Атака е против провеждането на гей парад в София

Националната младежка организация на партия "Атака" изразява възмущение и несъгласие с провеждането на гей парад в центъра на София. Декларацията е адресирана до президента, председателя на Народното събрание, Държавната агенция за младежта и спорта, кмета на София и Светия синод на БПЦ.


Те призовават към спазване на Конституцията и законите на страната, на обществения ред и добрите нрави. Според тях парадът би бил в явно противоречие с разбиранията на българската държава и общество за семейство и християнски ценности.


Призоваваме президента, премиера, председателя на Народното събрание, кмета на Столична община, директора на Държавната агенция за младежта и спорта и Светия синод на Българската православна църква да изразят своето мнение, считат ли за редно организирането на публични демонстрации на хомосексуална принадлежност, заявяват от младежката организация на "Атака".

Ключови думи към статията:

Коментари (27)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НЕ!
  *****
  Неутрално

  Поинтересувайте се какво стана на гей парада в Сърбия. Гарантирам, че тук ако се проведе парад от този вид, няма да е по-различно.

 2. 2 Профил на Критик
  *****
  Неутрално

  Че кой пита "Атака" против какво е??? Вече и Сульо и Пульо се изказа по темата. Стига толкова! Няма ли "Атака" да намери някакъв социален или политически проблем, срещу който да се обяви? И не само "срещу", а и "за" трябва да бъдещ в политиката. Нужна е конструктивна критика. Но най-лесното е да си срещу гей-парада. Това ако не е популизъм, здраве му кажи. Да не говорим за това, че гей-парада по никакъв начин не представлява нарущение на Конституцията. За "добрите нрави" не знам, но мисля, че представата за "добри нрави" непрекъснато се променя. Преди един век да не би някой да е ходил на нудистки плаж?

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 5. 5 Профил на Няма нужда
  *****
  Неутрално

  Нямаме нужда от гей парад в София. Няма нужда и от толкова много демокрация след като обществото ни незнае как да я ползва. От много демокрация сме го докарали до тук - последни в ЕС и още не сме стигнали до дъното. Продължаваме да влошаваме живота си. Демокрацията като свободия искат да демонстрират тези гей същества, но на нас не ни е интересно. Няма нужда от такъв излишен и неоправдан шум. Нека си правят някъде каквото си искат но в къщи, а не под светлините на прожектора.

 6. 6 Профил на БГ
  *****
  Неутрално

  Вижте по ЮТубе какво стана на гей парада в Белград,само напишете Белград

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 8. 8 Профил на радан войвода
  *****
  Неутрално

  ..няма нужда от гей парад...просто снимайте депутатите как излизат от парламента ...те това е гей парад..

 9. 9 Профил на Alexander the gay
  *****
  Неутрално

  меките китки са болни хора но могат да бъдат лекувани. трябва доброволно да се подложат на лечение вместо да парадират с нонормалността си.

 10. 10 Профил на brawo nomer 8!
  *****
  Неутрално

  Няма по-перверзни хора от нашите шибани алчни, долни, подли,без чувство за чест политици...трици, трици...

 11. 11 Профил на Георги
  *****
  Неутрално

  аз мисля, че българите сме много по-толерантни от сърбите и че няма да има проблеми на парада. А ако има - значи наистина не сме за ЕС и с право ни спират парите по фондовете.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 16. 16 Профил на Georgy the gay
  *****
  Гневно

  Това и остава - степента на цивилизованост, дмеократичност и напредък да се мери по меките китки. Те станаха универсална мерна единица!

 17. 17 Профил на роня
  *****
  Неутрално

  "нямам нищо против обувките с висок ток, но не ща да чувам тракането на токчета. така че много моля да си тракате с токчетата вкъщи!" нали така, номер 5? абсолютно същото е.

 18. 18 Профил на шопска свобода
  *****
  Неутрално

  свободата е всичко, което имаме. всеки да е свободен да иѕраѕи мнението си - нали ѕа това искахме демокрация!

 19. 19 Профил на Въпроси
  *****
  Гневно

  Защо само младежката организация? Къде е националното ръководство? И само с тази декларация ли ще се ограничат? Няма ли да има контрапротест като в нормалните християнски държави? Само Расате ли ще ни умие срама? Къде е Църквата? Докога ще чакаме някой да ни поведе?

 20. 20 Профил на Колко задръстени хора има
  *****
  Неутрално

  Въпреки че съм хетеросексуална бих искала да дам отговор на повечето от вашите коментари :
  Господи, колко сме назад в разбирането, толерантността и правото на избор на всеки човек!!!!!!! Още дооооста години трябва да минат, докато станем нормално, демократично общество, ако въобще това се случи..Ами ако утре вашето дете се окаже гей или лесбийка, тогава ще ви питам дали ще се изказвате толкова гръмко и отрицателно. Никой не е застрахован. И със сигурност това не се лекува, спрете с митовете и хомофобията...Хомосексуалн е имало от как свят светува, има го и при животните, това явно е част от природата..Ама оставете ги хората да се чувстват част от това общество, какъв ви е проблемът? За радост или за съжаление ги има и то по целия свят, където между другото се провеждат такива паради мащабно..Милиони гей хора...Така че, аз подкрепям такава инициатива, защото тя е част от всяко развито общество..

 21. 21 Профил на Любим мой соц
  *****
  Неутрално

  Явно ще трябва да ядат бой. Запада като е тръгнал да разрешава всяка первезия ние що трябва да се водиме по него. Утре па че направят парад на зоофилите а после и на педофилите.

 22. 22 Профил на Любим мой соц
  *****
  Неутрално

  Всеки може да си е педераст у тях си. Аз няма нужда да го знам и да го гледам в пола на улицата.

 23. 23 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Да бе, Твой соц, ама ей на, ти си педерас навсякъде, където пишеш и щем не щем, траем те.

  gradinko.bg
 24. 24 Профил на bg
  *****
  Неутрално

  Тъй като операторът е премахнал моят въпрос, зададен към 9. 30 сутринта на форума, питам отново: на "кого?" и "защо?" му е необходим парад на педеругите в центъра на София? В контекста на изказаните "цивилизационни" мисли на номер 20 въпросът продължава (струва ми се) да бъде актуален.

 25. 25 Профил на борко
  *****
  Неутрално

  Ще повторя мнението си под поддна скорошна статия пак в Дневник - аз съм православен християнин. Не бих забранил гей парада, но се обявявам против него. Аз не съм тръгнал по Графа на платформа с надуваеми фалоси да опипвам девойка по цици и розови прашки, нали?

 26. 26 Профил на педал дърг
  *****
  Гневно

  Кой има интерес да приемане на "европейските ценности", от обезличаване на моралните устои на обществото, от обезценяване на семейството, от псевдо-толерантния закон, който толерира правата на цигани и педали, в ущърб на мнозинството българи?
  Законът трябва да казва кое е право, и кое - не, а не да бъде "толерантен", по отношение на такава изключително важна тема, като семейството. Явно целта в световен мащаб е, да се унищожи семейството и общественото мнение. Но това скоро няма да стане.
  Призовавам, да организираме парад на нормалните хора - да прокламираме правилното нещо, вместо да търпим тези извращения и да мърморим по форуми. Щом те имат право на публична изява, и ние имаме.

 27. 27 Профил на Загрижен
  *****
  Неутрално

  Във века на тоталната манипулация и пропаганда извираща от всякакви медиа , запитва ли ли сме се защто отново някой иска да ни поляризира в двете крайности - отново. Нали знаеме ,че човек не може да изпитва две или повече болки наведнъж, усеща по-силната. Запитва ли ли сме се защо няма ПАРАД НА ГЛАДНИТЕ ХОРА? Истината е че обществото винаги трябва да бъде разделено , да се дърляме помежду си и да не повдигаме истински наболелите проблеми . Някой има полза от това!!!

 28. 28 Профил на ОТ СИМПАТИЗАНТ НА АТАКА
  *****
  Любопитно

  СТИГА С ТЕЗИ ЗАБРАНИ!!!ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ИЗБОР!!!

 29. 29 Профил на Теофил
  *****
  Неутрално

  Общината и правителството ни трябва да защитават , представляват и осъществяват волята на народа и гражданите на страната ни. Невярвам мнозинството българи да удобряват планираният педерастки парад но ако днес ние истинските мъже и жени на тази страна които се приемаме такива каквито Бог ни е направил като пол, ако днес ние премълчим и не направим нужното този парад на моралното падение на нацията ни да бъде осъществен, то дори и мълчаливо да не го удобряваме - то в утрешният ден нашите деца и внуци ще бъдат педераси, травестити и лесбийки, защото мълчаливо ще сме се съгласили че е нещо нормално и правилно мъж да прави секс с мъж и прочее. Ако ние допуснем този парад на падението да се осъществи, то това ще е ясна декларация за нашето и следващите поколения че е нормално децата ни да са обратни , педераси и извратени. Личното ми обръщение към всички истински мъже и жени в тази нация които живеят в столицата ни София е да изразим волята си като народ и здравомислещи хора, като всячески попречим на осъществяването на планираният педераски парад. Нека освиркванията ни към тези изменили на природата си същества да заглушат техните гласове! Нека ние публиката отстрани, ние наблюдателите бъдем много и със повече лозунги и транспаранти показващи отношението ни към педерасизма и извратеноста в пределите на тази страна. Нека им покажем и кажем че неискаме педераси и извратеняци да са пример за подражание за нашите деца! И накрая , нека си подготвим поне по две кори яйца престояли на топло достатъчно време които да изсипем на главите на родните педераси , така че да разберат че собственото им семе е също така развалено и безплодно...

 30. 30 Профил на Елеонор
  *****
  Неутрално

  Факт е че педерасизма и изобщо хомосексуализъма във всяка негова форма не е болест нито и нещо нормално а е деградилал стандарт и модел на мислене и живот. Някой решава че Бог е сбъркал или нещо се е сбъркало , като се е родил мъж или жена. Някой решава че иска да има усещанията и удоволствието на другия пол, при сексуалния живот. Истината е че всеки е най-добър и задоволен когато се приема такъв какъвто се е родил. Ако днес толерираме недостатъците на западната демокрация , един от които е толерантност към извратената сексуалност, то децата ни утре какви ще бъдат. Нужно е да направим нещо по въпръса и като мнозинство от нормални и пълноценни българи и българки да изразим волята си недопускайки провеждането на какъвто и да е гей-парад или подобно нещо в страната ни. Днес нормалните хора сме мнозинство и сме такива защото това е въпрос на съзнание и християнски ценности и морал. Ако премълчим и не се съпротивим на злото, в утрешния ден ние ще сме малцинство и ще бъдем малка нищожна група преследвана от приемащите се от правителството ни закони. Ако днес мълчи и не се съпротивляваме на моралното падение на страната ни заради извратените ни разбирания за толерантност, утре ние няма да бъдем толерирани нито от закона нито от полицията нито от власта в страната ни, защото всичко ще е безвъзвратно деградирало и педерастко. Със сигурност народните представители и министри управляващи България не са гейове - имам впредвид мнозинство. Но ако ние обикновените и нормални хора мълчим, ако правителството ни с дупедавската си пред запада политика мълчи, толерира и не се съпротивлява на падението на нацията ни - утре България ще се управлява от педераси, травестити и лесбийки в буквалния смисъл на думата. ...

 31. 31 Профил на nedvusmislen
  *****
  Неутрално

  В морално-ценният Иран -хората с "противоестествена сексуална идентичност" ги осъждат на смърт и бесят публично..
  Към такива ценности ли се стреми нашето т.нар. "общество" или към Европеските -след ренесанс, просвещение, хуманизъм, декларация за правата на човека и ...сексуална революция..
  Гей-парад се организира за забавление на всички, а не за "просия на одобрение". Ако бях гей, никога нямаше да се унизя да "прося" някакво одобрението на това псевдо общество от комплексари. А, който търси конфронтация винаги я намира.

 32. 32 Профил на мисионер към елеонор, No 30
  *****
  Гневно

  образовай се, жено, преди да пръскаш злоба, омраза и псевдоморал около себе си!
  някой да наднича в леглото ти за да гледа как "мърсуваш" с мъжа си?!
  не прави на другите това, което не искаш да се случва с тебе!

 33. 33 Профил на Jamica
  *****
  Неутрално

  От цялата злоба, простотия изсипана тук от про-агро интелигенцията и псевдо-християни си личи не мнението ни за гей обществото а какви хора сме .....
  Спекулациите на някои относно "децата ни " са малко неуместни защото към днешна дата отглеждането и осиновяването на деца от гей двойки е противозаконно.Колкото до парада ..... и медииният шум покрай него то №27 го е казал най - точно. А на nedvusmislen .... освен сексуалната нетолерантност в Иран има и други "красоти" които могат да ти харесат ...пожелавам ти от цялото си сърце живота да ти даде повод да поживеещ именно там.

 34. 34
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK