Открито е и последното тяло от кораба "Ванеса"

Открито е и последното тяло от кораба "Ванеса"

© БТАВластите в Украйна са информирали българските си колеги, че е открито тялото и на последния член на екипажа на кораба "Ванеса", съобщиха от транспортното министерство.


По предварителна информация намереният моряк е вахтеният помощник Георги Петров Димитров. Той е бил облечен в хидрокостюм и спасителна риза с надпис "Ванеса".


Експертите от Звеното за разследване на морски произшествия към Министерството на транспорта са провели разговор с представител на българското посолство в Украйна с молба да съдействат пред местните власти да ускорят процедурата по разпознаването на последния моряк и да търсят възможност тялото да бъде транспортирано до България заедно с останалите членове на екипажа на "Ванеса".


Корабът "Ванеса" потъна на 3 януари тази година във водите на Керченския пролив в Азовско море. Един от 11-те моряци на борда на кораба оцеля, телата на двама от екипажа бяха извадени от морето непосредствено след инцидента, а в последните дни бяха открити телата на останалите моряци.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK