Министър Миков: Хората трябва да вярват на държавата, не на МВР

Министър Миков: Хората трябва да вярват на държавата, не на МВР

© ReutersОбществото трябва да повярва не в МВР, а в държавността на България и аз ще се ангажирам със структурните и кадровите промени, защото в МВР трябва да се търсят онези критерии, свързани с резултата и да се създават предпоставки за кариерно развитие. Това каза вътрешният министър Михаил Миков в ефира на радио "Дарик".


Министър Миков заяви, че в полицията има много почтени хора, призвани да служат на държавата, но има и такива, които карат хората да мислят, че полиция е равно на мафия, но този факт е неизбежен. Вътрешният министър увери, че всеки, който не дава резултати в службата си, няма място в МВР и ще бъде отстранен от длъжността.


По думите на Миков министерският пост е "горещият стол" във ведомството. Той допълни, че от този стол той ще работи за изпълняване на една от основните задачи пред него e МВР, прокуратурата, съдът, ДАНС да изградят една система на взаимодействие,която да гарантира, че няма да има обвинения от типа " ние ги хващаме, те ги пускат". Резултатите на добро разследване не могат да се чакат само от полицията, трябва повече съдействие от прокуратурата, трябват повече случаи, в които на терена са прокуратурата и полицията, прокуратурата и ДАНС.


Чрез структурна промяна ще се засили ролята на главния секретар в МВР, който ще предложа да се нарича главен комисар, защото той е шеф на професионалното ръководство, а не на някаква администрация, каза Миков. Сред приоритетните си задачи той посочи укрепването и структурирането на разследващата полиция.

Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Комунистът е брониран здраво в главата
  Комунистът е брониран здраво в главата
  Рейтинг: Неутрално

  Отново и отново мантрата "държавност".
  Защото за комунизите държавата е самостоятелен властови субект, а функцията на гражданите е да са обектът - да служат на държавата.
  В тази схема е и мислЪтЪ на министЕрОт;
  Гражданите са "поданици на държавата" която "налага ред" чрез "органът" си който е служител на "държавата. А не на гражданите.
  Т.е. Миков по комунизки вижда МВР като репресивен, а не правоохранителен апарат на "държавата".

 2. 2 Профил на wute
  wute
  Рейтинг: Неутрално

  Тоя егати и смешника... Ква държава,кви 5 лева бе михлюзин...

 3. 3 Профил на Надинка
  Надинка
  Рейтинг: Неутрално

  Писна ми тези глупаци да ръсят клишетата си... Да вярваме на тази държава.. Ще го оставя без коментар, но всичко това е смешно и абсурдно. Чудя се как не го е срам да говори такива неща. Просто онези си ръсят прстотии, ние се смеем, но жалкото е, че има хора, които им вярват....

 4. 4 Профил на niakoi
  niakoi
  Рейтинг: Неутрално

  миков да оправи заплатите на служителите в неговото ведомство ако иска добри резултати и намаляване на корупцията.
  иначе преливаме от пусто в празно.за без пари кой ще работи...нали и подчинените му хранят семейства.....малко останаха хората бачкащи за единия ентусиазъм
  всичко другое глупости в ефира

 5. 5 Профил на niakoi
  niakoi
  Рейтинг: Неутрално

  не може в ДАНС да взимат 1500 лв дето си приписват резултатите на МВР а в полицията 700

 6. 6 Профил на & 22
  & 22
  Рейтинг: Неутрално

  е на това се казва да видиш жълти зведички посред бел ден, миков мъъъъка,мъка партииииина

 7. 7 Профил на nikoi si
  nikoi si
  Рейтинг: Неутрално
 8. 8 Профил на Alexander
  Alexander
  Рейтинг: Весело

  Така, така! Ама айде стига словесни чикии, и почни да си вършиш работата, Миков!

 9. 9 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: Неутрално
 10. 10 Профил на copy..hi,hi,hi,...:)))
  copy..hi,hi,hi,...:)))
  Рейтинг: Весело

  2008-05-29 17:04:16 от BIG AL,,,:))))))

  ...)..Миков- новият министър на вътр. Рабити – ВЕЧЕ диша през шнорхел..Нещо иска да прави..) А правенето е едно – ЛУСТРАЦИЯ на всички от сержант- нагоре..НОВИ , млади хора – конкурси , и САНКЦИИ,..за несправяне ..)ПОСЛЕ , после се мисли – за „структурни , промени..А с ТЕЗИ –и ГОСПОД да направи структурните „ промени – ВСЕ ТАЯ>>Комуно-боклуци-дс- мутри и ..МАФИЯ, червена ....Някакъв национален ГЕРОЙ-шеф на митниците – бил вече УМОРЕН..!??.Вече иска даси ходи на вилата в Швейцария...Краденето се оказа и ТО- уморително,уви..Никаква умора няма , обаче в новия на Горския фонд..Ударник ..Хиляди декари,държавни – се ‘ заменят”..КОН за кокошка..”Било „законосъобразно”, законно..) ДА, ЗАКОННО е и да си КУПИШ –Кадилак за ..10 долара..)Въпросът е –ДРУГАТА СТРАНА- да се съгласи ..А ЗАЩО ,ДЪРЖАВАТА-ВЕДНАГА , ама веднага ..се СЪГЛАСЯВА, другарю ??.. Когато- ковачки, черепи , стойковци,” фондови и голф строящи” бизнесмени и ПРЕДЛОЖАТ ?? Ами,то – и проститутките се ‘пазарят „..България по-ниско и от жриците на любовта ли е паднала??..))Очевидно, при Гей-ове и БКП-БСП- начело...И доган, обаче..ИСКА НОВИ вестници и..купува онази, дебелата, наказана от Господ-турска гивиндия,..без тапия..)Леко-полеко – с “Меридиан мач, “телеграф”,” полика “и “монитор”- и ..скоро СОБСТВЕНИК на ИПК-Родина-печатницата..Може после и сараи-да си построи там..)TТокът и парното..поевтиняват, пардон-поскъпват..И АЕЦ-а ВЕЧЕ с един –два МИЛИАРДА-поскъпнал..ОЩЕ не започнал да се строи.)...

 11. 11 Профил на Българин: "Ехей..."
  Българин: "Ехей..."
  Рейтинг: Весело

  Ехей, тоя е смешник! Ако взема да копирам от него, трябва да ви кажа: "Момчета, в момента четете форум на Дневник". Или "Да знаете, че сега вземате участие в дискусия!"; "Вие твърдо и непоколебимо сте... пред компютъра". Със сигурност ще съм прав, ако ви кажа в официално изявление: "Вие всички... се намирате пред екран" и "трябва да знаете, без капка съмнение, че имате очи и виждате!"
  Та и той сети и даже и говори истината...
  След като хората са тотално разочаровани от Полицията и вече изобщо не й вярват, той откри Америка за всички: "Хората не трябва да вярват на полицията". Освен да му кажа: "Мерси, че ме светна. Без тебе как щях да се сетя?"
  Все неща, дето добре ги знаете и някой словоблудства, за да създаде впечатление, че върши изобщо нещо, ако не по друг начин, то поне с приказки... Стара изпитана комунистическа практике - да се дава вид, че нещо се върши; да се потушава народното недоволство, пък заплатката на соцадминистраторите и живота си текат в джобовете им... Това, всъщност е и дълбокия смисъл на Комунистическото управление - преразпределение, да не кажа КРАЖБИ на материални средства и придобивки и лично облагодетелстване преди в името на комунизЪма, сега за капитализЪма и атлантическите ценности... Важно е те да са си отгоре и да лапкат. На това добре са ги учили. Но нищо не са им показали по въпроса как се управлява добре една държава и как народът да бъде доведен до пригресиране и до просперитет. Подобни предмети в Партийните школи никога не е имало...

 12. 12 Профил на Човекът от махалата
  Човекът от махалата
  Рейтинг: Неутрално

  Откъде го измисли тоя термин "държавност".
  Пълна безсмислица.
  Живеем в гражданско общество, в което трябва да има ред и върховенство на закона.
  На МВР това му е работата: Да следи за спазването на реда и законите. Това значи да СЛУЖИ на хората!

 13. 13 Профил на nnn
  nnn
  Рейтинг: Неутрално

  Никой висококвалифициран кадър на МВР няма да остане в полицията за 7-800 лева заплата,докато неговите състуденти получават двойно и тройно повече в други институции,фирми или като адвокати.
  Един дознател ако стане адвокат,само от служебните защити ще вади поне два пъти повече,отколкото му дава Миков и то без огромното натоварване и напрежение.

 14. 14 Профил на Държавата не е обект на обожание
  Държавата не е обект на обожание
  Рейтинг: Неутрално

  Когато Законът е предмет на сделка, държавата е Средство за реализирането на сделката.
  Тогава проблемът на гражданите е, че искат да са страна по договора.
  В свободните страни законът и морала трябва да са едно и също нещо.

 15. 15 Профил на паство благоччестиво
  паство благоччестиво
  Рейтинг: Неутрално

  Добре отче.
  Ще те слушкаме какви ги пееш.
  Ама нещо не виждаме да ги вършиш.
  Къде са резултатите?

 16. 16 Профил на 16
  16
  Рейтинг: Неутрално

  На коя държава ве плазмодий?! Вие и таковахте майката!Защо страдат обикновените хора господи,а тия не ги хваща чумата?! Надявам се и това да стане дядо Боже,помогни ни,ама и с наследниците им!!!

 17. 17 Профил на неизвестен
  неизвестен
  Рейтинг: Неутрално

  Миков да създаде нормална обстановка за работа - добро заплащане, численост на служителите релевантен към населението, качество не количество в работата, материално техническо оборудване и след като се изпълни горното да взисква от подчинените необходимото. "Козата си сака пръч".Не може да желаеш без да дадеш. Да не забравя и, че ..."Кадрите решават всичко"......

 18. 18 Профил на неизвестен
  неизвестен
  Рейтинг: Неутрално

  Забравих да кажа и, че безсилието поражда - простотията!!!!! Интересно как ще мотивира служителите, вероятно само с заплахи.Заплахите пораждат единствено страх, а той мишки. Не знам като останат само началници в полицията дано нещата се оправят

 19. 19 Профил на С чего начинается Родина?
  С чего начинается Родина?
  Рейтинг: Неутрално

  Що за животно е "държавата"?
  Държавата са правителството, полиция, войска и чиновници които управляват поданици или държавата са гражданите които избират управляващите и им делегират права да гласуват закони "на ползу роду" и да назначават чиновници, полиция и войска да ги защищават и обслужват в съвместният им живот и които им плащат за това от джоба си чрез данъците?
  Май мухъла Миков разбира държавата в първият вариант.
  Но на гражданите май им писна да ги смятат за поданици. А идат избори. Скоро....

 20. 20 Профил на Разочарован
  Разочарован
  Рейтинг: Неутрално

  Интересно как само със закани ще се промени нещо в системата и държавата.Не може да промениш отношението на обществото с думи.А също така и на служителите да работят с ентусиазъм без да имат финансов стимул.Има ли министърът представа как се работи на улицата...Знае ли как всяка мутра с хубав джип се заканва или всеки по-заможен започва да звъни по тел.си и после някой началник нахоква редовия служител,че не е спрял когото трябва,защото въпросния човек има хотел,строителен бизнес или пък е в политиката.И какво остава,да се отчита фалшива статиската,като се проверяват обикновени "редови" граждани и им се търсят дребни кусури,защото трябва да има и глоби и наказания.Нека хората на върха на държавата да разберат,че системата е пред срив и скоро няма да има кой да стои с униформа и да се гаврят с него...

 21. 21 Профил на за система хризантема
  за система хризантема
  Рейтинг: Неутрално

  Някой знае ли, че стартовата заплата в полицията е около 500 лв. Един мияч на автомобили взима около 1000 лева без процент.

 22. 22 Профил на xa-xa
  xa-xa
  Рейтинг: Неутрално

  Може и 500 да е стартовата заопата на полицая , но тове е заплатата на учител по математика и химия с 20 години стаж и клас квалификация.

 23. 23 Профил на и НЕ на МИКОВ, не на серГЕЙ, не на ГОЦЕ ....
  и НЕ на МИКОВ, не на серГЕЙ, не на ГОЦЕ ....
  Рейтинг: Неутрално

  При комунистите държавата става абстракция !!!

 24. 24 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  Вярвайте на държавата, както вярвате на МВР

  gradinko.bg
 25. 25 Профил на дои и доти
  дои и доти
  Рейтинг: Неутрално

  преди дни излязоха данни в медиите, че за 'очите' и 'ушите' на мвр се давали 1 млрд годишно. Ако това е вярно, то по какво се различава сегашното положение в държавата ни от времето, когато се говореше, че имало агенти на ДС ? Каква е разликата между сега и тогава ? И защо никой в парламента не отвори дума до този момент, че за следене и подслушване данъкоплатците си плащат 1 млрд годишно ? В каква държава живеем и кого съдът ни ще 'осъди' за това?

 26. 26 Профил на до 21
  до 21
  Рейтинг: Неутрално

  ако някой в полицията не му харесва заплатата, нека да започне да работи на автомивка ! -няма унизителен труд ! То и без това КПД-то на полиция и съд у нас клони към нула.

 27. 27 Профил на SLUGITEL
  SLUGITEL
  Рейтинг: Неутрално

  БАЙ МИХО,6ЕФЕ.И АЗ БЯХ СЛУЖИТЕЛ НА МВР,АМА СЕГА СЪМ ЗИДАР.1500ЕВРО НА МЕСЕЦ БЗЕМАМ.ТЪЙ 4Е ДА ТИ СЕРЕМ НА КОКАРДАТА.ТУЙ ДЕТО СИ МИСЛИ6 ДА НАПРАВИ6 НЕМА ДА СТАНЕ,ДАЖЕ И НАИСТИНА ДА ГО ЖЕЛАЕ6.ТИ СИ ПРОСТО ПОРЕДНИЯТ НАИВНИК,МАНИТУЛИРАН ОТГОРЕ.ТЪЙ 4Е КАРАЙ КОЛКОТО ТИ ОТПУСНАТ ДРУГАРИТЕ И НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ.И ПРЕДИ ТЕБ ЕДИН ОПИКВА4 НА ФОНТАНИ СЕ БИЕ6Е В ГЪРДИТЕ,НАКРАЯ ИЗЛЕЗЕ ОТ ОБРАТНИТЕ.ПРИЯТНА СЛУЖБА И НЕ СА ИЗЛАГАЙ ПОВЕ4Е.

 28. 28 Профил на ПАРВУС
  ПАРВУС
  Рейтинг: Неутрално

  Именно "бившите" комунисти превърнаха ДЪРЖАВА в мръсна дума, като всичките им програмни документи написани и одобрени от Москва, съдържаха не само пожелания, а стратегии, тактики и операции как Държавата да стане отживелица, т.е. да бъде закрита. По всичко личи, че комунягите са успели!

 29. 29 Профил на Анализатор
  Анализатор
  Рейтинг: Неутрално

  "Хората трябва да вярват на държавата, не на МВР" - хахаха, коя журналистическа глава(тиква) измисли тази глупост. Или това е поредната глупотевина на новия МВР -министър. ЧОВЕК, ЗА ДА ПОВЯРВА НА ДЪРЖАВАТА, НАЙ НАПРЕД ТРЯБВА ДА ПОВЯРВА НА МВР. Защото МВР е основна част от държавата, а не обратно. А и не знам как човек би повярвал на МВР, след като новия министър иска да принизи ролята на СРС-то в установяване на престъплението. Защото разликата между СРС-то и другия основен източник за установяване на фактите - свидетелските показания, е че СРС-то като техническо средство е бездушно и обективно отразява фактите, докато свидетелските показания могат да интерпретират така фактите, че да ги превърнат във "вид удобен за "лапкане".

 30. 30 Профил на до 26
  до 26
  Рейтинг: Неутрално

  няма срамен труд, не се притеснявам да работя в автомивка. Колкото до КПД, бъди с акъла в главата, не в устата

 31. 31 Профил на админ
  админ
  Рейтинг: Неутрално

  запплахи за убийство са отправени в бг-форум.Прочетете сами.
  http://smart.freesmfhosting.com/index.php/topic,27.0.html


 32. 32 Профил на admin
  admin
  Рейтинг: Неутрално

  "Министър Миков: Хората трябва да вярват на държавата, не на МВР" - Не, не трябва да вярват нито на държавата, нито на МВР

 33. 33 Профил на Четящ
  Четящ
  Рейтинг: Неутрално

  Какъв г-н министър е този аУкохоУик! В полицията се подвизават знайни и незнайни селски първенюта, някои даже с присъди за убийства.А този герой още на втория ден се е напиУ и са го влачили охранителите му!За справка в-к Уикенд от миналата седмица, тоя са го снимали рамо до рамо с олимпийския шампион по аУкохоУизъм Лебанов.

 34. 34 Профил на религиозен
  религиозен
  Рейтинг: Неутрално

  Ще верваме, ще верваме!
  Само требе да ни се каже колко дни, че не разбрах.
  Преди беше 800 и ни оправиха. Сега колко?

 35. 35 Профил на marihuan
  marihuan
  Рейтинг: Неутрално

  КОЛКО ПЛАТИХА НАРКОБАРОНИТЕ ОТ ОПИЦВЕТ, ЗА ДА ИМ НАМАЛЯТ ПРИСЪДАТА
  >Кой държи в тайна скандалното решение на Софийския апелативен съд, което отваря път за престъпниците, произвели 330 кг амфетамини, към окончателна условна присъда пред ВКС
  >"Изменява присъда №2 от 07.02.2000 г. на Софийски окръжен съд, Наказателна колегия, постановена по нохд. 268/1999 г. по описа на същия съд в частта досежно наложените наказания на подсъдимия Кристиян Борисов Младенов за престъплението по чл.354а ал.2 б. "а" във вр. с ал.1 пр.1 във вр. с чл.20 ал.3 и 4 и чл.54 от НК като НАМАЛЯВА размера на наказанието лишаване от свобода от СЕДЕМ на ПЕТ ГОДИНИ, което на основание чл.46 б."б" от ЗИН да се изтърпи при първоначален "общ" режим и УВЕЛИЧАВА размера на наказанието глоба от 5000 лв. на 10000 /десет хиляди/ лева.
  >ИЗМЕНЯВА присъдата и в часттадосежно наказанията, наложени на подсъдимия Валери Тодоров Величков, като за престъплението по чл.354а ал.2 б."а" във вр. с ал.1 пр.и 3 във вр. с чл. 20 ал. 2 и чл. 54 от НК НАМАЛЯВА размера на наказанието лишаване от свобода от ШЕСТ ГОДИНИ на ТРИ ГОДИНИ и увеличава размера на наказанието глоба от 2000 лв. на 5000 лв.
  >ИЗМЕНЯВА присъдата и в частта относно приложението на чл. 23 от НК като определеното по отношение на подсъдимия Валери Тодоров Величков общо наказание от ШЕСТ ГОДИНИ лишаване от свобода НАМАЛЯВА на ТРИ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което на основание чл.46 б "б" от ЗИН да се изтърп

 36. 36 Профил на лябопитен
  лябопитен
  Рейтинг: Любопитно

  Я....пък аз си мислех,че МВР е част от държавата!!!!
  Какъв министър на МВР е Миков, щом призовава хората да не вярват на МВР! Та нали МВР е едно от основните министерства в държавата? Тогава на никого не трябва да вярваме!
  Не вярваме на приказките ти г-н Миков, не вярваме на упраляващите от Тройната коалиция,които вече трета година само ни лъжат! Жалко само, че всичко е на гърба на българският данъкоплатец!

 37. 37 Профил на до всички полицейски служители
  до всички полицейски служители
  Рейтинг: Неутрално

  Вие сте два пъти повече от армията.Нямама против да ви се повишат заплатите ,но смята че и вас трябва да ви намалят драстично като брой ,както ще стане с учителите .Вълчев твърди ,че броя на учениците е намалял драстично ,докато броя на учителите си е същият.Това не е вярно -във всяко едно училище се правят съкращения всяка година ,в резултат на намаляване обема на работа по демографски причини и поради увеличаване на възрастта за пенсиониране млади хора и да искат не могат да постъпят на работа в училище ,което е много лошо.Но аз твърдя ,че всяка една система трябва да направи такива съкращения и тогава да се наливат пари в нея.Един МИЛИОН българи не живеят в БГ.Защо тогава мвр не направи своите съкращения ,а реве за заплати?Знаят ли полицаите заплатите на държавните служители колко мизерни са -по 300 лева бруто ?А тяхната квалификация е висока -там всички са с висше образование.Учителите също имат мизерни заплати ,мед. сестри също и т.н.ОПТИМИЗИРАЙТЕ СИСТЕМАТА , Г-Н МИКОВ, не слушайте само воплите на вашите служители!Така от икономиите можете да повишите заплатите им !Макар че правителството е длъжник много повече на другите категории в БГ-тези ,които превиват гръб по 10 часа на ден и пълнят хазната.

 38. 38 Профил на букмейкър
  букмейкър
  Рейтинг: Неутрално

  букмейкърите в Англия трябва да направят залози за това кой ще е първият бълг. съдия, осъдил наш политик за корупция. Ако почти всички заложат на НИКОЙ /т.е., че няма такъв съдия у нас/ то букмейкърите със сигурност ще фалират .

 39. 39 Профил на до 20
  до 20
  Рейтинг: Неутрално

  споделям мнението ти ! Ако полицаите напуснат системата, то тогава кой ще охранява любимите ни политици ? И тогава може би те ще започнат да мислят по-трезво, щото оперативно интересните лица вече не се занимават с охранителна дейност ?

 40. 40 Профил на Ovcharov
  Ovcharov
  Рейтинг: Неутрално

  Аве тези от ДС са си децата на шумкарите от гората 1943
  http://www.gorata.net/f.php?f=neudorfwald

 41. 41 Профил на ДАВА резултати ли?!
  ДАВА резултати ли?!
  Рейтинг: Разстроено

  "... че всеки, който не дава резултати в службата си, няма място в МВР и ще бъде отстранен от длъжността."

  "Дава резултати"? "ДАВА" резултати ли?!

  Ясно и таз' рИформа накъде ще я избие...

 42. 42 Профил на Мишо
  Мишо
  Рейтинг: Неутрално

  "Това значи да СЛУЖИ на хората!" - май точно оттук трябва да се започне. Все още в обучението на милиционер-полицаите им вкарват в главите, че полицията е репресивен орган. А не "Ту сърв енд протект" (пардон, мързеше ме да мина на латиница). С една дума сбъркана философия още при обучението на полицаите. А останалите неща, като корупция, непукизъм към редовите граждани се напасват идеално към "репресивния орган".

 43. 43 Профил на !яяяв
  !яяяв
  Рейтинг: Неутрално

  неграмотното изпаднало стадо само пита какъв бил тоя висш чиновник и какъв-оня.Какви били!То е ясно кви ...ами точно като таквизи каквито са те успяват да ви действат яко и да се гаврят с вази,бре,кукуряци...
  Плещете си на воля...Но не говорете с пълна уста когато сте им лапнали оная работа че не е прилично някак.Сорри,ама фактите са такива...

 44. 44 Профил на тухла четворка
  тухла четворка
  Рейтинг: Весело

  Ами закрийте КАТ и оставете 1000 полицай на служба,напълно достатъчни са за 1000 бандита които трябва да заловят...

 45. 45 Профил на Бай ви Ганя
  Бай ви Ганя
  Рейтинг: Неутрално

  Човека е интелигентен. В прав текст Ви го казва - проблема не е в МВР - там е следствието. Причината е в доверието към Държавното ръководство. Това негово изявление не се отнася само за обикновенния читател, но и за самите управници.Стига сте се драпали за всяка думичка. Това е формализъм. Не се омаскарявайте.

 46. 46 Профил на гражданин...
  гражданин...
  Рейтинг: Весело

  Риспееект, Риспееект,
  и тоя почна да прави Пиар вместо да свърши някоя работа...
  Ама то каква работа да свърши като там са се събрали един отбор юнаци...
  Че той ако почне да арестува ще трябва да почне с Дуган и агент Гоце...

 47. 47 Профил на В
  В
  Рейтинг: Разстроено

  Като е горещ стола на министъра ,Миков да не се заседява много ,а да обикаля държавата и отстрани непочтените полицаи.

 48. 48 Профил на НЕ ВЯРВАЙТЕ НИКОМУ, ОСВЕН НА СЕБЕ СИ!
  НЕ ВЯРВАЙТЕ НИКОМУ, ОСВЕН НА СЕБЕ СИ!
  Рейтинг: Гневно

  Сляпатя вяра в правителството най-често води до узурпиране на властта от същото това правителство и до обезправяване на хората. За да не ходим далеко за примери - Третият Райх и поствоенните комунистически държави са типични резултати от сляпа вяра в правителството...

  Напротив, хората трябва ДА СЕ СЪМНЯВАТ В ПРАВИТЕЛСТВОТО И ДА ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ И ДА ИЗИСКВАТ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИТЕ СИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО, което са избрали!

  Следният цитат се отъждествява с Марк Харпър:
  "Онези, които отказват да се съмняват в правителството си и се подчиняват сляпо са обречени на грубо пробуждане" (английският оригинал: "Those who refuse to question their government and remain blindly obediant are destined to be rudely awakened" Mark J. Harper).

  Така че, българи - съмняваите се, СЪМНЯВАЙТЕ СЕ СМЕЛО В ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ!!!

 49. 49 Профил на kum ljabopiten
  kum ljabopiten
  Рейтинг: Неутрално

  провило усещаш демагогията приятелю,ама я виж мнозинството,че си вярва. Е тъп народ сме си и още по-тъпи ни управляват,как се сети да измъдри такава глупост и месов тираж,значи глупостта си се утвърждава безпредпятствено.страшно е и става още по-страшно

 50. 50 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: Любопитно

  Изобщо не е изненада, че Миков и подобни леви се кланят на държавата. За тях тя е идол. ВЯРВАТ в нея. Нямат доверие в човеците. Затова ги карат да вярват в своите илюзии. Но здраво употребяват държавата. Своеобразно езичество.
  Новините тук са две. Миков приема за неизбежен факт, присъствието на мафията в МВР и гради "стратегии" за разпореждане с дейността на ДАНС.
  Той май не ВЯРВА, че ДАНС е на разпореждане на премиера. Опасна заблуда. Също като неизбежното присъствие на мафията в МВР. Много своеобразно езичество.

 51. 51 Профил на Alexander
  Alexander
  Рейтинг: Весело

  Др. Миков знаейки,че не може да се вярва нито на държавата, нито на МВР, просто напосоки казва: Не вярвайте на МВР, вярвайте на държавата. Откъдето и да го обърнем, резултатът е един и същ и той го знае...
  Изразът "вяра в държавата" е просто за благозвучие...

 52. 52 Профил на др.Ритнишутски
  др.Ритнишутски
  Рейтинг: Неутрално

  Др.Миков трябва да изостави временно чашката.И да обърне внимание на цялата сволач корумпирани полицаи, на които шкембетата вървят по 2 м пред тях.Тлъстите им пияни и корумпирани полицейски задници от най-ниско до най високо ниво да бъдат изритани и подменени с млади кадри.Цялата държава е задушена от корумпирани плазмодий.

 53. 53 Профил на БЮРМА ИЛИ БИРМА?
  БЮРМА ИЛИ БИРМА?
  Рейтинг: Неутрално

  БЮРМ ИЛИ БИРМА?
  БЮРМА ИЛИ БИРМА?
  БЮРМАНЦИ ИЛИ БИРМАНЦИ?
  МИАНМА ИЛИ МИАНМАР?
  БИВША ИЛИ НАСТОЯЩА?
  КОЯ ИСТИНСКА ДЪРЖАВА Е ИМАЛА ТАКЪВ ПРОБЛЕМ ОСВЕН БИВША ЮГОСЛАВСКА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ?

 54. 54 Профил на 1234
  1234
  Рейтинг: Неутрално

  ИЗУМИТЕЛНО ! Чета и не вярвям на очите си ! Държавен мъж прави раздел между структурите на държавността и самата държава !!!!!!!!!!!

 55. 55 Профил на преход без край
  преход без край
  Рейтинг: Неутрално

  Това т.нар.правителство трябва час по-скоро да си дига катуна и всички, ПО РЕДА НА ЗАКОНА, да поемат пътя към едно сериозно пре и про чистване от мафиотските си табиети. Иначе сме обречени на абсурдизация без край. Наречена "преход".

 56. 56 Профил на Пепи
  Пепи
  Рейтинг: Неутрално

  Служителите на МВР също трябва да вярват в държавата си и своето ръководство. Те се надяват, че заплатите им ще бъдат толкова големи, колкото са на ДАНС. Сега един среден персонал там взима толкова, колкото един старши служител в МВР. Това е доста демотивиращо.

 57. 57 Профил на Онзи с ватенката
  Онзи с ватенката
  Рейтинг: Неутрално

  Реформа на МВР = дупка в морето.

 58. 58 Профил на xe-xe
  xe-xe
  Рейтинг: Неутрално

  Обществото вярва на дела, а не на думи.

 59. 59 Профил на Истината
  Истината
  Рейтинг: Разстроено

  Ами че то няма държава!

 60. 60 Профил на Неразбрал
  Неразбрал
  Рейтинг: Неутрално

  Замазване с баданарката и демагогия- на- кратко за казаното от Миков.Засега само говори и обещава.Впрочем направи и велико откритие:в МВР има и хора създаващи у простосмъртния народ впечатление , че са мафия.Остава да се питаме- доколко тези НЕ "почтени хора" са необходими на БСП и дали ще бъдат извадени от системата преди изборите.

 61. 61 Профил на НЕ ВЯРВАЙТЕ НИКОМУ, ОСВЕН НА СЕБЕ СИ!
  НЕ ВЯРВАЙТЕ НИКОМУ, ОСВЕН НА СЕБЕ СИ!
  Рейтинг: Неутрално

  КЪДЕ се перат най-добре парите на мафията ??

  Парите от сивата икономика и тези, раздадени като подкупи на държавни топ чиновници, следователи, прокурори, съдии и политици, се „официализират”, т.е. изпират, основно чрез:

  1. ИГРИ и КАЗИНА, обхванали цялата страна. Водещи са ЕВРОфутбол, Еврошанс, казината в големите градове, бинго залите. Всички виждаме пред тях скъпи коли /като награда или вече раздадени/, джипове като танкове и мутри /вътре и извън залите/. Финансовият контрол над тези перални е толкова слаб, че „лицензираните” от Васил Божков локални мафиоти, например, си обособяват собствено тото с част от постъпленията. Липсва отчетност, залага се всичко, резултати се нагласяват, а избрани „заслужили” хора, печелят „честно” големи суми или скъпи коли. Дадени като подкуп. Два примера: а/ БСП политикът Иво Атанасов бе обявил доходи от около 70 000 лева, спечелени от Еврофутбол, разбирай дадени му като награда, и б/ един митничар по НОВА обяви, че произходът на парите му е от Еврофутбол – 125 000 лева. Разбирал от футбол човека. Който играе – пичели ...
  АКО се направи проверка КОЙ и КАКВО е печелил от тези места през последните 10 години, ще се установи част от корупционните канали.

  2. СТРОИТЕЛСТВО – по Черноморието, в планинските курорти, в и край големите градове. Хотели, бизнес центрове, вили – крепости и т.н. Парите идват от фалшиви банкови кредити, оф-шорни фирми, фалшиви доходи и съдружници, заеми от други мафиоти. Частично от препродажба на преди придобити активи. Строиш – продаваш, строиш продаваш... И така трупаш десетки милиони !! Но нито финансова полиция, нито данъчните, нито прокуратурата проверяват за произхода на парите. Супер скъпите КОЛИ на мафиотите вече дори не правят впечатление на властта и нейните „органи”. Ако нещо все пак се разравя /обикновено след публикация/, след време бързо се потулва. Досега няма осъден строителен бос – „инвеститор” с неизвестен генезис или перач на пари. Нито един. Да не говорим за ПЕТ-годишното безхаберие на комисията Кушлев, както и за неприложимостта на „закона Петканов” /прах в очите простосмъртните/. Дори хотела на Самоковеца бе продаден на известна „банкерка”, а не конфискуван ...

  3. ПРИВАТИЗАЦИЯТА и МИТНИЦИТЕ. Източниците на средства за първоначално придобиване на предприятия НЕ се проверяват. Откъде са, ако е заем – какъв е залога, ако е офшорка – кой стои зад нея. Има начини. Не само братя Галеви са майстори на офшорното прикриване, например. Десетки са приватизационните сделки у нас с такива купувачи. Родни „инвеститори” масово купуваха приватизационни бонове на безценица и плащаха „законно” цените по сделките. Специално внимание трябва да се отдели на МАСОВАТА приватизация, чрез която през 1995-97г. 1050 предприятия бяха подарени на фондове. Приватизационни фондове, които бяха основани от различни мафиоти и много малка част – от сериозни предприемачи. След време предприятията се продават и препродават. Същата схема действа и когато се купуват имоти от общини или министерства.
  МИТНИЦИТЕ /в някои случаи и банки/ официализират вкарани в страната суми, след което данъчните и финансовото разузнаване остават безмълвни. Въпросният митничар обясни по НОВА, че вкарал с декларация 500 000 долара от Гърция, дадени му от богата гръцка любовница. Щедра и благодарна жена ... Нагло обяснение. Проверките от този вид са лесни и не изискват свръх-усилие. Но никой не ги прави. Вероятно прикриването започва още от границата с неподаване на документите където трябва. Срещу заплащане. Резултатът – няма беден митничар, нито осъден такъв. А трафикантите благоденстват.

  4. Регистрация на задгранични ДРУЖЕСТВА и ФОНДОВЕ. В много от случаите те се представят като чуждестранни, даже имат наети чужденци в управлението. Събраните извън страната пари се представят като инвестиционен капитал. А това са пари на мафията – наша, пост-Съветска, дори на полу-/или не-/законни граждански и политически структури като ИРА, ЕТА, Камората, ислямски организации и т.н. Влезли в страната те купуват, строят, търгуват и пре-продават необезпокоявани. Чистят ни дори боклука ... Единичните случаи на разкриване се дължат на международни операции и съдействие на техни разследвания. У нас тишината в тази област е впечатляваща.

  Прането на пари отдавна се е интернационализирало. Нашите мафиоти също се възползват от „предимствата”, които предлагат различните офшорни зони, страни с данъчен рай, страни с недостатъчен контрол и т.н. по света, включително от подходящите условия на някои Балкански страни, като Косово, Сърбия и Македония. По-горе са разгледани само основните области на дейност и механизмите за изпиране на пари и капитали от арсенала на организираната престъпноист.

  Натрупаните в периода 1989-1997 пари вече се изпраха по няколко пъти. Това бяха крадени пари – от банки и пирамиди /от хората/, от трафик на стоки и дрога през границите /използвана бе дори военната база Атия/, от изнудвания и рекет, от ЮГОЕМБАРГОТО – тази златна мина за Мултигруп и мафията от ВИС и СИК. Цели влакови композиции минаваха границата, а Евро-наблюдатели бяха гонени с изстрели. Търгуваше всичко: не само стоки и суровини, но и оръжие, петрол, дрога, електричество. Язовир „Искър” бе източен за нуждите на Кремиковци и енергийната мафия. СОФИЯ остана на воден режим !! Нечувано престъпление !! В ранните години до 1997 тези трафиканти забогатяха. Някои бяха заловени с камиони или танкери, но или бяха набързо освободени, или следствията им бяха прекратени или влачени над 10 години. Другите продължиха „успешно” дейността си под прикритието на службите. Имаше дори спипани по погрешка „бизнесмени” /като Кирил Добрев от ВС на БСП, с куфарче пари/. Сега всичко е потулено и героите от двете страни на границата вече се забравят. Само от време на време някой споменава Куйович или синът на Милошевич ...

  Официализирани или превъртени през различни „бизнеси”, част от парите на мафията сега ни се представят като почтени. А намеците за някакво престъпно минало се считат за обида. Примери: Васил Божков, Братя Галеви, Бойко Борисов и Цветелинка, Кюлеви, Манджуков, Георги Гергов, Гриша Ганчев, Сашо Дончев, Ковачки, Красимир Гергов, Тодор Батков .... Мултигруп като че ли изчезна, но нейните „синове и дъщери” успешно си продължават дейността. Новият шлагер на национално ниво се казва ТИМ, концентрирал парите на Черноморската мафия и много червени ребята. Те поглъщат бавно и последователно парче по парче от баницата, наречена България. Като правило всички гореизброени са близо до властта, до партията-майка БСП-ДС, консултират дори президента и премиера, и имат стабилни позици в основните медии. Това им дава основание да обявяват състоянието си за законно, а претенциите си за почтени. Станаха олигархични галеници на нашето време. Някои дори открито /но платено добре/ изразяват своето възмущение от „непочтените и преднамерени атаки” срещу техните особи.

 62. 62 Профил на Hari
  Hari
  Рейтинг: Неутрално

  Сляпатя вяра в правителството най-често води до узурпиране на властта от същото това правителство .
  ""Третият Райх и поствоенните комунистически държави са типични резултати от сляпа вяра в правителството... ""

  Адм. на Буш излъга народа (и света) че Саддам има оръжия за масово унищожение.
  Тони Блеър също въвлече Великобритания във война чрез ЛЪЖИ.Загинаха 3000 американци ( и много други) както и 1/2 милион иракчани.
  Така че Третия райх и "поствоенните"(?) комунистически държави съвсем не са единствените примери за груби лъжи.

 63. 63 Профил на Hari
  Hari
  Рейтинг: Неутрално

  Така че: най-големият измамник и фалшификатор е КАПИТАЛИЗМЪТ.
  Смешно е да наричате БГ "посткомунистическа страна".
  България е КАПИТАЛИСТИЧЕСКА страна !

 64. 64 Профил на Тео
  Тео
  Рейтинг: Неутрално

  На коя държава да вярва българина?НА ТАЗИ ДЪРЖАВА,КОЯТО СЕ УПРАВЛЯВА НЕ ОТ БЪЛГАРИ,А ОТ ЕДИН ТУРЧИН,ЕДИН ШВАБА И ЕДИН СЪВЕТСКИ ГРАЖДАНИН С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ!НА ЕДНА ДЪРЖАВА,В КОЯТО НЯМА ЗАКОННОСТ И МАФИЯТА СЕ Е СЛЯЛА С ДЪРЖАВАТА!

 65. 65 Профил на ив
  ив
  Рейтинг: Неутрално

  Много тъпо и неграмотно изказване. Да вярваш в правителство, което води геноцид срещу своя народ е равносилно на самоубийство. Да не вярваме в МВР, ами как да вярваме когато той е поредния кръжочник , който се упражнява в управлението му. Искат да разкарат малкото порядъчни хора за да спасят собствените си задници от затвора .

 66. 66 Профил на aninimna
  aninimna
  Рейтинг: Гневно

  как ли не ще вярвам на бандата крадци

 67. 67 Профил на Мен
  Мен
  Рейтинг: Неутрално

  Това не е поглед на министър

 68. 68 Профил на Бойко
  Бойко
  Рейтинг: Неутрално

  Абе, защо всички ме атакуват, а никой нищо не може да докаже- нито за алкохола, нико за строителството- и в Германия, нито за каналите ми, нито за "производствената ми техника"- дайте доказателства, де- ама не можете. На мен ми се пада да съм в следващия парламент- общано ми е- а , че съм мокър- няма нищо, то ще мине. А Муко Муков- той е временно в неделя

 69. 69 Профил на в кк.Албена още са на ЛАДА ХОРАТА ОТ МВР-УЖ ГИ ЗАБРАНИХА
  в кк.Албена още са на ЛАДА ХОРАТА ОТ МВР-УЖ ГИ ЗАБРАНИХА
  Рейтинг: Любопитно

  в кк.Албена още са на ЛАДА ХОРАТА ОТ МВР-УЖ ГИ ЗАБРАНИХА

 70. 70 Профил на ПОЛИЦАЙче
  ПОЛИЦАЙче
  Рейтинг: Гневно

  вярвайте ми, за 500 лева няма да си рискувам живота, някои хора не проумяват ли, че полицаите имат оръжие и голяма отговорност. вечно недоволна българио, като крадеш викаш и комшията краде, като те крадат, мвр помагай, като те спре мвр, що ме спираш, като не спре другия, гледай ги нищо не правят, вечно недоволни. лошото е, ЧЕ ВСИЧКО ТОВА ИДВА ОТ ГЛАДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДД!!!!!!

 71. 71 Профил на свидетел
  свидетел
  Рейтинг: Любопитно

  ЗНАЕШ ЛИ, ЗА ЛАДАТА ГОВОРЯ!!!!!!!!!!

  ВЪВ ВАРНА ПРАТИХА 40 НОВИ АСТРИ ДА СМЕНЯТ 15 ЛАДИ, НО НАЧАЛНИЦИТЕ ВСИЧКИТЕ СИ ВЗЕХА ПО ЕДНА НОВА, И ЗА НЯКОИ ЛАДИ НЕ ОСТАНАХА ОПЕЛИ, И КВО, НИЩО/ МИНИСТЪРА ЗАПОВЕДТА МУ Е СМЕШНА, НИКОЙ НЕ ГО ЕБАВА, ТОВА ДЪРЖАВА ЛИ Е? МВР ЛИ Е? ЗАПОВЕД НА МИНИСТЪР,А НЕ СЕ СПАЗВА. Е ДИРЕКТОРА НА ОДП-ВАРНА ВЕЧЕ СИ КУПИ ТРЕТИ СЛУЖЕБЕН АВТОМОБИЛ, МЕРСЕДЕЦ 300СЕЛ, ЯПОНСКИ ДЖИП И ВЕчЕ ОПЕЛ ВЕКТРА 2008 ГОД МОДЕЛ, МНОГО РАБОТИ И ТРИ КОЛИ КАРА. АМА щО ИМА ЛАДИ ОщЕ ВЪВ ВАРНА, НЕ ЕБАВАш МИНИСТЪРА И ПАК СИ НА ВЛАСТ. СУПЕР КОКАЛ

 72. 72 Профил на Гюро Михайлов
  Гюро Михайлов
  Рейтинг: Неутрално

  Да вервам ли-да не вервам ли?Ами 2008 г. как е дережето на депутата?
  В. "Труд": Депутатската заплата вече мина 2000 лева
  "Как партии източват общинските фирми", анализира в. "24 часа"
  18.12.2007
  "Депутатската заплата вече мина 2000 лева", отбелязва в. "Труд". Досега избраниците вземаха по 3 средни месечни заплати - 1596 лв., и по 10% за участие в парламентарни комисии. Вчера обаче те решиха да вземат с по 5% повече за работа в комисии, с което надхвърлят 2000 лв. Всеки парламентарист има право да участва в две комисии, отбелязва изданието.

 73. 73 Профил на Каракочев
  Каракочев
  Рейтинг: Неутрално

  Я сега открийте разликата между заплатата на депутат и полицай-да вервам или да не вервам?
  полицейски заплати, 2008 г.
  1. Основното месечно възнаграждение за длъжността за различните степени на категорията е следното:
  - “Полицай І степен” – основна заплата 486 лв., в т.ч. заплата за категория 265 лв. и заплата за длъжност 212 лв. и лична временна добавка 9 лв.;
  - “Полицай ІІ степен” – основна заплата 472 лв., в т.ч. заплата за категория 260 лв. и заплата за длъжност 212 лв.;
  - “Полицай ІІІ степен” – основна заплата 467 лв., в т.ч. заплата за категория 255 лв. и заплата за длъжност 212 лв.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK