Соня Янкулова стана зам.-министър на вътрешните работи

Соня Янулова

© Надежда Чипева

Соня ЯнуловаДосегашният зам.-министър на отбраната Соня Янкулова (НДСВ) поема същия пост в МВР. Тя заема мястото на съпартиеца си Цонко Киров.


Това става известно от съобщение на правителствената пресслужба, в което се посочва, че премиерът Сергей Станишев е подписал днес заповедите за освобождаване на зам.-министри и зам.-областни управители. Рокадите бяха уточнени в края на април на заседание на кабинета, след съгласуване в Съвета на управляващата коалиция.


На 30 април министър-председателят подчерта, че решението не е негативна оценка за работата им, а е в резултат на
направения преглед за необходимостта от броя на зам.-министрите и натовареността на тяхната работа. Той посочи, че мярката е ясно мотивирана пред Политическия съвет на управляващата коалиция и пред Народното събрание, защото правителството има ясна актуализирана управленска програма за изпълнение, се посочва в съобщението на правителствената пресслужба.
Освен Янкулова и Киров, от постовете си са освободени зам.-министрите: на вътрешните работи - Камен Пенков, на отбраната - Симеон Николов, на външните работи - Евгения Колданова, на образованието и науката -Екатерина Виткова, на извънредните ситуации - Валери Николов, на икономиката и енергетиката - Йордан Димов и Лъчезар Борисов, на транспорта - Георги Петърнейчев, на регионалното развитие и благоустройството - Милена Паунова, на околната среда и водите - Йордан Дардов, на труда и социалната политика - Баки Хюсеинов, на здравеопазването - Атанас Додов.


Вчера правителството одобри назначаването на Георги Петърнейчев за областен управител на Пазарджик.


Освободени са също заместник-областните управители на Варна -Александър Фарашев, на Велико Търново - Антон Паричев и Димитър Димитров, на Видин - Димитър Тодоров, на Враца - Николай Миковски, на Габрово - Дария Съчкова, на Добрич - Евгения Стефанова, на Кюстендил - Олег Великов, на Ловеч - Стойно Стойков, на Монтана - Иван Сергисов, на Пазарджик - Слави Генов и Пенка Пенева, на Плевен - Николай Русинов, на Русе - Христо Николов и Искра Генева, на Силистра - Иван Чокоев, на Сливен - Димитър Петров, на Смолян - Красимир Нейчев, на София -Люсиен Ковачев, на Стара Загора - Сергей Петров, на Хасково - Господин Георгиев и Росен Кузев, на Шумен - Николай Николов, на Ямбол -Александър Братанов.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK