Добрич ще съди директори на детски центрове

Община Добрич възнамерява да предяви иск за причинени вреди срещу директорите на Центъра за работа с деца, Ученическата спортна школа и Центъра за ученическо техническо и научно творчество в града.


Тримата ръководители на извънучилищни звена оспориха във Върховния административен съд (ВАС) решението на общинския съвет от началото на тази година за закриване на дейностите. Преди това Административният съд в Добрич остави жалбата без разглеждане. Със заповед на министъра на образованието Даниел Вълчев е спряно закриването на трите звена до произнасянето на ВАС.


Мотивът за закриването на извънучилищните дейности е заради изискването те да бъдат финансирани от местната власт или от училищата. Директорите на учебните заведения в града обаче отказаха да отделят пари от бюджетите си. Предложението на общинските съветници беше спортната школа да премине към общинската фирма "Спортни имоти", а Центърът за работа с деца и Центърът за ученическо техническо и научно творчество да се обединят в общински младежки център.


Директорите на звената изказаха съмнения, че зад закриването им стоят икономически интереси към базите. Вече се носят слухове, че ученическото общежитие ще бъде превърнато в хотел от местен предприемач, който е и общински съветник.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK