще да знаеш от в.труд.

  5) Недей "да верваш" безрезервно и да се кълнеш в никого! Намери си обективни източници на ИНФОРМАЦИЯ! Повече от един! Но не и в труд-плитки лъжи, силна отрова, най-много ченгета на квадратен метър! И мн. премълчани факти!
  Сравнявай и мисли! В статията тук-горе- се споменава и Бойко! Бойко е акционер във фабрика за Каптагон. Печалба-поне 1млрд. евро. от износ за Ирак. Затова като беше глав. сек. на МВР много гонеше дребните лаборатории за Каптагон. С държавна сила разбиваше конкуренцията!

 18. 18 Профил на ропотамо
  *****
  Неутрално

  И тука ли ще четем откровени агитации за банкенската мутра.
  Абе,опомнете се - нали това е прерогатив само на кадесарските издания:24лъжи,бор-бреза,чорни,колето дудука,и др.т.
  И си спомнете за жан-първан- премян и др. иво недялков с пирамидите.
  Че натам сте се запътили пак..
  После-кой ми бръкна в джоба?
  Ама после ще е късно,а мераклии да ви вадят от тинята -както през 1997 г. няма да има....

 19. 19 Профил на Tervel
  *****
  Неутрално

  Каквото и да говорят комунистите против Иван Костов и колкото и кусури да си имаше неговото управление,със сигурност Костов е за предпочитане пред наглите,перверзни и крадливи дупедавци,като Сер-Гей Станишко,негово нищожество Симо Мадридския мошенник и най-грандиозния разрушител на България-Жан Виденов,който въпреки че докара България до тотален крах,все още си преподава тихо и спокойно в Пловдивския университет,всякаш е напълно невинен и чист пред съвестта си,въпреки грандиозните си престъпления срещу българския народ!Комунистическата наглост е върха на измамата и лъжата!Дори и при Костов да не цъфтяхме и вързвахме,стандарта на живот беше много по-добър от сегашния и поне малко от малко се чувствахме бели хора!А сега копелето Станишев тотално погубва България,заедно с дерибея-изедник-Ахмед Доган и Симо Мадридския!

 20. 20 Профил на ll
  *****
  Неутрално

  предатели расбирасе 6е са саберете само и само да сте на власт не са народа балгарски са него не ви пука гадове сте

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK