Софийски съд узакони хотел със заповед за събаряне

Обектът на покойния бос на ВИС Георги Илиев в Слънчев бряг е построен върху дюните

<em>Хотелът &quot;Дюн&quot; (на снимката), собственост на &quot;ВАИ холдинг&quot;, беше обявен от ДНСК за незаконен и трябваше да бъде съборен. След решението на Административния съд в София от вчера обаче той ще продължи да работи.</em>

© Асен Тонев

Хотелът "Дюн" (на снимката), собственост на "ВАИ холдинг", беше обявен от ДНСК за незаконен и трябваше да бъде съборен. След решението на Административния съд в София от вчера обаче той ще продължи да работи.

Административният съд в София отмени в четвъртък заповед на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), според която хотел "Дюни" в Слънчев бряг е трябвало да бъде премахнат, съобщиха от съда. Според хотелиери от курорта, става въпрос за хотел "Дюн" на "ВАИ холдинг", изграден на мястото на бившия ресторант със същото име.
През лятото на миналата година прокуратурата беше разпоредила обектът да бъде съборен заради несъответствие с подробния устройствен план. Тогава нарушения бяха открити и при два други хотела - "Хевън" (собственост на Георги Славов, син на взривения преди пет години основател на СИК Стоил Славов) и "Оазис" - на "Галакси пропърти груп" (собственост на "Пълдин холидей", дъщерно дружество на "Винпром Пещера").


В мотивите към решението в четвъртък е записано, че актът на ДНСК е незаконосъобразен и е издаден при много нарушения на Закона за устройство на територията и Административнопроцесуалния кодекс. Фирмата, изпълнител на проекта - "Ел Би Джей ООД", също собственост на Георги Илиев, е имала всички разрешителни, дори от ДНСК, но за "ресторант, жилища, обслужващи функции и паркинги", се казва в съдебното решение. Съдът преценява, че в тази си част изграденото напълно отговаря на предвижданията. Част от тези обекти се намират в хотелската част, която не е била планирана, установява все пак съдебният състав. Едновременно с това според него строителният контрол е пропуснал да уточни в кои точно части на обекта изграденото се разминава с плана. Друг пропуск на надзорниците, установен от съда, е, че техен представител е приел строежа още през 2004 г., като тогава е пропуснат седемдневният срок за възражения по акт 16. Впоследствие Дирекцията за строителен контрол в Бургас все пак е решила да обяви обекта за незаконен, става ясно от решението. Първоначално делото е разглеждано от Бургаския административен съд, както е и по закон, но с определение на съдията от декември миналата година производството е изпратено за доразглеждане в София. Нито от Административния съд в Бургас, нито в София знаеха какви са били основанията за прехвърлянето. Единствено в решението за отмяна на заповедта на ДНСК пише, че производството ще се разглежда в София по компетентност и "по правилата на местната подсъдност".


Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Любопитен
  *****
  Неутрално

  В какъв състав е взето решението? Имена, моля? ПС. ВАИ Холдинг им дреме на оная работа. Обекът отдавна е разпродаден на баламурници...

 2. 2 Профил на alabala
  *****
  Неутрално

  Нашите съдии никой не ги бръсне за нищо, а така и трябва, след такива решения...! Сами са си виновни..

 3. 3 Профил на oli
  *****
  Неутрално

  саборете хотела на мутрата г.илиев а и майа илиева и та е милионерка от каде бе осиновава деде и то 3 са да сапаси милионите на мутрата покоиниа г.илиев

 4. 4 Профил на aha
  *****
  Неутрално

  за какво говорим въобще ?
  после ,що не съм им ходил на морето
  още 10 години няма да ми стъпи крака там

 5. 5 Профил на Petar
  *****
  Неутрално

  Нямам думи, толкова се надявах все пак това чудовище да бъде махнато от плажа

 6. 6 Профил на Бъдещ емигрант
  *****
  Неутрално

  По кой закон има право да строи на плажната ивица. Плажната ивица не е ли изключителна държавна сбственост т. е. на всички български граждани. Кой му я продаде или кой му разреши да строи там. Няма ли най-накрая прокуратурата да се заеме и с държавните служители, които са подписали разрешителните. Тези служители са нарушили закона и мястото им трябва да е в затвора. Кога Б. Велчев ще престане да ни баламосва и ще започне да работи.

 7. 7 Профил на стария
  *****
  Неутрално

  за какъв съд за каква държава говорим в мутристан. Незнам да има нещо по-гнило и корумпирано от това , дето му викат съдебна система. Четат законите както дявола евенгелието. Майната й на такава държава. Както е тръгнало скоро тук ще останат само тарикати и балами. Всичко нормално ще се изнесе. Свят широк.

 8. 8 Профил на др.Иванов
  *****
  Неутрално

  Значи: Не е Такухи от Пловдив, а Гарабет от София, не е леко кола волга , а мотопед Балкан и не го е спечелил от лотарията, а са й го откраднали.

  Старото име на Дюн е Дюни, ресторант на два етажа с обща височина 8-9 м. Строен е напълно законно, със съответните строителни книжа, при височина Н-10 м. Издадено е разрешително за ползване. Единственото "нарушение" е, че част от напълно законната постройка се позва за хотел. Смехотворна констатация, защото това е рагламентирано от закона за туризма и нар.за категоризация. Както и работят на хотелски начала 90% от къщите по морето.

  Прокуратурата естествено не е разпоредила нищо, защото няма това право. А както добре помним от миналогодишни статии в този вестник, и трите обекта бяха с "незначителни" отклонения. И именно за тези отклонения са делата, а не за разрушаване.

 9. 9 Профил на людмил желязков -Сливен
  *****
  Неутрално

  Някои хора много се учудиха на държанието и поведеинието на Волен Сидеров и неговите хора пред съдебен състав когато в пряк текст нарекоха съдебната система мафия Ами след това решение на този съд - не знам дали това което се пише във вестниците е вярно но ако е вярно няма друго определение за това освен твърденията на Сидеров Някои го мисляд за луд но маи тои е по нормалния от всички нас


  Чаоо Желая ви успех при оцеляването

 10. 10 Профил на he-he
  *****
  Неутрално

  др. Иванов, какво общо има бившият ресторант със сегашния хотел? И няма закон който да позволява строителство на плажа...Товане е временна постройка

 11. 11 Профил на kamenl
  *****
  Неутрално

  хе-хе, не му обръщай внимание на другаря Иванов. Той е известен форумец - в състояние е да развие тезата, че трудовите лагери на комунистите-убийци са били напредничави балнеосанаториуми.

  Единственото което ние - останалите форумци - понякога се питаме е, откъде ли цоцка другаря? Дали е секретар на някоя от безчетните агенции на комуноидите, или е брата-интелектуалец на някое пиянде от КАТ, или пък племенник на Гоце Селския Шмекер?

 12. 12 Профил на др.
  *****
  Неутрално

  Ей, хванат една мечка от гората и я научат за три месеца да кара колело. Вие цял живот научаване нямате. Къде прочетохте, че в публична държавна собственост не може да се строи? Из форумите. Само че съдиите не четат форумите, а законите. И Дюни и Оазис бяха продадени по времето на Костов, така че го питайте него дали ги е продал със земята или само като отстъпено право на строеж. Защото даже могозини от по 20-25 кв.м. се продаваха с отстъпеното право на строеж/въздуха/ и сега пораснаха с един-два енажа, с външни стълби. И в двата случая строителството е било възможно. Дюни бяха със същият размер и височина, там са могли да го минат и като преустройство. Оазис беше на един етаж и очевидно е бил продаден с отстъпеното право на строеж, заради което са му издали и разрешителни. Питайте Костов, той ще ви обясни. Оазис е сред най-големите недоразумения правени в строителството, да се надяваме, че някоя буря ще му види сметката. Защото последните 35 г. в тази част на плажа морето настъпва. Но си е напълно законен. Както и Дюн, другият не се сещам кой е. Но не минали лета, а това на плажа се построи нов хотел, три пъти по-голям от Дюн, но явно е на някое от нашите момчета, защото дежурните оплаквачи се спотайват за него.

 13. 13 Профил на Pusheka7
  *****
  Неутрално


  Абе да не вземе Административният съд в София да отмени и третия закон на Нютон, че тогаз я втасахме...

 14. 14 Профил на kamenl
  *****
  Неутрално

  Костов за всичко е виновееееееен! И за глобалното затопляне даже! Той измисли мутрите! И лагерите! Хубаво че справедливостта възтържествува, и Добрия Цар дойде да ни обърше омирисаните дирници...

 15. 15 Профил на abe
  *****
  Неутрално

  Др. Иванов, нищо няма да ми обяснява Костов и не се прави на изплющян, защото от доста години не може да се строи на плажа, камо ли хотел...преди да бъде построен Дюн, а само за съдиите не ми говори, че точно затова, всеки ден гърмят някой, друг изчезнал, трети се изпарил. Утре може ти да си следващият може би и тогава ще оправдаеш скучилото се? Предполагам че си слаб юрист и се пънеш сред не-юристи тук да обясняваш, че това което виждат всички не е всъщност това.

 16. 16 Профил на kuku do 13
  *****
  Неутрално

  13 ne nameswai njuton - tuka sada e priel ainsteinobata teorija na otnositelnostta

 17. 17 Профил на jmi4ko
  jmi4ko
  Рейтинг: 468 Неутрално

  къв съд в бг ....''нема такова животно'', както е казал някой си....всички съдии..ее може би не всички са платени яко под масата!!!

 18. 18 Профил на Случаен...
  *****
  Гневно

  Номер 12 (др.):
  "Къде прочетохте, че в публична държавна собственост не може да се строи?"

  И моят отговор на ЮРИСТ, който пише сървърен код за чужденци вместо да практикува:

  Ако сградата е построена на плажа, какъвто очевидно е случая (ясно видимо е и от снимката), то става дума не просто за строителство върху имот публична д-вна собственост, а за имот ИЗКЛЮЧИТЕЛНА д-вна собственост - термин въведен в Конституцията (чл 18, ал 1), който следва и Закона за държавната собственост:

  КОНСТИТУЦИЯТА:

  Чл. 18. (1) Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост.

  З. за д-вната собственост:

  Чл. 6. (3) Обектите - изключителна държавна собственост, не могат да се обявяват за имоти - частна държавна собственост.

  Иначе казано, не може да се мине с номера, че е сменен статутът на собствеността от публична д-вна в частна държавна собственост.

  Какво казва по-нататък З за д-вната собственост за имоти публична д-вна собственост:

  Чл. 7. (1) Имотите и вещите - публична държавна собственост, НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ОБЕКТ НА РАЗПОРЕЖДАНЕ и да се придобиват по давност.

  Какво е РАЗПОРДИТЕЛНА СДЕЛКА?

  Разпореждането е такъв правен акт, с който носителят на едно вещно право внася някаква промяна в него, като го прехвърля, видоизменя, ограничава или прекратява.

  Учредяването право на строеж обаче носи всички белези на РАЗПОРДИТЕЛНА сделка:

  Учредяването на право на строеж е възмездна, двустранна правна сделка, при която учредителят на правото на строеж ИЗВЕЖДА от правото си на собственост едно ограничено вещно право и го ТРАНСФЕРИРА в правната сфера на приемателя на правото на строеж.

  Справка: Закон за собствеността, Закон за задълженията и договорите.

  ***
  Ако Вие, Номер 12 (др.), сте юрист, то Вие сте безподобно слаб юрист и си заслужавате да ви наритат кухата тиква.

 19. 19 Профил на др.
  *****
  Неутрално

  Абе Случаен, аз не знам дали съм слаб или силен, но вярвай ми, от работата си съм изкарал поне цената на Дюн. Правото на строеж е учредено, когато Желю Желев и другите приели конституцията са били ученици. Кого го е било грижа за тази конституция или ЗДС. Щом в изк.държ.собственост няма ограничения за строителство, нито че там може да строи само държавата, какъв е юридическият проблем. Нали иначе приватизацията щеше да е нищожна. Едно е собственоста върху земята, друго е върху правото на строеж и собственоста върху постройките. Ти др.Иванов го питай за тези работи. Иначе пристанищата трябваше да ги правим в Пловдив. Ти като юрист не си ли разбрал, че законите служат на хората. Освен това терасата на ресторант Дюни плаж ли е? Ами ако правителството на Костов ги е изкарало от границите на плажа, което е и най-вероятно и разумно? Къде е определението на "крайбрежна плажна ивица"?

 20. 20 Профил на садията
  *****
  Неутрално

  Отмяна на незаконосъобразна заповед на администрацията не прави хотела законен.Той може да бъде узаконен само от органа,който издава заповед.Така че съдът е върнал преписката на органа да го реши отново.Нищо не пречи ако администрацията е направила грешки сега да ги поправи и отново да обяви хотела за незаконен ,като този път въпреки обжалването той да си остане незаконен.

 21. 21 Профил на до др.Иванов
  *****
  Неутрално

  Ти другарю не говори какви права има прокуратурата.Виж пловдивския прокурор Росен Димов-той цяло лято миналата година регулираше движението към морето.Тая година е започнал проверки на незаконните строежи-знаеш ли какви големи интереси ма там?

 22. 22 Профил на кеш
  *****
  Неутрално

  прибрали са парите хората -какво решение искате да вземат???? !!!!! А и вече е построено и работи що да се събаря.....Сега е момента да ги стегнат с едни данаци -такива че сами да се откажат от хотела!!!!!!Обаче като знам колко от власт имащите имат хотели по морето тази с данаците няма стане ......и мисла да преоткриеме турция и гърция докато на нашите лакомници им доиде ума в главата -ако доиде изобщо.....

 23. 23 Профил на др.
  *****
  Неутрално

  Това което прави обекта законен е Разрешението за ползване. Това, че част от апартаментите се ползват за хотел е законово регламентирана дейност. Най-многото, но незаконно, което може да се направи, е да се отнеме категоризацията. А лакърдиите, че щом нещо е държавна собственост е собственост на еколозите, са си лакърдии. Тези жалки опити да се спре строителството във вътрешноста отмряха след няколко доноса до ЕК. И се мина на друга тактика: да се откриват застрашени видове животни по местата за писти. Аз мисля, че за района на Дюн е подходящо да се "наблюдава" акриматизирана пясъчна лисица, а в морето отпред моржове, все пак в комплекса е пълно с климатици. Едни калпазани вече изкорениха пясъчни лилии от Ропотамо и ги боцнаха на Иракли. Може да го направят и около "Оазис". Той е близо до реката, където може да се срещнат сладководни делфини. така че мегдан има. Действайте.

  И да припомним, кой предаде франта? Манго Драгалевски.

 24. 24 Профил на др.
  *****
  Неутрално

  Росен Димов съм го чувал само от пресата и все в ролята на Перко Наумав. Какво имаш предвид?

 25. 25 Профил на I wuw Varna e taka.
  *****
  Гневно

  Във Варна има хиляди незаконни обекта , които от години са ощявени а незаконни, и нямат никакви документи, някои са построени без разрешение от общината, има пристройки които са направени незконно.
  НО ДОСЕГА НЯМА СЛУчАЙ ДА ИМА СЪБОРЕНИ.
  Може би най корумпираните общински всъветници в България са Варненските.

 26. 26 Профил на Призив
  *****
  Неутрално

  НЕ ПОСЕЩАВАЙТЕ ХОТЕЛИТЕ НА МУТРИТЕ, МИЛЕН ВЕЛЧЕВЦИ, ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ КОИТО СЪСИПАХА ОТ НЕОБУЗДАНА ЛАКОМИЯ ПРИРОДАТА ЗА ВЕКОВЕ
  НАПРЕД! НЕ ИМ ПОМАГАЙТЕ В ТЕХНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!

 27. 27 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  Хората на висаджии са в съда-т.е. КОРУПЦИЯ!Щом като се случва подобен абсурд-ЗНАЧИ ЧЕ ИМА КОРУПЦИЯ!

 28. 28 Профил на todor_kochev
  *****
  Весело

  Абе не спорете с зовящиа се *др.иванофф*,той просто е поредния червен помияр - има ги в изобилие по другите форуми,който и тук се мъче да ни убеди в червените си небивилици.А може кратко и ясно да каже:виновна е думичката *демокрация*,световния капитализъм и империализъм,масоните,Господ,а,да не забравим и злодея г-н Иван Костов - основен причинител на хемороиди сред подобните на *др.*.

 29. 29 Профил на Корупция за показ на Брюксел.
  *****
  Неутрално

  Показваме на Брюксел, как се бориме с корупцията и безаконията в страната. Колко ли е лапнал съдът за това узаконяване ???

 30. 30 Профил на Sin
  *****
  Неутрално

  Др. и др. Иванов - гълтайте хапчетата и по леглата ...
  Аман от продажници и алчни мутро-юпита, ще си носите хотелите и всичко останало с дървения костюм на оня свят!
  Затова и аз няма дастъпя още 15 години на БГ море.

 31. 31 Профил на една Българка
  *****
  Неутрално

  Живеем в страната на АБСУРДИТЕ!
  Затова българските туроператори няма какво да се чудят, защо българите предпочитат да летуват в чужбина!Първо там им излиза по-евтино, второ на плажа няма да ги рекетират разни мутри, трето няма да живеят под страх,че ще бъдат измамени и ограбени (от изкустни джебчий) и накрая всички знаят,че тези хотели, които изникнаха напоследък по нашето Черноморие са собственост на олигарси, престъпници и мафиоти. Това е начин хората да покажат протеста си срещу всичко онова, което става у нас, па било то и в туризма!
  А за съда, не се съмняваме в неговите "справедливи" решения. У нас мафията и престъпността имат вроден, наследствен имунитет...Тях никога не ги осъждат, за тях винаги няма достатъчно доказателства или нарушения на закона!
  У нас няма държавност, няма правосъдие.

 32. 32 Профил на лябопитен
  *****
  Весело

  на една Българка
  Съгласнисме с това. По този начин ние ще се преборим с престъпността и корупцията по българското Черноморие.

 33. 33 Профил на Смаян
  *****
  Неутрално

  яма по-корумпирано и поръчково нещо от Софийскя съд!А в Страната на Корупцията това си е Голямо постижение!Прокуратурата ги настига с бързи темпове.Изобщо нашия съд е "независим"само от правораздаване и какъвто и да бил морал.

 34. 34 Профил на съчувствие
  *****
  Неутрално

  И съдийте са хора бе!Разберете ги! И на тях им се лапа!

 35. 35 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 701 Неутрално

  А съдиите плачат, че не ги уважавали...

  Обаче, преди да се събори хотела, трябва да подкарат онези, които са узаконили сграда, несъответстваща на разрешението за строеж: нали даже Сф-съда признава, че има несъответствие.

  "Законът е врата у поле..."

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 36. 36 Профил на маймун
  *****
  Неутрално

  Затова българите ходят в чужбина на почивка , че то у нас и страшно по морето Я ще те гръмнат , я ще хванеш някоя болест , я ще се гаврят с теб сервитьори и бармани. Сега мутрите реват , че хотелите са празни , ми то си отрязаха клона на който седят. Така животът си поставя всичко по местата, нека им стоят празни хотелите.

 37. 37 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  Публикувайте имената, снимките и домашните адреси на съдиите!

  gradinko.bg
 38. 38 Профил на Корупцията и беззаконието
  *****
  Неутрално

  Да се накажат всички ВИНОВНИ по цялата верига от нарушения!
  Да, ама не! Тук е Булгаристан!

 39. 39 Профил на В очакване на критики от ЕС
  *****
  Неутрално

  Българската мафия съд не я хваща.. доказан факт!

  - а кой е издал разрешителните за строеж?
  - а кой е одобрил строежа?

  ама то май всички са знаели че е на 5 метра от водата и докато се е троил а пясъка от плажа са го замесвали с цимент за стените....

 40. 40 Профил на Don Corleone
  *****
  Неутрално

  Съдът Е част от българската мафия!

 41. 41 Профил на Kiboko
  *****
  Неутрално

  Абе то лек има, ама няма кой да го предпише - преки избори на съдии и прокурори. Пък да видим после в чия полза ще отсъждат и какви точно хора ще се кандидатират за тези постове...

 42. 42 Профил на НАПАЛМ
  *****
  Гневно

  Ебахти гнусната държава, ебахти и европейските претенции....СВИНИ ГАДНИ ПРОДАЖНИ, ВСИчКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ СА ЗА РАЗСТРЕЛ, САМО КУРшУМ В ГЛАВАТА КАТО НА ЛАЙНОТО В.ИЛИЕВ ЗА ВАС
  А другата подлост-Албена няма да плаща концесия за плажа Държавата, тоест аз и вие ще плащаме за да върви бизнеса на подлеците, а те ще лапат всичко, че и данъчни преференции ще ползват.
  ЗАКРИЙТЕ ТАЯ СТРАНА!ЗАВИНАГИ!

 43. 43 Профил на до №36
  *****
  Неутрално

  Точно №36. Съдиите като са прави защо не ги афишират? Който отмалко следи какво става на запад знае, че при процес, в медиите се казва:
  "Съдия еди-кой си реши ..."

 44. 44 Профил на ХХХ
  *****
  Неутрално

  Тая грозна постройка на плажа и без това трябва да бъде разрушена,защото прилича на едно голямо лайно,изсипано на плажа.

 45. 45 Профил на от прокуратурата
  *****
  Неутрално
 46. 46 Профил на зрител
  *****
  Неутрално

  У нас мафията се нарича-прокуратура,правителство,бесепе,безмитни магазини,незаконно-узаконени хотели...списъкът всеки може да го продължи!

 47. 47 Профил на 47
  *****
  Гневно

  на площад Св. Неделя 1 дали четат вестници, дали ходят на Черно море. Държавната агенция по туризъм, тя се помещава там, дали ще реагира, нали е държавна!!! Г-жо Анелия Крушкова, и след това да не се опитавте да замазвате ситуацията в България с изявление че предлагаме 'добри туристически услуги'. Българите все по често няма да ходят в тези хотели, а в чужбина, но на кога ли му пука в такива Агенции.....

 48. 48 Профил на Ханс
  *****
  Неутрално

  Хотел на плажа - законен, отсече Българския съд. "БЕЗПОРНО ПРАВИЛНО НЕЗАВИСИМО РЕШЕНИЕ". Може би е нямало място и затова там.Гадно и гнусно.

 49. 49 Профил на др.Иванов
  *****
  Неутрално

  Пак да си припомним, че Дюн и Оазис бяха приватизирани по времето но Иван Костов, заедно с отстъпеното право на строеж. Та като заговорим за мафията да ги знаем тези неща.

 50. 50 Профил на др.
  *****
  Неутрално

  И още нещо, четох решението и то е напълно законосъобразно. Цялото нарушение се е изразявало, че вместо 150 има 155 легла. Нищо друго. Очевидно някой е искал да смъкне добри суми от потърпевшите. След като нито ДНСК, нито прокуратурата са си дали зор да се яват в съда.

 51. 51 Профил на Фарго
  *****
  Неутрално

  Още едно доказателство,че в България има ОТКАЗ за правораздаване.

 52. 52 Профил на CAD
  *****
  Неутрално

  Колко е хубаво да си далеч от тази гнусотия!!! Жалко за хубавите хора, останали в БГ.
  На улиците, излизаите на улиците и саборете и властта и незаонните строежи!...овчи народе!!!

 53. 53 Профил на Ne Bulgaristan, a Absurdistan!!!
  *****
  Неутрално
 54. 54 Профил на Grozen, mnogo grozen hotel na zlatno miasto...
  *****
  Неутрално

  Саборете всички грозни като този хотели, бараки и пр.
  Grozen, mnogo grozen hotel na zlatno miasto...построен за грозни тарикати с народни пари!!!

 55. 55 Профил на пророк Илия
  *****
  Неутрално

  Тоя хотел сам ще падне след 5-6 години.

 56. 56 Профил на революционер
  *****
  Неутрално

  боят настана, тупкат сърца ни
  ето ги близо нащи душмани
  КУРАЖ...........
  КУРАЖ ни трябва братяяяяяяяяя !!!

 57. 57 Профил на попрочела малко
  *****
  Неутрално

  Не е само съда за оплюване. Реално ДНСК с триста зора са накарани от Върховна административна прокуратура да извършат проверка на тия три хотела миналата пролет и са се моткали максимално с издаването на заповедите. Даже си мисля, че проверките и заповедите нарочно са извършени(съответно написани) нескопосно, за да не издържат в съда. ДНСК не си дава зор да се явява по никое от трите дела, но те и по принцип не се явяват по делата, по които са страна - необяснимо защо. Вещите лица по делата в Бг също са до едно за затвора. Е как да ги бутнат тия хотели тогава.
  А местенето на делата в София е заради промяната на подсъдността с измененията в ЗУТ от юли 2007.

 58. 58 Профил на  nemo
  *****
  Неутрално

  Що не става с пари
  Става с много париииииииииииии

 59. 59 Профил на 2004
  *****
  Неутрално

  Друг пропуск на надзорниците, установен от съда, е, че техен представител е приел строежа още през 2004 г., като тогава е пропуснат седемдневният срок за възражения по акт 16

 60. 60 Профил на Евалла на коментар 57!
  *****
  Неутрално

  Добър коментар! Редица контролни органи действат по такъв тертип. Особено доминираната от ДПС система на МОСВ и РИОСВ. Нарочно пишат нескопосано актове за санкциониране на нарушители, заповеди за налагане на принудителни аминистративни мярки и т.н. В последстие всичко пада в съда. Шефовете на ведомствата се оправдават, че са си свършили работата, а безобразията продължават. Както се казва - и вълкът сит и агнето цяло

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK