Корея отпуска стипендии за магистри и учители

Корея отпуска стипендии за магистри и учители

© ДневникМинистерството на образованието (МОН) обяви конкурс за стипендии за магистри и докторанти за Република Корея за следващата учебна година. Обучението за магистратура е с продължителност 2 години, а за докторантура - 3 години с възможност за квалификация по корейски език. Допускат се кандидати от всички специалности. Стипендията включва месечна издръжка, такса за обучение, медицинска застраховка и самолетен билет до Корея и обратно.


Изискванията към кандидатите са да имат не по-малко от 500 точки на изпита TOEFL или да знаят корейски език и да са на възраст до 40 години. Крайният срок за подаване на документи е 15 юни на адреса на МОН. Необходимо е желаещите да напишат заявление в свободна форма на български език, да представят автобиография, в която да е посочена информация за ползвани стипендии и да приложат две препоръки от водещи специалисти. Стипендията се отпуска по програма за двустранно сътрудничество в сферата на образованието. С всички кандидати ще се проведе събеседване в сградата на МОН на 10 юни, като министерството ще препоръча на посолството на Корея десет от кандидатите.


Неправителствена организация за международно развитие в Корея пък отпуска стипендия от близо 1500 долара месечно за учители по английски език, които ще преподават на гимназисти. Програмата е с продължителност от шест месеца до една година, като сумата включва настаняване, самолетен билет и медицински застраховки. Ако кандидатът желае да намери сам къде да живее, от организацията ще му дават допълнително по 400 долара месечно. Желаещите могат да изтеглят форма за кандидатстване от сайта http://talk.mest.go.kr. Крайният срок също е 15 юни.

Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на !
  *****
  Неутрално

  Корейците знаят цената на образованието и затова там учителите са на почит!

 2. 2 Профил на Кореец
  *****
  Неутрално

  Корейците предимно зубрят. Няма нито един корейски университет между най-добрите в света. SNU e най-високо на 51-ва позиция http://www.paked.net/higher_education/rankings/times_rankings.htm
  Японските университети са на 17 и 25-то място.

 3. 3 Профил на Кореец
  *****
  Неутрално

  Апропо, http://talk.mest.go.kr/main.jsp?idx=010301
  Applicants must:
  - Be a citizen of a country where the primary language is English.
  (Australia, Canada, New Zealand, U.K., U.S.A., Ireland, and South Africa)
  * Ethnic Koreans with legal residencies in the above countries are eligible also.
  - Have completed two or more years of education at an accredited college or university.
  * Ethnic Koreans who are in the 1st or 2nd year of college/university are eligible also.
  * University graduates and graduate school students are eligible also..
  - Be mentally and physically capable of performing the specified responsibilities and duties.
  - Have the ability and willingness to adapt to Korean life style and culture.
  - Be able to communicate in English fluently with clear and distinct pronunciation.
  - Meet the criteria of eligibility for E2 (work) visa set forth by the Korean Immigration Authority.
  * Overseas Koreans: F-4, Spouse of Korean national: F-2

  Кой в България удовлетворява първото изискване? Газетата чете ли изобщо какво им пускат тупаните от корейското посолство?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK