Днес е третото заседание на съда по делото срещу бившия директор на ДФ "Земеделие"

Днес е третото заседание на съда по делото срещу бившия директор на ДФ "Земеделие"

© ДневникСъстав на Софийски районен съд, с председател Даниела Борисова, ще разгледа на трето заседание наказателно дело срещу Асен Друмев, бившият директор на ДФ "Земеделие", по обвинение за престъпление по служба, съобщи БТА.


В обвинителния акт се твърди, че на 21 ноември 2005 г. в София като длъжностно лице - директор на Държавен фонд "Земеделие" Друмев сключил неизгодна сделка - договор за наем на четириетажна сграда в Разград, като с това причинил на фонда финансова вреда в размер на 83 321,37 лева с ДДС.


На 13 юни 2006 г. Друмев отново съзнателно сключил неизгодна за фонда сделка, като подписал анекс към договор за наем (от 8 септември 2005 г.) на двуетажна сграда в Силистра. Обвинението твърди, че с това Друмев нанесъл значителна вреда на фонд "Земеделие" в размер на 249 177.51 лева. Обвинението сочи и трето деяние на безстопанственост от страна на Друмев. На 14 март 2006 г. той отново сключил договор за наем на 3 етажа от административна сграда в Пловдив, с което нанесъл вреди на фонда в размер на 149 630,67 лева. Общата стойност на нанесените от трите деяния на Друмев финансови щети е 482 129,55 лева, които до момента не са възстановени.


Мярката за неотклонение на Асен Друмев е "парична гаранция" от 5 хиляди лева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK