Запалката, Дъбов и Велчев - новите лица в скандала

Политици саботирали разработки и акции на службите

Запалката, Дъбов и Велчев - новите лица в скандала

© Дневник
Вътрешният министър Румен Петков фигурира с псевдоним Запалката в оперативна разработка на антимафиотите, свързана с борбата с дрогата, а политици с фамилии Дъбов и Велчев са саботирали обиск, при който службите са щели да разкрият значително нарушение срещу фиска. Тези нови данни по течащия вече седмица скандал в МВР изнесъл вчера бившият шеф на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) Ваньо Танов пред парламентарната вътрешна комисия, съобщиха депутати след срещата. Самият Танов отказа да отговаря на въпроси след разговора, като обясни, че ако изнесе пред медиите информации, вероятно ще се озове в затвора заедно с арестувания във вторник бивш главен секретар на МВР Илия Илиев. Председателят на парламентарната вътрешна комисия Минчо Спасов (НДСВ) съобщи, че по единодушно решение на депутатите стенограмата от разговора им с Ваньо Танов ще бъде изпратена в четвъртък на прокуратурата, тъй като има данни за престъпления.


Скандалите в МВР, започнали с ареста на зам.-директора на ГДБОП Иван Иванов, обвинен в саботиране на разследвания и изнасяне на информация към разработвани лица, вече сериозно разклащат стола на вътрешния министър, който влиза от гаф в гаф, коментираха депутати от управляващото мнозинство. Според високопоставен социалист въпреки настроенията в коалицията премиерът Сергей Станишев няма да има сили сам да вземе решение за съдбата на Петков, а ще се нуждае от сериозен гръб и ясно становище от лидерите на НДСВ и ДПС Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган (виж. стр. 2). Засега двамата не са заели позиция по случая дори и пред най-близките си. Когато взимат решението си, тримата лидери ще трябва да отчетат и многобройните критики на Брюксел към ресорите на Петков, коментираха депутати. Вчера правителството прие доклад за напредъка на България в областта на съдебната реформа и борбата с корупцията и организираната престъпност, съобщи правителствената информационна служба. Докладът обхваща периода 1 януари 2007 г. - 1 март 2008 г. и ще бъде представен в Европейската комисия за оценка на предприетите действия от българските институции.След заседанието на вътрешната комисия лидерът на ДСБ Иван Костов разказа: "По време на разработка на антимафиотите се появява едно лице, на което временно са му сложили псевдоним Запалката. Впоследствие се уточни, че това е министърът на вътрешните работи Румен Петков." Костов не посочи за какво е била разработката, нито каква е била ролята на Петков. "Действително Танов говори за лице с псевдоним Запалката, като подозренията му са, че това е министър Румен Петков", заяви и Минчо Спасов. За какво е била операцията било класифицирана информация, но доколкото той знаел, тя била свързана с борбата с дрогата.
Атанас Атанасов от ДСБ пък уточни, че по тази разработка е била засечена среща на вътрешния министър с лицата, които са били разследвани, но отказа да спомене имена, попитан дали става дума за среща на Петков с дупнишките бизнесмени, известни като братя Галеви. Службите са установили за тази среща едва когато министърът е отишъл на нея, продължи Атанасов. След като Петков твърди, че е провел този разговор, за да помогне на оперативните работници по случая, защо не е информирал предварително именно тези оперативни служители, попита депутатът.


Както депутатите от опозицията, така и председателят на вътрешната комисия заявиха, че вътрешният министър няма правомощия да участва в оперативната дейност на службите. Не мисля, че е нормално вътрешният министър да се изявява като обикновен сътрудник, няма регламент за това, заяви Минчо Спасов. За да изяснят новата информация, депутатите викат в четвъртък следобед Румен Петков във вътрешната комисия.


Пред нея Ваньо Танов казал и че политици са спирали разработки на службите, като споменал само фамилиите Дъбов и Велчев, но не и първите имена, разказаха депутати. Единият от двамата беше вътре и изпъшка, каза Иван Костов. След заседанието близкият до вътрешния министър Румен Петков секретар на Изпълнителното бюро на БСП и ковчежник на партията Димитър Дъбов, който участва в срещата, категорично отрече твърденията. По телефона за "Дневник" зам.-председателят на НДСВ Милен Велчев също заяви, че ако твърденията се отнасят до него, то те са клевета.

Коментари (120)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на R.umen.
  *****
  Неутрално

  Както вече стана ясно, през 2004 депутатите си приеха закон, според който те не носят Наказателна отговорност по член 313 за подаване на неверни данни за доходите и имотите им /за разлика от обикновените данъкоплатци/. Въпроса ми е: господата от дсб, които се самоопределят като демократи, внесоха ли предложение за промяна на този закон и ако не са защо? От известно време се говори за внасяне на промени в борбата срещу финансовите престъпления у нас. Румен Петков е един от съавторите на тези предложения. Всъщност дали при посещението му в САщ с високопоставени представители на щатското Правосъдие, не е бил разглеждан и въпроса за финансовите престъпления у нас ? Любопитно ми е да знам дали господата от дсб споделят това мнение на Румен Петков и ако го споделят, тогава защо още депутатите не носят Наказателна отговорност за неверни данни за доходите и имотите си ? 4 г. /0т 2004 до днес/ са напълно достатъчни,за да бъде отменен този закон. Но очевидно не е имало достатъчно желание да се промени нещо в това отношение! Ако този закон бъде отменен и депутатите носят наказателна отговорност като обикновените данъкоплатци, то това със сигурност ще повлияе позитивно върху борбата с корупцията и ще попречи на 'прането' на пари у нас! Учудвам се, че господата от дсб не са стигнали до този извод ! Премиерът Станишев предприе подобен ход с идеята за декларирането на доходите на министри и техни роднини. Ако депутатите отменят приетия през 2004 закон, тогава може и да повярваме, че у нас има демокрация и че пред закона всички сме равни !

 2. 2 Профил на Р.Овч.
  *****
  Неутрално

  Супер държава сме...ето след Р.Овч.си имаме вече и Румен Запалката.

 3. 3 Профил на Иванчо
  *****
  Неутрално

  Запалки не пикаят по фонтаните.

 4. 4 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  Тихия луд R.umen се появи отново. Сигурно му плащат за всяко пействане. Егати майтапа е тук!!!

 5. 5 Профил на navara
  *****
  Разстроено

  Не сте прави, Р.Путков не е запалката, кой нормален човек ще сложи запалка до г'м с етилов алкохол?

 6. 6 Профил на dalechen
  *****
  Неутрално

  Да еба тъпите галоши. Що не ги изритате от народното събрание както по Виденово време?

 7. 7 Профил на цигарата
  *****
  Неутрално
 8. 8 Профил на Червенотиквенчковче
  *****
  Неутрално

  Ама много хубав прякор си има другарят министър. Ходи му много Запалката, като на Клюна, Маймуняка, Шебека, Черепа и др.

 9. 9 Профил на Карлуково
  *****
  Неутрално

  Както вече стана ясно, през 1944 депутатите си приеха закон, според който те не носят Наказателна отговорност по член 313 за подаване на верни данни за доходите и имотите им както и обикновените данъкоплатци. Въпроса ми е: господата от БСП, които се самоопределят като комунисти, внесоха ли предложение за промяна на този закон и ако не са защо? От известно време се говори за внасяне на промени в борбата срещу финансовите престъпления на Румен Петков. Всъщност дали при посещението му в САщ с високопоставени представители на щатското Правосъдие, е бил разглеждан и въпроса за финансовите престъпления у нас ? Любопитно ми е да знам дали господата от БСП споделят това мнение, че Румен Петков трябва носят Наказателна отговорност по чл 231 и 225 от нк. ? 4 г. 0т 2004 до днес са напълно достатъчни,за да бъде сменен и осъден този Министър. Но очевидно не е имало достатъчно желание да се промени нещо в това отношение! Ако този закон бъде отменен и депутатите не носят наказателна отговорност като обикновените данъкоплатци, то това със сигурност няма повлияе позитивно върху борбата с корупцията и ще попречи на 'прането' на пари у нас! Учудвам се, че господата от БСП не са стигнали до този извод ! Премиерът Станишев предприе пробен ход с идеята представи скандалинте в МВР като оздвравителен процес. Ако депутатите отменят приетия през 1944 закон, тогава може и да повярваме, че у нас има Народна власт и че пред закона всички сме равни !

 10. 10 Профил на Виденов
  *****
  Гневно

  Мръсни ЧЕРВЕНИ ОЯДЕНИ ШОПАРИ - изкрадохте България и я превърнахте в кочината на Европа - дано един ден да си платите за всичката мизерия, която причинихте на тази страна!!!

 11. 11 Профил на DOBRE DE
  *****
  Неутрално

  ЗАщО СМЕ ТАКИВА шматки - НЕ МОЖЕ ЛИ УТРЕ ТАКА НЯКАК СПОНТАННО ДА СЕ СЪБЕРЕМ ПРЕД ТОВА МИНИСТЕРСТВО -

 12. 12 Профил на Куйович, Муйович и Уйович
  *****
  Неутрално

  алоооооооо, Запалката, де си бе?

 13. 13 Профил на Martichka_kn
  *****
  Гневно

  Де да беше само "Запалката",всичките са такива...

 14. 14 Профил на червена сган срам няма
  *****
  Неутрално

  Запалката да не се помайва ами да сдава наряда, УВО! УВО! УВО!

 15. 16 Профил на с топки
  *****
  Неутрално

  Трябва ни прокурор като Джовани Фалконе-да се изправи срещу мафията и да си сложи главата в торбата.
  Трябва да е някой с топки,а не като тези лекета от прокуратурата.Вместо да арестуват мафиотите те обслужват орално партията БСП.

 16. 17 Профил на до Михайло и крадеца(R.umem)
  *****
  Неутрално
 17. 18 Профил на ????
  *****
  Неутрално

  Толкова нагъл комунист-престъпник и по бай Тошево време нямаше. Отврат!

 18. 19 Профил на предложение: ЗАБРАНА НА БКП(БСП), СЪС ЗАКОН!
  *****
  Гневно

  Що-годе мислещите хора се питат: какво още трябва да се случи, та да доживеем да видим как някой от тия натрапници във властта ще се сети че трябва да си иде. Половин България беше наводнена, хиляди хора останаха без къщите си, но се оказа в крайна сметка, че не толкова природата, ами самата министърка е същинското бедствие! Окрадени бяха милиони от парите за възстановяването на пострадалите райони - и нищо! И не рачи да си иде нахаканата доганова министърка, напротив! Девет човека изгоряха като факли в заключения вагон - министърът на транспорта чака "обективно следствие, което да установи вината"! Уличени във връзки с престъпния свят са висшестоящи антимафиоти, а този, който ги е турил там, сиреч който носи цялата отговорност, разтяга пиян някакви локуми за "Куйович, Муйович и Уйович", и хептен не се сеща, че е крайно време да си иде - ако не иска да доведе нещата дотам разгневеният народ да го изрита с ритници от министерството. Спряха ни всички субсидии от ЕС, плащаме вече втора година повече отколкото получаваме от ЕС, и нищо! А премиерът миличко се усмихва като непорочна девица или като пъпчив прогимназист! И няма кой да скочи и да изкрещи в ушите на тия навлеци, че така повече не може да продължава...

 19. 20 Профил на 3
  *****
  Неутрално

  На следващите избори отново за тях да гласуват или за гъби

 20. 21 Профил на не пипайте Румен
  *****
  Неутрално

  Не пипайте Румен! бил казал - ако аз си отида, отива си правителството. Да си го пазим, та да си ходят всички вкупом. СНе се давай, Румене, та да ни свърши скоро агонията.

 21. 22 Профил на bg
  *****
  Неутрално

  ОСТАВКА долу комунисти/капиталисти

 22. 23 Профил на ХРУМНА МИ НЕщО
  *****
  Неутрално

  Понеже явно няма утре да ходим пред министерството да си изразим чувствата, които изразяваме тук (обърнете внимание: 1,200 прочитания на нещо качено преди 2 часа и половина). Всеки от нас му се иска да направи нещо - и кво - четем Дневник и псуваме по форумите - И така ми хрумна нещо -
  Имаше един доста известен филм - с Фей Данъуей май - В него един журналист в един момент помоли неговите зрители да си отворят прозорците и да започнат да викат нещо - Естествено - хиляди хора си наотвориха прозорците и направиха точно това... Филмът беше от 60-те май -
  Може би сме узрели за една такава изява -Не може ли утре (четвъртък) - в 20:30 - когато всички (повечето от нас) са си вкъщо да си отворим прозорците - и да закрещим оставка - и така 10 минути.
  Мисля - че ако просто си крещим на прозореца никой не може да ни рагонва като еколозите - и няма да се налаг да ходим тук или там - все плюсове ))
  Толкова ли не можем да се организираме -

 23. 24 Профил на OSTABKA
  *****
  Неутрално

  Хора време е пак да излезем на улиците

 24. 25 Профил на BORN
  *****
  Неутрално

  № 23,
  Подобна акция преди години проведе и Адриано Челентано-не си спомням повода. Идеята е добра, само трябва да се организира и масовизира чрез подходящите медии. А що се отнася до прякора на РП вместо "Запалката" е по-подходящ "Простатата"

 25. 26 Профил на yoggy
  *****
  Неутрално
 26. 27 Профил на Нередовен читател
  *****
  Неутрално

  Филмът е култов - "Телевизионна мрежа". Доколкото си спомням, ТВ водещият искаше всички да отворят прозорците и да извикат "Вбесен съм и повече няма да търпя". Мисля, че вече и в Бг идва моментът това да се каже.
  Между другото, и в България е имало подобна инициатива - на Дони, "Не на страха". За съжаление, и тя, и цялостното поведение на повечето замесени в скандали в Бг в последните години показват, че по този начин промени вече не може да има.
  Какво ни остава ли? Вероятно да се надяваме на помощ отвън

 27. 28 Профил на mutricioner
  *****
  Неутрално

  НИЕ НА УЛИЦАТА, те в затвора! Това е. Стига ние достойнство имаме ли или нямаме.

 28. 29 Профил на xa-xa
  *****
  Неутрално

  А гоцето се крие в Ерусалим не го е срам. Да не го канят този комунист там никога, преговаря с терористи те от палестинска страна за мир ха-ха

 29. 30 Профил на B52
  *****
  Неутрално

  Festival palen nastana.
  Chovek da se radva i na spektakala, i na aktiorite. Zabava...

  Ne e zabavno obache kato se osaznae che stava duma za vatreshnia ministar, deputati i drugi vlasto-imashti, koito niakak si "sluchajno" se okazaha ama iavno svarzani s mafiata...

  Po sveta otdavna ili sami da sa si otishli, ili da sa pometeni ot nedovolnoto grajdansko obshtestvo...
  U nas - mda.... Gotze &Co oshte udarjat napana, da vidim do koga.

  Ako i tova mine - da zakrivat darjavata!!

 30. 31 Профил на Несъгласие
  *****
  Неутрално

  Ама защо псевдонимът на Петков е "Запалката"? Би трябвало да е "Бутилката" ...

 31. 32 Профил на sparkasse-kufstein
  *****
  Неутрално

  Хубаво за Джовани Фалконе но никой не иска да свърши като него край Капачи. Още отеква взрива на 350кг бомба които издълбаха асфалта под магистралата( в апартамент примерно и няколко стотин грама са смъртоносни). но все пак трябва да се каже че там държавата поведе борба с мафията и половин година след тази кървава баня народа излезе на протести, президента им докара в Палермо десетки хиляди карабиниери и в резултат бе вкаран зад решетките боса им тогава Тото Рийна заедно със стотици сподвижници. Никога след това мафията не си позволи подобни действия. Разликата с мафията им тогава е че коза ностра се е опитвала да се крие от органите докато при нас мафията си реди правителство вече 20 години след уж промените.
  И все пак почит пред смелостта на Джовани Фалконе и Борселино. Без тяхната жертва може би борбата с мафията нямаше да стигне докрай

 32. 33 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  Руменчо стана министър с висящи дела, като едно от тях беше за спречкване с полицията. Само това е достатъчно за да осъзнаем какъв абсурден министър на МВР имаме. Да не говорим, че този човек винаги е бил преди всичко краен червен политик, а МВР трябва да е надпартийно.

 33. 34 Профил на шихан
  *****
  Весело

  Колата се преобърна; резилът е толкова голям, че всеки мислещ човек в БГ си казва - леле - каква помия се изля. Няма какво вече да се вайкаме какъв ни е имиджа в ЕС - ясно е какъв. Но, след голямото осиране на столетницата следва почистване на говната. И тъй като явно не може да си обърше задника сама, възрастна женица е все пак, налага се да се намеси банданте. Аре, Станишев, почерпи от италианския опит с банданте и смени подлогите на бедната старица щото не е гот стар човек да остава дни наред в безпомощно състояние омазан в лайна. Действай, докато все още има живинка в тунела. ЕЛОЙ ЕЛОЙ като не разбират от дума - АЛЧЕН ГЪЗ КРЪВ СЕРЕ АЛЧЕН ГЪЗ КРЪВ СЕРЕ АЛЧЕН ГЪЗ КРЪВ СЕРЕ АЛЧЕН ГЪЗ КРЪВ СЕРЕ АЛЧЕН ГЪЗ КРЪВ СЕРЕ

 34. 35 Профил на яко
  *****
  Любопитно

  от Карлуково Анонимен, Неутрално 26 март, 22:23 9 Обиден или неуместен коментар?

  Както вече стана ясно, през 1944 депутатите си приеха закон, според който те не носят Наказателна отговорност по член 313 за подаване на верни данни за доходите и имотите им както и обикновените данъкоплатци. Въпроса ми е: господата от БСП, които се самоопределят като комунисти, внесоха ли предложение за промяна на този закон и ако не са защо? От известно време се говори за внасяне на промени в борбата срещу финансовите престъпления на Румен Петков. Всъщност дали при посещението му в САщ с високопоставени представители на щатското Правосъдие, е бил разглеждан и въпроса за финансовите престъпления у нас ? Любопитно ми е да знам дали господата от БСП споделят това мнение, че Румен Петков трябва носят Наказателна отговорност по чл 231 и 225 от нк. ? 4 г. 0т 2004 до днес са напълно достатъчни,за да бъде сменен и осъден този Министър. Но очевидно не е имало достатъчно желание да се промени нещо в това отношение! Ако този закон бъде отменен и депутатите не носят наказателна отговорност като обикновените данъкоплатци, то това със сигурност няма повлияе позитивно върху борбата с корупцията и ще попречи на 'прането' на пари у нас! Учудвам се, че господата от БСП не са стигнали до този извод ! Премиерът Станишев предприе пробен ход с идеята представи скандалинте в МВР като оздвравителен процес. Ако депутатите отменят приетия през 1944 закон, тогава може и да повярваме, че у нас има Народна власт и че пред закона всички сме равни !

 35. 36 Профил на до №18
  *****
  Неутрално

  Не си прав,нали този "елит"бе създаден по негово време - "образоваха" се даже по 2-3 пъти (всички са с дипломи)без да имат хабер от материята, за която са получили дипломи....Днес почти всички "висши"ченгета са "икономисти"или "прависти"!Много от тях са "възпитаници"на ВФСИ "Д.А.Ценов"Свищов а там дипломите си имат пазарна цена - търсенето определя предлагането.......

 36. 37 Профил на Njama DA Kaja
  *****
  Неутрално

  Kvi zapalki,kvi 5 leva be..tia se samozabraviha..zatova otdavna sam v normalna darjava kadeto na takiva gnidi im davat kariranite rizki i kadeto im e mjastoto...Mainata im na vsi4ki.....

 37. 38 Профил на Joreto
  *****
  Неутрално

  Kakvo 6te stane sled kato starite hora umrat( mir na praha im, che sa vjarvali v shibani idei cjal jivot,no sa si na6ite roditeli), chestnite biznesmeni falirat,6toto njama takiva kato tjah da sa preuspjali v dalgosro4en plan. Koi togava 6te glasuva za Partiata sobstveni4ka na darajvata. kakvo se slu4va v BG be, njakoi misli li kakvo 6te e sled 10 godini i kade 6te sme nie....Ima li hora upravlenci v taia ko4ina be.....ALOOOOO, kade ste be radetelite, biznesmenite, chervenite katili, sinite katili, Boikovistite, caristite, depesarite i vsi4ki drugi ni6tojestva, kade ste be s va6ite programi, kradlivi drebni du6ici, mizerni malki izrodi i gnidi smu4e6ti i poslednata kapka krav na naroda si....Da narod sme vi,6toto vi slujim i hranim i kradete ot nas i ni zarobvate v dalgove i uni6tojavate prirodata i jivota na decata ni i progonihte vsi4ko mlado i umno v chujbina,koi 6te vi upravljava miliardite i 6te vi spi po hotelite be....Vsi4ki vie gniete ve4e i ste mar6i otvatre,nachelo s prezident4eto si i vsi4ki malki gadni gnidi4ki...vie ste pomiari i ako sega redaktor4eto mi zatrie komentara i toi e sa6tata gadni mrasna gnidka i lije gazovete na tova vestni4e..Dano Dnevnik e dobar vestnik i naistina otrazjava chestno novinite....Pi6ete istinskite ne6ta i badete istinski..svobodata na slovoto e svoboda na pravoto da di6a6 i da bade6 jiv.....Uspeh i pozdravi ot zad okeana....Mainata im na gnidite, ne im pla6tam danaci,ne im hranja zdravnata kasa, ne mi dreme za tia gnusni gadove,daje i pari ve4e ne pra6tam v BG..Njama na koi,vsi4ki se iznesoha ot tam...HAHAHAHA

 38. 39 Профил на Недоразбрал
  *****
  Неутрално

  За кой ли Дъбов, Велчев и Петков става дума

 39. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 40. 41 Профил на Чарли
  *****
  Неутрално

  Бай, бай, Руменчо! До тук беше!

 41. 42 Профил на от сегабеге-точка-ком
  *****
  Неутрално

  11 поръчкови убийства остават неразкрити в Плевен
  В Плевен и до днес недоумяват как в града за последните години са станали 11 поръчкови убийства и нито едно от тях не е разкрито. Обяснението е, че загиналите по един или друг начин са били свързани с Румен Петков.
  Сред жертвите е адвокат Тодор Доровски, общински съветник от БСП и член на местното партийно ръководство.
  На 9 февруари 2002 г. е застрелян председателят на Народната партия Величко Тодоров-Гото. След телефонна покана за среща с Петков, на 11 октомври 2002 г. е убит бизнесменът Йото Григоров. Срещата между него и Петков била в бар "Анаконда". Роднините на жертвата получили мобилния му телефон с изтрити входящи повиквания. През март същата година край града е намерен с куршум в тила инж. Михаил Караязов, зам.-шеф на областното ръководство на СДС и общински съветник. На 21 юни 2004 г. е разстрелян пред дома му д-р Людмил Конов. В същата кооперация живеят депутатът от БСП Васил Антонов и шефът на регионалната служба за борба с организираната престъпност полк. Мирослав Николов. И това убийство остава неразкрито от полицията.
  По този повод настоящият плевенски кмет Найден Зеленогорски съобщи на брифинг миналата година, че поръчители на част от 25-те атентата в Плевен за периода 2000-2001 г. са хора, близки до Румен Петков. Той каза, че даже познава лично някои от тях и е дал имената им на специалните служби.
  ***
  .. по логиката на др.Sta, това очевидно са били гнусни самоубийства целящи да натопят тоз добър Р.Петк

 42. 43 Профил на bg
  *****
  Неутрално

  А гоцето се крие в ЕРУСАЛИМ не го е срам. Да не го канят този комунист там никога, преговаря с терористи от палестинска страна за мир ха-ха
  Ерусалим дьржи цяла Америка бади приятел с тях а не с приятелите на дуган калпазан

 43. 44 Профил на ІТ Паисий
  *****
  Неутрално

  Излезе, че ДПС е най-читаво. Сутринта един депутат от ДПС каза, че не е нормално министър да се среща с продавачи на наркотици, както явно е казал и Минчо Спасов. Бай бай Румен Петков. Бай бай Гей Станишев, който снощи те защити. Ако нямате достойнство, по-зле за вас!

 44. 45 Профил на xa-xa
  *****
  Неутрално
 45. 46 Профил на EMERGENCY
  *****
  Неутрално

  ДПС СЕ ОПРАВЛЯВА ОТ АГЕНТ ДУГАН, не го ли разбрахте досега

 46. 47 Профил на Реалноста
  *****
  Неутрално

  Пикаеща запалка, ама арестува генерали и дори премиерчето трепери, само като я погледне...

 47. 48 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  Премиерчето е много лесно за разтреперване, горкото... Дали е педерастче или не няма значение, защото е пълна шушумига.

 48. 49 Профил на richard
  *****
  Неутрално

  Омерзен съм...От цялата наглост и простотия на комунистите.

 49. 50 Профил на Домата
  *****
  Неутрално

  Виждам ,че постването на всякакви мнения, определения и нарицателни е позволено тук -от лайна до педерастче.
  Без угризения изразявам мнение ,че голяма част от писалите са...психично болни!

 50. 51 Профил на някои дребни особености на скандала в МВР-то
  *****
  Неутрално

  Почти всичките замесени са или приятели , или МНОГО близки съпартийци, или спонсори на Гоцето

 51. 53 Профил на ogan4eto
  *****
  Неутрално

  ujas...neviarvam na uhitesi v kakva darjava jiveem,shtom i SER_GEI zastava pred putkov

 52. 54 Профил на navara
  *****
  Любопитно

  Според мен целия скандал бе инспириран и разработен от Дългия Инкасатор Р.Овч.Той се е снижил и гледа сеир.Нали пред година същата дружинка-гоце, пикаещата запалка и сергейчо го отсвириха.Ашколсун само мога да кажа.Бравос.Да продължават комунягите в същия дух, даже и да почнат да се трепят.Ако с е стигне дои там аз предлагам да ги поощряваме и да им помагаем.

 53. 55 Профил на 123
  *****
  Неутрално

  Не се нервирайте. Гоцето ще се върне след 1-2 дни, ще замаже всичко и пак ще се превърнем в остров на благодентсвието.

 54. 56 Профил на Shishman
  *****
  Неутрално

  АМИ ГЛАСУВАЙТЕ ТОГАВА ПАК ЗА БСП ИЛИ ЗА Б-ОТБОРИТЕ ИМ: АТАКА, НДСВ, ГЕРБ!

 55. 57 Профил на Дебил
  *****
  Неутрално

  В отговор на 6, 23, 24, 28 и др. "Не сме народ, а мърша" - Славейков
  Дебил съм защото стоя все още на тази територия - държава няма.Не очаквам нищо хубаво и свястно от някого.Намериха се 100 свестни, които подписаха едно писмо и толкова, но да мобилизират народа /ако го има/, да го изкарат на улицата тогава или сега е все едно да чакаш писмо от умрял.Има ли спасение? Има! Бягайте! Кой къде му видят очите. И да не забравяте, че това е политика на запада. Тази територия трябва да се опразни от всичко свястно и кадърно. Тя ще бъде на някого подарена за заслуги към свободния свят.Спасявайте се по единично!Жалко, че аз не мога да избягам

 56. 58 Профил на "Нежни" връзки м/у Петков-Станишев-Доган
  *****
  Неутрално

  Вчера в сутрешния блок на НТВ около 07.10 се обади служителка в МС, която сподели, че в там се шушукало за хомосексуалните забежки на Сер-гей, като доказателставата се държали от Р.Петков и Ахмед Доган.
  Трябва да има нещо вярно в това, защото иначе чак пък такова дебелоочие и гьонсуратлък са необясними, били те и вродени за всеки потомствен родоотстъпник комунист като въпросният Гей с презиме Дмитриевич при баща Димитър.
  На оръжие Братя - тия сами няма да си отидат никога.

 57. 59 Профил на stodwe
  *****
  Гневно

  Дали ще успеят ЗАПАЛКАТА и СЕКРЕТАРЯ му да отклонят вниманието на обществото с ареста на Илия Илиев.
  Цялото правителство трябва да подаде отставка защото скандалите станаха просто поредица,ежедневие.Писна ми от жалките корумпирани политици в БГ ,които намат поведение на държавници тъй като постоянно са заплетени в игрички от който измъкване няма . Жалко е че хиляди хора годишно напускат домовете и близките си за да се спасят от безпомошността на поредното правителство да стабилизира икономиката и да разруши сивата икономика.Няма БСП,ДПС,СДС,ГЕРБ всички са помяри ,алчни и крадливи типове който нямат скруполи .

 58. 60 Профил на гражданин
  *****
  Неутрално

  БЪЛГАРИЯ - на честните български граждани! Съд за мафията и олигарсите!

 59. 61 Профил на До "bg"
  *****
  Неутрално

  Гоцето не се крие в Ерусалим, а изпълнява оперативни задачи. Калфин обяви тази сутрин по БНР, че търсил съдействие на израелските власти по случая "Балкан". В смисъл, проявил загриженост да не би Гад Зееви да има претенции към наше имущество в Израел. Въпреки, че израелският съд вече е отхвърлил подобни претенции!? Оперативната задача на Гоце явно се свежда до контраудар на БСП срещу опозицията, с вадене на случая "Балкан". Калфин се ползва от загрижеността на Гоце и призова прокуратурата пак да проверяла случая.

 60. 62 Профил на Нормален
  *****
  Неутрално

  57, ти наистина си дебил.

  Тезата, че "Западът ни мрази, иска да ни унищожи, за изпразни тази територия" и т.н. е мантра за олигофрени, имбецили и дебили като теб. Бедна ми е фантазията как може да има говеда, които искрено вярват в това. Но е факт, че има. Говорящо (и пишещо) говедо като теб е живо доказателство за това.

  Истината е точно обратната. Доколкото в бантустана БГ има някакво движение към цивилизованост, то идва от натиск отвън. Натискът отвън може да е индиректен, а може и да е съвсем директен. Тези дни ще идва Барозу, за да натиска извергите от тройната коалиция да се държат като европейци, а не като азиатци.

  Но всичко това остава незабелязано от говедата и те продължават да мучат, че Западът искал да ни затрие.

  Всеки народ си заслужава съдбата!

 61. 63 Профил на Сценарист
  *****
  Неутрално

  Скандалите около МВР шефовете са като някой от безбройните сериали, с които тв каналите си запълват програмите. Интриги, подхъвърляния, шушукане, интевюта и пр. Аха да се случи някаква развръзка, но започва нова серия с още някой нов "герой", интрига и т.н.т.

 62. 64 Профил на Баба Коконица
  *****
  Неутрално

  Дяца, казах ви азъ, чи сичко са почна откакту охулихти и обругахти своя Цар. Ни ви стига, чи посртруи чишмички, ни ви стига чи раздади царски крйедити, ни ви стига чи засади борчита. Ами искати Царя и да ви изчисти под балконити, дету си фърляти боклуцити, посранити гащи и бутилкити от мастикатъ, дьет я пийти докат хулити Царя. Е няма да стани на вашта, няма! Колкут и да са пънити няма да й на вашту. Разбирети най сетни!!!

 63. 65 Профил на Нено
  *****
  Неутрално

  Гоце плаче пред стената на плача. За да изплаче греховете пред българският народ ще му трябва много...,много.., време. Ако нему стигне сагшният живот ще трябва да плаче и в отвъдното.

 64. 66 Профил на бачо Кольо
  *****
  Неутрално

  Дали ще се намери смел журналист да зададе въпрос на Сергей Станишев за неговата сексуална ориентация.Ако това е вярно,то той е много зависим от хора като Румен Петков и други които могат да го изнудват.Това си е направо страшно да си го помисли човек.Нека си е гей,това въобще не е важно,ако не беше на този пост,но.....

 65. 67 Профил на Real AK
  *****
  Неутрално

  И аз смятам като #54 "navara", че скандалите тръгнаха от БСП. Дали е конкретно от Овчаря... не се знае, но е логично. Петков се "огради" със свои хора и бе станал доста силна фигура в т.нар. правителство. Това определено не се харесва не само на "опозицията", но и на другите "кръгове" в БСП, един от които са кукловодите на станиШЕФ...

 66. 68 Профил на Петров
  *****
  Неутрално

  Ал.Петров не е никакъв агент под прикритие, а връзка между организираната престъпност и политическата мафия.Ако е голям борец срещу престъпността защо не си е свършил работата, защо до този момент тези престъпници/а и не само те/ не са зад решетките, защо не са разобличени. И, откъде накъде, един министър ще се среща с престъпни босове.За какво мислите са си говорили, предполагам не за мачове и за жени....., а сигурно за пари и спонсорство.
  Според мен крайно време е тази държава да бъде закрита, да бъде променен закона за държавния служител и да бъде назначена западна администрация, най-добре немска, и ще видите как много бързо нещата ще се оправят.

 67. 69 Профил на Петров
  *****
  Неутрално

  Ал.Петров не е никакъв агент под прикритие, а връзка между организираната престъпност и политическата мафия.Ако е голям борец срещу престъпността защо не си е свършил работата, защо до този момент тези престъпници/а и не само те/ не са зад решетките, защо не са разобличени. И, откъде накъде, един министър ще се среща с престъпни босове.За какво мислите са си говорили, предполагам не за мачове и за жени....., а сигурно за пари и спонсорство.
  Според мен крайно време е тази държава да бъде закрита, да бъде променен закона за държавния служител и да бъде назначена западна администрация, най-добре немска, и ще видите как много бързо нещата ще се оправят.

 68. 70 Профил на Петров
  *****
  Неутрално

  Ал.Петров не е никакъв агент под прикритие, а връзка между организираната престъпност и политическата мафия.Ако е голям борец срещу престъпността защо не си е свършил работата, защо до този момент тези престъпници/а и не само те/ не са зад решетките, защо не са разобличени. И, откъде накъде, един министър ще се среща с престъпни босове.За какво мислите са си говорили, предполагам не за мачове и за жени....., а сигурно за пари и спонсорство.
  Според мен крайно време е тази държава да бъде закрита, да бъде променен закона за държавния служител и да бъде назначена западна администрация, най-добре немска, и ще видите как много бързо нещата ще се оправят.

 69. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 70. 72 Профил на 2+2=4.
  *****
  Любопитно

  При Луканов-разпад, При Жан-разпад, При Сергей-разпад!Извод-БСП трайно, непоколебимо, напълно съзнателно и методично унищожава България.Подкрепена е масово от населението-значи и то иска /или не му пука/ разпад и регрес. Извод-или ЕС ни спасява от самите нас си, или бавна и мъчителна смърт на тази държава.Между другото-историята е пълна с подобни изпълнения. Това е.

 71. 73 Профил на bg
  *****
  Неутрално

  са сат сте вел4ев и румен

 72. 74 Профил на ll
  *****
  Неутрално

  милен е крал винаги хотели касина и т.н.а румен е мафиа с големите мутри

 73. 75 Профил на Европа знае за "братя" Галеви!
  *****
  Неутрално

  actualno.com: Западни журналисти, снимали репортаж за мафията в България, са били следени, стана ясно от предаване на френско-германската обществена телевизия "Арте", която излъчи предаване за мафията в Европа в рубриката "Зуум Европа", като фокусът в него е върху Италия и България.

  Централна тема в сюжета са братя Галеви /Пламен Галев и Ангел Христов, които не са братя, но така са известни, бел.ред./ от Дупница, които са представени като бивши полицаи, преквалифицирани в бизнесмени.

  Екипът на "Арте" отива в Дупница, където интервюира бившия кмет Първан Дангов и търси мнението на случайни минувачи за братята. Пред камерата хората са наплашени и отказват да говорят, някои откровено заявяват, че това може да им навлече неприятности.

  "След като се прибрахме в София, получихме телефонно обаждане от Галеви, които искаха да се срещнат с нас", разказва журналистката Барбара Конфорти. "Казахме им, че това може да стане в София, но те не дойдоха".

  Според нея екипът е бил непрекъснато следен от хората на Галеви, предаде британският сайт Кафене. Всеки малък български град е контролиран от "малки барони", които знаят всичко, управляват бизнеса и работата за хората в града.

  Те си имат информатори и когато идват журналисти, много бързо са в течение, че се интересуват от тях - обяснява Конфорти, която е специалист по италианската мафия.

  Според нея българската мафия е много по-параноична от италианската, която не пречи на работата на журналистите, освен ако те не стигнат до много високо ниво в разследванията за мафиотския бизнес.

  В материала, заснет от екипа на Конфорти, е потърсено и мнението на заместник главния прокурор Камен Ситнилски. Той твърди, че противодействието на мафията е добро, но правоохранителните органи все още "не били добре подготвени" за такава мащабна борба.

  Според Ситнилски нямало сведения за престъпна дейност на братята Галеви.

 74. 76 Профил на Slash-до дебила/дебилите
  *****
  Неутрално

  Наистина е странно, че все още съществуват индивиди като тебе, вярващи в Световния заговор срещу България. Всъщност, пардон, не Световния, а на Западния свят, щото Източния (разбирай Русия) ни обича много. Но какво пък, сигурно и таккива като тебе трябва да има, да ни забавляват

 75. 77 Профил на аз
  *****
  Неутрално

  Вижте какво правят аржентинците , само един час след изявлението на президенката им , целият народ се обедини и излезе на улицата, не ги е страх от нищо и те нямат алтернатива за управление, но ако следващите са толкова нагли и ги ядосат пак, то те пак ще излязат и ще смъкнат и новите.

 76. 78 Профил на Милиционер
  *****
  Гневно

  По-голямо падение от това да направиш престъпника Алексей Петров "офицер под прикритие" не може да има!!! Този боклук е един от основните организатори на търговията с плът, трафик на проститутки зад граница, основен играч в наркотрафика, контрабандист на оръжие, организатор на група за мокри поръчки. Аферим Руменчо! И ако това не е класически "чадър" за закрила на Алексейчо, здраве му кажи!

 77. 79 Профил на Васо
  *****
  Неутрално

  Станишев си мисли, че като взе властта чрез ДАНС, ще може да контролира шайката министри и цялата власт. Той неможе да разбере, че демокрацията налага да ги вкарва в затвора с пълна конфискация на заграбеното. Преди подобна нещо направи и Костов. Той не разкри милиционерските клеветници -влючително и Гоце- за да може да ги държи под контрол.
  И двамата не разбраха добре същността на демокрацията и продължиха по Живковски.
  Изобщо, в България цялата правоохранителна система е впрегната да търси "кирливи ризи", но не за да ги изобличи, а даги държи под контрол и маниполира. Това е манталитета и демокрацията в България.

 78. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 79. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 80. 82 Профил на минувач
  *****
  Неутрално

  Смешници-системата работи много преди "Велчев"-този или онзи,да се появи на пистата!

 81. 83 Профил на Радикал
  *****
  Неутрално

  Ами вече за всеки човек в тази страна..освен за тези родени с кретенизъм или олигофрения е ясно...че България е "страната на Държавна сигурност"......единствения шанс за измъкване от тази помия е .......пълна лустрация на всички бивши и настоящи ДС офицери,доносници,хора на ръководни постове във съдебната система и МВР за срок от 10 години....тогава обикновените мутри,като им знем интелигентността и възможностите за 1-2 години ще идат там кдето им е мястото и то за дълго време.....място където секса(вярно с мъже) е безплатен

 82. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 83. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 84. 86 Профил на Алексей Петров пред "Фокус"
  *****
  Неутрално

  По повод множеството въпроси и особения медиен интерес, Алексей Петров заяви за Агенция “Фокус”: „ Аз виждам Ваньо Танов като едно малко дете, бих казал дете в неравностойно положение, което седи върху купа сено с кибрит в ръката. Наложително е, който е поел ангажимент към него, да си го прибере възможно най-бързо, защото покрай него и други започват да си играят с огъня, и става опасно. Ако ангажиментите на някои към Танов са отпаднали, други би трябвало го приберат.
  Това е в интерес на държавата.”

 85. 87 Профил на СерГей
  *****
  Неутрално

  Станишев, ако наистина го държат с домашно порно, значи е по-глупав, отколкото мислех. Голям праз! То Азис се прави на педал за популярност, украинският гражданин взел да се крие.

 86. 88 Профил на meri
  *****
  Неутрално

  АДИБЕ ВСИ4КИ ЗНАЕМ ,4Е ДЪБОВ Е ДОН КОРЛЕОНЕ ЗА шУМЕН.ВСИ4КИ МИЖИТУРКИ КОИТО ГИ Е НАЗНА4ИЛ В ОБщИНАТА И ОБщИНСКИЯ САВЕТ В шУМЕН МУ СЕ О4ИТАТ ВСЕКИ ДЕН КАТО ОТ4Е НАш.ДЪБОВ КРЪВОПИЕЦА НА 4ОВЕшКА КРЪВ В шУМЕН.

 87. 89 Профил на Комуноид
  *****
  Неутрално

  По-голямо падение от това да направиш престъпника Алексей Петров "офицер под прикритие" не може да има!!!

  Много ясно какво очаквате от завършен Комуноид като Румен запалката

 88. 90 Профил на dedepene
  *****
  Неутрално

  абе, не ви ли прави впечатление как иначе медийно хиперактивния ББ нещо се е снишил напоследък? къде го бате ви бойко дето иначе не пропуска за щяло и нещяло да ескалира всеки миниатюрен проблем до ниво правителство?

  чакаме го и сирищника да направи една 3 часова пресконференция, ама този път без въпроси от журналистите.

  смех ....

 89. 91 Профил на Тодор
  *****
  Гневно

  Възмутен съм от наглостта на Р.Петков и цялото правителство на мафията и корупцията в България.Проблема е в това,че те притежават всичко в тази страна-политическата власт,икономоката и всички медии.Категорично съм за оставката на цялото корумпирано правителство.

 90. 92 Профил на Маймуната
  *****
  Гневно

  Тия всичките, без изключение, да бъдат изпратени на строежа на магистралите "Хемус", "Черно море", "Тракия" като каторжници! Да чукат камъни поне 10 години! Иначе държавата няма да се оправи!

 91. 93 Профил на Дебил
  *****
  Неутрално

  До 62 , 76 и други нормални които мислят като тях.Скоро ще ви замръзнат усмивките.Това, Боруозо идвал да ги натиска нашите сигурно е верно само че да заемат по-удобна поза. Няма да ни помага да се изправим.По друг повод съм го писал "Пред запада снемам шапка, но с шапката не си снемам главата".Да почнем от Русия. Тя вече е империалистическа държава като САЩ и др. Със свои имперски интереси. По брой на милиардерите те са на второ место след САЩ.България никога не е имала лоби в руския императорски двор. Мисля че и сега е така. Няма кой там да отстоява нашата кауза.От наша страна има само подставяне и слугинаж, но в значително по-малка степен отколкото пред САЩ и Зап. Европа.Малко история.Когато България подписва пълна и безусловна капитулация след 1 -та св. война Фуше казва "Балдуин ти си отмъстен". На запад се тиражира, че Балдуин е насечен на парчета и от главата му е направена чаша. Какво пише Волтер за България и българите - нормалните трябва да знаят.Какво казва немския кайзер за племето населяващо долното течение на Дунав, също трябва да знаете.Какво казва Чърчил за България и българите също се знае.Да не говорим за Дизраели.Как гледа САЩ на България е записано в документ на Държавния департамент.И сега : каква цена платихме да ни приемат в ЕС и НАТО - изп. на ембаргови задължения през войните в Ирак и Югославия тогава.АЕЦ "Козлодуй"какво ненадежна ли е?Тя е проверявана 10 пъти повече отколкото която и да е западна АЕЦ и никой не е казал че е ненадежна. Там са направени фантастични инвестиции, които ги опапа запада.Сега с фондовете. Действително за смях работа. Програма Конкурентоспособност ти дават субсидия 20 % след като си осигуриш финансиране и изпълниш проекта. Ако аз мога да си осигуря финансиране те за какво са ми.Гарантират ли ми териториална цялост? НЕ! Пример Кипър и Косово. Хайде стига бе нормални.Стига сте се смяли защото скоро ще плачите, ако вий въбще имате някаква ценностна система.

 92. 94 Профил на PinotNoar
  *****
  Гневно

  Прав е бил древния мъдрец, когато казал, че колкото пвече знае, толкова пвече разбира, че нищо не знае!
  И АЗ НЕ СЪМ ЗНАЕЛ НИЩО, МАКАР ДА СЪМ СИ ВЪОБРАЗЯВАЛ НЯКАКВИ ТАКИВА!

  Жалко обаче за обикновенните полица - познавам двама на срвнително високи позиции, единият ми е състудент, много честни и отговорни хора - страх ме е, че те обират и срама и ненавистта, А БЕЗ ТАКИВА КАТО ТЯХ СМЕ ЗА НИКЪДЕ - НЯМА ДЪРЖАВА, НЯМА РЕД, НЯМА СИГУРНОСТ.

 93. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 94. 96 Профил на Major Major
  *****
  Неутрално

  За юпито Милен Велчев ли става реч?! ...За този финансов исполин и гений - дето деноминира външния ни дълг от долари в евро, чрез Мерил Линч... Дето продаде БТК и ЕРП-тата за жълти стотинки? Дето се снима по яхти? Този го знаем, ама кой е Дъбов?

 95. 97 Профил на един българин на 57 прецакван от ония понастоящем прецакван и от тия които се оказаха че са същите ония
  *****
  Неутрално

  "Запалката" запали държавата. Е щом така и е било писано, да изгори. Нова ще я изградим ,само и само да е без наши и ваши и без ДС-апаши. И нова столица ще и съградим само да е без тия и същите ония.Толкоз, малко е необходимо.Само трябва кадърните и честните да различим и тях да подкрепим.

 96. 98 Профил на Петър Алексиев
  *****
  Неутрално

  Нещата са толкова ясни.В медийното пространство се пласират имената Запалката,Дъбчето и Велчев.
  Пласьорите са с вече Утвърдени имена генерал Гном агент Алберт и техните шефове Мургавия българин и Мутрата

 97. 99 Профил на Joserian
  *****
  Неутрално

  Кой е Димитър Дъбов?
  Димитър Дъбов беше Главен секретар на БСП, т.е. пръв между секретарите и е отговорен за организационната работа. От около две години е зам. председател на БСП.
  На "Позитано" 20 се занимава със "скучните неща" - финансирането и организационния отдел.
  За себе си казва, че е работохолик, войник на партията и рядко проявява чувството си за хумор. Репортерите обаче го помнят с реплика от пленум на БСП: "И като стана дума за публичност, време е медиите да излязат от залата".
  Когато го избират за главен секретар през 2002 г., всички прогнозират сблъсък между него и тогавашния шеф на щаба Румен Петков. "Пълна чаша бира срещу пълна чаша бира", коментира тогава Дъбов. И времето го показва - сега мнозина го причисляват към "отбора на Петков".
  Когато през 2002 г. стана главсек на партията, Димитър Дъбов си спечели определението "тихата стъпка".

 98. 100 Профил на член на бсп
  *****
  Гневно

  докога ,скъпи съпартийци ще заобикаляте истината ?засрамете се!!!!!! на хората вече им омръзнаха вашите лъжи ,особено около избори ,а в същото време вие сте най -големите престъпници.Като се започне от Сергей,Запалка,Румен овчаров и се стигне до Михайл миков и той е същия пияница и престъпник.Срам за партията родна.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK