За втори път родители се изправят срещу учителските синдикати заради стачките

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (32)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ?!
  *****
  Неутрално

  "безплатно образование" - има ли още хора да вярват в безплатните работи ?

 2. 2 Профил на шихан
  *****
  Любопитно

  Това е кръжеца на Вълчев, гробокопача на българското обществено образование. Да си му се радват от сърце.

 3. 3 Профил на ххх
  *****
  Неутрално

  Държавата трябва да осигури няколко "услуги" на гражданите си : вътрешен ред и сигурност, основно медицинско обслужване, правосъдие, външна сигурност и не на последно място - базово образование. За тези услуги гражданите плащат данъци. Няма да коментирам какви и с какво качество са "услугите", които ни предоставят в момента управляващите. Ако някой има претенции за недоставена образователна услуга, да съди правителството!

 4. 4 Профил на Дилбер Танас
  *****
  Неутрално

  Абе тия да не се намират в ЕС та ша ми стачкуват бе, еййй? Никви стачки!
  Ма то те и родителите немогат да си гледат децата, ама поне да са у некое школо та да не им берат гайлето по цел ден.

 5. 5 Профил на D до #1
  *****
  Неутрално

  Да, Google

 6. 6 Профил на предложение
  *****
  Неутрално

  в училищата да се въведат макети на учители като тези на катаджийските коли и поседнали полицаи по пътищата. Така още живите учители ще могат да си стачкуват по-спокайно, тъй като положението им няма да се подобри, а безхаберните родители ще имат безплатно забавление за децата си. Иначе образованието струва пари.

 7. 7 Профил на фанфан лалето
  *****
  Гневно

  Учителската стачка беше първата организирана и дисциплинирана съпротива срущу унизителните български заплати. Управляващите уплашени от заразителната заплаха на движението, направиха всичко възможно, най-вече чрез послушните медии, да дискредитират движението. Настройването на родителите срещу учителите е маневра целяща отклоняване на вниманието от бедственото състояние на училищата и образователната система. Дезинформацията, дразгите и заяжданията са средство за печелене на време и избягване от отговорност на истинските виновници за хаоса в образованието и безпътицата на завършилите училищния период.

 8. 8 Профил на z
  *****
  Неутрално

  тези родители са много прости.да си дадат изродчетата в частно училище,ако толкова милеят за тяхното образование или да станат те учители.

 9. 9 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 914 Неутрално

  дребните душици български пак се проявиха безпрецедентно, няма аналог на такъв случай в друга държава в ЕС. Тропически кретени еййййй не е истина!!! Един за всички всички за един е непозната фраза по българските територии!!!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 10. 10 Профил на Някой си
  *****
  Неутрално

  Абе дръвник германски - ходи да пишеш в Шпигелските форуми - чии го крепиш тука.

 11. 11 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Всуе протестират тези родители. Толкова са силни гените им за тъпота, че ще надделеят над всякакво образование на децата им.

  gradinko.bg
 12. 12 Профил на az
  *****
  Неутрално

  Възмутителна е не стачката, а отношението към хората, които са призвани да образоват децата ни, както впрочем и към всички работещи. Сръбските учители вземат по 1000 ЕВРО заплата. КЪДЕ СМЕ НИЕ?

 13. 13 Профил на ну-погоди кунчо и мунчо
  *****
  Весело

  ура - напред към килийното школо. Един даскал на триста ученика, големите шъ учът по малките и такъ денят на самоуправлението на Д. В. ще прерастне в година на самообучението. Щъ съ спиестят пъри ут учителски зъплъти и Д.В. баръбар с курумпиръни инспиектури шъ припичели некуй левец.лалалалалала ура!

 14. 14 Профил на Дебил
  *****
  Гневно

  Скритото трябва да стане явно.

  1."Родителите" да бъдат представени с имената си,образованието,квалификацията, месторабота или занятие, имуществено състояние, размер на платени данъци, участие в проекти финансирани от правителството и от "международни институции".

  2."Родителският комитет" да направи публичен отчет за източниците на финансиране на своята кампания включително и разходите за медийното отразяване.

  3.В училищното образование да се проведе целенасочено радикално преобразуване:
  - учебната година да е от 01.09. до 30.07./да им се отглеждат децата дълго/;
  - за всяко отсъствие - заплащане в троен размер на часа / да влиза в бюджета на училището/ и глоба за родителя/ да влиза в бюджета за образование/;
  - при системни отсъствия- отнемане на родителски права;
  - за недопускане на училище- отнемане на родителски права;
  - за унижение и малтретиране на учители от ученици-отнемане на родителски права;
  - за унижение и малтретиране на учители от родители - затвор по бърза процедура;
  - създаване на поправителни училища с подобаващ режим / да ги учат от това как се мият зъби до всичко останало/ за сметка на наглите и безотговорни родители;
  - премахване на инспекторатите/кухи структури/;
  - създаване на мониторингова ситема на министерството за анализ на изпълнението на държавната образователна политика от директорите;
  - назначаване на директорите от кметовете/ за общинските училища/ за да се провежда и общинска политика в образованието.
  - училищата да се лицензират само при пълен състав според броя на предметите.

  Училището не е социален дом за отглеждане, а институция за съхрараняване и развитие на обществото. НА ГРЖДАНСКОТО общество. Не на МУТРЕНСКОТО.

  4.Публично огласяване на "експертите" от световната банка за образованието в България.Всеки "съвет" на тези е "съкращение и намаляване на разходите за образование".Така се съкращава нация. Тези доклади се правят от българи, а не във Вашингтон.И получават няколко стотин на час работа. И в тези доклади е пълно с "непрецизни" данни.
  Нещата приличат на МАФИЯ но за сметка на световната банка/по пари/.И за сметка на България.

  5.Училищата, като сгради, изпълняват функции и при АВАРИИ, БЕДСТВИЯ и КРИЗИ.
  "Експертните" мнения за намаляване на разходите явно "не знаят" това.

  Работата май е за ДАНС.
  И ЗА СЪЮЗНИЦИТЕ ОТ НАТО.

  Сънища, сънищаа....

 15. 15 Профил на ВВ
  *****
  Неутрално

  ТЕЗИ ЖАЛВАЩИ СЕ ПЕТИМА РОДИТЕЛИ ОТ УЧИТЕЛСКАТА СТАЧКА НЕ МОГАТ ДА ДАВАТ ТОН НА ЖИВОТА ,КАК УЧИТЕЛИТЕ ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ.ОТНОВО СЕ ПИТАМ С ТОВА ПОРЪЧКОВО МЕРОПРИЯТИЕ ЧИЙ ИНТЕРЕСИ ОБСЛУЖВАТ.АКО ИМА СЕГА СТАЧКА ПАК ЩЕ Я ПОДКРЕПЯ.БРАВО НА ПОСТИНГ 14.

 16. 16 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 914 Неутрално

  @ВВ

  Щото има такива като Някой си в доволно количество не се чуди!!! Простотията в крайна сметка не е българско откритие, но се злоупотребява доста успешно с него в Б-я!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 17. 17 Профил на до Дебил
  *****
  Неутрално

  същото важи и с обратната връзка:
  1. учители, които малтретират малолетни - по бързата процедура
  2. учители, които изнудват родители и деца - по бързата процедура
  3. учители, които отказват да подобряват знанията си и се страхуват от изпит - връщане в началните класове...или уволнение...
  ...списъкът е дълъг...
  а относно Дебил - разбирам, че в дълбините на неориентираното му същество зрее идеализирана нужда от баща/управник/диктатор, който на овчата му природа да бъде пастир....по бързата процедура

 18. 18 Профил на 1234
  *****
  Неутрално

  Процента на НЕГОДНИТЕ родители е по-голям значително от този на негодните учители. Подкрепям пост №14.

 19. 19 Профил на Дебил
  *****
  Любопитно


  До # 17

  Агънце,
  твоят плач е
  "Калпазан за бой се стяга."
  За тебе-екстра процедура...
  В интерес на гражданите!

 20. 20 Профил на автор
  *****
  Неутрално

  що не съдят министъра?

 21. 21 Профил на антиманипулатор
  *****
  Неутрално

  сега е момента за реална стачка - да не се завърши учебната година. то и без това не е реална, а формална от много години т.нар. учебна година от към знания. нали велчев и станишев плашеха учителите, че щеши да я обявят за нулева и да останат без работа. дайте им възможност уважаеми учители да обявят нулева година. напраов да обявяват каря на българското училище официално, че то и без това си е отживелица. Които иска детето му да учи да съди държавата тогава, че срещу данъците си не получва огразование за децата си. Също както не получава здравеепазване, ако не си плати, и също както не получава сигурност от т.нар. полиция - в бг. има официално регистрирани 300 000 охранители ! Най-много в света на глава от населението...ВРЕМЕ Е ЗА СТАчКА ПАК ДАМИ И ГОСПОДА УчИТЕЛИ И ПРЕПОДАВАТЕЛИ !

 22. 22 Профил на Умник Гюро
  *****
  Неутрално

  Най-смисления постинг е слава богу на ДЕБИЛ. Ако тези идеи се сбъднат, ще има светлина в тунела и образованието вероятно ще има бъдеще. Но едно трябва да се знае! Образованието иска пори и то много пари!!! Единственото, което досега правеха комунистите-капиталисти е да отнемат пари от образованието и да си ги разпределят помежду си с най-различни управленски похвати.
  Но... понеже образованието ни е огледален образ на обществото, а самото общество не подкрепи стачката на учителите, образованието в БГ е обрекано. Нация без образование е обрекана на пълно заличаване!!! Точно това искат и новоизпеканите комунисти-капиталисти...

 23. 23 Профил на соло
  *****
  Неутрално

  БРАВО НА ДЕБИЛ !!!
  и на "Z"

 24. 24 Профил на просто мнение
  *****
  Неутрално
 25. 25 Профил на Стачка
  *****
  Неутрално

  За всички, които все още не са осъзнали защо стачкуваха учителите и продължават да си мислят, че е еднствено и САМО за пари- нека прочетат "Простото мнение" на № 24- а за останалите- които знаят истинската причина- май е време за ЯКА стачка- до дупка

 26. 26 Профил на поли
  *****
  Неутрално

  Родителите толкова са незаинтересовани, че те никога няма да седнат в края на годината да съдят синдикатите, както не се и сетиха да подкрепят учителската стачка. На тези 5 родители им плаща правителството, за да смачкат още повече учителите и те да си мълчат, затова че министърът нищо не прави, а само симулира дейност и се появява по телевизиите, за да точи "красноречието" си на гърба на учителите, които са го учили и са го направили за съжаление министър.

 27. 27 Профил на ARodd
  *****
  Неутрално

  Браво Поли (26-ти коментар), права си.Всичко е "разработка на военните" ,конспирацията е навсякъде около нас! Тези учители уж са интелигентни хора, ама май забравят че увеличението на заплатите им и пенсиите такава инфлацийка ни докарват, че на всички ни излиза през носа, ...ако не и през друго место!

 28. 28 Профил на БГ
  *****
  Неутрално

  браво на Номер 14 !!!!

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 30. 30 Профил на !!!!!!!!!!!!
  *****
  Весело

  Tova e mnogo seriozno!
  NAISTINA BRAVO

  BRAVO NA POST 14

 31. 31 Профил на EU
  *****
  Любопитно

  Намери се един БЪЛГАРИН който знае и казва нещата такива каквито са !
  Браво № 14.
  Като изметеме боклуците ще станеш ли министър на образованието?
  За теб съм!!!!!

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 33. 33 Профил на родител
  *****
  Гневно

  до всички тъпаци:
  ВИЕ НЯМА ЛИ ДА ПОДКРЕПИТЕ РОДИТЕЛИТЕ, ЧЕ ДЕЦАТА ИМ ИМАТ ПРАВО НА ОБРАЗОВАНИЕ? И някакви си тъпи синдикални лидери противопоставят родители и учители с цел собствена облага, и провеждат 40 дневна стачка с един единствен ефект - децата изпуснаха учебния материал. На това ли ще ни научат - да не спазваме правата на другите

 34. 34 Профил на УМЕН
  *****
  Гневно

  ДО РОДИТЕЛ №33
  Това е уникален начин да търсиш подкрепа. Типично за тъпак. До сега имаше само един подобен на теб, но го изтриха.
  В Комитета на рОДИТЕЛИТЕ нямате ли някой по-умен?! За твое сведение нито учителите, нито синдикатите им не лишават никого от Конституционното му право на образование.Иначе тук обсъждахме сериозен въпрос за демокрацията,държавата, нацията,обществото и техните интереси и цели.Трябва да не си тъпак за да го разбереш, драги. И затова този, който самоиронично се е нарекъл ДЕБИЛ получава уважение.Не защото е идеален, а защото мисли и представя разумни, системни и изпълними неща за оцеляване на това, което наричаме ОТЕЧЕСТВО. Направо те виждам как настръхваш.Дано кратката лекция ти помогне.Бъди жив и здрав!
  №14 Дебил -БРАВО!!

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK