Движението в центъра на София ще е ограничено заради поклонението пред чудотворните икони на Богородица

Движението в центъра на София ще е ограничено заради поклонението пред чудотворните икони на Богородица

© Георги КожухаровСтоличната община обяви, че въвежда временни ограничения за преминаването и престоя на автомобили в централната част на София заради обявеното за днес поклонение пред трите чудотворни икони на Света Богородица - от Рилския, Бачковския и Троянския манастир, както и заради насрочената за 18ч. вечерта молитва за здравето и благоденствието на българските деца и семейства. Иконите ще бъдат изложени за поклонение в храм-паметника "Св. Александър Невски", а молитвата ще е пред катедралата.


От 08ч. до 20ч. в четвъртък се забраняват престоят и паркирането наул. "Оборище" между ул. "Г. С. Раковски" и бул. "В. Левски", както и около югозападната част на пл. "Народно събрание" между ул. "Цар Иван Шишман" и бул. "Цар Освободител".


От 15ч. до 21ч. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки побул. "Цар Освободител" (между бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски"), ул. "Оборище" (между бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски"), ул. "15-ти ноември" (между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски") и ул. "11-ти август" (между ул. "Московска" и пл. "Св. Ал. Невски").


"Паркинги и гаражи" ЕАД ще закрие паркингите "синя зона" и "служебен абонамент" за посочените време и места, съобщиха от Столичната община.

Ключови думи към статията:

Коментари (19)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Jogy
  *****
  Неутрално

  Стига са затваряли движението в центъра заради измишльотини. Който иска да гледа икони, да си ходи по манастирите.

 2. 2 Профил на Георгиев
  *****
  Разстроено

  Няма ли Бог, та ще се кланяте на идоли? Как може хора, които се определят за християни, да нарушават Божите заповеди, една от които гласи:

  Изход 20:4-6
  4. Не си прави кумир или каквото и да е изображение на нещо, което е на небето горе, на земята долу или във водата под земята;

  5. да не им се кланяш, нито да им служиш, защото Аз, Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху децата до третото и четвъртото поколение на онези, които Ме мразят,

  6. а показвам милости към хиляда поколения на онези, които Ме обичат и пазят Моите заповеди.

  А Господ Исус Христос каза:

  Йоан 4:21-23
  21. Исус й каза: Жено, вярвай Ми, че идва час, когато нито на този хълм, нито в Йерусалим ще се покланяте на Отца.

  22. Вие се покланяте на онова, което не знаете; ние се покланяме на онова, което знаем; защото спасението е от юдеите.

  23. Но иде час, и сега е, когато истинските поклонници ще се покланят на Отца с дух и истина; защото такива иска Отец да бъдат поклонниците Му.

  Това ли е поклонението "С Дух и истина"? Като хората се молят на делата на ръцете си ???
  Нарушаването на която и да е заповед е служене на Сатана , а не на Бога! Следователно си помислете чий са тези чудеса. Защото и дяволът върши чодеса, за да погуби хората!
 3. 3 Профил на AZ
  *****
  Неутрално

  Нищо няма да ти стане да си пеш,чаткаш ли?Не ми е приятно да ви гледам задръстването по цял ден точно в тези участъци!!!!

 4. 4 Профил на Софиянец
  *****
  Неутрално

  #1, аре метай се на Фиестата и към Пазарджик...

 5. 5 Профил на до Георгиев,
  *****
  Неутрално

  Ти си сектант. Стенописни изображения има още в римските катакомби от ІІ век. Образите (икони) не са идоли, а символи за подсилване и фокусиране на вярата. Познавам мнозина протестанти на Запад, които имат икони, рисувани даже на Атон.

  .........................................................

  Нов поглед към ранното християнство:
  http://helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=131787

 6. 6 Профил на до Георгиев
  *****
  Разстроено

  О, аман от сектанти! Нещастни, неграмотни човече, иконата не е идол, а свещено изображение на Господа, твоя Бог! Как ти, който си сложил на бюрото си снимка на твоите деца да ти напомня за тях и да им се радваш, отказваш да почетеш изображението на Твореца на вселената, на Неговата пречиста Майка или на светците, които са му угодили с праведния си живот! Че твоите деца по-горе ли са от Него? Сляп ли си, глух ли си за хилядите чудеса, които Бог върши чрез тези свещени предмети!

  Да, някои хора искат да бъдат слепи и глухи! Човек вярва в това, в което иска да вярва, а не в това, което е!

  Еретико, заслепен в гордостта си, ти смяташ, че си достатъчно умен и свят, за да си позволиш да тълкуваш Библията! Късно е, други по-святи от тебе вече са я изтълкували! Запознай се с техните тълкувания, невежи "християнино"!

 7. 7 Профил на от 6
  *****
  Неутрално

  Аз съм друг, различен от №5.

 8. 8 Профил на Фани
  *****
  Неутрално

  Аман от маниаци. Това светска държава ли е, или да чакаме светата инквизиция? Ще ограничават движението в центъра на столицата за какво? Моля?

 9. 9 Профил на зяпач
  *****
  Неутрално

  Миналата година събраха иконите и чудото се случи: освободиха медицинските сестри от Либия. Сега да не би да се надяваме на друго чудо: положителен доклад от Брюксел и размразяване на европарите? Блажени са верующите, надеждата умира последна...

 10. 10 Профил на автор
  *****
  Неутрално

  ето, чудото стана, прикриха се изнесените 20 тона експлозиви...

 11. 11 Профил на manol
  *****
  Неутрално

  иконата изобщо не е изображение на господ-бог, а в случая - на Мария, наречена Дева (въпреки 7-те си деца). И тъй като особено просветения ни "православен" народ ходи да целува съответните изображения и да оставя стотинки в рамката, за това и тази икона си 100% идол. Сори, но Богородица все още не е призната за член на Светата троица, и чудесата, които и се приписват, следва да бъдат окачествени като магии според канона. Исус не е говорил за майка си като за нещо, на което трябва да се моли човек, но е казал: което не е от Мен, е от Лукавия

  успех на молещите се все пак, с тия жеги...

 12. 12 Профил на Георгиев - До "несектантите"
  *****
  Неутрално

  Не споря, че е имало изображения, на които са се кланяли през вековете. Въпросът е дали е правилно. След като в Божието слово подобни действия се наричат мерзост пред Бога, защо трябва да се вършат, като се прикриват зад Християнството?
  Тъй като ви е трудно да разберете това, отворете си Библията/ако имате представа какво е Библия/ и намерете поне един стих, който нарежда поклонение пред икони. Ако не намерите, тогава се обърнете към истинското Християнство. Такова, каквото е учил сам Господ Исус Христос. Да не говорим, че само Бог спасява. А какви са тези молитви към починали хора? Няма ли Бог от Когото да се иска помощ, та трябва да се молим на хора?
  Между другото, ще ви посоча думите на Господ Исус Христос, за да видите какво казва за нашето време и "чудесата":

  "Матей" 24:24. Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така че да заблудят, ако е възможно, и избраните.


  Не се хващайте на сатанински чудеса.Бог не стои зад идолите. Иконите могат да плачат, могат да реват, могат да кървят, но Бог не се нуждае от идоли, за да върши чудеса. Само Сатана иска да шашардисва хората, като ги впечатлява. Бог казва и става. Исус каза да си отворим сърцата и Той ще влезе в тях. Не каза да припадаме в молитви пред образи.
  Езичеството никога не е било и никога няма да стане християнство.
  И накрая нещо за тези, които се определят като "несектанти". Понятието "секта" означава "отрязък". В религиозен смисъл секта е тази група от хора, която е отрязала част от Християнството и го изповядва. А Православието не само, че е отрязало част от Библията, но изповядва чисто езичество. Ако не вярвате, намерете едно място, в което се казва, че Исус или апостолите са се молили пред икони.

  Поздрави!

 13. 13 Профил на до Фани
  *****
  Неутрално

  Надявам се, че си протестирала за ограничаването на движението и когато беше гей-парада! Защото иначе става дума за тенденционно отношение от твоя страна.

 14. 14 Профил на Анонимен
  *****
  Неутрално

  Майко мила! Да се смееш ли, да плачеш ли на чудовищното невежество на българина! Бай Маноле, Богородица не е имала седем деца! Единственото дете, което е родила е Спасителя! Братята на Иисус всъщност са негови полубратя. Те са деца на Йосиф от първия му брак и са били доста по-възрастни.

  Смятам, че освен вероучение, в училище трябва да се въведе и предмет "История на християнската църква". Просто невежеството на хората е наистина удивително! И тъжно, разбира се!

 15. 15 Профил на Анонимен
  *****
  Неутрално

  А сектантството и ересите цъфтят там, където има невежество!

 16. 16 Профил на до Георгиев
  *****
  Неутрално

  И понеже в Библията не е казано никъде да си мием лицето сутрин с паста и четка за зъби, ти затова не го правиш! Тълкувател!

 17. 17 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  А гейовете дори една улица не затвориха.

  gradinko.bg
 18. 18 Профил на Георгиев
  *****
  Неутрално

  Колко е жалко да се смята езичеството за християнство! Никой ли не се замисля, защо България е била повече под робство, отколкото е била свободна? Точно поради подобно "християнство"! Вместо народът да се обръща към Бога, е измислил всевъзможни езически начини да се подиграва с Твореца: поклонение пред икони, гадаене, врачуване, говорене с "мъртви", спиритизъм, издигане в култ на служители на Сатана от рода на Ванга, задушници, молитви за умрелите, празнуване на езически празници като Еньовден, кукерство , нестинарство и какво ли не!
  И след всичко това този народ се нарича християнски! Та такива неща са по-лоши от всичко, което може да се измисли!
  Никой ли не се замисля, че не само поклонението пред идоли е против Бога, но и като логика няма смисъл. Може ли някаква картина да лекува? Може ли икона да чува? Може ли нещо, което е дело на човешки ръце, да върши чудеса? Тези икони са наречени от Бога "мъртви богове". Само Бог е Жив Бог. И който иска да бъде нистина християнин, трябва да служи на Христос, а не да отхвърля Жертвата Му и да се кланя на идоли.

  Псалми 115:3-8
  3. (11) Нашият Бог е на небето;
  прави всичко, което Му е угодно.

  4. (12) Техните идоли са сребро и злато,
  творение на човешките ръце.

  5. (13) Уста имат, но не говорят;
  очи имат, но не виждат;

  6. (14) уши имат, но не чуват;
  ноздри имат, но не миришат;

  7. (15) ръце имат, но не докосват;
  крака имат, но не ходят;
  нито издават глас от гърлото си.

  8. (16) Подобни на тях ще станат онези, които ги правят,
  както и всеки, който уповава на тях.

 19. 19 Профил на до Георгиев
  *****
  Неутрално

  Човече, вземи прочети историята на християнската Църква и престани да се правиш на много знаещ, защото си гола вода! Всичките сектанти сте адски необразовани!

  Срамота е, че Господ ти е дал шанса да живееш в православна страна, а ти не знаеш нищо за вярата на твоите предци, освен това, с което са ти промили мозъка в сектата!

  Бих ти препоръчал да прочетеш биографията на отец Серафим Роуз - американец, роден като протестант и станал впоследствие най-великият православен подвижник в САЩ. Да видиш как един човек, който е един от най-големите мозъци на ХХ в. търси истината и я намира единствено в православието!

  За справка, тъй като сигурно не знаеш: подвижник означава човек, който извършва подвиг заради Бога. Но не подвиг в светския смисъл, а в християнския - който се бори със страстите си, за да уподоби живота си с този на ангелите. Това са светците, които вие протестантите отричате, защото сте много далеч от тях.

  Бих ти препоръчал също да се поразровиш в Интернет и да видиш колко много протестанти в Америка преминават в момента към православието, включително и пастори, включително и цели деноминации. Хората там, които се стремят към Бога са неудовлетворени от сухия рационализъм на протестантството, което е насочено не към отвъдния свят, а към този. А какво е казал Иисус? "Търсете първом Божието Царство..."

  Познавам много добре вашата философия, защото самият аз съм бивш сектант. А бях такъв, защото и аз, като теб и като много други, бях чудовищно невеж. Православието не е това, което ви говорят в сектите, изваждайки цитати от Божието Слово, откъснати от контекста му. То е истинското, автентичното християнство, предадено от апостолите на техните ученици и от тях на следващите в продължение на 2000 г. Без прекъсване!

  Моля те, образовай се!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK