Държавата ще строи къщи за ромите в кв."Столипиново"

Роми в кв."Столипиново"

© КРАСИМИР ЮСКЕСЕЛИЕВ

Роми в кв."Столипиново"



Областната управа в Пловдив и община Пловдив започват организация за изграждането на еднофамилни къщи за ромите от кв. "Столипиново", съобщи областният управител Тодор Петков. Те ще се финансират изцяло от държавата, като в по-късен етап е възможно собствеността да бъде прехвърлена на общината и тя да
прецени дали да ги продава, или да ги отдава под наем, обясни Петков. По думите му това е един от ангажиментите на министър-председателя Сергей Станишев, поети на среща с ромските организации по повод на 8 април - Международния ден на ромите.


Веднага след празниците ще се състои първата работна среща, на която общината трябва да предложи конкретен терен, уточни Петков. Според него първите къщички могат да бъдат изградени на общинска земя срещу ромския квартал, на отсрещния бряг на р. Марица. Освободеното в махалата място ще бъде изчистено и на него ще започне поетапното изграждане на същинския ромски комплекс, но вече с необходимата подземна и надземна инфраструктура.

Ключови думи към статията:

Коментари (16)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на eduard
  eduard
  Рейтинг: 8 Неутрално
 2. 2 Профил на Rumen I.
  *****
  Неутрално

  Значи купуването на гласове започна..


  ЕДНОФАМИЛНИ КЪЩИ????????????????

  А защо не панелен блок........ или панелните блокове са за белите семейства от мнозинството а ЕДНОФАМИЛНИТЕ КЪЩИ ЗА РОМИТЕ.....които ще им продадат керемидите и тухлите и ще остане само скелето.

  Браво Станишев добре си се договорил.... а може ли да се изкарам и аз турчин... ще ти посоча добра терен до морето къща да ми направиш... и разрешително за строеж да ми извадиш... и вода да ми прокараш... и тока да ми пуснеш... и понеже къщата ше е твоя тока ти ще го плащаш.... аре бе бай мангал направи и на мен къща.

 3. 3 Профил на az
  *****
  Гневно

  от къде-накъде държавата ще им строи жилища с нашите пари?

 4. 4 Профил на cigoiner
  *****
  Неутрално

  браво!!! предалагам и по една кола да им купят.ама да е с пари на инициаторите на идеята.а не с наши

 5. 5 Профил на Go
  *****
  Неутрално

  ще бъдат финансирани от държавата.е кой дава пари на тази държава.нали са белите данъкоплатци.значи ние плащаме тези къщи.а сега коя фирма ще ги реализира?май ще е някоя от приятелски кръг.и понеже парите са налице ше има яко разточитество в строежа и скъпо обзавеждане.демек по-големи печалби

 6. 6 Профил на ВВ
  *****
  Неутрално

  ДА КАЖАТ КОМУНИСТИТЕ,КАКВО ОСТАНА ОТ НАПРАВЕНИТЕ В ,,ШЕКЕР МАХАЛА,,ЕДНОФАМИЛНИ КЪЩИ И ТОГАВА ДА СТРОЯТ НОВИ.ВСИЧКО ТОВА Е НОВА ПРОПАГАНДА НА ПСЕВДО КОМУНЯГИТЕ.ПИСНА МЕ ОТ КОМУНИСТИТЕ.

 7. 7 Профил на Анонимен
  *****
  Неутрално

  А кой ще построи къщи на младите българи, които искат да имат семейство и деца и никога няма да имат възможност при тези цени да си купят жилище? Някой все още съмнява ли се, че срещу нас се провежда геноцид?

 8. 8 Профил на hdg
  *****
  Весело

  Не сте разбрали явно - ще строят къщички с решетки на прозорците, в които да затворят цялта фамилия

 9. 9 Профил на беден българин
  *****
  Неутрално

  Като етнически българин гражданин на тази държава, с чиито пари се готвят да строят жилища на мързеливите крадци категорично възразявам срещу това! Никой не е искал разрешение от данъкоплатците за подобно разхищение. Политически тарикатлък. Искам референдум за разходване на държавните пари - парите на бедните българи!

 10. 10 Профил на борко
  *****
  Неутрално

  И какво излиза? Мои приятели с малко дете, образовани и немързеливи се свират с родителите на единия от тях в апартамент в Обеля, а ромите получават еднофамилни къщи наготово?
  Нямам нищо против ромите, напротив! Мои приятели са ми казвали: "Абе какво ги защитаваш, не виждаш ли, че 90% процента от тях са мързеливи, мръсни, неграмотни и агресивни?" Ама това вече е прекалено! Първо не си плащаха тока, сега и еднофамилни къщи...Направете им нормални панелни кооперации, но не даром, а срещу нисколихвени заеми или твърди обещания, че децата им ще ходят на училище.

 11. 11 Профил на /\
  *****
  Неутрално

  днес довнесох данък върху доходи (в българския бюджет), изкарани в чужбина, за които тази страна нито е допринесла с инфраструктура, нито с друго, нито ми признава разходите, които стоят зад тези доходи... въпреки, че нетно съм на загуба, внесох данък върху ПРИХОДИТЕ, изкарани в друга страна...

  след тази новина се чувствам меко казно тъпо...

 12. 12 Профил на silvara
  *****
  Неутрално

  Държавата е маика за малцинството и мащеха за мнозинството свои съграждани!!!! Наи неприятното в случая е че за последните 60 години СТОЛЕТНИЦАТА направи толкова много бели че не съм сигурен дали ще може да се оправи този качамак!!! Лошото е че много млади хора продължават да търсят късмета в чужбина и ако се задълбочи тази тенденция съвсем скоро българите ще сме малцинство интересно ми е тогава какво ще правят щиганите за нас ....

 13. 13 Профил на red
  *****
  Разстроено

  Първо да претарашат Столипиново и да видят "бедните" роми как си изкарват прехраната с продажба на наркотици и цигари без бандерол на импровизирани сергии направо на улицата.А това,че не се притесняват да го правят посред бял ден какво ви говори?А за къщите има решение-и без това работната ръка в много сектори вече не достига.Да ги назначат въпросните роми като строители да си строят къщите,да им плащат заплати от които да си ги изплащат по пазарни цени както всички.Ако се намери някой филантроп да им ги плати от джоба си-добре,но от нашите джобове-не!

 14. 14 Профил на Олег
  *****
  Гневно

  Това има ли го някъде официално като изявление на областния управител?

  Щото ако е така, както са го написали журналята в тази статия, без да съм юрист виждам, че това си е чиста проба етническа привилегия!

  Нека си припомним какво гласи чл. 6 от Конституцията на Република България:

  Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
  (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

  Особено внимание следва да обърнем на алинея втора:

  Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

  Ясно и категорично е записано, че са недопустими привилегии основани на етническа принадлежност! В този смисъл е и решение РЕШЕНИЕ N: 14 от 10 ноември 1992 г., по конституционно дело N: 14 от 1992 г. (Обн., ДВ, бр. 93 от 17.11.1992 г.). Има го и на сайта на Конституционния съд: http://www.constcourt.bg/re14_92.htm

  Мисля, че е редно да обърнем внимание на главния прокурор по въпроса!

 15. 15 Профил на един ром
  *****
  Весело

  ще направят къщи эа ромите,эадаможе нашите управници да карат джипове ,ако иэхарчат един милион те ще отчетат десет милиона понеже ромите в българия са проблемни ите иэполэват,намалението,това е българия,

 16. 16 Профил на един ром
  *****
  Весело

  ще направят къщи эа ромите,эадаможе нашите управници да карат джипове ,ако иэхарчат един милион те ще отчетат десет милиона понеже ромите в българия са проблемни инеграмотниите иэполэват,намалението,това е българия,





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK