Сценарият на скандалните клипове с бургаски сираци бил подменен

Сценарият на скандалните клипове с бургаски сираци бил подменен


Сценарият на скандалните клипове с участието на бургаски сираци бил подменен. Служители от социалните служби са присъствали на снимките, но пред тях не са правени скандални кадри. Вероятно това е ставало зад гърба им. Те предполагат, че децата са бягали от бургаския дом "Александър Георгиев-Коджакафалията" и са ходили тайно да участват в снимките.


Това са обяснили днес представители на няколко социални институции в Бургас на среща с кмета Димитър Николов, която продължи повече от два часа. "Имам усещането, че институциите си прехвърлят отговорността във връзка със скандала в интерната. Настоявам да бъдат изяснени конкретните виновници с имената им, защото от разговорите на срещата се оказа, че всички институции уж са си свършили работата, пък в същото време са факт непристойните снимки с участието на деца, които и сега се гледат в Интернет", каза след срещата Николов.


В дома охраната ще бъде засилена. Тя ще се поеме от частна фирма, която спечели обявен конкурс на 2 януари. Ще се търси и по-тясно сътрудничество с полицията.
Кметът на Бургас е разговарял и с директора на бургаската полиция Павлин Димитров по случая. Последният е сезирал Главната прокуратура с искане да се свалят всички клипове от Интернет с участието на деца.


Николов обясни още, че директорката на интерната от дълго време е в отпуск. Той ще настоява тя да се върне на работа и да поеме отговорността за дома или да бъде назначен конкурс за тази длъжност и да бъде избран нов човек, който да реши проблемите.


Скандалът възникна заради три видеоклипа, които са реклама към българския филм "Баклава". Клиповете са поместени в мрежата и се гледат често. Кадрите показват насилие и секс.


Министър Масларова коментира случая с думите, че е разпоредила проверка на Дома за сираци "Александър Георгиев-Коджакафалията" в Бургас. При констатирани нарушения да бъдат наложени дисциплинарни наказания и освобождаване на ръководството на Дома, посочи тя.


Масларова припомни, че до края на 2006 г. социалните домове са били под ръководството на МОН, а от 1 януари 2007 г. са "пряка грижа на общините".


Заместник-председателят на Държавната агенция за закрила на детето Весела Банова заяви в интервю за Дарик, че филмът "Баклава" досега е прожектиран два пъти пред публика – веднъж в София и втори път по време на фестивала "Любовта е лудост" във Варна в края на миналото лято. Освен това копия от лентата има изпратени още преди година в министерствата на културата и на здравеопазването.


Весела Банова признава, че не е гледала филма. Лично тя обаче е дала разрешение децата от дома в Бургас да участват в лентата. Казва, че е знаела за един сценарии, но не и за промените, настъпили в него. На снимачната площадка заедно с децата постоянно е имало възпитатели от дома и социални работници.

Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Аз
  *****
  Неутрално

  От това, което видях в мрежата, нямаше нещо чак толкова скандално.

 2. 2 Профил на учудена
  *****
  Неутрално

  Нямам намерение да го гледам.

 3. 3 Профил на истината боли, а?
  *****
  Гневно


  от http://b-a-k-l-a-v-a.blogspot.com/
  ...
  Не мога да си позволя да давам рецепти или решения, да поучавам или съдя. Едничкото ми желание е колкото се може повече хора да прогледнат, да видят това, което подминават всеки ден или оправдават с израза „българска работа”, да се замислят.

  Ще си позволя обаче да задам няколко въпроса на засегнатите от „сексуалните сцени” загрижени граждани, на заинтересованите институции и на хората в костюми, парадиращи с гръмки обещания и загрижени физиономии:

  -Откога и защо държавата рекламира официално попфолк – културата и поощрява политици, които се снимат с чалга звезди и промотират чалга-моделът на възпитание?

  -Каква държава е тази, в която виреят депутати, които причакват малолетни деца в подлезите на гарите и протектират бизнеса с легални и нелегални наркотици и хазарт?

  -Докога ще си затваряме очите пред нерешените проблеми на „децата от улицата”,

  пред затъващотото образование и липсата на възпитаващи стойности в масовата култура,

  пред крайната бедност и капсулиране на „аутсайдерската класа” като най-многобройното малцинство,

  пред детската проституция и липса на сексуално образование и култура,

  пред наркотична зависимост, насилие и престъпност в детска възраст характерни за Бразилия или Юар...

  ...

 4. 4 Профил на учудена
  *****
  Неутрално

  Е то защото авторът на филма не си позволява да съди, затова е решил да печели и да привлича внимание от такива филми.

 5. 5 Профил на @ учудена
  *****
  Разстроено

  няма и да можеш да го гледаш - защото българската държава ще се погрижи никой да не види истината за underprivileged членове на 'развитото капиталистическо общество'.
  за сметка на това държавата ( в лицето на .. кой мислите - президента) флиртува с културата, която принизява жените до парче месо ( и силикон), а мъжете се измерват с марката на автомобила, който карат.
  няма да говоря за 'биг брадър', 'островът на ...простотията', шоуто на слави и прочие възпитателни програми
  а любимецът на народа бб разцелува публично вдовицата на един военен престъпник, промотираща добрия вкус.
  но когато някой ни покаже какво става наистина ( ББС и репортажа за продажбата на деца от варна, филма за дома в могилино, този филм) всички сме големи патриоти....
  жалка картинка

 6. 6 Профил на @ учудена 4
  *****
  Разстроено

  ако искаше да припечели наистина, авторът щеше да стане режисьор на чалга клипове. там е пачката. прочети цялато писмо, публикувано на блога му, може би ще разбереш з акакво говоря

 7. 7 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Интересно изглежда, ще го гледам като излезе.

  Ето линковете, че Дневник кой знае защо са пропуснали да ги публикуват:
  http://www.vbox7.com/play:604a7ebd (порно-варианта)
  http://www.vbox7.com/play:84e34289 ('поетичния' вариант)

  gradinko.bg
 8. 8 Профил на Аз #2
  *****
  Неутрално

  Закононарушения има. Но истинският живот на тези деца Е СТО ПЪТИ ПО-ГАДЕН от показаното.
  Целта на филма е да се замислим за сираците, за най-бедните. Защото обществото просто си затваря очите за техните проблеми!
  А размахващите пръст в."24часаТруд" и техните собственици са основни морални виновници за падението на обществото! За безсъдечието му! За безразличието му! Те заедно с управляващите искат да скрият ГРОЗНАТА ИСТИНА. И са против всеки опит за осветяване на проблемите на обществото!
  Разумната социална политика е от полза и на богатите, и на средната класа, защото освен стабилност създава БЪДЕЩИ ДАНЪКОПЛАТЦИ, а не престъпници.
  Но самонареклото се "правителство на социалната отговорност" толкова се е вторачило в кражбите и грабежа, че всичко друго му обягва.
  БОЖЕ ПАЗИ БЕДНИТЕ, БОЛНИТЕ И ДЕЦАТА КОГАТО НИ УПРАВЛЯВАТ СОЦИАЛИСТИ!

 9. 9 Профил на а
  *****
  Неутрално

  В наше село с двата мола, проблем са хората, които се занимават с проблеми.

 10. 10 Профил на k
  *****
  Неутрално

  Напомня ми на "Хлапета"!

 11. 11 Профил на учудена
  *****
  Неутрално

  Ще се научат друг път да не дават на подобни благодетели разрешение за снимане.

 12. 12 Профил на Шашнат
  *****
  Неутрално

  Учудената направо ме шашна. Мислех, че такива хора просто не ползуват нета.
  Не е гледала филма, няма намерение да го гледа и смятаща, че случаят е с поука да не се разрешава да се снима нищо, което може да изобличи някой гнусен български проблем.
  Да се надяваме, че такива хора са изчезващо малцинство в България.

 13. 13 Профил на учудена
  *****
  Неутрално

  Да не правят монтажи и да не използват децата като средство за печалба.

 14. 14 Профил на ПРИЗИВ
  *****
  Неутрално

  Призовавам да се потърси пряка отговорност от туркинята г-жа Ширин Местан, оглавяваща Държавната Агенция за Закрила на Детето, защото лично тя е подписала разрешителното, с което е дала съгласието си български деца- сираци да бъдат заснети в тези скандални, цинични сцени, изпълнени с порнография и елементи на педофилия. Подписът й над разрешителното и печата на Агенцията го показаха по БНТ. Призовавам за случая на бъде информиран официално ЕС, ООН, Уницеф и всички международни организации за закрила на децата. От ДПС да не се опитват да се прикриват на принципа на шуробаджанащината. Всеизвестно е, че Ширин Местан е съпруга на зам.-председателя на ДПС Лютви Местан. В момента ще се опитат всячески да потулят отговорността на Агенцията, чиято задача е да закриля децата и да ги предпазва от сексуално насилие. Същата Агенция е ангажирана и с контрола на дейността на домовете за сираци. Това е пълна гавра с българските деца, която е абсолютно недопустима!

 15. 15 Профил на учудена
  *****
  Неутрално

  Айде да подхванат и сценариста и снимача. Фифти-фифти.

 16. 17 Профил на Шашнат
  *****
  Неутрално

  Учудената, ще ги подхванат, не се притеснявай.
  Те ВВС подхванаха, че тези младоци ли ще им се опънат.
  Защото в България такъв проблем няма. Не е съден депутат за педофилия, не е публична тайна за проституиращи безпризорни момченца и момиченца по гарите, не изземваше ГДБОП десетки педофилски порнозаписи, някои от които снимани в България. И Могилино нямаше. И насилие няма. Може да има насилие в училищата където учат българчета с нормални семейства, но в домовете за сираци не може да има.

 17. 18 Профил на учудена
  *****
  Неутрално

  Този, който е снимал филма, има във форума адвокат? Да не би някой тук сам да качва такива снимки в интернет - не в българските сайтове, а в тези на бившия СССР да речем? Само питам, доказателства нямам.

 18. 19 Профил на детенце с родители
  *****
  Неутрално

  Тъй сега... нито трейлърите са скандални, още по-малко изложението на режисьора. Какво толкова възмути пуританите по весниците?!? Голи мацки и вулгарни снимки от убийства може, а изкуство не може?!?! Не ги разбирам... Точно тези вестници, които си "вадят хляба" от простията, фолк-културато, шока и ужаса, точно те "гракнаха" срещу едно документално представяне на същите тези неща... Явно "Могилино" и търговията с бебета не бяха достатъчни да накарат много хора да прогледнат и да видят истината... Виновни е снимачният екип, че е документирал ужасите, но не са виновни тези, които ежедневно ги сътворяват... Не знам дали ще ми стигнат силите да гледам още един филм за истинския живот на децата без родители; не знам дали това, че аз и още на знам колко хиляди българи знаят за него, ще промени нещо... Едва ли... Чалга-културата одавна е обхванала цялото общество, включително политическата класа, от която всъщност зависят много неща... И не, нещата няма да се оправят е още едни избори, просто защото избор на практика няма...

 19. 20 Профил на CFC
  *****
  Неутрално

  На у4удена, само 6те и предложа да я разведа из максуда, може и да я пусна на циганите, да види тя що е реалността!!!

 20. 21 Профил на учудена
  *****
  Неутрално

  Можеш да разведеш майка си или гаджето си, ако имаш такова. Нещо си приел съобщението ми много лично, да не си се засегнал нещо?

 21. 22 Профил на Шашнат
  *****
  Неутрално

  Учудената да не се прави на ощипана.
  Това е художествен филм който показва с пръст един гнусен проблем в България.
  Как така искате да погнат режисъора и оператора в страната, в която голи мадами висят във всяка шофъорска кабина в градския транспорт, където отвсякъде се лее чалга и е хит Азис и песни като "Я елате пиленца при батко", където от всяка будка може свободно да се купи вестник "Чук Чук", където флагманите на вестникарството 24 гафа и Труп без гола мацка не излизат, където Слави Трифонов посреща всеки свой чуждестранен гост в въпроса "Как намирате българките?", където в праймтайма на национална телевизия се върти "Острова на ... отвращението"...
  Списъкат е безкраен.

 22. 23 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 897 Весело

  Каквото и да си говорим в Б-я най-добре се живее така че тихо!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 23. 24 Профил на Az
  *****
  Неутрално

  Тази учудена сигурно е 90% от хората. Точно за такива душици е филмът.

 24. 25 Профил на ПРИЗИВ
  *****
  Неутрално

  ПРИЗИВ

  Всъщност не е важно дали някой е давал разрешително или не, дали някой е снимал нещо или не. По- важното в случая, е че Агенцията за Закрила на Детето, оглавявана от г-жа ШИРИН МЕСТАН, не си е свършила работата и че в момента бяга от всякаква отговорност. Независимо от филма е всеизвестно, че по принцип в българските домове за сираци се извършва насилие, снима се порнография, блудства се с деца и са налице елементи на педофилия. И всичко това се извършва с любезното бездействие или съдействие от страна на Държавната Агенция за Закрила на Детето. Затова и направения ПРИЗИВ е уместен. Призовавам още веднъж да се потърси съдебна отговорност от г-жа ШИРИН МЕСТАН. Да се избегне всякаква шуробаджанащина и да се сезира за случая ЕС, ООН, Уницеф и всички международни организации за закрила на детето. В България е налице една Агенция, която вместо да закриля децата се гаври с тях!

 25. 26 Профил на изумена
  *****
  Гневно

  на сцените се вижда блудство с малолетни, заснето като сцена пред камера. Очевидно нарушение поне на два члена от НК. Подкрепям "призив"-трябва да хвърчат глави. Режисьорът също трябва да бъде съден. Това са деца! И не ми сравнявайте филма с Могилино, там нещата бяха съвсем различни.

 26. 27 Профил на v100
  *****
  Неутрално

  до изумена
  Какво ви изумява, госпожо?
  Гледали ли сте филма?
  Имате ли представа, че тъкмо т. нар. скандални" кадри (в които впрочем, порно НЯМА) са чисто документални? Сигурно сте били изумена и от филма на ВВС за Могилино. И сигурно никак не Ви изумяват високохудожествените кадри на силикони и задници с прашки на чалгаджийките, нито пък откровените хомо-порно-плакати на Азис.
  А това, което е показано в БАКЛАВА, е държавата, в която живеят децата ни. Имате ли такива? Ако да, опитайте се да разговаряте с тях. Сигурно ще ви изумат още по-силно, отколкото трейлърите с историите от един обикновен техен ден..

 27. 28 Профил на @ учудена
  *****
  Разстроено

  уважаема учудена,
  http://vbox7.com/play:17d58aba
  прегледайте и другите произведения на изкуството на любимата певица на президента. разгледайте и други произведения на колегите и колежките на ивана. те са представители на мейнстрийма в българската култура. те пеят на концертите на управляващите партии, участват във всякакви 'инициативи'. те са лицето на българия.
  сега гледайте пак трейлъра на 'баклава'. там нещата не са толкова красиви, но затова пък са съвсем реални. така живеят някои хора.
  и какво правят българските правоохранителни институции - опитват се да преследват всеки, който показва истината за нашата страна. враговете на държават са не сводниците ( помните ли 'поправката ванко 1'?), не продажните държавни служители( филма на ББС за иван славков), не търговците на наркотици ( историята с амфетамините на С.Т., син на ченге от клуба 'монтерей'). врагове на държават са журналистите, които с еопитват да покажат нещата, такива каквито са

  жалко, много жалко наистина

 28. 29 Профил на изумена
  *****
  Неутрално

  Не всичко заснето в стил "любителска камера" е документално. Ако поне малко разбирате от снимане, ще ви е ясно. Имам достъп само клиповете. И коментирам това, което видях там. Но вие очевидно нямате навика да изчитате постингите на другите, а горите от желание да споменете името на Азис. Защо ли? Кадрите от Могилино бяха документални. За част от кадрите в клипа си личи, че не са. За другите-освен декларациите на автора, трябва да се направи експертиза. Онава, срещу което протестирам аз не е да се крие този факт, а да се представи нещо истинско като Могилино, барем ония затлъстелите си размърдат задника. Другото вече го коментирах.

 29. 30 Профил на учудена
  *****
  Неутрално

  Разглеждай си ги ти. Аз лично не ща.

 30. 31 Профил на За изумена
  *****
  Неутрално

  Ха, по тази логика трябва да се направи и една яка петорна експертиза например на "Апокалипсис сега" и да се тикне Копола в затвора. Сигурен съм, че във Виетнам не са пускали Вагнер от хеликоптерите. Или най-малкото защото и той е променял сценария в движение.
  Не чупете огледалото защото не ви харесва какво виждате в него.

 31. 32 Профил на da
  *****
  Неутрално

  никой не е учуден, някой само се правят на такива, в БГ морал няма
  домовете трябва да се закрият веднага

 32. 33 Профил на Ajde stiga ve4e
  *****
  Гневно

  Днес е вече невъзможно да се слуша радио. Нито Дарик ,нито БНР. Не спират да говорят за този филм.Вероятно и вестниците са така. Ако някой случайно иска да слуша или гледа поне временно за нещо другао - пуска друга станция и не щеш ли след 5 минути пак цъфва темата за този скандален филм.И говорят само за това по 1 час. Разбирам че това е важна тема, че е станал скандал, че така и така...Но тази журналистическа
  истерия е прекалена и дотягаща. Сякаш вчера са дошли извънземните, толкова се шашнаха. Дано поне някой от отговорните институции наистина направи нещо реално за подобряване условията на живот в тези домове, макар че се съмнявам -въпреки целия шум,който се вдигна.

 33. 34 Профил на D
  *****
  Неутрално

  Това май ... сме го гледали? И ако не ме лъже паметта, след последния подобен филм... се случи Н И Щ О.
  Защото идеята не е да направим нещо по въпроса, а да приемем нещата и да свикваме с тях.

  http://www.banksy.co.uk/indoors/images/media.jpg

  Ако филма не предлага алтернативи/решения на тия проблеми - няма никакъв резултат от него, а само печалби за часни лица.

  Като просто кажеш в блога си "искам хората да се замислят за тия неща" - Няма да замислиш никого. И никой не изпълнява заповеди от блогове. Ако ти самия положиш пример - замислиш се и комуникираш това което си измислил - тогава е друго...

  След прожекцията, за 8 лева в Червената къща може би:
  "Много силна прожекция!
  Да идем да хапнем вегитарянски хляб и тофу?"

  ...

 34. 35 Профил на @ D
  *****
  Неутрално

  доколкото разбирам това все пак би трябвало да е 'художествен филм', а не 'стратегия за ...'. т.е. функционално не се очаква такъв филм да реши проблемите, които третира. но все пак, колкото повече хора имат ясна представа за 'истинския свят', толкова по-вероятно е да има някакво решение на проблемите в истинския сват, нали така.
  да вземем за пример най-елементарното нещо - повечето от децата не могат да бъдат легално осиновени, въпреки че има желаещи д аги осиновят. защото за според българската нормативна уредба, родителите на детето трябва изрично да се откажат от родителски права. което повечето от родителите, които оставят децата си в такива домове не намират време да направят. е, българския парламент намери време да направи десетки откровено лобистки поправки и стотици откровено безсмислени, но за тази поправка все не й идва времето

 35. 36 Профил на до #35
  *****
  Неутрално

  За осиновяването.
  В България повече от десетилетие си действува цяла мафия, която живее покрай осиновяването - от адвокати до цигани.
  Схемата е проста. Ако искаш да осиновиш чакаш на опашка. А тези се записват фиктивно и изнудват за да се откажат от детето. Рекетът по бумагите си е допълнително.
  А в това време децата чакат и се надяват.

 36. 37 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Айде вдигна се шум, сега казвайте кога и къде да го гледаме тоя филм!

  gradinko.bg
 37. 38 Профил на anti
  *****
  Неутрално

  Такива неща стават на всякъде в развитите страни.Разбира се,че не оправдавам управниците за бездействието/действието,по повод зачестилите или по скоро,за безгрижието си към такива домове

 38. 39 Профил на D
  *****
  Неутрално

  @,

  Чудесно е че изваждаш наяве още един проблем.
  Но, за разлика от други места по света, тук хората са на ясно че са заобиколени от множество проблеми. Седи си обаче стадото, гледа тъпо и нищо не прави.

  Защо не се направи.. (забележи че дори аз, "предлагащия-нещо", разчирам на неясни "други" да ме организират! трагедия, нали?) ..нещо като "дебат" след всяка прожекция? Или може би всеки лев от филма да иде за домовете, като се спретне и сайт на който да се показва ясно и точно как всяко левче е похарчено, със снимки и касови бележки...?
  Може да се организира и поредица протести, флашмобове, и други изискващи реални деиствия иницятиви...

  Дано ме разбираш.

 39. 40 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Да, добра идея е част от приходите от филма да отиват за благотворителност. С удоволствие ще платя някой лев отгоре за билет, че да ми е спокойна съвестта докато го гледам и да мога после да си ям тофуто без да ми се стяга стомаха.

  Ама айде кажете кога и къде можем да го видим тоя филм, на сайта му нищо не пише.

  gradinko.bg
 40. 41 Профил на D
  *****
  Неутрално

  Принципно... проблема не е че "някой не си е свършил работата пак". Доста по-надълбоко отиват нещата.

  Как да очакваме деца с:
  - никакво образование
  - никакво възпитание
  - доста плитка представа за времето и мястото в което живеят
  ... да могат да имат какъвто и да е реалиситчен план за живота? :/ И то план от които ние да "ах"-каме.
  Няма да стане.

  И вас да ви облъчват яко Само със чалга, путки, пак путки и цици - и вие ще станете такива

  Като чуем "9 годишни - пушат! Олеле!" си представяме себе си като 9 годишни, или нашите 9 годишни деца... Но не, не става дума нито за нашето носталгично минало, нито за нашето сладко детенце... а за тези деца! С Това минало, на Това място, с Тази Пропаганда около тях (която между другото ние и нашите мили деца създаваме доста сръчно и интензивно)...

  Не се сърдете на децата че искат силикон и Х5-чки.
  Ние това им показваме - те това поемат.
  Ние акаме, а те преработват лайната ни в супер-лайната на бъдещето - лайна с по-глеми цици, по-дълготраен срок на годност и ... с еко етикет, разбира се!

  Ако всички бяхме интелигетни същества които разбират как работи свободата например, или друг сложен механизъм - децата нямаше масово да играят гюбеци и да искат да са "Кати" като пораснат.

  Затъпяването на хората е кофти геометрична прогресия. Ако нашата реколта затъпява със скорост 5 лайна/ден - те затъпват с 5 на квадрат - 25 лайна/ден!

  Помислете си какви ще са филмчетата които нашите деца ще правят за внуците ни... 41. 42 Профил на komunizqm
  *****
  Неутрално

  Сега подобни домове ще ги превърнат в затвор, в които никой няма да може да влиза ...

 42. 43 Профил на демиург
  *****
  Разстроено

  Не разбирам защо медиите така преиначават съдържанието на тези клипове. Никаква порнография няма, просто шокиращо поднесена реалност. В клипчетата няма секс, въпреки че децата симулират такъв. Но какво от това? И аз като бях на осем симулирах секс с една съученичка, но никой не се е травмирал.
  http://demi-urge.blogspot.com/

 43. 44 Профил на Nishto
  *****
  Неутрално

  Нищо ново не видях в клиповете. Представата ми е, че това е действителността. В дъжавата, в която реклама на дилдо и гумени вагини тече в прайм тайм по телевизиите. Страшничко е, меко казано.

 44. 45 Профил на -.
  *****
  Неутрално

  Vsishki v Balgaria znaiat ot godini kakvo se varchi v sirachkite domove i vapreki,she i film zasneha,nichto niama da bade napraveno.Chte si prehvarliat topkata i chte otmine.A formaziata na prostitutki i pederasi za bordelite na Evropa chte prodaljava v domovete i pedagogisheskite stai na nezamenimata ni Rodina.

 45. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 46. 47 Профил на Bg=pornografia
  *****
  Неутрално

  Ne razbiram samo za kakvo e vsichkoto tova "vazmushtenie". Biah okolo Nova Godina v Bg. Vsichko v tazi taka narechena darjava ot ministarkite Maslarova i Etem, prez kmeta na Sofia, Slai Trifonov, Parlamenta.... si e jiva pornografia pred koiato pokazanoto na klipovete e kato v katolicheski pansion.

 47. 48 Профил на истината
  *****
  Гневно

  тъй, като много ме вълнува и боли за това какво става извън топлия ми апартамент /имам две деца/ще кажа, макар и никой да не ме чуе. Проблемите с циганите и домовете за изоставени деца в Б-я е ужасен. Държавата прибира помощи и средства от европейци и американци за да култивира това население и не прави абсолютно нищо, оставени са сами да се оправят както могат, естествено е че избуява най -низкото най -животинското и прочие....Може ли една попфолк да си купи дреха за 6000 лв. та това е бюджета за един такъв дом за около един -два месеца. Б-я си мисли, че като не обръща внимание на един проблем той ще се реши от самосебе си или че няма да ги стигне тях..., защото те си накупиха имоти в чужбина и се оградиха в затворени комплекси и т.н....Отвратително е всичко! и този който казва че в Б-я най добре било за живеене явно не е отварял радио или телевизия през последните 14 дни да види какъв ужас ни залива. Ако оживяваме то това е чиста случайност, а не благодарение на доброто стопанисване на пътища, козирки, съдебна система и прочие...

 48. 49 Профил на -
  *****
  Неутрално

  Ебааахти Държавата!!! Разни възмутени, учудени и дявол знае още какви вместо да седят посрани в ъгъла, да подават оставки, да влизат на топло доживот, да хъмкат как смятат да поправят щетите нанесени от некадърността, наглостта и безочието им се перчат, ерчат, репчат, възмущават, учудват, чакат на опашка за още от насъщните на бедния българин, които да скатаят в бездънните си джобове ... Мдааа Ебаааахти Държавата.

 49. 50 Профил на зрител
  *****
  Неутрално

  Самите държавни институции (и тяхната подлога БТВ) си вкараха абсолютен автогол по начина, по който реагираха. Наближава момента, в който ще стане ясно колко са некомпетентни и тенденциозни въпросните медии и институции.

 50. 51 Профил на 4ervena 6ap4ica
  *****
  Гневно

  Тия гнусни цигани ,дето са там да застанеш с 1 калашник па да изпразниш не 1 ,а 5 пълнителя и то с огромен кеф!Пфу!

 51. 52 Профил на student
  *****
  Неутрално

  До колкото ми е известно в България все още детската порнография е забранена. Този филм определено има гнусни сцени, които са напълно излишни за предаване на смисъла и посланието на филма. Не разбирам защо никой не търси наказателна отговорност на тези, които са заснели сцените??? ЕХО!

 52. 53 Профил на student
  *****
  Неутрално

  Uf, mnogo se draznia, kogato uzh misleshti hora se ostaviat da budat manipulirani ot obshtoto mnenie.
  Eto tova obobstava za kakvo stava duma, Kamene, pravi si:

  "Повечето от скандалните кадри не присъстват в оригиналната лента. Просто режисьорът Алексо Петров си е направил пиар малко в повече."

  Niakakuv nekaduren regisior si pravi PR na nedodialania film, kato se gavri s tezi zabraveni ot boga deca - tova e nai-gnusnoto nesto, koeto sum vizhdal. I ponezhe sa siraci (a i ciganeta) i ti i Alex i vklyuchitelno i az avtomatichno priemame, che tova e niakak dopustimo. Da, no tova si e eksploatacia na nevinni deca ili po tochno v tozi sluchai detska pornografia - tova e tochnia termin. Tova e tragediata v cialata istoria - vsichki priemat tozi PR za normalen i tova e i prichinata tozi film da ne promeni nisto, a samo da zatvurdi predstavata, che vseki mozhe da izdevatelstva nad tezi deca - vklyuchitelno i nie deto ste ia gledame tazi pomia.

 53. 54 Профил на student
  *****
  Неутрално

  Samo za primer - Kevin Carter http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=5241442
  se samoubiva sled kato pecheli Pulitzer za snimkata na dete i leshoiad v Sudan. Snimkata susto pokazva "surovata deistvitelnost", no faktut, che za da mozhe da i se nasladim e zhertvan zhivota na edno dete e cialata zhestokost v tazi kartina. Nashiat pishman regisior, obache, niama da ima guzna suvest - toku vizh grabnal niakolko nagradi.
  Povecheto ste kazhat "bravos mnogo hubav film - pokaza ia zhestokata deistvitelnost", no v krajna smetka dulboko v suznanieto na mnogo surovata deistvitelnost samo ste se zatvurdi kato nesto, koeto pasivno priemame.

 54. 55 Профил на nedovolen
  *****
  Неутрално

  Decata biagali i se snimali taino..Na kogo gi razkazvat tezi prostotii ??Neka si priznaiat 4e vav domovete ne sachtestvuva nikakav kontrol..

 55. 56 Профил на Питащ
  *****
  Неутрално

  Дневник повдигна темата за филма Баклава.Това е похвално.Обаче всички ние,които четем Дневник ИСКАМЕ ДА ЗНАЕМ КАКВА СЪДЕБНА ПРОЦЕДУРА Е НАПРАВЯНЕ СРЕЩУ РЕЖИСЬОРА НА ТОЗИ МНИМ ФИЛМ?ИСКАМЕ ДА ЗНАЕМ КАКВО НАКАЗАНЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ ТИЯ ОТ АГЕНЦИЯТА ЧЕ СА РАЗРЕШИЛИ ДА СЕ СНИМА ФИЛМ С МАЛОЛЕТНИ?Дано редакторите прочетат и това!!!

 56. 57 Профил на petia
  *****
  Гневно

  аз сам за това филма да бъде показан .ясно 4е в даржавата винаги вина има а виновни няма ,ама само 4е вината е не в показването на филма а в причината той да се появи на бял свят .и четейки по форумите поне за сега не видях на нито едно място някой да каже че е гледал целия филм и само дран-дран общи приказки.изобщо не проумявам как се изказава мнение и се използват силни фрази без филма да е достапен .аз например искам да го гледам ,искам да видя дали наистина всичко е толкова вулгарно както се описва .Изобшо как да изкажа мнение когато не сам го гледала .и така ше паднат и голяма част от спекулациите .А като цяло сам за такива продукции .Само това е начина .иначе как може да се рещи един проблем когато голяма част от обществото изобщо не знае че има проблем .

 57. 58 Профил на 565466566
  *****
  Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK