Форумът на Европейската платформа за жените и технологии се открива във Вилнюс

Днес във Вилнюс, Литва, започва първата годишна конференция на Европейската платформа за жените в науката и технологиите. Тридневният форум е под патронажа на Европейския съюз, Научната мрежа на Балтийските страни и правителството на Литва. Той ще обсъди настоящата среда за работа на жените учени, приносът и влиянието им за развитието на технологиите, политиките за жени в специфичните области, както и мерки за увеличаване на представителството им в изследователската област. Независимо, че броят на жените с висше образование в Европа надхвърля 50%, все още представителството им в областта на науката и технологиите е незадоволително.


Почетен гост на форума от българска страна е Саша Безуханова, генерален мениджър на Хюлет Пакард България и зам.-председател на КРИБ. Тя ще изнесе лекция на тема "Жените – лидери в технологиите и бизнеса".


Европейската платформа на жените в науката и технологиите е международна организация създадена в Белгия и обединява 11 000 жени изследователи във всички научни дисциплини от цяла Европа. Целта на платформата е да гарантира увеличаването на представителството на жените в областта на науката и технологиите.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK