Софийският университет открива кандидатстудентска борса

Дни на кандидат-студента започват от четвъртък (13 март) в Софийския университет "Св. Климент Охридски". На щандовете в централното фоайе на Ректората на СУ ще се рекламират всичките 16 факултета на висшето училище. Кандидат-студентите ще могат да разговарят с представителите на деканските ръководства за приема, специалностите и перспективите за развитие след завършването на висше образование в нашия университет, обясни началникът на учебен отдел Георги Гешев. Той добави, че младежите ще могат да си купят и кандидатстудентския справочник на висшето училище.


Изложението ще продължи до събота (15 март), като в делничните дни щандовете ще работят от 10 до 18 ч., а в събота от 10 до 14 ч. В рамките на борсата кандидат-студентите ще могат да разгледат и химическия, журналистическия, математическия и Факултета по класически и нови филологии. Няма да могат обаче да подават документи за предварителните изпити в СУ. Това ще е възможно на предстоящите кандидатстудентски борси в София и страната, обясни Гешев. Таксата за конкурсите през пролетта ще е 20 лв., а за тези през лятото ще бъде определена допълнително.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK