Съдът в Пловдив отложи за 2 юни делото срещу Ванко 1

Съдът в Пловдив отложи за 2 юни  делото срещу Ванко 1

© ДневникПловдивският окръжен съд насрочи за 2 юни следващото си заседание по делото срещу Иван Главчев, което се гледа по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито по престъпна дейност, съобщи БТА.Делото е свързано с недвижим имот в село Ягодово с площ от 710 квадратни метра, заедно с построените в него двуетажна масивна жилищна сграда, едноетажна полумасивна жилищна сграда и стопанска сграда, които са собственост на малолетния син на Иван Главчев - Петър.
Обвиняемият притежава също два леки автомобила "Мерцедес" и БМВ, както и дялове в дружествата "Ар енд би ентъртейнмънт" и "Наксел". Искът е на обща стойност 96 489 лева. Баба му - Цонка Главчева, обясни, че през 2001 г. е дала 45 000 лева на своя внук, за да си купи автомобил. С тези пари той купил единия от посочените автомобили. Тя добави, че парите са спечелени от работа в арменската кооперация "Селска забрадка", както и в резултат на дейността на частна фирма, която според нея работела през 70-те години на миналия век.


Друг свидетел каза, че по време на кръщенето на първата дъщеря на Главчев, неговият тъст е дал за детето 10 000 долара.
По искане на Слави Донев, представител на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, съдът постанови на имотите на Главчев да бъде извършена оценъчно-счетоводна експертиза. Иван Главчев, известен като Ванко-1, излезе от затвора през февруари тази година, след като излежа присъдата си за склоняване към проституция и трафик на хора.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK