Партии и вероизповедания се активизираха срещу гей парада, общината определи маршрута му

Инициативата на гей организацията "Джемини" предизвика много реакции

© Асен Тонев

Инициативата на гей организацията "Джемини" предизвика много реакцииВМРО, Главното мюфтийство, Обединените евангелски църкви, Обединените божии църкви, Католическата църква и лично патриарх Максим поискаха днес от кмета Бойко Борисов да забрани планирания за утре в Южния парк гей парад.
Общината определи график за шествието на гейорганизация "Джемини" и задължи организаторите да осигурят полицейска охрана. Определени са и четири пункта за подписки срещу хомосекуализма и педофилията, поискани от Българския национален съюз.


ВМРО категорично се противопоставя на опитите на която и да малцинствена група, в това число и на хомосексуалистите, да изнудва българското общество като му натрапва своите нерешени проблеми, обяви в декларация партията.


Патриарх Максим писа на кмета Борисов да спре гей парада. След като вчера Светият синод вече протестира срещу проявата в декларация до президента, правителството и Народното събрание, днес патриарх Максим писа лично до кмета Бойко Борисов с настояване да я забрани. Писмо със същата идея разпространи и Българският национален съюз.


Общината днес следобед разреши парада като сборният пункт е на пешеходния мост на НДК в 16.30. Оттам шествието ще премине по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", ул. "Гурко",
бул. "Васил Левски", ул. "Граф Игнатиев" и ще приключи при Центъра за култура и дебат "Червената къща" на ул. "Любен Каравелов". Заповедта на общината задължи организаторите да осигурят полицейска охрана на шествието, постове за контрол и регулиране на движението.Ключови думи към статията:

Коментари (323)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на k
  *****
  Неутрално

  ВМРО не са ми любимци, но цитиранте откъси от декларацията им, са доста точни.

 2. 2 Профил на Бравоооо!
  *****
  Весело

  Абе, имат си хората от ВМРО морални ценности и национални идеи !
  Я к`ъф голям го вадят! Ще преборят те демографската криза, ще я преборяяят

 3. 4 Профил на Молив?
  *****
  Неутрално

  "ВМРО категорично се противопоставя на опитите на която и да малцинствена група ... да изнудва българското общество като му натрапва своите нерешени проблеми."
  Моля?
  Да не би тези "малцинствени групи" да не са част от българското общество? Че да му "натрапват" някакви си чужди нему нерешени проблеми?
  И всичко това среща сериозно одобрение. Къде гръмогласно, къде мълчаливо, къде с усмивчица под мустак.
  Леле мале колко е лумпенизирано това "общество" щом такива са му популистките позивни.

 4. 5 Профил на Аlexander
  *****
  Неутрално

  ВМРО, всичките ни партии и псевдолидери ако бяха така решителни, обединени, настъпателни и последователни в провеждането на обещаната политика от 20 години насам, България можеше и да не е такава кочина сега!
  Но понеже са импотентни като политици до един , сега трябва да натрият носа на някой, за да се направят на велики!
  Смазването на един невинен гейпарад си е политическа мръсотия за отчитане на дейност.
  Страшното е това, че народът не го проумява и подкрепя онези, които го мамят всеки ден, и от които се оплаква нон стоп!
  Е такъв народ си заслужава мизерията! Да им е сладко! 5. 6 Профил на Сергей
  *****
  Неутрално

  иска "да изпроси обществено одобрение на своята противоестествена сексуална идентичност"

 6. 7 Профил на т
  *****
  Неутрално

  ВМРО само по себе си е малцинствена група. Ако в текста заместим "хомосексуалисти" с "ВМРО" и "гей парад" с "декларация", няма да се промени много.

 7. 8
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 8. 9 Профил на наивен
  *****
  Неутрално

  Мазният Каракачанов да не си приписва проповядването на морални ценности и национелни идеи. На нас всички ни е ясно колко морален и ценностен е той самият.
  В морално-ценният Иран такива хората с "противоестествена сексуална идентичност" ги осъждат на смърт и бесят публично..
  Към такива ценности ли се стреми нашето т.нар. "общество" или към Европеските -след ренесанс, просвещение, хуманизъм, декларация за правата на човека и ...сексуална революция..
  Гей-парад се организира за забавление на всички, а не за "просия на одобрение". Ако бях гей, никога нямаше да се унизя да "прося" някакво одобрението на това псевдо общество от комплексари. А, който търси конфронтация винаги я намира.
  Айде стига, че се ядосах вече - ама, че статия, ама, че коментари...Срам!


 9. 10 Профил на ego
  *****
  Неутрално

  Ами да, явно има някои устойчиви правила в политиката:
  Националистически + Десни + Консервативни.

  Защо тези неща вървят в пакет? Защо няма (поне самопризанти) гей националисти?

 10. 11 Профил на yoyo
  *****
  Неутрално

  тези хора сьвсем откачиха

 11. 12
  *****
  Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 12. 13 Профил на Mimi
  *****
  Неутрално

  Обама ще се бори за равни права на хомосексуалистите

 13. 14 Профил на Viktor
  *****
  Неутрално

  Огледаите се , БГ не е света

 14. 15 Профил на Ana
  *****
  Неутрално

  кой е по голям Обама или Каракачанов

 15. 16 Профил на демократ
  *****
  Неутрално

  в последните дни разбрахме едно: че представителите на Държавна сигурност било в качеството им на представители на църковния клир, било в амплоато им на представители на т.нар. "патриотични партии", било като "родители" на фашизоидното поколение не харесват хомосексуалитите ... странна работа дали латентния им хомосексуализъм не им причинява тези параноични пристъпи?

 16. 17 Профил на ПетроФ
  *****
  Неутрално

  Г-да другари от ВМРО-то, ама вий съвсем забравихте даже и абревиатурата на името си. Оправихте вече бизнеса, църквата, сега и гейовете.
  Българите в концлагера Скопска Македония имат толкова много проблеми, а вие тук непрекъснато се занимавате с какво ли не друго, само с това за което сте създадени избягвате да се занимавате.

 17. 18 Профил на Monika
  *****
  Неутрално

  Обама ще се бори за равни права на хомосексуалистите
  Речта на Мишел Обама предизвика овации.Барак смята, че трябва да се борим светът да бъда такъв, какъвто трябва да бъде - свят, в който работим заедно, за да премахнем дискриминиращото законодателство,"

 18. 19 Профил на Тони
  *****
  Любопитно

  Е, и те се изказаха... Барабар Петко с мъжете... То стана модно некви маргинални партии, неспособни на каквото и да било политическо действие да се изказват по въпроси, дето знаят, че няма да срещнат отпор... От тоя парад толкова ПиАр се направи, че не е истина... А пък народът вЕрва ли вЕрва....

 19. 20 Профил на do BatDanio #8
  *****
  Весело

  Бате, що не се ограмотиш малко в областта на биологията, преди да се излагаш публично?
  Среща се в природата и дори при приматите (ако знаеш какво е примат, де

  А псевдо-моралистите да го карат малко по-спокойно, няма да им навреди да погледнат първо себе си, преди да натрапват възгледите си на другите.

 20. 21 Профил на Кирчо
  *****
  Любопитно

  че то тия от ВМРО не са ли малцинствена партия също? Защо очакват тогава някой тях да толерира?

 21. 22 Профил на Gniav
  *****
  Гневно

  Гей парадите имат една цел - много хора да се забавляват заедно, без значение от сексуалната си ориентация, за да може да се преодолеят различията заедно. Толкова е просто.

 22. 23 Профил на европеец
  *****
  Неутрално

  Ако промотирането и натрапаванието на гейовете и парадите им са символ на европейската цивилизцация и ценности, тежко и горко ни. След 50 години не 5, а 3 млн ще бъдем и Европа-та ще продължава да се чуди и маи как да се справи с демографскта криза. Не може нещо, което е заклеймено от всички религии, да се приема като нормално и толерантността към него да те определя дали си цивилизован или не. Всеки има право да бъде какъвто иска, но дали му става от мъж или жена трябва да остане за спаляната. В пеиродата някой да е видял лъв да се чифтосва с лъв, тигър с тигър?? Е, като ги видя, тогава ще го приема за нормално. Но дотогава, моля ви, уважаеми Хомо-та, не ми натрапвайте сексуалната си ориентация по паради и от медии- това не е ценност, която да предизвиква гордост.

 23. 24 Профил на adda
  *****
  Неутрално

  Интересно за какви морални ценности се обявява ВМРО и защо е решило, че хомосексуалистите няват такива? Хайде тогава да зачеркнем гръцката античност като не отстояваща никакви ценности, слезд като е приемала за истински ерос само този между мъже.
  Не съм против и за никого, но нетолерантността на българското общество към различните надмина всичките ми представи за грубост и варварство.

 24. 25 Профил на Православен
  *****
  Неутрално

  Хомосексоализма е изврьщение обратното на Богоостановеното а кой стои срещу Богоустановеното?-рогатия.открепям ВМРО. Не понасям лявото,дясното е правото.

 25. 26 Профил на минт
  *****
  Неутрално

  Това вече е много тъжно. След като една малцинствена група не проявява толерантност към друга, какво остава да се каже. Наистина последните дни много се разочаровах от хората в българия (нарочно е с малки букви). Такава злоба се изля, то не бяха коментари, не бяха заплахи. Що така бе хора, какво ви направихме ние гейовете? С какво толкова ви пречим да си водите уж нормалния хетеросексуален живот? С какво?

 26. 27 Профил на Mitko
  *****
  Неутрално

  ЕК е спряла две мерки по САПАРД - "Инвестиции в селсоко стопанство" и "Развитие и диверфикация на икономическите дейности

 27. 28 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  То всички гейове са прикрити и няма кой да парадира, но всякакви идиоти се скъсаха да се обявяват против. Парад на българската нетолерантност, това е то.

 28. 29 Профил на Petia
  *****
  Неутрално

  И тук ни шамаросаха , хората ни гледат колко сте нетолерантни и веднага реагират , срамно е за тези които са агресивни

 29. 30 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  По-добре гей парад, отколкото военен парад начело с Гоце. Make love, not war.

  gradinko.bg
 30. 31 Профил на ret
  *****
  Любопитно

  вмро-то да не остане и то по-назад! и какво ще правят сега - хем българи, хем гейове? кое е по-важно и те кое предпочитат: обратни българи или "нормални" турци? какво да се прави - до това води политическият плурализъм.

 31. 32 Профил на E
  *****
  Неутрално

  Mnogo primitivno e B-to obshtestvo.
  Jalko

 32. 33 Профил на Freedom
  *****
  Неутрално

  Това показва на какво ниво е обществото в България! Балканска работа...

 33. 34 Профил на Koko
  *****
  Неутрално

  Това, 4е педерастия е анормално явление е доказано отдавна и спор няма! Всеки има право свободно да се изказва и това, 1е има хора които не приемат обратните си е техно исконно право.

 34. 35 Профил на Vili
  *****
  Неутрално

  Хората ни гледат и веднага реагираха засрамете се пак спрени пари от ЕС заради нетолерантност

 35. 36 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До Но. 34 - това, че България е най-неграмотната страна е ЕС е доказано от скоро, но е очевидно и при най-бегъл поглед върху правописа ти.

  gradinko.bg
 36. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 37. 38 Профил на За коко
  *****
  Весело

  И най-смешното е, че точно тези, които "не приемат обратните" поради ограниченият си речник от 100-200 думи упражняват "исконното" си "право свободно да се изказвт" главно чрез словосъчетанието:
  Да те е...а в г..за!

 38. 39 Профил на автор
  *****
  Неутрално

  някакси съм сигурен, че има повече животни, които правят секс с животни от същия пол, отколкото животни, които пият алкохол или пушат цигари. защо не обявят ги обявят за противоестествени и не ги забранят?

 39. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 40. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 41. 42 Профил на z
  *****
  Неутрално

  и арменския поп се обяви против хомопарада

 42. 43 Профил на Тони
  *****
  Весело

  Ей, много кофти таз работа... Тука болшинството противници на гейовете се изказват неподготвени и демонстрират завидни неумения да пишат що-годе грамотно. А аз очаквах по-така дискусия с интелигентни доводи и от двете страни...Тука стана като мача снощи на Испания с Русия... спаринг... Ай вземете се в ръце и кажете нещо смислено, моля!

 43. 44 Профил на todor_kochev
  *****
  Весело

  Пак обиждате любимците на премиера!!!!

 44. 45 Профил на Muna
  *****
  Неутрално

  Обама ще се бори за равни права на хомосексуалистите
  Речта на Мишел Обама предизвика овации.Барак смята, че трябва да се борим светът да бъда такъв, какъвто трябва да бъде - свят, в който работим заедно, за да премахнем дискриминиращото законодателство

 45. 46 Профил на 1
  *****
  Неутрално

  Българските партии пак доказаха, че са дълбоко в Ориента и никога няма дори да се доближат до Европа. Преди векове същите тези хора са горяли на клада вещици, убивали са с камъни жените, направили аборт или прелюбодеяние. Същите като тях в близките по манталитет ориенталски страни задължават жените да си крият лицата и телата, защото така било богоугодно... Всички скачат срещу една група от хора, които дори не познават, дори не се опитват да ги разберат. А България си стои закотвена в средновековните норми и морал. Чиста проба фашистка ксенофобия. Мислех, че е забранена от закона.

 46. 47 Профил на Гад
  *****
  Гневно

  А стига с тази толерантност...То от толерантност вече Париж, Брюксел и други градова запличаха на арабския свят! Ние толерантни, а те... Защо не проявяват хомосексулните и те толерантност към моите деца и не афишират хомосексуалността си! Толерантност нулева! Аз казах!

 47. 48 Профил на македонец
  *****
  Неутрално

  Тоя "македонец от Русенско, тоя "Цербер" на "българските национални идеали" "оправи" положението на българите в Македония, реши проблемите на опазването на българската национална идентичност и дух, реши проблемите и с циганите, сега ще реши и проблема с гейовете. Ето, такива трябва да са българските политици. Хвала другарю Каракачанов. Рапорт даден!

 48. 49 Профил на Гняв към Гняв
  *****
  Гневно

  Да се забавляват заедно и да се опознават в заведения! Няма нужда да се опознават публично. Аз лично не искам да ги опознавам!

 49. 50 Профил на коко
  *****
  Неутрално

  към 25 Православен
  към 23 Европеец

  При дискусии за религията почти всички се обявяват против децата ни да учат такава дисциплина в училище, а сега изведнъж видите ли религията отричала хомосексуализма. ХА-ХА-ХА!!! Че нали именно сред духовниците хомосексуализма е най-развит

 50. 51 Профил на рационалист
  *****
  Неутрално

  то и аз съм против ВМРО, но какво от това - ВМРО ще продължи да съществува

 51. 52 Профил на Спокойно #49
  *****
  Неутрално

  Спокойно, #49, тези у ваше село няма да дойдат, че да ги "опознаеш".
  Може да дойде някой нов Кузов, дето ще го избереш за твой депутат защото е "корав" и е я от Атака, я от ВМРО.

 52. 53
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 53. 54 Профил на La vita e bella
  *****
  Весело

  Пожелавам на изказващите се които са против сьбитието да имат вьзможност някой ден попътуват из модерния и цивилизован свят, да установят контакт с хора от държави с развито общество и да поговорят с тях относно темата за хомосексуалността.

  Жалко е - много бьлгари все още са в епохата на отоманско-балканските разбирания за това що е различно и го приемат за заплаха.

  Аз сам горд че сам гей защото:
  1. сам различен
  2. семейството ми ме уважава
  3. сам доказан професионалист в рабоата и хората на работно ми място ме оценяват
  4. имам партньор живота, с който се надявам да остареем заедно

  И затова ще бада на парада за да демонсртирам всичко това.

  Който се страхува от горди, успели и свободни хора, хора които са позитивни и креативни, хора които са гей и не се срамуват от това, е сводобен да продължи да живее в ограничения си и мизерен свят на отрицание, негативизъм и неприязън.

  Но не забравайте, че живота е прекрасен най-вече защото хората са различни: отворете си съзнанието за всичко ново и непознато и се наслаждавайте на живота. Ще се убедите че той е прекрасен.

 54. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 55. 56 Профил на За bigbat
  *****
  Неутрално

  Това за животните е много неграмотно.
  Истината е, че в животинският свят хомосексуалност практикуват главно Алфа мъжкарите.
  А по цялостен тон и съдържание писанието ти е образец за агресивна комплексарщина с фашизоидни отенъци.

 56. 57 Профил на неандерталец
  *****
  Неутрално

  Гейовете са най-свестните и толерантни хора, а тези, които не ги харесват трябва да бъдат показани като изостанали и примитивни индивиди. Целта на гей парада е да покаже колко е готино и модерно да си педераст -особено на подрастващото поколение, като по този начин му се покаже правилната социална и сексуална ориентация. Да побързаме да се включим всички в гей обществото докато все още нетърпимостта към него не е криминализирана.

 57. 58 Профил на 2
  *****
  Неутрално

  Абе оставете хората на мира да се забавляват...какво им пречи парада...

 58. 59 Профил на до 22
  *****
  Неутрално

  22, ами нали за това са концертите, клубовете, и др. такива, защо трябва педерасите да го организират

 59. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 60. 61 Профил на Мунчо Гунчев
  *****
  Неутрално

  Яго вижте Криван как е вдигнал пръстче срещу "амбриажната"напаст!Баво ,ВАньо,пардон,Краси!Дерзай!ъединена(обединена)Българя без СЪЕДИНИТЕЛИ(т.е. долни леви педали)!!!Така никой нема да пита"Шо стана со парите,со имотите,со фондациите,со бракята по Скопско..." Иначе и аз не ги харесвам,но всеки сам си е сайбия на г.за и,най-важното има право на избор!

 61. 62 Профил на нина до 54 - гея
  *****
  Неутрално

  "Аз сам горд че сам гей защото:
  1. сам различен
  2. семейството ми ме уважава
  3. сам доказан професионалист в рабоата и хората на работно ми място ме оценяват
  4. имам партньор живота, с който се надявам да остареем заедно"
  -------------------------------------

  Аз сам горда че НЕ сЪм гей(ка) защото:
  1. сЪм различНА (не приличам на никого другиго)
  2. семейството ми ме уважава
  3. сЪм доказан професионалист в работата и хората на работно ми място ме оценяват
  4. имам партньор в живота, с който ОСТАРЯВАМЕ заедно и гледаме децата си и внуците, които растат.

  ЗАТОВА НЕ САМО, ЧЕ НЯМА ДА СЪМ НА ПАРАДА, НО СЕ НАДЯВАМ И ИЗОБЩО ДА ГО ЗАБРАНЯТ!

 62. 63 Профил на bigbat
  *****
  Неутрално

  до 54
  Бъди си горд !
  И ние малко сме "ръшкали "по света ,че също знаем .И за кой свят говориш - що не се пробваш из мюсюлманските страни например или в азиатските . А иначе в част от Америка и Европа приеха закони ,които по същество са В ЗАЩИТА НА ОБРАТНИТЕ .и знаеш ли защо - защото и там нетърпимостта към изцепките им е огромна - иначе нямаше да има нужда от нарочни закони.
  И как така едно младо гейче /след младостта -дърт педал/ се явява по-интелигентно и креативно от нормалните мъже.Дали харесването на мъжки задници и ласки ? Щото ако е така - нормалните жени нимфоманки щяха да са "по-по-най" от всички останали вкл. гейчетата от всички калибри .
  И няма защо да си отварям съзнанието - имам си хубав мъжки задник и "предник" и предпочитам да опознавам другия пол.
  Туй за гейчетата се отнася и за лесбийките - харесвали жени - ами всички нормални мъже харесват жени и това с нищо не променя интелектуалните и професионалните им възможности.
  Изобщо - много ви е "обратна" и психиката което както вече казах е най дразнещото.

 63. 64 Профил на до нина
  *****
  Неутрално

  може да не си гейка, но си ограничена и това, че знаеш как се пише правилно "съм" не те прави по-интелектуално извисена

 64. 65 Профил на do 54
  *****
  Гневно

  54, ти си пълен кретен - как си се появил на този свят? от гей съюз ли? извратеняк...

 65. 66 Профил на wtf
  *****
  Разстроено

  Живеем в ебаси маймунската държава - , , и пак .... Всеки път като има такава тема се дивя на коментарите - май 90% от селяните, които още мухлясват в тази държава копнеят по времената на Белене и Златният Орфей... Вижте малко свят, поопознайте хората и проблемите и тогава говорете за морал и ценности.

 66. 67 Профил на мисионер
  *****
  Неутрално

  Срам ме е! СРАМ МЕ Е, че това се случва в България!
  Думите на омраза в предходния, както и в по-предни постове към една част от българското общество и напъните за забрани са достатъчен отговор ЗАЩО Е НУЖНО ДА СЕ ПРОВЕДЕ ТОЗИ ГЕЙ ПАРАД! А именно - защита на конкретни граждански права, а не реклама на сексуален начин на живот.
  Освен тоталната безпросветност и самодоволство от предника на предния господин не научаваме дори един реален аргимент в полза на тезата му.
  ако всички ругаещи са толкова по- католици от Папата, толкова морално извисени е чудно защо не са се вдигнали срещу порнографията, която ни залива отвсякъде и не са на околовръстното на война с проститутките?!

 67. 68 Профил на Тони
  *****
  Весело

  Еех, какви педераси имаше едно време - магьосници...

 68. 69 Профил на мисионер
  *****
  Неутрално

  визираният в поста ми е до 63, но и до 65

 69. 70 Профил на Конституця на РБ
  *****
  Неутрално

  Чл. 43. (1) Гражданите имат право да се събират мирно и без оръжие на събрания и манифестации.
  (2) Редът за организиране и провеждане на събрания и манифестации се определя със закон.
  (3) За събрания на закрито не се изисква разрешение.


  Чл. 44. (1) Гражданите могат свободно да се сдружават.

 70. 71 Профил на Конституця на РБ
  *****
  Неутрално

  Чл. 43. (1) Гражданите имат право да се събират мирно и без оръжие на събрания и манифестации.
  (2) Редът за организиране и провеждане на събрания и манифестации се определя със закон.
  (3) За събрания на закрито не се изисква разрешение.


  Чл. 44. (1) Гражданите могат свободно да се сдружават.

 71. 72 Профил на коко
  *****
  Весело

  65 бедният духовно и с беден речник

 72. 73 Профил на ? !!! I'm like WOW
  *****
  Неутрално

  Съдейки по коментарите, изглежда е вярно че в България е останал само боклук. Гей парад да ви беше проблема, злобни и прости нещастници!

 73. 74 Профил на Кому е изгодна ксенофобията на мюфтийството и малките партии?
  *****
  Неутрално

  1) Никоя организация, вкл. такава, която е малцинство (каквито са двете посочени) или болшинство не могат да дават изявления от името на цялото общество. Получилите разрешение за нещо са членове на обшществото, и никой не може да ги изключва в изказванията си.
  2)А.-парадът (какъвто и да е мероприятието) има точно определен маршрут. Той е известен и който не поддържа дадена кауза НЕ ХОДИ ТАМ в период от няколко часа (колкото е обявено).
  3)Право на всяка група искаща нешо (каквото и да е то) е да го заяви на онова обществено място, което е общо И ЕДНАКВО ДОСТЪПНО НА ВСИЧКИ.
  4)Аз съм примерно срещу нещо (ислям, хипотетично). НЕ ХОДЯ В ДЖАМИЯТА! Ако вярващите обявят, че ще правят нещо на площада, няма да отида, ако не е задължително да съм там.
  4) Публичните места са за общо ползване, но не е задължително да сме там и има обявен ред за ползването им.Задача на органите на реда Е ДА РАЗРЕШАТ. Възраженията се отправят ДО СЪДА!
  Това политичекста партия,която иска да ни управлява трябва да го знае. Заведена ли е жалба в съда? Не. Оспорена ли е наредбата, в която не са изборени изключения за даване на разрешения? не е. Тогава, какво крещят партиите-лилипути. Искат да управляват? Да учат право.

  5)Няма жалба до съда. Точка. Лилипутите да млъкнат. Ако на парада има нередности, да се намесят роганите на реда и прокуратурата. ДО сега имаме подстрекаване към извършване на побой, убийства (мюфтията обясни при расате, че наказанеито е било смърт)) Тогава, какво е това? Самоуправство. Болшевизъм! СССР/КПСС. Спомнете си си историята!
  7)Има и български обичаи в които мъжете се обличат като жени. те имат смисъл и ред. Но никой не отива там да крещи нали? Не ви харесва? Ходите си с дънки (американски дерхи).

 74. 75 Профил на From Scandinavia with love
  *****
  Весело

  Браво на 54!!!

  Злобата, завистта и негативизма на българите е това което затрива нацията а не хомосексуализма. Българите умират от сърдечно-съдови заболявание и рак, повече от която и да е друга европейска нация, защото пият, пушат и се тапчат като свине, защото шофират пияни и измират по пътищата.

  В БОГАТИТЕ и развити страни като Норвегия, Дания, Швеция, Финландия, а също и Швейцария, Германия, Белгия, Холандия... където обществото е надрасло дребните и ниски страсти характерни за повечето българи, хомосексуалистите не се третират по-различно от всички останали, но и всички се уважават взаимно - защото са здрави и богати, цивилизовани и модерни хора.

 75. 76 Профил на Тони
  *****
  Разстроено

  Няма любов в българското общество... то бива омраза, бива, ама толкоз не бива... Всички хора по света трябва да се обичаме и да живеем дружно...
  Нека не враждуваме, а заедно да празнуваме...да преплуваме океани, да преминем през пустини, да се борим за правдини, нека бъдем ЗАЕДНО....

 76. 77 Профил на към 67
  *****
  Неутрално

  Такава ли била целта? Е, добре тогава. Щом става въпрос за защита на правата ми нямам нищо напротив. Хайде сега да ми изброите кои конкретни граждански права ще ми защитавате на гей парада? И след като се търси обществена подкрепа или търпимост, трябваше организаторите да обявят пред обществото че ще защитават граждански права и кои точно.

 77. 78 Профил на Ot Edna Lesbijka
  *****
  Неутрално

  Повечето български ХЕТЕРО мъже над 30 г. са отварително дебели и отпуснати, чудя се как въобще им става)) Само пият и се тъпчат с мърша като не видяли

  Нищо чудно че няма желаещи жени да се размножават с хопопотами)

 78. 79 Профил на Реалполитик
  *****
  Неутрално

  Докато губим стотици милиони от еврофондовете, докато раздаваме на концесия за 20 години плажове на наркотрафиканти, докато ВМРО издига за кмет на Пловдив педофил, докато ВМРО гласува с БСП и ДПС в парламента, докато ВМРО се коалира с човека на Доган - Христо Ковачки...

  ...ВМРО е против гей парад в София. Колко удобно.

  http://realnapolitika.blogspot.com/

 79. 80
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 80. 81 Профил на Тони
  *****
  Неутрално

  Между другото: с преместването на събитието в Южния парк, то беше практически забранено... Смисълът на прайда е да се покаже на хората, че има други човеци, които са поо-различни от тях, но не са по-лоши (нещо, което мноооого българи наистина вярват!). Е, а сега какво: митинг в парка, където никой няма да ги види, понеже българите принципно не ходят по парковете за да спортуват, а предпочитат да киснат по кръчмите - това не е прайд, това е гавра!

 81. 82 Профил на свобода
  *****
  Неутрално

  днес ще почнем да ограничаваме правата по критерий сксуалност, ок
  утре напр. по цвят на кожата - цинаги, коитайци и негри да не стъпват в центъра на София
  в други ден евреите да носят значки ... и къде ще му излезе края ...

 82. 83 Профил на от Кому е изгодна ксенофобията на мюфтийството и малките партии?
  *****
  Неутрално

  (продължение)
  По надолу имаме постинг от Конституцията на РБ.
  Излиза,че имаме организирано насъскване срещу Основния Закон,и подтикване към извършване на престъпления, при от религиозни общности (християнската е слабно практикувана, и няма адекватно представителство у нас) и две много малки партии. Христовата църква трбява да внимава,когато защитава каквото и да било на една маса заедно с друга религия,в която увиването е част от основните ио постулати.

 83. 84 Профил на хетеросексуален - 182/78
  *****
  Неутрално

  Коментарът на 78 - блика злоба и нетърпимост към хетеросексуалните. А нали сте/хомосексуалните/ за търпимостта.

 84. 85 Профил на до 80
  *****
  Неутрално

  щом имаш проблеми с обясняването на не нещо някому значи имаш проблем - ако искаш го наричай духовна бедност, ако искаш беден речник, все едно. Ако не можеш да обясниш принципът на термоядрения разпад защо ползваш електричество

 85. 86 Профил на bigbat
  *****
  Неутрално

  ало мисионер ,
  случайно да се сещаш ,че проституцията е най древната професия а благодарение на порнографията се раждат доста дечица - така нужни сега за оцеляването на нацията ни ?
  И какви граждански права са отказани на педалите а ? - май искат повече от другите.
  66 -ти и 73-ти - май не сте много толерантни към чуждото мнение !
  Откога нормално ориентираните станаха "прости""селяни""злобни""нещастници"
  Е затова иде реч ! Събуждаш се обратен и изведнъж започваш да се изживяваш като по-висша раса ?
  Наистина сте жалки безполови същества ,с объркана ценностна система и кошмарни комплекси !Ползата от вас е наистина значително по-малка от вредите които нанасяте на обществото Няма никакво историческо ,физиологическо и морално основание и причина за съществуването и
  толерирането на перверзните ви прищевки.

 86. 87 Профил на до 85
  *****
  Неутрално

  едва ли ще се впечатля от квалификациите, които ми прави някакъв долен педал, така че - мисли си каквото искаш

 87. 88 Профил на питащ
  *****
  Неутрално

  Какъв гей парад, какви голи задници? Ексхибиционизмът не е ли криминализиран?

 88. 89 Профил на до 85
  *****
  Неутрално

  Принципът на термоядрения разпад е много прост... нестабилни тежки ядра се разпадат на по-леки, губейки енергията на ядрените връзки, държали до този момент преголемичт брой протони в тежките ядра заедно... Тази реакция става по естествен път при определени условия на (спрямо атома!) околната среда... Но, това е просто само в последствие, гениалното е било да се разгадае тази реакция, преди да е било известно , как става

 89. 90 Профил на Аlexander
  *****
  Неутрално

  Снощи прочетох някъде, че концертът в чест на Мандела в Хайд Парк не включва нито един БГ изпълнител. Да си направим сметка защо. Никой, никъде не ни кани и вика. Ние нямаме лице. Нито политически, нито културно. Развяваме един мухлясал фолклор от сто века, който не е лош, но и той омръзна. Имаме добри поп изпълнители, но какво ги спира един Господ знае. Все нещо не ни достига.
  Толкова сме задръстени и тъпи, че докато не отъркаляме в кал и мизерия, клюки и простотии дори големите ни звезди - Лили Иванова примерно - мира нямаме!
  Останалото са идиотска политика, криминални изцепки, курволяци-чалгаджийки и цигании!
  Българите в голямата си част се оказват селяндури! Един гейпарад ги плаши!
  Нямаме нито дух, нито лице. Ореваваме света, че все някой ни гази, а ние не спираме да газим всичко и всеки!
  Само вижте тъпите ни политици и народът в последните дни - обединени като никога само от омраза! Затова не ни върви на нас! Ние сами вървим срещу себе си. Не може да си зачитан, уважаван и обичан, ако не се отнасяш с другите по същия начин.
  Затова ни няма в Лондон и никъде другаде! Българска толерантност? Таратанци!
  Ние се правим на европейци, но това е театър. В основата си ние сме едни смешковци, цървулановци и потурановци.
  Заслужаваме си съдбата! Хак

  А най-суперкупоните стават в Лондон! Там хората знаят да се забавляват! Стотици хомосексуални и хетеро - едни от най-хубавите момичета, момчета, мъже и жени могат да бъдат видяни зедно на всякакъв род празници. И довечера ще е така. Дали са гей или хетеро - на никой не му пука! Дори е всеизвестен факт, че много хетеро двойки в петък, събота и неделя купонясват основно по гейклубове, защото там е големия купон! Там мутрафели,чалга култура и комплексарщина няма!
  В лондонските гей клубове Шер и Мадона си правят промоциите (пък и само те ли?)
  Какво остава за нас ? - Ами докато светът довечера празнува и се кефи на световни звезди отново, ние да се осерем пак с доморасли български такива - я Слави, я Азис и това е!
  Да ни е сладко!

 90. 91 Профил на до анонимната
  *****
  Весело

  Вие сте природен дар! Изследване върху вашата интелигентност би помогнало в учените за установяване свойствата на абсолятния вакуум!

 91. 92 Профил на до 87
  *****
  Неутрално

  много бързо загуби аргументи и ти остана само този за "долния педал"
  Сега на всички стана ясно колко богат речник имаш и какви умения за аргументиране владееш

 92. 93 Профил на Къде е МОН?
  *****
  Неутрално

  Тези в парламента не представляват, независимо с кого спят едни 70% от нас, който не гласуваме. Затова наличието на някакви в парламента,които ядат кюфтета или са гейове, не значи,че отвън има други,които имат същите морални и други качества.

  Ако на парада има нещо нередно, има ред да се накара органа на реда да спре нередността.

  Това родителите трябва да обяснят на децата.

  Ако обаче няма нередности докато трае, няма как да обясните после на детето, защо сте протестирали, но също и защо Ахмет Доган има палати, а то яде "само боб" и е под наем. Хората, които се оплакват, че не могат да обяснят на децата си какво има на този парад, в действителност не могат да им обяснят почти нищо друго от живота у нас. Те просто не умеят да обясняват, те се страхуват,и се крият, те учат по-лесно децата си да лъжат себе си и държавата.

  Осен това, у нас има една институция, която трябваше до сега да се е произнесла - МОН. Защото всички извинения за ксенофобията се обясняват с грижи за децата.

  Никой дори не попита за МОН!

  Практически 99,999% отвсички весници и форуми у нас не се интересуват от МОН и обясненията В УЧИЛИЩЕ!

 93. 94 Профил на Lolita
  *****
  Неутрално

  Обама ще се бори за равни права на хомосексуалистите Речта на Мишел Обама предизвика овации.Барак смята, че трябва да се борим светът да бъда такъв, какъвто трябва да бъде - свят, в който работим заедно, за да премахнем дискриминиращото законодателство

 94. 95 Профил на нина до 64 (54)
  *****
  Неутрално

  Дали съм ограничена или не, не би могъл да прецени един уж "уважаван професионалист", който не е много писмено грамотен. А може би работата на този гей-професионалист не е свързана с интелекта и не му необходимо да може да пише,(или копае с мотика, или работи с тялото си). Както и да е, радвам се, че с нещо съм допринесла за извисяването на "професионалиста", все ще му е в полза някъде.

 95. 96 Профил на минт
  *****
  Гневно

  Много хора не си дават сметка, че гейовете сме във всяка една прослойка на обществото. Това да си гей не е като да членуваш в някой клуб по интереси. Аз съм гей, но не ходя накичен като Азис, даже него харесвам. Даже много са мако тези дето ходаят и се държат като него. Замислете се само, гей може да доктора който те лекува или колежката ти с която сутрин си пиете кафето, дори и Президента може да е гей. И какво от това.
  Ако не си доволен от него, това не е щото може би е гей, а защото е НЕКАДЪРЕН.
  Ето срещу това трябва да се борим - накадърността във всяка една сфера на живота ни.

 96. 97 Профил на From Scandinavia with love
  *****
  Неутрално

  Браво Александър!!!

  Толкова ме кефиш че просто се просълзих от смях Жалка картинка са тези наши съародници: само злоба, завист и отрицание.

 97. 98 Профил на до 89
  *****
  Неутрално

  скрихте ми шапката направо
  но закачката все пак беше беше към ограничената лелка

 98. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 99. 100 Профил на тъпанар до лелката
  *****
  Неутрално

  Лелче, споко ще вдигнеш кръвно и на тая жега може да стане беля ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK