Областна администрация Русе ще внедрява стандарт ISO 9001:2000

Областна администрация Русе започва подготовка за внедряване на международния стандарт ISO 9001:2000, съобщиха от управата й. Въвеждането на системата за управление на качеството ще се осъществи в рамките на проекта на Министерството на държавната администрация и административната реформа "Промотиране на системи, инструменти и добри практики за управление на качеството в администрациите". Той се реализира с финансовата подкрепа на Оперативната програма "Административен капацитет", съфинансиранa от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.


Работна група съвместно с консорциум "Интер Консулт Нова" ще разработи системата за управление на цялостната дейност на администрацията в Русе според международно признатия стандарт. След провеждане на процедура по Закона за обществените поръчки бяха избрани изпълнителите на дейностите, свързани с консултантска помощ за въвеждане на ISO стандартите. Консорциум "Интер Консулт Нова" е консултант по въвеждането на международно признатите стандарти в 33 администрации в Североизточен и Северен централен район за планиране.


Проектът на Министерството на държавната администрация и административната реформа е насочен към подобряване на знанията и уменията в администрацията за въвеждане и прилагане на инструменти за управление на качеството и стимулиране на иновации за подобряване на административното обслужване на базата на обмен на добри практики в областните и общинските администрации в България. Основните дейности по проекта са свързани с въвеждането на международните стандарти ISO в 100 администрации и тяхното сертифициране, популяризиране на алтернативни инструменти за управление, базирани на тоталното управление на качеството, създаване на интернет страница за качеството в публичния сектор и национален рейтинг по качеството.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK