Шефът на ДАНС има списък с "оперативно интересни лица", срещали се с Румен Петков

Министър Румен Петков и шефът на ДАНС Петко Сертов

© Красимир Юскелиев

Министър Румен Петков и шефът на ДАНС Петко СертовПредседателят на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) Петко Сертов заяви пред журналисти, че вече е изпратил писмо в парламента, в което уточнява с кои оперативно интересни лица се е срещал вътрешният министър Румен Петков.


Това писмо е в отговор на запитване на председателя на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Минчо Спасов, който миналата седмица изпрати писмо до ДАНС по този въпрос, припомня БТА.


Сертов съобщи за писмото след среща с главния прокурор Борис Велчев, с когото е разговарял и по последния скандал с ареста на отстранения заместник-директор на Главната дирекция за борба с организираната престъпност Иван Иванов.
Не мога да коментирам дали депутатът от ДСБ Атанас Атанасов възпрепятства разследването като не ни предава оригиналния диск със записите от специални разузнавателни средства, каза още Сертов.


Пред "Нова телевизия" Спасов каза сутринта, че е разговарял с ДАНС и с Румен Петков за информацията, че вътрешният министър е осъществявал контакти с хора, които са били на разработки и с прослушвани телефони. Депутатът отказа да посочи кога точно е научил за това, но посочи, че "първата индиция за подобен тип среща ... с едни братя ...беше направен миналата сряда на заседанието на комисията, когато въпросът беше повдигнат от Атанас Атанасов". Водещият Георги Коритаров попита дали става дума за "среща в един столичен ресторант край басей", което бе потвърдено от Спасов. След това журналистът каза: "Ами как да имат информация ДАНС, когато за същата среща се твърди, че когато външното наблюдение, контролиращо представителите на групировките, е видяло кой е човека, който отива като, да кажем, контактьор или да се присъедини към срещата, са се разбягали".


Запитан какво е казал Петков на запитването от Спасов, той каза "Той ми отговори, че смята, че нещата са в ред, нещо сходно с отговора му пред журналистите вчерашния ден.", но и че първо трябва да се установи "дали има действие или съдействие".


Според депутата разликата между двете е в следното: "Зависи от това - темата на разговора, темата на среща и т. н. Представете си, примерно аз съм престъпникът, вие сте министърът и ме каните на среща примерно по телефона. И аз ви отговарям - защо не поканите някой друг, мой заместник или т.н. Аз ви казвам - не, искам лично с вас да разговарям. Информацията, която ще ви дам, е еди-каква си. Значи той отива или да съдейства, т.е. да съдейства на властта, или да противодейства с това, което ще вземе като информация".


След това разговорът пое в посока политическата отговорност на премиера относно това дали министър Румен Петков трябва да бъде временно отстранен, докато текат проверките. Минчо Спасов посочи, че основание за това може да се открие в етичния кодекс за поведение на висшите държавни служители, който беше приет с решение на правителството през 2005 година. В Чл. 22 там се казва, че тези служители изпълняват задълженията си така, че да не възникват съмнения дали действията и решенията им са взети единствено в съответствие с обществения интерес. Член 23-ти пък гласи - преценка
дали министър или областен управител нарушава правилата на този кодекс, се прави от министър-председателя.


На пресконференция следобед Румен Петков повтори, че срещите му с разработвани от МВР лица са документирани и това може да бъде проверено. Той отказа да уточни с кои хора се е срещал, за да не попречи на работата на полицията. Тези контакти, уточни министърът, са ставали със знанието на оперативните работници, работили по случаите, и допълни: "Аз нямам навика да сядам на една маса със Сульо и Пульо". По думите на Петков подобни срещи са правени и преди от други министри.Румен Петков пред БТВ: Нямам абсолютно нищо, от което да се притеснявам


Водещ: Какво конкретно имахте предвид, когато казвате, че като вътрешен министър имате контакти с разработвани лица?


Р. Петков: Аз говорих по-скоро за регламента на контактите и за механизмите. Тогава, когато се извършва контакт с едно разработвано лице или лица, няма значение, има съответна документация, която се оформя.


Аз никога не съм си позволявал, разбира се, такива срещи насаме. Те не са и много. Бих ги свел до една-две.


Но тогава има рапорт от съответния служител на министерството, който е подготвил, организирал срещата, който е присъствал на срещата и който в резултат на проведените там разговори си е подготвил впоследствие съответния рапорт за проведената среща.


Водещ: Защо му е на вътрешния министър да участва в такива срещи?


Р. Петков: Когато съответният служител на МВР е преценил на базата на предварителната си работа, че, да речем, имат аргументи за мое участие в една такава среща, аз съм се съгласил със становището на моя работник. (...)


По никой начин такива срещи не са обвързани с политика, с политически сили, те са обвързани само и единствено с информация, която е била необходима на Министерството на вътрешните работи.


Водещ: Вашият коментар ... на тези разговори, които излезнаха, Иванов, с пушките и другите неща?


Р. Петков: Обидно. Обидно е, болно е, но аз съм уверен, че прокуратурата ще бъде, както и винаги досега, безкомпромисна. Такива служители, ако това се потвърди, разбира се, нямат място в една такава система, каквато е системата на правоохранителните органи на Република България.


Водещ: С разработени от МВР лица на живо ли са били правени, в присъствието на оперативен работник, или това са разговори по телефона?


Р. Петков: Вижте, по телефона аз сигурно съм разговарял и с лица, които са на контрол, държавни служители, които по един или друг повод, свързан с работата им, това е лесно проверимо, са ме търсили.


Нямам абсолютно нищо, от което да се притеснявам.


Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ИЗУМЕН...
  *****
  Неутрално

  И ДВАМАТА СА С РАИРАНИ КОСТЮМИ...

 2. 2 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Списък" със срещи звучи по-многобройно от "една-две", както твърди Фонтанеро.

  gradinko.bg
 3. 3 Профил на втрещен
  *****
  Неутрално

  Атанас Атанасов трябва да е кръгъл идиот за да даде оригилния диск.Все пак сме в Европа и Брюксел е мястото където и когато трябва да го предаде.

 4. 4 Профил на Sin
  *****
  Неутрално

  Как да се намери подходящо обяснение за срещите на Румбата Петков с изявените престъпници ? Ето това е дилемата на Прокуратура, Данс, Министър-председател и пр. Целият апарат твори в момента на тема: "Какво полезно за държавата и гласоподавателите може да изкочи от една стреща на министъра с наблюдавани престъпници" ? Да, трябва де се провери "дали има действие или съдействие". И дали доматите се консумират с колците или направо. Това последното е важно !
  Инбаче голямо Браво на А.Атанасов и И.Костов : Този път Румбата Петков до отнесе. Един мафиот е отстрелян. Благодарности !

 5. 5 Профил на Nick
  *****
  Весело

  И един мармот завиваше шоколада.
  Мммммммм да, да!!!!!!

  Наглост и безочие, това е което мога да кажа за РП, в затвора, заедно с продажния главен прокурор и тн. по редицата.
  Съдействал е човека, това е ясно, съдействал е за изчистването на схемите на каналите. че е противодействал също е ясно - противодействал е да не вземе някой глупак да набеди неговите бизес партнъори за престъпници.

 6. 6 Профил на nebtre6ten
  *****
  Неутрално

  Нито сме в европа нито бруксел е полицески у4астък та да се меси в
  на6ата вътре6на работа...а атанасов няма
  да даде оригинала за6тото това му е застраховката!Ина4е 6те го смажат!Но ми е 4удно-един генерал полу4ава заплата горе-долу колкото президената-около 1500 лв!4удя се кой работи за толкова малко пари??едно време Т.Живков им дава6е премии от булгартабак-по 100 хил. на месец,ама сега ла4ев отказа на александров и веднага му извадиха ризите
  Но питам ако не са наркотиците,контрабандата и проституцията-как 6те живеят тези генерали с по хиляда лв на ден?И за какво ни е европата 6том генралите ни 6те живеят по зле???Не е ли време да идва Сидеров и да ни изкара оттам,4е да си богатеем както в доброто старо време когато има6е сесере

 7. 7 Профил на СНИМКАТА!!!!!!!!!!!
  *****
  Неутрално

  боже вижте ги тия комунисти на снимката - И ДВАМАТА СА С РАИРАНИ КОСТЮМИ...

 8. 8 Профил на do 6-ти
  *****
  Неутрално

  Може да ти обива че сме Европа,ама е факт.А в Брюксел има много сериозни полицаи и България попада в тяхното РПУ. Схващаш ли ?

 9. 9 Профил на Невярващ в нищо вече
  *****
  Гневно

  Не очаквайте нищо от ДАНС,тя е на Станишев.Жалко!

 10. 10 Профил на ресторанта с басеина
  *****
  Неутрално

  Битката на генералите с агентурно минало, тези от ДС, срещу ръководството на МВР е опит за сплашване, за да не би правителството да предприеме мерки, с които да ги отстрани от властовите лостове на страната.Те не крият желанието си и за контрол върху мястото на министър-председателя. – т.н. проект ГЕРБ. Петков пък свежда конфликта до „арести” на А.Атанасов и В.Танов, за да осуети атаките на генералите от ДС срещу себе си. Вестник „Труд” посвети две страници на най-мощната икономическа и политическа групировка у нас, съставена от бивши и настоящи ръководители на МВР. В изключително добронамерен и приятелски текст Таня Джоева се опита да представи като митове и легенди някои от основните дейности на кръга (наречен от генерал А.Атанасов „Монтерей”.) Конспиративните сбирки на най-отявлените врагове на народа – генералите от Държавна сигурност бяха описани като „неформални срещи на стари приятели”. Естествено е читателите да проявят повече любопитство към икономическата дейност на генералитета на МВР. Кои са фирмите на „неформалния приятелски кръг”, включвайки Б.Борисов? Как са обвързани участниците в тях? Кой финансира инвестиционните им проекти? Това осветляване ще даде отговор как тези главорези успяха да присвоят производствената и търговска инфраструктура на България само за 18 години. Премиерът Станишев им препоръча „да стоят в ъгъла”. Генералите от Пантерей никога не са били в ъгъла. Те създадоха и ръководят мафиотската държава у нас.Те институционализираха организираната престъпност. Съсипаха икономиката на страната, а с това и настоящето и бъдещето на поколения българи.Техният колега от ЦСБОП Тихомир Стойчев заяви ( бТВ, 10-ти януари), че е наложително „тези сбъркани модели да бъдат подменени”. Ако правителството на Станишев не може да ликвидира МВР мафията, наистина трябва да си ходи. Други ще свършат тази работа. Това е основният въпрос на България днес.

 11. 11 Профил на Sin
  *****
  Неутрално

  Най-важното е доказано !
  Клиентът е на ти с много, и то изявени престъпници. Това не може да е наследство от невинното детство - твърде много са за едно единствено детство ! Това е придобито в Партията, като задача. Май се казваше "Поръчение". Другарят е отговарял за финансовата област, по-точно за частта "Приходи". А както е известно, никой не обича онези, които събират доларите, сентавосите, тугриките и др. такива знаци. Рано или късно тези бели якички, в случай чорапчета, свършват в затвора. За изтрезняване. Та, кой беше писал че въпросният филистер не пиел ?

 12. 12 Профил на абв
  *****
  Неутрално

  - Румен Петков голяма грешка направи като остави плужека Ваньо Танов да се пенсионира и му хариза 20 заплати за да се кандидатира за кмет на Русе . Да ама не - Русенци не са глупаци ,че да го изберат.Сега Румен Петков да му сърба попарата. Те всички от ГЕРБ са от едно генералско котило и Софиянци най добре ще го почувстват с батмана Бойко Борисов, ама си го заслужават, защото всички беди за България идват от София!!!!

 13. 13 Профил на stan
  *****
  Неутрално
 14. 14 Профил на тези дни
  *****
  Неутрално

  В този скандал е много интересно поведението на медиите - истински се забавлявам с изявите на някои видни новинари.Бареков подхвърля в ефир идея на приятеля си от МВР - контактувал с хората край купуването на гласове на изборите. Волгин се стеле като килимче в нозете Му.В"денят" на Дарик, големия демократ КиВълчев води разпалено дебат дали да гласуват 16год. и нито дума за реалния живот.По всички радиостанции се лее музика и делът на новините става все по малък.Знаех си аз, че живеем добре, ма чак толкова....

 15. 15 Профил на >>>Gada
  *****
  Неутрално

  Поздравления за доблестните воини на истината бат АА и бат ВТ .Бат Бойко е богатир,след година тия ВП и РП ще търкат наровете на Развигор.(Hi).Че има облажили се, има.По голем кеф и цирк не е имало в държавата.

 16. 16 Профил на За абв
  *****
  Неутрално

  А всички беди за София идват от провинцията, глупако.

 17. 17 Профил на Всеросийский человек
  *****
  Неутрално

  При тия новини от МВР и очевадното бездействие на прокуратурата (има ли такава), следва логично предпазна клауза от Европа по вътрешни работи и правосъдие.
  Е, те тогава, дупе да ни е яко....
  Всъщност, прокуратура има, но тя служи на мафията, за да я покрива...
  Поздрави от дупката БГ

 18. 18 Профил на Васо
  *****
  Неутрално

  На цял свят е ясна корупцията в България. Няма ли кой да принуди другарите Велчев и Станишев да разберат за какво става въпрос.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 20. 20 Профил на az
  *****
  Неутрално

  баси театрото ... не мало такова до сега

 21. 21 Профил на Гацо
  *****
  Неутрално

  Защо неги арестуват и обследват финасово-имотното им състояние в страната и по света ? Защо продължават да се правят на ощипани ?

 22. 22 Профил на Наблюдател
  *****
  Гневно

  Браво ген. Танов!
  Кажи всичко което знаеш, не се страхувай.България има нужда от такива като теб.Внички свързани с мафията -на съд. Р.петков и неговата "банда разбойници" да му мисли.Червените олигарси да му мислят.това трябва да го разбере народа!

 23. 23 Профил на румба фотанеро
  *****
  Неутрално

  Р. П. ще танцува в затвора румба фотанеро

 24. 24 Профил на GTA
  *****
  Неутрално

  А какво ще кажете за долната реч. Прослушайте я.
  Това е реч прозинесена на 27 април 2007 г. пред катедрите по история на ЮЗУ в Благоевград. Тази реч е произнесена от тогавашния декан на Правно-историческия факултет при ЮЗУ Александър Воденичаров. С нея той защитава подетата инициатива от Кристина Попова да се именува специална аудитория на покойния историк Йордан Шопов - основател на мафиотската империя "ПИФ на Воденичаров". Империята раздала като коледни подаръци дипломи на бизнес, на политически и мутренски елит. Александър Воденичаров - тогава все още член на Висшия съдебен съвет и на неговата Комисия по евроинтергация.
  Той заплашва, че има възможност понеже хора от службите преподавали в неговия факултет, да получава информация кой, кога, от къде, от кой Интернет клуб, от кой частен адрес пускал съобщения в Интернет срещу ицициативата на Кристина Попова за наименуване на аудитория "Йордан Шопов". Той дори можел да закрие Интернет клуба.
  Ето речта
  http://anamnesis.info/audio/Katedreno_zasedanie_v_Blagoevgrad.mp3

 25. 25 Профил на copy..:)))))).ot Novinar
  *****
  Весело

  2008-03-24 23:39:21, BIG AL,,,:))))))

  ПО.. ..Швейк: Не мога да разбера наистина,защо се сърдят ЛУДИТЕ ../ в България.. /Там човек можеда си лази по пода, да вие като чакал, да беснее и хапе...Може да се представя и за дядо господ, и за Дева Мария, и за папата, и за английския крал или за свети вацлав,..макар че,последния , беше постоянно вързан , гол и в изолация....И маше и един архиепископ../Максим../..но той САМО ядеше и още НЕЩО правеше-римува се с ядеше- се...ше..Един се представяше за свети Кирил и Методии, за да получава ДВЕ дажби /орешарски, зам.нач. на ГДБОП и многооо други.. Други бяха в ..усмирителни РИЗИ – за да НЕ могат да ПРЕСМЕТНАТ-КОГА ще настъпи КРАЯТ на света./100-те „интелектуалци,,..//Един започна да се хвали, че са го сложили в книговезка преса, и МОЛЕШЕ да го ОБРЕЖАТ –модерно./българи в ДПС./)Имаше и тихи луди:един непрекъснато си чоплеше носа и САМО един път дневно казваше;””Току що открих електричеството „”..или друга глупост//Гоце...Друг обясняваше, че вътре в земното кълбо имало още едно. Много по- голямо от външното ./ цара,,./.Изобщо , там , се живееше като в РАЯ..Можеш да ревеш, да кряскаш, да пееш, да плачеш, да мяукаш,да виеш /като ходжа /.,да се молиш. Да се премяташ,да лазиш на четири крака,да подскачаш на един, да се катериш по стените, да тичаш, да се друсаш по цял ден, и НИКОЙ няма да дойде и да ти каже: Не бива да правите така- ИМА ЗАКОН...))..Та ви казвам ,много хубаво беше тия дни в България, в ЛУДНИЦАТА,...Това бяха едни от най-хубавите дни , в ..нашия живот..))

 26. 26 Профил на copy.....::))))))) oт Новинар
  *****
  Весело

  2008-03-24 22:39:17, BIG AL,,,:))))))

  За феим-петър-бисер...За „пещерските ‘ ракии и ..спец пушки,..за зам.’бореца с „организираната „ престъпност..,За топлото,. За ‘стойковци, ..За кенефите,които ни управляват.:))..По.. )) Я.Хашек;..: „Това е манифестът на негово величество императора, по случай обявяването на война...- каза стражарят...Аз предвиждах това , рече Швейк..-но в ЛУДНИЦАТА /.. МВР.. / все още НИЩО не знаят,въпреки че би трябвало да научат от ПЪРВА ръка....Откъде- накъде?- запита стражарят...А, че там ИМА много офицери-обясни Швейк....
  .Аз господа, бранеше се Швейк ./румен Петков./не съм никакъв СИМУЛАНТ..аз съм истински ИДИОТ,..можете да проверите в канцеларията на Ческе Будейовице../ в плевенски районен съд или на Позитано 20./....Ако желаете да призная , ваша милост, /от Позитано 20../-ще си призная..Но ако кажете,Швейк, недей признава нищо!- аз ще отричам до последна капка кръв...”””
  .Не зная за разработки, Не съм нареждал, не съм чувал, но….Говоря и се срещам със следени и подслушвани лица””- КАЗА МИНИСТЪРЪТ..)), който израз е напълно достатъчен, за да осветли „душевното „ състояние на Й.Швейк /Румен петков /..КАТО НЕСЪМНЕН ИДИОТИЗЪМ,пълна духовна тъпота и вроден червен кретенизъм...))...
  ...И без разбойници не може, каза Швейк- ако хората си мислеха САМО доброто, не би минало много и те биха се изпотрепали помежду си..))

 27. 27 Профил на Чики–Рики
  *****
  Гневно

  Те такова животно, като българина нема,Те
  го еб...т,той тича да гласува за тях.
  Сега разбирам защо манафите са ни еб...ли
  500 години.

 28. 28 Профил на СВОБОДЕН
  *****
  Неутрално

  ..МАЙ ВСИЧКИ СТИГНАХМЕ ДО : .СЛЕД ФАЛШИФИЦИРАНИ ИЗБОРИ НИЩО ДОБРО НЕ НИ ОЧАКВА. .ВСИЧКО Е ФАЛШИВО /ПРЕСТЪПНО/.!!!!!!!!!!!!!
  ..ТЕ ЗНАЯТ ЧЕ НЕ НИЕ ГИ ИЗБИРАМЕ И СЕ ТРЕВОЖАТ САМО ДРУЖКИТЕ ИМ ДА НЕ ГИ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ ИГРАТА.!!!!!!!!!

 29. 29 Профил на Do kude stignahme
  *****
  Неутрално

  Щом такъв простак може да бъде министър в България.
  Горко на изстрадалия български народ.

 30. 30 Профил на Хептен объркан
  *****
  Неутрално

  Е, такова чудо не бях очаквал, едновременно да се бориш с престъпността и да я ръководиш...

 31. 31 Профил на anti-Bush
  *****
  Неутрално

  Невероятно! Значи няма нищо странно, че министъра върши работата на подчинените си. Ами да. То поняго Петков върти патрулки с колегите и дори по някой парцал удря на кенефите за да се смени с чистачката. Няма нищо странно в това...

 32. 32 Профил на орч
  *****
  Неутрално

  В този водевил най-инетересни са ролите на мишоците-лайнари от в."Труд", които си мълчат като насрани и на главния прокурор. Той е един зализан домашен котарак, който знае само да мърка, но не и да лови мишки. Пълна пародия на прокурор.Ебати държавата!

 33. 33 Профил на Румбата
  *****
  Неутрално

  Сега, за да не стават спекулации трябва да кажа нещо. Първо костюмите са ни подарък от анонимни дарители. Второ, въпросните срещи са били винаги извън работно време и това, че сме си говорили за политика е нормално. Тези хора са ми приятели по чашка. За какво друго си говори българина като пийне.
  Освен това трябва да ви кажа, че не са лоши хора. Големи сърца имат, черпят здравата.
  Спрете да коментирате личният ми живот вече и си гледайте вашия!

 34. 34 Профил на Южна Флорида
  *****
  Любопитно

  Нищо не става от комсомолски активист и пияница, какъвто е пикаещият във фонтана. По време на тошовизма бе правило провалилите се комсомолски вождове да бъдат пращани на работа в милицията. Тази закономерност е в сила и днес, макар да смятаме, че тошовизма е си е отишъл.

 35. 35 Профил на Наблюдател
  *****
  Неутрално

  1. Голямото сплашване
  ЛЮБА МАНОЛОВА
  25 март 2008

  Европейската комисия и провеждащите мониторинг на България за борбата с организираната престъпност могат да плеснат с ръце и да се прегърнат, както е казал поетът. Поредният скандал за връзка на борците с организираната престъпност със самата организирана престъпност се изроди в заплахи, подигравки и съобщения за съд. И лошото в цялата тази история е не друго, а че и премиерът бе "зарибен" с тезите на министъра на вътрешните работи Румен Петков....
  и така нататък и така нататък

  целият текст е тук
  lubamanolova.info/250308-a.html

 36. 37 Профил на Hans
  *****
  Неутрално

  Като гледам какъв долнопробен театър играят крадливите червените селяндури все се сещам за Пиночет.

 37. 38 Профил на Комуниста
  *****
  Неутрално

  Тоя ако нямаше контакти, първо нямаше да е в партията на отрудените хора и министър в МВР.

 38. 39 Профил на Стефан
  *****
  Неутрално

  Контактите на Румен Петков с мафията били регламентирани. А защо никой не се сеща да зададе обратния въпрос. Контактите на мафията с Румен Петков също ли са регламентирани? Нормално е мафиотите да се плашат и крият от полицията, а не да тарсят срещи с министъра на вътрешните работи.
  Ставащото е доказателство за взаимно доверие между власт и престъпност. И няма нищо чудно, защото произходът им е общ.

 39. 40 Профил на istina
  *****
  Неутрално

  Скандала продължава в МВР - ръководството снима журналисти - vsekiden.com/?p=25857 и коментар на Коритаров - vsekiden.com/?p=25828

 40. 41 Профил на tuka e taka
  *****
  Неутрално

  Този министър може да бъде сменен само ако атомна бомба падне точно върху него. Ако падне само на 10м встрани той ще оцелее. Такива са много жилави в Булгаристан.

 41. 42 Профил на Пак сме тука
  *****
  Неутрално

  "Не съм тук,не сте ме виждали"-каза един Вътрешен Министър от Виденовото правителство преди време.Сега пак.Аман от милиционерщина.

 42. 43 Профил на BIG AL
  *****
  Неутрално

  Идиоте, Петков..Мина времето на САМО “върешната”КОНСУМАЦИЯ на ЛЪЖИТЕ ТИ..БУдалкайте червените бабички..НО ВЕЧЕ сме в ЕС- и ТЕЗИ номера стари- ВЕЧЕ не вървят..Излагате България -ВЕЧЕ в ЕС и цял свят ??Това , червени мутри- НЕ ГО ЛИ разбрахте ??МАХАЙ се , идиот ..ЕДИНСТВЕНИЯТ, ДОКАЗАН -!!??, министър на вътр. работи - КОЙТО си ПРАВИ “срещи “”!!??, с разследвани, наблюдавани и прочие -честни , червени спонсори ..))Уникат си - в СВЕТОВЕН /поне в белите държави ?…МАЩАБ !!!???Червен боклук,..ВЕЧЕ не става дума САМО за теб , БОКЛУК, а за страната ни …Измет, червена..

 43. 44 Профил на vapros?
  *****
  Неутрално

  Може ли един министър да провежда телефонни разговори и то частни с престъпници-мафоити.Това нормално ли е, и къде го има?
  Той може да говори с тях само по-служба в ареста когато са задържани за нарушения.

 44. 45 Профил на Р. Путков
  *****
  Гневно

  Пак ще се окаже че чорапите не били бели,а сиви....от мръсните игрички

 45. 46 Профил на B52
  *****
  Неутрално

  В Булгаристан явно е "нормално" на4алникът на МВР да си хортува с тези които следва да преследва.
  Поради функцията с която работодателите му (данъкоплатците) са го овластили....

  Страната на 4удесата, съмнение няма. Там Р.Пет. е целия в бяло. А народът (мъдър, гостоприемен, отруден) е поне толкова замаян от ракията, та иска и може да му вЕрва 4е не е мутро-мафиот от комунисти4ска закалка!

 46. 47 Профил на Дядо Иван
  *****
  Неутрално

  "... Още веднъж искам да подчертая, че хората, които са прикривали или неинформирали, ако има такава информация, ще го отнесат по най-категоричния начин..."
  Разбрахте ли, единствените последствия ще бъде подгонването на честните служители, които са разбрали Иван Иванов.

 47. 48 Профил на R.umen.
  *****
  Неутрално

  Както вече стана ясно, през 2004 депутатите си приеха закон, според който те не носят Наказателна отговорност по член 313 за подаване на неверни данни за доходите и имотите им /за разлика от обикновените данъкоплатци/. Въпроса ми е: господата от дсб, които се самоопределят като демократи, внесоха ли предложение за промяна на този закон и ако не са защо? От известно време се говори за внасяне на промени в борбата срещу финансовите престъпления у нас. Румен Петков е един от съавторите на тези предложения. Всъщност дали при посещението му в САщ с високопоставени представители на щатското Правосъдие, не е бил разглеждан и въпроса за финансовите престъпления у нас ? Любопитно ми е да знам дали господата от дсб споделят това мнение на Румен Петков и ако го споделят, тогава защо още депутатите не носят Наказателна отговорност за неверни данни за доходите и имотите си ? 4 г. /0т 2004 до днес/ са напълно достатъчни,за да бъде отменен този закон. Но очевидно не е имало достатъчно желание да се промени нещо в това отношение! Ако този закон бъде отменен и депутатите носят наказателна отговорност като обикновените данъкоплатци, то това със сигурност ще повлияе позитивно върху борбата с корупцията и ще попречи на 'прането' на пари у нас! Учудвам се, че господата от дсб не са стигнали до този извод ! Премиерът Станишев предприе подобен ход с идеята за декларирането на доходите на министри и техни роднини. Ако депутатите отменят приетия през 2004 закон, тогава може и да повярваме, че у нас има демокрация и че пред закона всички сме равни !

 48. 49 Профил на Комуниста
  *****
  Неутрално

  Къде са дядо Ийоцко и народния трибун? Сигурно придружават в Иизраиил червения сърбоман-пумияра Седавчо, с агентурно име агент 7 лева!

 49. 50 Профил на Смърди
  *****
  Гневно

  Е аре де! Какво чака, да казва списъка и ред по ред да ги почват!!! Ама най първо да почнат с вмирисаната глава..

 50. 51 Профил на м-даааа
  *****
  Неутрално

  Ей, не е лесно, до обяд да ръководиш престъпността, след обяд да я бориш.
  Иска се безпределна преданост към безсмъртните идеи на Партията.

 51. 52 Профил на шихан
  *****
  Разстроено

  Българите сме силно притеснени от контактите на министъра на вътрешните работи с разработвани мафиоти. Нищо лично, просто представата ни за европейски министър и европейско правителство не ВПИСВА подобни действия. Пътят към АДА е послан с добри намерения. Та и добрите намерения на Станишев да потули скандалното поведение на министъра си ще му донесат само адски мъки в обясненията пред ЕС. Станишев ние европейска държава ли сме или вонящо на фашкии блато!? Европейските ценности не допускат оваляне в лайната на министъра на вътрешните работи. Ти как си го допуснал.

 52. 53 Профил на B 52
  *****
  Неутрално

  Много смешно ги разделят среща на мафиоти с министъра на МВР.Давам 5 лева награда ако някой посочи една единствена разлика.

 53. 54 Профил на Реалполитик
  *****
  Неутрално

  Нашето заключение – наблюдаваме ендшпил. За непосветените в шахмата – останали са малко фигури по полето; целта е да се взимат повече пешки; царят става атакуваща фигура. В смисъла на скандала – Румен Петков атакува по всички флангове, защото животът и кариерата му висят на косъм. Ако успее, големият губещ ще бъдем всички ние – и без това МВР в момента представлява една прогнила от корупция на най-високо ниво институция.

  Кой може да промени нещата? Първо, премиера Станишев; но той няма да го направи, защото се страхува от Петков. Второ, президента; но и той като че ли няма да посмее да се изправи директно срещу министъра на вътрешните работи. Трето, външни фактори. Те засега мълчат, но ако изобщо има някаква справедливост, тя ще дойде отвън. Едно е сигурно – в техните очи Румен Петков е тотално и завинаги компрометиран. А и Франко Фратини е в отпуск…

  http://realnapolitika.blogspot.com/

 54. 55 Профил на нероден петко
  *****
  Весело

  ЕВАЛЛА ,АШКОЛСУН ,МАШАЛЛА !
  Глъвътъ изпълнявал "оперативни задачи" !да вярвам го това но не по задачите за борба с престъпността а за пълнене на партийните и личните джобове !
  Какъв министър е този дето се води по условята които престъпниците определят.
  Искали били лична среща с него ? - че кой трябва да води парада бе главунчо ?
  Вие от МВР борба с престъпността ли водите или партия белот разигравате един вид "договорен спаринг " и "аз на тебе и ти на мене " .
  А "ченгеджийските истории " ги разиграва Станишев ,министрите му и "висшите" им партийни другари - и естествено стават за смях .Щото ченгесарството си е сериозен занаят ама те не го умеят поради недостатъчност в "горните израстъци "/по Глъвъта/.

 55. 56 Профил на Ами да
  *****
  Неутрално

  Престъпниците също имат права.
  Е,Др. министър им е отишал на крака за да им разясни че не са прави.Че по лош път са тръгнали.
  Те се рзплакали и обещали да се поправят.
  Помните ли Министър Р.Овч. колко усърдно се саморазследваше и се самохвана.
  Е и тоя Менистер пък се самоподслушва с цел да се наслади на интелигентните си приказки.
  Чест и хвала на теквиз саморазобличаващи се служители!
  Да не помислите че имат вродена глупост!
  Не!
  Е те са се родили членове на Партията и толкоз са им възможностите.
  Пък и Партията с чест и доблест поема НЕГАТИВИТЕ от малките немирници.
  Докога ли ще им позволяваме да се гаврят с нас?

 56. 57 Профил на ОБЯВА
  *****
  Неутрално

  Търсят се спешно зидари-мазачи за централата на БСП на Позитано.
  Постъпване веднага.
  Може и само мазачи че те са по-спешни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK