Ведомствата търсят над 1000 стажанти

Агенцията по заетостта започва подбора на млади висшисти, които искат да натрупат опит като стажуват в държавната администрация. Бюрата по труда в страната ще приемат документите на желаещите да се включат в програмата "Старт в кариерата" от понеделник, 14 април. Заплатата на одобрените ще е 330 лв., а срокът на договора - 9 месеца.


Държавните служби са осигурили 1067 работни места за тази програма. От тях над половината са в централните ведомства. Стажанти ще приемат Министерският съвет, министерствата на външните работи, на културата, на отбраната, на правосъдието, на регионалното развитие, на труда, на образованието и на държавната администрация. В програмата участват и Националната агенция по приходите, Националния осигурителен институт, Агенцията за държавни вземания. Търсят се главно млади юристи, икономисти, компютърни специалисти, филолози, инженери, психолози, социални работници.


В общинските администрации работните места са 378, а в областните управи – 56. Най-много от тях са за строителни инженери, архитекти, юристи, икономисти, еколози, филолози, педагози, специалисти в областта на компютърните системи и технологии.


Могат да кандидатстват висшисти до 29 години, които са се регистрирали в бюрата по труда като търсещи работа и нямат трудов стаж по специалността. Друго условие е те да са завършили през тази или през миналата година и успехът им да е над 4. Желаещите трябва да подадат в молба, в която посочват за кои ведомства и работни места кандидатстват.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK