Петков ще съди Юрген Рот за клевета

Петков ще съди Юрген Рот за клевета

© Анелия НиколаеваВътрешният министър Румен Петков заяви вчера от парламентарната трибуна, че ще съди за клевета германският журналист Юрген Рот и Михаил Михаилов от Плевен. В хода на дебатите по вота на недоверие Петков заяви, че ще повдигне обвинение за клевета и срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров, който определи инцидента на автомагистрала "Тракия" като "постановка" и отправи обвинения за целенасочен тормоз от страна вътрешния министър.


Как Юрген Рот отговри на Румен Петков


"Разбира се, че не съм оклеветил господин Петков. Цитирал съм просто едно подозрение, изразено от бивши полицейски началник в България. Аз изрично съм се дистанцирал от това подозрение, ясно съм писал, че не мога да го докажа. Такива обвинения обикновено се изясняват от правораздавателните органи. Точно това трябва и да стане. Когато един бивш високопоставен полицейски служител, който дори е отговарял за борбата срещу организираната престъпност, твърди такива неща – работата е сериозна, защото това е много достоверен източник. Ще бъде истинска трагедия за свободата на печата, ако журналистите нямат право да огласят такива подозрения. Аз, естествено, разбирам реакцията на г-н Петков и искам да му кажа, че не бих го обвинил за връзки с престъпници. Факт е обаче – показват го и докладите на ЕС – че под неговата опека корупцията и организираната престъпност в България не са намалели", заяви Юрген Рот за радио Дойче веле.


На въпрос дали има невидими досега мотиви за неговите разследвания германският журналист отговори:


"Не, аз съм политически журналист и се интересувам най-вече от това как функционират демократичните структури и какви ограничения им се налагат. Наистина, смятам, че господин Петков е неподходящ за поста на вътрешен министър. Но на това мнение са и много други хора. Така или иначе, не бих допуснал никой да ме инструментализира – нито едната, нито другата страна. Ако получа информацията, че г-н Петков всеотдайно и безрезервно се е хвърлил на борба срещу мафията, моята публицистична реакция ще бъде съвсем друга. Но такива новини, за съжаление, не достигат до мен. А последните събития в България доказват, че позицията ми едва ли е толкова неправилна. Не разрешавам на никого да ме употребява за свои цели, аз съм независим човек и правя онова, което би трябвало да се прави: опитвам се да открия истината. Вярно, понякога провокирам, но това е всичко – ни повече, ни по-малко."

"Факт е, че в обществото има чуваемост за лъжата и клеветата, и тази чуваемост донякъде е обяснима. Катарзисни дни". Това заяви Петков преди да съобщи, че ще заведе дела срещу Рот и Михайлов, като "даде своя принос" срещу нетърпимостта към лъжата и клеветата.


Поводът за обвиненията на Румен Петков срещу Юрген Рот е предстоящата му книга - "Новите демони". В нея германският журналист проследява обвързаностите между организираната престъпност и властта в България, а вътрешният министър е сочен, че покровителства лица от сивата икономика.
Независимо от Рот, в интервю за вестник "Атака" от 10 април т. г., плевенският съдебен заседател Михаил Михайлов обвинява вътрешния министър, че "е дал старт на грабежите на банките" в страната. Михаилов посочва, че в периода 1992-1993 г. чрез фалшиви документи няколко лица са получили неправомерно кредити от над 2,2 млн. долара по тогавашен курс от клонове н седем банки. Разследващите посочиха като "мозък" на операцията палестинеца с българско гражданство Ангел Златанов-Акрам, казва той. През 1999г. обаче Златанов се самоубива в мадриски затвор, където е бил заловен и е очаквал да бъде експтрадиран за България. Според редица твърдения - включително и на хора от тогавашния елит на БСП, Румен Петков е знаел за източването.Михаил Михайлов пред Величка Петкова, кореспондент на Дневник:


Не вярвам министър Петков да заведе дело срещу мен, защото така много истини и документи за неговото минало трябва да излязат наяве. Това каза бившият председател на антифашисткия съюз в Плевен Михаил Михайлов, в отговор на изявлението на вътрешния министър, че ще заведе дело срещу него. Повод за това е интервю на Михайлов във вестник"Атака", където той разказва подробно за скандалната афера, "Акрам".


Пред "Дневник" Михайлов потвърди, че е свидетел на аферата, в която главно действащо лице се явява Румен Петков - тогава в качеството си на председател на БСП в Плевен. Другото действащо лице по скандалната афера е бившият директор на "Пощенска банка" Александър Митев, който по думите на Михайлов е син на бившия шеф на стопанска милиция в Плевен. Според Михайлов аферата "Акрам" е планирана от Андрей Луканов, а изпълнител на операцията е Румен Петков. По думите му Петков дал отлични препоръки пред банката за бизнесмена Джамал Абдуладем Абдуладе, получил българското име Ангел Радославов Златанов - Акрам. Под негов контрол са фирмите "Акрам Къмпани", "Пирамида", "Вавилон", "Шанс 58", "Марка Комерс" . Така Акрам успява да изтегли над 100 млн. неденоминирани лева, които впоследствие не връща на банката.


Други участници в аферата, според Михайлов, са Стефан Косев - най-младият член на БСП от Дряново, убит на връщане от Украйна, Володя Цветанов - брат на Румен Петков, сега зам.-командващ военновъздушните сили на България, както и Бойко Великов - лидер на БСП във Велико Търново, сега председател на комисията "антимафия" в парламента, Ивелин Николов - член на изпълнителното бюро и член на ВС на БСП, ген. Илия Илиев - бившият главен секретар на МВР, по това време студент във Великотърновския университет. Сред участниците са и Димитър Калчев - бивш кмет на Русе и министър в кабинета на "Сакскобургготски", Румен Стоманярски - бивш кмет на Враца, който бе убит, Александър Митев - директор на банката, в момента директор на Токуда банк.

Според Румен Петков в МВР от дълги години има една защитна сила, за която почти не се говори. Това е съпротивата за реформа в системата. "Тази съпротивителна сила може да се преодолее с политическа воля", категоричен бе министърът.


Има три основни грешки в моята работа. Това заяви вътрешният министър Румен Петков на вота на недоверие към правителството.


"Едната е кадровата политика. Второ – невъзможността да обясним да обществото онова, което правоохранителните органи постигат", каза Петков, но не посочи третата си грешка.


Според него – на днешния дебат по вота на недоверие се изговорили много неща, които не отговорят на истината: "Днес дебатът е политически. Спекулацията и клеветата няма да свършат". Петков каза, че е готов да съобщи пред вътрешната комисия, че данни за предишни управления на МВР.


"Вътрешната комисия трябва да провери как МВР е използвано през години. Твърдя, че е имало периоди, когато МВР се хвърляли огромен ресурс да подслушват политици от опозицията, за сметка на борбата с организираната престъпност. Имало е периоди на брутални действия, насочени срещу нашите стратегически партньори, което е по-страшно от Държавна сигурност", каза Румен Петков. Той коментира, че в миналото огромни средства са изразходвани за партийни цели, корупцията за съдебната система не се е отчитала в статистиките.


Румен Петков каза, че в системата на МВР има проблеми, за които години не са правени опити за промени. Анализът на предходните години показва намаляване на работоспособността на МВР."Нито Костов ще отиде при хората, нито хората ще дойдат при него. На вас, г-н Атанасов, ще ви кажа сбогом.", коментира още вътрешният министър. "Атанас Атанасов шест месеца ме разследва, но не успял нищо да докаже. Това е доказателство за некорумпираността ми".


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"

Коментари (85)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дебелоочието край няма
  *****
  Неутрално

  Къде ще го съдиш Юрген Рот бе, гашник? Тук би могло и да стане, ама докато реформираш (пардон, уринираш) вече няма да признават решенията и на съдилищата. Ама че изрод.

 2. 2 Профил на ван
  *****
  Неутрално
 3. 3 Профил на ал
  *****
  Неутрално

  Той нещо набра скорост последните 2-3 дена. Беше се покрил за малко. Сега като разбра, че ще му се размине и вече е Маргарет Тачър в мъжки образ! Желязният Сър на МВР. Нагъл, та знае ли се...

 4. 4 Профил на Sin
  *****
  Неутрално

  Жалки напъни на комуноиден мафиот ! Те това е Европа - не можеш да потушиш скандала, всички те гледат. Не е като преди - хоп, хоп и Филчеф (Беров, Виденов и пр. кретени ) замазал нещата. Никога там няма да приемат Кокала, Маджо, Маргина и пр, келеши за бизнесмени. Само у нас и в Русия им е позволено. Също както и на слугите им - Петков, Станишев, Първанов, Доган и др.

 5. 5 Профил на КАФЕНЕ.НЕТ
  *****
  Неутрално

  THE TIMES: "Струва си Брюксел да направи още един опит преди да наложи най-строгите санкции. Конкретно да поиска истински реформи във вътрешното министерство, както се опитва да направи премиерът Сергей Станишев. Ако това свали крехката тристранна коалиция, още по-добре. "

 6. 6 Профил на anti-Bush
  *****
  Неутрално

  #1

  Хаха! Точно така. И да го осъди (100% е възможно в нашия прогнил съд), скоро това няма да има значение в Европа. Просто им се чудя какво чакат?! Прекалено са търпеливи с нас.

 7. 7 Профил на Ха-хааа!
  *****
  Неутрално

  ПиклъоФ като министър бил супер, но му била погрешна кадровата политика!
  Тоя явно повърхностно обучен наглец явно взема хората за идиоти, за да им говори такива оксиморони.
  Оооо, Господи, кога ще си прибереш вересиите!

 8. 8 Профил на ал
  *****
  Неутрално

  @anti-Bush

  Ами търпеливи ще са, естествено. Нали и те въртят бизнес с наще мошеници тук. Ако нашите мухльовци не започнат да действат по-умно и на тези от Брюксел ще им лъснат дупетата.

 9. 9 Профил на poli
  *****
  Неутрално

  А кой ще съди Петков за корумпираност и нерегламентирани връзки? Това ще е истинската новина!

 10. 10 Профил на Гражданин
  *****
  Неутрално

  Явно това е реформата. Румен Петков ще хвърли средства да прочисти българиския народ от най-големите му потисници: журналистите от БиБиСи и Западна Европа.

  Ако продължава така, гей-партньорите на Станишев няма да издържат на психологическият натиск и ще започнат да дават интервюта. Те са нежни души, не са като мутрите или дъртите комунисти около Петков. И тогава, ех, тогава, предвиждам такъв живот!...

 11. 11 Профил на старото червено ренде
  *****
  Неутрално

  другари, успяхме пак да изместим темата!
  сега меверето ни е виновно.
  браво другари и другарки, айди на музик идола. ХА ТАКА, овчици...

 12. 12 Профил на Sin
  *****
  Неутрално

  ДСБ и преди всичко И.Костов и А.Атанасов този път улучиха много точно - поразено е главното свързващо и управленско ниво на мафията. Кофчежника и топлата връзка с "Центъра" Р.Петков е отвян. Неспасяемо. И много показателно филистера намеси и Първанов и Станишев, но въпреки това не може да се спаси. А не може да се спаси и БСП ( БКП ) като главна мафиотска опора в страната. Оставката му ще е ярко доказателсзтво за срасването на партията ( върховете и ) с мафията. Което ще стане и вече става видно за всички в Европа и САЩ.
  Корабът им потъва, господа. Да им помогнем с един последен и окончателен тласък.
  Никога повече комунисти в управлението на България !

 13. 13 Профил на пак рендето
  *****
  Неутрално

  каква реформа бре очици!? не ни е нужна реформа стига с булшита - министъра ни е номер 1, и за това да не го уволняваме защото иначе ще се запази "статуквото"
  УСЕЩАТЕ ЛИ МИ ЛОГИКАТА?!?!?!?!

 14. 14 Профил на Емигрант
  *****
  Неутрално


  Казва че бил некорумпиран , а как се става министър бе кавал? Цялото ви МВР е в мафията , или по точно работи за нея. Колумбийците да го духат , могат само да се учат от вас как се върти наркобизнес, хазарт и проституция. Превърнахте цялата държава в бардак и имаш още и наглостта да се показваш на хората и да говориш че си некорумпиран. За такива като тебе , правителството в което си и цялата гнусна паплач която превърна България в мафиотски бардак, само една присъда СМЪРТ

 15. 15 Профил на ЕМИГРАНТ
  *****
  Неутрално


  Само му вижте мутрата на тоя ..........

 16. 16 Профил на БКП
  *****
  Неутрално

  http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=482385

  Вижте го само какви лъжи е писал този фашист!!!

  Клевети другаря Петков и цяла България!

 17. 17 Профил на Все още съм тук
  *****
  Неутрално

  Дайте да видим какъв е проблемът. Признайте си, че сте се надявали (аз също, уви) с влизането ни ЕС нещата да се оправят автоматично. Тц. Не би. Изисква се все пак някакво усолие от наша страна. Разочароващо е, че пак трябва да се излиза на протести. Но мисля, че сега все пак можем да сторим нещо. Иначе съвсем ще ни отлъчат като някакви малоумници, които случайно са попаднали не на място.

 18. 18 Профил на Третата грешка
  *****
  Неутрално

  Третата грешка е, че си се родил гад.

 19. 19 Профил на Armani
  *****
  Весело

  То, като се замисля и един бивш "много виден спортен деятел" щеше да съди ББС за нещо, ама оттече работата

 20. 20 Профил на социалист
  *****
  Неутрално

  Тоя става все по-нахален и по-нахален, ако има по-силна дума, не се сещам. Понеже наглостта на комунистите няма граници, тоя сигурно ще остане за министър, ОБАЧЕ ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ ГО БРЪСНЕ ЗА НЕЩО?! Ще има да си контактува с дърпащите конците в България мафиоти на воля, никой нищо няма да му казва, ще хулиганства и безобразничи. И така докато ни изритат от Европа. И тогаз, Путин, идваме!!! Ще ни обгазяваш на воля, ще ни тровиш и всичко, което ти дойде наум! Също започваме отново да строим развитото социалистическо общество. Дотук беше начална фаза!

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 22. 22 Профил на ha-ha
  *****
  Неутрално

  и Юрген Рот като изкара документи по "Акрам", на нашия ще му гръмне кратуната от зор.

 23. 23 Профил на змия
  *****
  Неутрално

  Г. Стоев беше писал и за ВИС...Някои политици нямат /нямаха/ ли връзки с оперативно интересни лица от ВИС ? Интересно защо не чуваме коментари на част от опозицията относно ВИС и ВИС-2 !?

 24. 24 Профил на mdaa
  *****
  Неутрално

  Що за пародия? Има обвинения срещу него, а той се оправдава в стил "Е да, ама другите вижте какво са правили.."

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 26. 26 Профил на от пазител на българщината
  *****
  Неутрално

  Петков,доста си нагъл що не млъкнеш вече,разбрахмете всички

 27. 27 Профил на lubopiten
  *****
  Неутрално

  Любопитен сам да видя как ще осъдиш Юрген Рот, предлагам да започнеш с него!
  А след него инякой друг от ЕК и държ. служ. на САЩ, защото подронват авторитета и името ти а то едно име и един авторитет да се да се чуди и мае човек

 28. 28 Профил на Баба пееше
  *****
  Неутрално


  Румба-Гащи и Сутиен търси младият Ерген....

 29. 29 Профил на Белмондо
  *****
  Неутрално

  Все пак смята да го съди ,а не да го трепе .
  Абе тези дето пишат истината за българската мафия и връзката и с БСП не живеят много дълго

 30. 30 Профил на Боби Колев
  *****
  Неутрално

  Оставете му мутрата на мира.

  Слушайте му глупостите и му гледайте простотиите - награждава убийци, изземва функциите на прокуратурата и раздава присъди и квалификации без съд, плаши гаргите със съд, намира си грешки, но само СЛЕД като стане напечено.

  Този е просто показателен за цялото правителство.

  По-добър от него едва ли ще дойде, вярно е.

  Но по-наплашен можем да организираме.

  Ако изкараме този от управлението с шутове.

  Само дето ни е страх.

  Щото батетата в МВР-то си ги котка да си правят квото си искат.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 32. 32 Профил на Комуниста
  *****
  Неутрално

  Петков, разочароваш ме! Що не си го поръчаш тоя Род, ами се занимаваш с гупости?

 33. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 34. 35 Профил на Major Major
  *****
  Неутрално

  Тоя открито се заканва на генерал Атанасов- казва му "Сбогом"... какъв ли пъклен план крои...

 35. 36 Профил на Ежко
  *****
  Неутрално

  Айде, Румене, съди Юрген Рот. Ама ако съдът (небългарски), постанови, че Юрген е невинен, т.е. прав, какво следва?!?

 36. 37 Профил на Nick
  *****
  Неутрално

  Змия, ти си пример за това колко прости хора има по този свят, явно главата ти е празна но защо занимаваш останалите с това, да не би пък Румен Петков или МВР или прокуратурата да разследват ВИС2 а??????????
  ясно е че всички трябва да се разследват и ВИС и СИК, както е ясно че тоя наглец няма да направи нищо!!!!!!

 37. 38 Профил на вашата баба
  *****
  Неутрално

  В парламента да спрат да разиграват театро, че от 18 години никой не се погрижи за държавата както трябва

 38. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 39. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 40. 41 Профил на вашата баба
  *****
  Неутрално
 41. 42 Профил на Иван
  *****
  Неутрално

  Не се издържа вече !!!
  Ние овце ли сме или народ ?
  Нека покажем че така не искаме да ни управляват!

  НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА
  Ние, гражданите на Република България:
  Обвиняваме Президента!
  Обвиняваме Народното събрание!
  Обвиняваме Правителството!
  Обвиняваме Главния прокурор!
  Обвиняваме Кмета на София!
  Обвиняваме цялата политическа върхушка!
  Обвиняваме ги за престъпността, за корупцията, за бедността, за липсата на правосъдие, за емиграцията на младите!

  Обвиняваме ги за това, че продадоха държавата на мафията!

  Обвиняваме ги за това, че са част от мафията!

  Искаме незабавна оставка на Президента!
  Искаме оставката на правителството!
  Искаме разпускане на Народното събрание и насрочване на избори за Велико народно събрание!
  Искаме оставката на кмета на София!
  Искаме оставката на Главния прокурор!
  Вън мафията от държавата!  Гражданска инициатива „Справедливост" призовава всички честни българи на граждански протест на 11.04.08г., петък, от 17,30 часа на площад "Независимост" (пред Президенството) - "НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА".

 42. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 43. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 44. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 45. 46 Профил на Нормален
  *****
  Неутрално

  Няма да съди, това са само приказки.

  Нали от ченгеджийницата се заканваха на ген. Атанасов от ДСБ, че ще го съдят? Щото ген. Атанасов отвори похлупака на кацата с лайната, т.е. МВР, с онзи диск. Е, и какво, тръгнаха ли да съдят? Не, нямат и намерение. Идеята на червенотиквениците е, че всяко чудо за три дни, най-голямото за девет, българите са вече тотално видиотени и зомбирани и няма нито да организират протести, нито да гласуват на следващите избори. Твърдият електорат от комунета ще гласува в червено, та ако ще Румен Петков да убие човек с голи ръце пред камерата. Нищо не губят в далечен план, просто искат да мине малко време и нещата да отшумят.

 46. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 47. 48 Профил на пфу
  *****
  Неутрално

  Добре бе, като има политическа воля настоящето правителство да промени нещата що спа последните три години??? Изобщо, писна ми да слушам мантри - "клевета" било, "някой се опитвал да извлече политически дивиденти", като че ли последното е нещо, за което трябва в затвора да се влиза. Ми много ясно, бе муньовци нещастни, че опозицията те гледа какво правиш и се опитва да извлича политически дивиденти! Нали това и е работата на опозицията, затова виси в Парламента!!! Абе, за какво изобщо се обаждам...ние си пишем, те си говорят...

 48. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 49. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 50. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 51. 52 Профил на Goce
  *****
  Неутрално

  Другарят Р. Петк. е жертва на антибългарска кампания.

 52. 53 Профил на до 52
  *****
  Неутрално

  Веднага се съгласявам. Някой се опитва да извлече "политически дивиденти" на гърба на горкия човек. Той си скъсва гъза да работи за всички нас, да реформира МВР ден и нощ, а ние...неблагодарници! На негово място щях да се обидя и да си подам оставката.

 53. 54 Профил на ERASER
  *****
  Разстроено

  Ще съди за пред червените бабички, те като чуят, че уважаваният комсомолски секретар р. петков ще съди и все едно журналистта вече е осъден и пратен в затвора. Всъщност може и да осъди някого, особено ако делото се води в български съд, ама до тогава най-вероятно присъдите няма да се признават в ЕС, така ще р. петков пак ще остане жертва.

 54. 55 Профил на дааааа
  *****
  Неутрално

  Ако някой все още не е разбрал какво представлява БКП-ДС и в частност лицата Р.П.,СерГЕЙ,Доган ага и Царот.....и без комисия трябва да бъде освидетелстван за "напреднало малоумие"....

 55. 56 Профил на Гневен
  *****
  Гневно

  Ох, това червено лайно, като го видя и...
  Що не ми каже на мене, че ще ме осъди за клевета?!? Щото ще му покажа среден пръст. Когато ми докаже, че не е пикал в Плевенски фонтани и че не е прекратено срещу него дело за хулиганство, чрез прокурорски чадър; когато ми докаже, че не е тъп ченгеларски фатмак, който командореше репортерите на прасконференции какво да го питат и какво да не го питат; но най-вече, като си види тъпата комунистическа чутура отделена от тялото, може и да му дам да ме осъди... Приказва си той, та ако мине номерът.
  Обаче знае той. Номерът минава за пред много хора.
  Е, оня Нихат Дебил как заплаши с кьорфишек висш администратор, обвинил го в корупция, че щял да го съди за обида срещу правителството, ако не му се извини до 24 ч.
  Обаче, пича взе че му се върза, въпреки че няма такъв параграф, който да съди някого за колективна обида към институция. И, МОЛЯ ВИ СЕ, ВЗЕ, ЧЕ МУ СЕ ИЗВИНИ?!?
  Така че, най-големите престипници добре познават законите, но най-вече психологията на повечето хора и знаят, че номерата им вървят.
  Как не се намериха малко по-знаещи и по-можещи в противниковия отбор, че да им покажат среден пръст; да им демонстрират, че не се страхуват от комунистическо изнудване!
  Сега може би щяхме да имаме малко по-завидна съдба.

 56. 57 Профил на dj
  *****
  Неутрално

  Комунистите се свалят от власт само по един начин и той е като излезе народа на площада

 57. 58 Профил на Иван
  *****
  Неутрално

  Ще съди , на баба му шортите!
  Този е по-глупав и от медуза.

 58. 59 Профил на Shwarz
  *****
  Неутрално

  Мафиот, дегазирал си се като Роберт де Ниро и се опитваш да го имитираш в реалното кино.
  А-а-а-йде обратно към Кайлъка!!

 59. 60 Профил на Ще бъдем ли стадо?
  *****
  Неутрално

  Може ли някой който оглавява престъпността, всъщност да се бори с нея? Оказа се че в България може.
  Това е все едно вълк да пази стадо
  от друг вълк. Историята е показала че тези вълци, просто си поделят стадото ...
  А стадото май , сме ние

 60. 61 Профил на richard
  *****
  Гневно

  Румен Петков е един напьлно неадекватен тип....

 61. 62 Профил на бг мафия
  *****
  Неутрално

  Той и Батето щеше да съди ББС, ама гризна дръвцето! Пикльото съвсем оглупя щом ще съди журналист.

 62. 63 Профил на Успокой топката!
  *****
  Неутрално

  казал си го е право доганов. Щото публична тайна е, че цялата коалиция е осрана нълтъй. А пък сега на всичкото отгоре се е маскирала и на супер ненормална, и в тоя си вид и фасон """"одобрява""" (!!! айде бе - нье нам!!!) сто процентово глъвътъ на мвр. И защо са сичката ая смрад и простотия? Въпросът е с поНиена трудност. За да си запази осраната коалицийка статуквото, за кво друго. Че ритнат ли го сега Глъвътъ, сурват се моментално сичкото висок етаж. Барабар с незаконните и мафиотизирани "партии" бесепе и депесе. А глъвътъ ще събере внушителна дружина за към топлите заведения. Там доган ни жилай да съ узувье. Затуй, успокойте топката. Поне за още някой и друг ден де. Цък цък цък цък цък цък ...

 63. 64 Профил на резил голям
  *****
  Неутрално

  Като чета отзивите по форумите Румбата вече не го броят за човек дори червените бабички.
  Толкова е опротивял на всички.

 64. 65 Профил на Major Major
  *****
  Неутрално

  Голям смях ще падне...

 65. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 66. 67 Профил на Старихораовчари
  *****
  Неутрално

  Петков ще съди Барак Обама...

 67. 69 Профил на Южна Флорида
  *****
  Любопитно

  Ако някой трябва да бъде съден това не е германският журналист, а Петков и сие. Ако в България властта е нормална щеше да се опита да прати в затвора поне няколко едри риби от престъпния свят. Вместо това кабинета на Червената шапчица оставя Пикащия във фонтана да си упражнява бедния речник. Колкото по-дълго остава Петков на поста си, толкова по-голям става позора на пинковците на Станишев.

 68. 70 Профил на BBC
  *****
  Неутрално

  Оставете го да съди Тимес онлине, както и Масларова щеше да осъди ВВС.
  Най-ме дразни, че това комунистът е такова тъпо копеле, ама толкова тъпо, че братче.......

 69. 71 Профил на ха
  *****
  Неутрално

  Румбата ако го съди в български съд може и доживотна да му осигури, но по-вероятно е със своята дебилщина и на СерГей лиготиите да предизвикат Европа да ги натисне за оставката му.

 70. 72 Профил на student
  *****
  Неутрално

  Румен Петков трябваше вече да е в съда, какво още прави като министър на вътрешните работи??
  Кой най-накрая ще му потърси наказателна отговорност? Толкова нагло правителство никога не сме имали. Дори при Виденов нещата бяха по-добре.

 71. 73 Профил на ОСТАВКА!
  *****
  Гневно

  ОСТАВКА!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО!!!

 72. 74 Профил на бай Иван х.....
  *****
  Неутрално

  Д0ЛУ СВЕТОВНИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ,ДОЛУ АНТИБЪЛГАРСКИТЕ КАМПАНИИ,ДОЛУ МЕЖДУНАРОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ...ДА ЖИВЕЕ БСП,БКП,ДПС,ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ,РУСКАТА ТРОЙКА,ШВЕДСКАТА ТРОЙКА,БМВ-3-КА И ТРИМАТА ГЛУПАЦИ...

 73. 75 Профил на темида
  *****
  Неутрално

  господин Петков да осъди цялата държава затова,че още го търпи.Колко сме тъпи

 74. 76 Профил на Реалполитик
  *****
  Неутрално

  В държава, където не обичаме конкуренцията, няма как да има правила, които важат за всички. Ако имаше такива правила, щеше да има конкуренция. А това е опасно и много страшно. Затова ние само на теория въвеждаме някакви правила така, от кумова срама, а си правим каквото си искаме.

  румен петков* в този смисъл може да се определи като адепт на антиконкурентното начало. Той просто олицетворява желанието на много българи (не само мутрите) да НЕ бъдат оценявани според заслугите им. Поради това нежелание сме си изградили сложна схема от зависимости, потайни пактове и какво ли още не, за да стават нещата „по втория начин”.

  Така от самото начало ние можехме да предвидим, че е малко вероятно Петков да подаде оставка. Защо ли? В неговия свят елиминацията поради натрупани грешки не се случва често, а ако се случи - завършва с физическа смърт.

  В този неконкурентен свят, в който живеем, закономерно се появяват пукнатини. Те се дължат на два фактора:

  1. Невъзможност да се учим от грешките си;
  2. Конкурентната среда на Европейския съюз.

  http://realnapolitika.blogspot.com/

 75. 77 Профил на Волен Сидеров
  *****
  Неутрално

  „Петков искам да ти кажа, че трябваше на магистрала Тракия да си довършиш работата и да ме убиеш. До края на живота си ще ти дишам във врата и няма да се успокоя докато не си намериш мястото",

 76. 78 Профил на Ivan
  *****
  Неутрално

  На калпав народ,Костов му е виновен

 77. 79 Профил на що пък не
  *****
  Неутрално

  Дали ще му стиска да осъди и Обама-и той му натри носа????

 78. 80 Профил на до що пък не
  *****
  Неутрално

  Петков осъди цял народ и му се изплю в лицето!!!!

 79. 81 Профил на k
  *****
  Неутрално

  А Браво на номер 72 "Румен Петков трябваше вече да е в съда, какво още прави като министър на вътрешните работи??
  Кой най-накрая ще му потърси наказателна отговорност? Толкова нагло правителство никога не сме имали. Дори при Виденов нещата бяха по-добре."
  Напълно съм съгласен

 80. 82 Профил на Бай ТОШО
  *****
  Неутрално

  Нали искахте демокрация?
  Ето ви демокрация!
  Хали искахте свобеда на словото и сдруженията?
  Ето ви свобода и сдружения !
  Сега какво не ви харесва ???
  Искате да се върне моят режим,ама няма как...
  Уя ми да целивате,будали с будали !

 81. 83 Профил на Балканец
  *****
  Неутрално

  Дай боже да го съди. И дай боже Рот да му смачка фасона. И дай боже процеса да е публичен. И дай боже да ЕС да спре плащанията към България! Некой да ме пита защо?

 82. 84 Профил на da be..
  *****
  Гневно

  ще осъди другия път.. Значи ние трябва да осъдим на майка му п....а дето е пръкнала такова невиждано говедо, с извинение за френската приказка. Но съгласете се - ако това което написах е грубо, дори мутрата на тоя плевенски бек не е ли обида за четящия вестници и всички нормални хора? Стига са му публикували снимки из медиите, защото и маймуните в зоопарка се засрамиха и не искат да се показват пред хора вече

 83. 85 Профил на Гражданин
  *****
  Неутрално

  Тъжното е, че стотици хиляди хора гласуват за мутрата-шеф на МВР, за Станишев, за Гоце, и за цялата мафия, нароила се от комунистическите функционери и хората на Държавна Сигурност. И не могат да вденат че това, което наблюдават, е пряк резултат от тяхното гласуване.

  Изборите може и да са манипулирани, но все още не са формалност и гласуването има значение. Сърбаме това, което си надробим колективно.

 84. 86 Профил на dalechen
  *****
  Неутрално

  Tоя нали се беше заканил и на BBC. Галфонските му номера минават само в БГто. Това говедо какви ли ги е плещил в Щатите; срам срам.

 85. 87 Профил на Оздравителения процес
  *****
  Неутрално

  Румен Петков в скоро време ще бъде отговаря пред съда за издаване на сътрудник на ДАНС.

 86. 88 Профил на Mila Rodino
  *****
  Неутрално

  Не съм те никога избирал на земята,родих се просто в теб на майки ден в зноя.Аз те оби4ам не за6тото си богата,а само за това,4е си Родина моя.И българин съм.не заради твойта слава итвойте подвизи и бранна сила,а зарад туй,4е съм безсилен да забравя за ослепените бойци на Самуила.Да търси,който 6те във теб сполука бърза и по4ест и власт със страст една и съ6та,страданието мен по силно с теб ме свързва и стра6ната л1обов в една съдба превръ6та.Атанас Дал4ев

 87. 89 Профил на Калеко Алеко
  *****
  Весело

  Румба,мани не се занимавай с глупости,по-добре ходи се изпикай в някой фонтан

 88. 90 Профил на TEMIDA
  *****
  Неутрално

  Румба,не се захва6тай с немецът.Това не са Стан.,Цар.,Доган и другите п...и от парламента.Тоя така сте ти го отпере,4е после 6те се 4уди6 къде да се изпикае6.Ако ти е останало поне малко мъжка 4ест,нали знае6 на4ина: Взема6 желязото,опира6 го в главата си, и БУМ.Така никой няма да те съди! Друг избор нема6.

 89. 91 Профил на Всички зад Юрген Рот
  *****
  Неутрално

  http://www.bgpetition.com/antimafia/index.html

  Подкрепете...

  Уважаеми господин Рот,

  На 10 април 2008 г. вътрешният министър на България Румен Петков обяви от парламентарната трибуна, че ще Ви съди за клевета.

  Призоваваме Ви да приемете предизвикателството и да се конституирате като ответник ако г-н Петков заведе дело срещу Вас.

  При фактическа диктатура на мафията върху обществото, която се осъществява с подкрепата на най-висши политически фигури, няма никакъв шанс г-н Петков да бъде разследван и съден за връзките си с представители на подземния свят.

  Явяването на министър Петков като ищец в съда в дело срещу Вас дава възможност да бъдат призовани свидетели и да бъде доказана несъстоятелността на обвинението за клевета.

  Това ще е уникален шанс да бъдат изнесени пред правосъдието данни за обвързаността на министър Петков и на други политически фигури с криминални елементи.

  Този безпрецедентен процес ще бъде в светлината на прожекторите, внимателно наблюдаван от Европа и целия демократичен свят.

  Уверени сме, че ще се намерят достойни хора, които да свидетелстват за непочтените дела на министър Петков и свързаните с него политически фигури и да докажат верността на информациите, за които министър Петков твърди, че са клеветнически.

  Ние, долуподписаните български граждани ще Ви подкрепим морално и финансово в такова дело.

  Ние сме свидетели, че за годините през които министър Петков е начело на МВР българската организирана престъпност набра сила и започна да се афишира все по-нагло.

  Така наречените "мутри" демонстрират пълна безнаказаност. Цели градове като Дупница живеят в страх от местни "барони". По българските улици се стреля и е застрашена ежедневната сигурност на гражданите.

  Благодарим Ви, господин Рот за проявената смелост и за обективността на Вашите анализи за мафията в България.

  Правото и истината са на Ваша страна. Моля, помогнете ни да се освободим от тази гангрена.

  Ние сме с Вас.

 90. 92 Профил на Rumen Petkov
  *****
  Неутрално

  Като ми пееш Пенке ле кои ли ми те слуша. Ще го гръмна тоя като нищо. Както гръмнах Г. Стоев.

 91. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 92. 94 Профил на Гого
  *****
  Неутрално

  Започнал Румбата да ги съди.Съди той,съди,съди и по едно време се събужда и какво да види?Бре заспал пиян на гърнето!След това спрял да съди.

 93. 95 Профил на  baj tosho 2
  *****
  Неутрално

  Е, бай Тошо,комунистическа свиньо,толкова ли си тъп та не разбираш,че и след девети ,и след десети до ден-днешен управляват тоите любимци-комунистическите бандити,ето какво са напрвеаили от теб-една комунистическа ,цинична свиня,мръсник и безсрамник такъв.Сте говориш за демокрация,каква ти демокрация от хора дето строиха комунизъм на фона на убийства и грабежи,а сега строят капитализъм на фона на грабежи и убийства. Къде беше ти,говедо,комунистическо като убиха вашия лщбимецЛуканов,пред кого птотерстира ти,не знаеш ли ,че те си го убиха, ти се правиш на гугутка.Шушумиги неедни,изпихтеб кръвта на този народ,а сега друг ви е виновен.

 94. 96 Профил на Някой си
  *****
  Неутрално

  Циркът, който разиграва вътрешния министър е обичаен за средите, в които вирее. Представете си какво "оздравяване и реформи" могат да се очакват от него и съпартийците му. Всички нормални хора тук и в европейските политически среди очакват той веднага да си подаде оставката и да бъде разследван,а нашият герой е готов за нови подвизи. Но всъщност защо да си ходи? Какво по-различно става в останалите министерства? Вижте пътищата и екологичната обстановка в страната. Какво остава от нашите безмилостно изсичани гори? Какво е състоянието на защитените ни територии? Как се справяме с природните бедствия? Защо ни спират финансирането по фондовете от Брюксел?
  Защо никой не раследва и не раздава правосъдие за източените фондове, убийствата и грабежите в тази опоскана страна?
  Управляват ни лошо, много лошо. Дали е от липса на компетентност или престъпни намерения, едва ли е от значение. Последствията са за обикновените граждани.

 95. 97 Профил на Езикът на Петков
  *****
  Неутрално

  "Катарзисни дни!" , "фундаментални разсъждения" (това е в друга статия) - ако Петков не беше толкова оезочливо нагъл, то простотията му би могла и да разсмива.

 96. 98 Профил на андро
  *****
  Неутрално

  Представяте ли си ако г-н Рот оповести свойте източници, за написванета на своята книга.
  Ние и сега се досещаме, а може би и знаем кой са те. За Плевен е много ясно, като си спомним, как и от кого бяха повдигнати смехотворните обвинение към тогавашния неудобен кмет.
  Тия на, който всекидневно в пощенските кутии продължават да постъпват сензационни компромати, предпочетат да ги разпространяват в другите държави, за славата на своята така наречена родина.Дано поне и подхвърлят по някой долар или евро, както е прието за такива случай.
  Леле мале какъв скандал ще настане ако тоя лъган народ разбере, кой са тия негови народни слуги и слуги на много господари.

 97. 99 Профил на АНДРО
  *****
  Неутрално

  Колкото за тия който са писали всичките тия простотии против Р. Петков, просто ми е жалко за тях. Нито и културно нито цивилизовано, криейки се зад анонимноста, да изразяваш своята политическа злоба по тоя начин.
  Прочетете надоло мнениятя и ще разберете зза какво става дума.

 98. 100 Профил на АНДРО
  *****
  Неутрално

  БЕСНЕЙТЕ РУГАЙТЕ И ПСУВАЙТЕ,СЕГА ВИ Е ПАДНАЛО. ВИЕ СТЕ НАЙ ДОБРИТЕ,ВИЕ СТЕ НЕПРЕГРЕШИМИ, ВИЕ СТЕ АНГЕЛЧИТАТА НА ИДВАЩАТА НОВА. ДЕМОКРАЦИЯ.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK