Приключва регистрацията за Информационния ден за търговете за "Галилео"

На 11 юли 2008 г. изтича крайният срок за регистрация за участие в Информационния ден за индустрията, желаеща да участва в обществените поръчки за "Галилео", съобщиха от Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС).Агенцията и постоянното представителство на България в Брюксел са готови да окажат съдействие на българските фирми да участват в Информационния ден.

Информационният ден се организира от Европейската комисия и Европейската космическа агенция и ще се състои на 17 юли 2008 г. в Брюксел. Организиран е във връзка с обявения на 1 юли т. г. конкурс за възлагане на обществените поръчки за изграждане на системата "Галилео" до постигане на пълен експлоатационен капацитет.

В съответствие с разпоредбите на Регламента за продължаване работата по "Галилео" най-малко 40% от общата стойност на всички дейности, включени в 6-те основни работни пакета ще трябва да бъдат възложени на поддоставчици, които да не са свързани с главните изпълнители на който и да е от основните работни пакети. Това изискване дава добри възможности за участие на българските предприятия като подизпълнители.
На информационния ден ще присъстват всички водещи фирми в сектора, което е добра възможност за всички заинтересовани от участие в конкурса, да се запознаят с тръжното досие и да установят ползотворни контакти, с оглед създаването на консорциуми за участие в търга.

Регистрация все още може да бъде направена на Интернет сайт:http://emits.esa.int/emits/owa/emits.main


Tръжното досие може да бъде намерено на следния сайт:

http://ted.europa.eu/Exec?DataFlow=N_list_results.dfl&Template=TED/N_result_details_curr.htm&Page=1&docnumber=2008165928&StatLang=BG

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK