Автоинструкторите се изпокараха

Организациите на автомобилните инструктори се разцепиха в позициите си за двете нови наредби за обучението на кандидат-шофьорите. Те взаимно се обвиняват кой е по-легитимен и каква част от бранша представлява.


Председателят на Съюза на обучаващите в автомобилния транспорт в България Емил Харалампиев обвини пред Би Ти Ви шефа на Съюза на преподавателите по автомотоподготовка Йонко Иванов, че не защитава интересите на инструкторите и се е бетонирал на поста. Харалампиев обясни, че организацията му е сформирана през януари, когато двете наредби бяха приети, а при обсъждането им съюзът на Иванов е подкрепил скандалните предложения. Новите наредби на транспортното министерство ще повишат качеството на обучението, твърди Иванов. Не може продавачи на зеленчуци и монтьори да обучават бъдещите шофьори, коментира той и добави, че в момента в един учебен център се обучават курсистите на двадесет фирми.


Искаме да бъдат отложени с още шест месеца изискванията, както и да могат фирмите да избират дали да провеждат само теоретично или практическо обучение, каза Милена Тодорова от Съюза на обучаващите в автомобилния транспорт. Транспортният министър Петър Мутафчиев е възложил на експертите да формират мнение дали да се приемат исканията на инструкторите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK