Златко Баретата: Какво се плаши държавата от организираната престъпност

Златко Баретата: Какво се плаши държавата от организираната престъпност

© Георги КожухаровСедмица след като стана известно, че една от основните версии за взривовете във военните складове край Челопечене, по които работи прокуратурата, е за икономически интереси към терена на поделението и че тя ще се проверява най-вече заради данните на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) за връзка между него и фирма, изнасяла боеприпаси от поделението, соченият от полицията за наркобос Златомир Иванов - Баретата, даде пространно интервю пред Би Ти Ви.


Dnevnik.bg публикува с незначителни съкращения текста на разговора между репортера Миролюба Бенатова и Баретата - бивш спортист и бивш командос от отряда за борба с организираната престъпност.


Спрягат ви като човек, ангажиран с взрива в Челопечене
- Никога не съм имал нищо общо с Челопечене и с тази фирма.
Фирма "Алма Де" на сестра ви ли е, ваша ли е, на хора, свързани с вас ли е?
- Може да се провери на секундата в АПИС. Значи, Златомир Иванов, тъй като вече е нарицателно име, може за него да се говори само лошо. От това, че аз не обръщам внимание, всеки започва да спекулира с името ми за всичко. Последният случай е този.


Вашето име изплува покрай срещата Галеви и Румен Петков, Алексей Петров. Заговори се, че е трябвало да се уговори изкарване на амфетамини за Турция, вие да вкарате хероин с гарант Румен Петков по сделката.
- Най-отговорно казвам, че аз никога не съм се виждал с министъра. Аз съм постоянно хвърлян на кучетата. Ако някой има интерес от мен и ме защитава и имам някаква протекция от високо, всеки разумен човек ще прецени, че моето име няма да изплува никъде. Познанството ми с Пламен и с Геле, това няма как да го отрека, тъй като сме били заедно в един отряд Пламен е човекът, който ме е създал така или иначе като някакъв командос. Аз към него мога само да изпитвам уважение. Тъй като аз съм наркобос, "нормално" е, след като се виждам с тях, значи трябва да има нещо свързано с наркотици. Нищо друго не мога да измислим, освен бизнес с наркотици.


Има ли борба с организираната престъпност в България?
- Коя е тая организирана престъпност? Спрягат се едни и същи имена, визирам в това число и себе си като някакъв в тази организирана престъпност. За да се стигне до наистина организирана престъпност, хората, които така или иначе имат някакво влияние върху улицата, трябва да седнат, да си стиснат ръцете, да се разберат, за да има някакъв ред. Виж, организирана престъпност с бели якички съм сигурен, че има.


А ролята на държавата къде е в организираната престъпност и в борбата с нея?
- Какво значи държавата? Кой е държавата?


Ами не знам, ролята на институциите, на службите?
- Добре, на кои служби? Ето, вземам пресни примери - зам.-шефът на дирекцията за борба с организираната престъпност (Иван Иванов - бел. ред) арестуван за еди какво си, бивши генерали, отговорни, напускат полицията и почват да се заливат с компромати.


Добре, всъщност къде е границата между доброто и лошото? Като си полицай, си полицай. Като си бандит, си бандит. Като си бандит, не можеш да се договаряш с полицаи. Като си полицай, няма да се договаряш с бандити. Можеш да се договориш, но договорката е друго нещо, в смисъл не договорката да предадеш някой, да го прецакаш и полицаят да каже на бандита: "Тебе ще те оставя на мира, дай ми тоя". Нали, това не е договорка. Договорката - за всички равни правила, но да се знаят. Да има правила, като сгрешиш да си получиш заслуженото.


Първо нека всеки да си зададе въпроса какво значи наркобос. Полицията и държавата какво искат? Да няма наркотици на улиците, да ги изчисти? Това значи да махне наркоманите от улицата. Как ще ги изчисти наркоманите от улицата? Нека да ми обясни първо как ще махне наркоманите. Защото, да предположим, че аз съм наркобос и контролирам нещо. Утре мен ме няма, всичко може да се случи и аз да бъда задържан. Значи мен ме няма теоретично, и от утре какво става? Край, оправихме нещата - няма наркотици, няма дилъри, няма наркомани, всичко е мирно и кротко в тая държава и тръгва по мед и масло.


Ако предположим, че аз съм наркобос, каква е моята задача? Моята роля би трябвало да е да не се стига до никакви ексцесии на улицата. Да няма претенции от други, които искат да започнат тоя бизнес, защото, ако примерно има някаква структура, която така или иначе продава това нещо, идват т.нар. шанаджии. Моето дълбоко убеждение е, че тези шанаджии така или иначе работят под някаква форма с някой полицай. Той, за да пробие пазара, трябва да пусне нещо по-добро. Като пусне това по-добро, единият вариант е да се стигне до някакви усложнения при потребителя, дори и до смърт. Вторият вариант е, че така или иначе от тези хора, които работят на улицата в момента, усещат, че оборотът им пада. Те трябва да вземат някаква мярка срещу тези, които се бъркат в това нещо. И се започва първо с едни жалби едните срещу другите, след това се минава на нещо по-сериозно - примерно някой решава: "Бе, дай да му сложим една бомба на тоя, за да го спрем или да го уплашим по някакъв начин". Но бомбата е нещо, което не можеш да контролираш. Най-често от бомбите страдат комшиите. Третият вариант е вече крайният, който е, като няма оправия и като някой има протекции от някой полицай, няма как законно да му въздействаш да се откаже от това нещо... Третият вариант е ясен кой е. Край.


Ако има хора, които в мое лице са наркобосове, тяхната роля би трябвало да бъде такава - така и така това се дава на улицата, поне да има някакъв относителен мир на тая улица, да няма бомби, да няма убийства, да няма грабежи, да няма побоища и да няма напрежение на улицата. Знам, че говоря брутално в момента, но това е самата истина в България и в целия свят и ние постоянно заобикаляме и почваме да си говорим някакви пълни глупости кой, какво, защо, тоя е наркобос, тоя е виновен за това. За какво е виновен наркобосът?


Така или иначе аз в цялото си развитие като съзнателна личност съм бил грубо казано в силови структури. Аз съм бил спортист, завършил съм Спортно училище "Борба", после имам военно образование, после съм бил във Враня. Аз не мога да стана счетоводител. Мога да стана преподавател. Да, имам цивилното образование за учител по физическо. Мога да стана учител по физическо.


Защо не участвате в някое от тези модерните бизнес сдружения, които подкрепят политически партии?
- Ако бъда прям, защото не искам да си плюя в лицето.


Искали ли са от тебе подкрепа по време на избори? Примерно да осъществяваш някаква организация?
- Не ми се говори на тая тема.


Ред да има?
- Не. Имал съм възможност, но не съм искал. Аз не съм гласувал никога и няма да гласувам. И знаеш ли защо? Не искам да правя богати хора, които не са заслужили.


Държавата в състояние ли е да въведе ред на улицата?
- Тя държавата е в състояние всичко да направи. Зависи какво се разбира под ред. Да няма наркотици или да няма наркомани? Или да няма организирана престъпност? Какво се притеснява държавата от тая организирана престъпност? Че някой живее по собствени правила, но тия правила са много строги и ясни и ако всички ги спазват, и ако по тия правила работи и държавата, няма да има проблеми. Ако по тия правила работят и политиците, няма да има проблеми. Там всеки държи на думата си и като отстъпи от думата си, си получава заслуженото.


Което е болезнено.
- Което е болезнено и обикновено е окончателно.


Защо твоето име?
- Защо моето име ли? Не съм обвързан с никой. Това е самата истина. Не съм обвързан с политически партии, с олигарси, с висши полицаи. Просто не съм обвързан. Аз съм самостоятелен.


Ето, например във Враца сега като бях, където има един господин Данчо Пръча и там хората казват, че Данчо Пръча е част от система, свързана с вас.
- Добре, как е свързан?


Бил преди с Митьо Очите, но вече не бил.
- Сега ще обясня. Значи, създават една легенда, че си наркобос, продаваш хероин и всякакви други наркотици, нормално е тогава, след като Данчо Пръча по оперативни данни е някакъв местен наркобос, ами с кой да работи? Със Златко Баретата естествено. Както сегашния главен секретар, четох едно интервю докато беше шеф на Бургас, пак пълно безумие Ако някой каже, че Златко Баретата е замесен в престъпния бизнес в Бургас Ама какво значи това хвърлено така в медиите, в пространството?


Какво общо има Златко Баретата с престъпността в Бургас?
- Не знам.


Твърди се, че застъпвате позициите на Митьо Очите.
- Ама, разбираш ли, аз няма как да кажа - твърди се това или да докажа, че не е вярно или че донякъде съм замесен с това нещо. Но, ето къде е проблемът на безотговорните полицаи, които тенденциозно хвърлят нещо, и тъй като вече е удобно и създадено така или иначе, няма нужда да се доразвива нататък, да се влиза в подробности - ама защо, кой, как. По-добре Златомир. Той е виновен за всичко. Всички са при него. Ако няма такава организация, ще стане някакъв страшен хаос. Пак казвам, това говорим теоретично.


Има ли хаос в момента по морето примерно?
- А, да, примерно, точно, добре че ме подсети с Митьо. Митьо е човек, с който можеш да се разбереш, наистина можеш да се разбереш. Какво стана? Задържаха групата на Митьо, чета проблеми с проститутки, чужди сутеньори, украинци, руснаци. Още повече, нашите полицаи във връзка с чуждите престъпници, какво искат да направят? Това, което направиха чуждите служби - разбиха италианците, дойдоха руснаци, албанци, чеченци.


А идват ли вече?
- Да се надяваме, че не идват. Мисля, че не идват още. Ще дойдат. Златко Баретата като го заключат тоя супер организатор на организираната престъпност, ще дойдат. Или като го убият. Аз през моя живот не съм получил нищо наготово. И за всичко, каквото съм получил, съм се борил. Така или иначе аз съм борец, завършил съм Спортно "Борба".


Според мен при нашето съвременно общество не се спазва основният закон, според мен (законът - бел. ред ) на джунглата е най-важният - не само, че оцелява най-силният, но все пак ти трябва да се докажеш по някакъв начин със собствени сили и средства. Ставаш определен фактор. Как ставаш фактор? Създаваш партия, лъжеш хората, отиваш в парламента ставаш богат, ставаш вътрешен министър, ставаш министър-председател, ставаш президент. А добре как си станал? Или главен секретар, който размахва пръст, като ти си знаеш как си станал главен секретар. А забравяш откъде си тръгнал. Казваш на другите колко са лоши.


Ето, аз искам да съм главен секретар - спортист съм, бил съм в силови структури, бил съм в полицията, имам военно образование. Можеше да ме направят шеф на Генералния щаб. Навсякъде всички силови организации държавни толерират това - за да пробият някъде, те трябва да намерят някой предател. Четеш книги и гледаш филми. Предателят във филмите и в книгите какъв герой е? Положителен или отрицателен?


Чувстваш ли се по някакъв начин обречен от това, че виждаш, че наистина твоето име се преекспонира, което обикновено досега, история доказва, че едно такова преекспонирано име в един момент умира?
- Ами, донякъде да. В България сигурно всеки е поръчал всеки. И просто е въпрос на време. Човек така се самозалъгва, защото всички, с които се е случило, всеки си казва "С мен няма да се случи, ще имам шанс". Аз съм черната овца, разбираш ли? Изгодният вариант да си измият ръцете с мене пред ЕС, пред американци и пред всички. Ето го лошия, а вече е там. Ще замина, където си трябва, в затвора Това е притеснителното. А честно казано, на мен, за да ми измислят, буквално на мен трябва да ми измислят нещо. Трябва да ми хвърлят нещо, трябва да намерят някой кучеядец, който да каже нещо. Това е, друго няма как да стане. Просто затова казвам, колкото и да идват вкъщи, няма какво да намерят, ако не си го носят.


Имаш ли много пари?
- Достатъчно имам, но много не. Парите, които съм си ги изкарал, съм си ги изкарал с труд, с риск.


Имаш три деца. Какво им казваш - какво работи баща им?
- Изобщо не говоря на тая тема вкъщи. Големият, според мен, той вече се усеща, защото той е голям, той е на 13 години, но неговата мечта е примерно да стане барета. Това му е мечтата. Не знам. Ето, ти разбираш ли - каквото и да стане, нито се сърдя много, аз няма как да изчистя името си изобщо. И посмъртно, и пожизнено, и както ще да е. Аз ще съм винаги наркобоса, семейството ми ще бъде семейството на наркобоса, синовете ми ще бъдат синовете на наркобоса, майка ми и баща ми ще бъдат родителите на еди кой си, жена ми ще бъде съпругата на Така че, аз с това нещо, не че съм се примирил, но просто какво да направя? Българинът е такъв, че каквото и да говоря, винаги има едни зевзеци, които ще кажат: "Абе, тоя ще говори колко е така 5 за 4". Та с две приказки опитвам се да оцелявам по някакъв начин и се опитвам да бъда с топки. Разбираш ли ме, ако можеш да ме разбереш?


Много добре.
- Да. С цената на всичко се опитвам топките да са ми на мястото.

Коментари (136)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sofiot
  *****
  Неутрално

  хм, тоя най-вероятно верно така ги вижда нещата - праим добро на наркоманите като им продавам контролирано лош хероин и ако не съм аз ще станат ебати белите

  Пътник...

 2. 2 Профил на B.A.
  *****
  Неутрално

  Боже Господи какви уроди ражда Държавна Сигурност. И тези убийци са в МВР и ДАНС и навсякъде!
  С каква паплач има да се разправяме докато станем нормална държава.

 3. 3 Профил на v.
  *****
  Неутрално
 4. 4 Профил на борец
  *****
  Разстроено

  тоя ня всичкото отгоре няма уши на борец, явно яко се е скатавал от тренировки!

 5. 5 Профил на  Za BARETATA
  *****
  Неутрално

  Много добре!Говори като пич!И май че е по-точен от Бойко Борисов!Ако му се беше случило ТОЙ да охранява Царо преди да стане Премиер-щешемного по-добра за държавата работа да свърши като Главен секретар!

 6. 6 Профил на za taketo
  *****
  Неутрално

  пич луд ли си бе, говори като бойко борисов, една партия ги е кърмила и двамата, едни ЗКПЧ-та са ги обработвали

 7. 7 Профил на k
  *****
  Неутрално
 8. 8 Профил на hm
  *****
  Неутрално

  хем злато хем мир хем и иванов,
  коментарът ми е излишен.
  Демек ако не сме ние други ще са,е защо
  нали трябва да се борят службите с истинските мафиози,хем наши и чужди,
  а не помеждуси службите де/силоваците/по по-простому.
  Демек ако не сме ние други ще са, с една дума по-лошите отвън аз така го рабирам.

 9. 9 Профил на Lili Kostova
  *****
  Неутрално

  Срам ме е. Много ме е срам. Адски ме е срам да живея в държава, в която изобщо не е ясно какво е добро и какво е лошо. И по медииите правят интервюта с полуграмотници с изкривено съзнание. Тази държава е наистина пълен хаос и лудница. Имам чувството, че скоро и малкото останали нормални хора ще загубим мярката и ще откачим. Защото е адски трудно да останеш нормален на място, където ти се обяснява: остави ме мене, нарочиха ме, има много по-лоши от мен. Да, има много по-лоши. Защо не са в затвора, където им е мястото? Където и на теб ти е мястото, г-н Барета. Гнус ме е вече да гледам по улиците тлъстите джипове с тлъстите хора в тях. Много ме е гнус. Просто не мога да повярвам, че прегодът в България роди такава невероятна изродщина. Гледам я и не мога да повярвам.

 10. 10 Профил на мнение
  *****
  Неутрално

  Който познава Златко знае че е много точен човек и държи ужасно много на думата си. Може исказа му да не е много академичен, но е човек с достойнство и чест. За разлика от много други които може и да говорят сладко, но няма да се поколебаят да ти забият ножа в гърба ако това е за личния им интерес.

 11. 11 Профил на xxl
  *****
  Неутрално

  е такъв,преди 1989 г.,ако не слуша,го удряха с лопатата 4-5 пати по гърба,после една седмица на хляб и вода,после при Манго с крилне 30 см-и ефектът е налице.Боклук,шще си го намериш и ти скоро!!!

 12. 12 Профил на Мумтаз Кочсуратлъ
  *****
  Неутрално

  Самото съществуване на такова интервю вече показва, че у нас няма държава. Само въпрос на време е да бъдем асимилирани малкото население, което е останало. И заслужено - когато в една държава липсва критична маса морални хора, които да въведат ред и законност - от най-ниско ниво, като например просто на де приемаш рушвети, до най-високо, става именно и точно така, при това - съвсем заслужено и закономерно.
  Не ми е жал за чалгясалите дебили, които докараха нещата дотам, те си го заслужават напълно, а за малкото умни и ценни хора, за които тия дебили направиха живота труден.

 13. 13 Профил на delyan
  *****
  Неутрално

  Професия: продавач на наркотици. Не, мерси много, но не пуша.....

 14. 14 Профил на Борo
  *****
  Неутрално

  Тоя тип има по-последожателна мисъл от Бойко Борисов--сравнявам интервютата им от днес...

 15. 15 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  Срамна работа е това интервю!
  Да подкарат интервюта и с останалите мутри ,може пък и да се вразумиме,че са много готини пичове?!И колко не сме наясно,че чуждите мутри са по-лоши!А къде са институциите,които не би трябвало да позволяват на всички тези да виреят?!

 16. 16 Профил на legio
  *****
  Неутрално

  Какво се притеснява държавата от тая организирана престъпност? Че някой живее по собствени правила, но тия правила са много строги и ясни и ако всички ги спазват, и ако по тия правила работи и държавата, няма да има проблеми.

  Тоя пич, по национална телевизия откровенно заявява, че държавата трябва да се закрие и че той е от "добрите", ха! Ама българите са големи боклуци, ей!

 17. 17 Профил на Златко Баретата
  *****
  Неутрално

  "А ролята на държавата къде е в организираната престъпност и в борбата с нея?
  - Какво значи държавата? Кой е държавата?"

 18. 18 Профил на Жендо
  *****
  Неутрално
 19. 19 Профил на Lili Kostova
  *****
  Неутрално

  Нямам нищо против да станем част от която и да е друга държава. Езици знам доста, ще науча още един. Само да не е тоя срам и резил с Руменпетковци, Георгипървановци, Тадъръковци, Барети, Маджовци, Людмилстайковци и всякаква подобна паплач, която изобщо не е в час.

 20. 20 Профил на Мумтаз Кочсуратлъ
  *****
  Неутрално

  Това е което казвам и аз, каквито и да е мерки проведени "отгоре" няма да успеят, без ОБИКНОВЕНИЯ човек да стане нетолерантен към корупцията. Като например шеф на местно РПУ да може спокойно да постави свой полицай под разследване за връзки с престъпността без да се притеснява за себе си. Ще кажете, и добър шеф на РПУ не може да го направи в тая обстановка. Именно там е заровена палатката - ако ВСИЧКИ шефове на РПУ бяха нетолерантни към престъпността, мафията дали щеше да има ресурс да ги заплашва? Всичко тръгва от личния морал в крайна сметка, насъбирането на много хора с определена нагласа и създава обстановката в една държава!
  Спира те КАТ, иска ти рушвет. Щом това е нормално на ниско ниво, тогава за какво говорим на високо ниво? Обстановката не се взима отнякъде, тя се създава от обществото като цяло! Полша, Чехия и Унгария нямат нашия проблем, не ни е соца виновен, виновна е продажността на българина - и преди , и след соца!

 21. 21 Профил на Стоев
  *****
  Неутрално

  Замислих се, че преди около два месеца с Пехливанов се забавлявахме, като разбрахме, че Бойко Борисов е подал документи за работа в НСО и са му отказали поради факта, че е прехвърлил възрастовата граница. Малко по-късно Стуканьов ми разказа, че Славчо и Бойко се били сближили още повече. “За какво му е този Бойко? – бях подхвърлил тогава. – Той е най-обикновена шушумига”. “Да, ама скоор ще се променят нещата – отговори ми тогава Стуканьов – Щели да го правят главен секретар на МВР. Явно е съвсем сигурно, тъй като е ходил на среща с Маргина, Димата и Маджо и им е казал, че иска изравняване на процентите в общия им бизнес заради промяната в статута. Маргина и Димата се ядосали от наглостта му, но Маджо ги успокоил и тримата. Обещал на Бойко да му вдигнат процентите срещу гаранции, че спокойно могат да си разчистват сметките с враговете си, без никой да им търси отговорност”.
  Тогава си помислих, че това са поредните глупости на Крейзи или че е повярвал на фантасмагориите на шефа си. Но като видях наистина, че Бойко стана главен секретар, се убедих, че информациите на Стуканьов са достоверни. А това, че Маргина и Димата са побеснели, изобщо не ме учудваше. Знаех, че преди години Бойко ги бе подразнил и двамата лично го бяха пребили. Всичко това беше станало, защото той не отчитал пари от охранителната си фирма “Ипон”. Тогава отново го беше спасил Маджо, като ударил с юмрук по масата и наредил за в бъдеще да не го закачат.
  Нямах представа защо тогава Маджо го бе защитил, но сега определено пъзелът ми се нареждаше. Този ход на Маджо бе доста добър. Бе заложил на печелившия кон. И с него смяташе да спечели всички надбягвания. Самият аз не знаех много за Бойко. Често идваше на наши събирания заедно с Пашата. Държеще се надменно. Каквото, между другото, беше поведението на всички хора на Румен.
  Не бях наясно защо хората му винаги страняха от организацията, макар да бяха част от нея. Може би заради това, че като бивша барета градеше организацията си по полицейски стереотип. Маниерите му бяха полицейски и това ме изумяваше, все пак знаех, че е пожарникар.
  Често ми идваше да му шибна един, но щеше да стане голям проблем и Пашата и Поли да се скарат. Иначе и Поли не броеше Бойко за човек.

 22. 22 Профил на да
  *****
  Неутрално

  Не смятам, че Баретата е кой знае какъв. Половината политици са по-големи боклуци.

  Костов и приятели например (СДС и ДСБ) зората, когато процъфтя бизнеса ахахах. Защо си мислите, че Костов е по-малък боклук?

 23. 24 Профил на Стефан
  *****
  Неутрално

  Държавата отново се тресе в клещите на най-новата национална истерия. Продължава избиването на свидетелите, които се осмеляват да посочат виновните за създаването на криминалните структури, окупирали върховете на политическата власт. Стрелбата срещу писателя-мафиот Георги Стоев показа, че нашата престъпна класа е по-жестока и от "Коза ностра" , чиито босове бащински охраняваха и дори по своему симпатизираха на летописеца си Марио Пузо. Българските кръстници са от съвсем друга порода, защото родилният им белег носи едно от най-ужасяващите клейма - на корупционната политика.
  В морето от вербални страсти, което залива информационното пространство след последните разстрели, съвсем тихомълком се прокрадват и откъслечни реплики, произнесени по различни поводи от истинските кукловоди на криминалния преход у нас след т.нар. демократични промени. Онези, които обичат да стоят в дебелата сянка на политически и финансови чадъри и в типично конспиративен стил да редят днешните и утрешни пъзели на дивия капитализъм в България. Онези, за които човешкия живот е дребна, а понякога и досадна пречка, пред изпълнението на "грандиозните" им заговори.
  В суматохата около убийството на Георги Стоев и даже малко преди това дочухме интересни изявления от членове на емблематичния кръг "Монтерей", известен с доста любопитния състав на неговите членове. Бивши генерали, посланици и съмнителни бизнесмени се изживяват като кукловоди от масонски тип, а всъщност олицетворяват идеята, че престъпните среди у нас нямат политически цвят. Ръководи ги единствено чувството, че българския народ е едно кротко и безсловесно стадо, което трябва да бъде безмилостно доено и стригано от съвременните наши мафиоти. Всеки, който застане на пътя на тази безскрупулна и жестока шайка, бива отстранен - било по физически начин, било чрез широко обществено омаскаряване.

 24. 25 Профил на анонимен
  *****
  Неутрално

  Това е ненормална държава, изобщо не ме изненадва това интервю, за мен е предизвестено,на фона на всичко което се случва в държавата.Правозащитните институции работят на празни обороти, умишлено ограничени, затормозени от ред правителства с едничката цел да не им се бъркат в първоначалното натрупване и преразпределение на капитала.Полицията е с вързани ръце и финансво и нормативно.Всеки престъпник или ненормалник може да пише жалби за които под предтекста за човешките права се вдига вой до небесата.Резултатът е че едните ги е страх да работят а другите ги емват веднага, с обвинителен уклон за да докажат презумпцията виновен до доказване на противното!

 25. 26 Профил на столичанин
  *****
  Неутрално

  Вижда ми се свестен човек. Дано се кандидатира за кмет на София, ще гласувам за него

 26. 27 Профил на ВВВ
  *****
  Разстроено

  До номер 9-в "луда" държава всички различни са ЛУДИ.

 27. 28 Профил на Alexander
  *****
  Гневно

  >:-Айде, следващият "Галев"! Дневник, защо неволно помагате на нищожества да бъдат превърнати в медийни звезди? Пишете информация за него, но не ми го пробутвайте като някаква знаменистост с тази самодоволна усмивка на снимката!
  Ще ми се хили ехидно, ще ми дава интервюта като Мадона едва ли не, и ще ми ръси мозъци за това какво не бил направил ,колко полезен бил и колко верятно е "направил за България!
  Не го прочетох, но предполагам, че не е по различен от Галеви!
  Отлазвам да чета тези лайна!
  Да дойдат утре и онези гении от BBC, та да го инетрвюират и те!
  В коя нормална държава третират такива хора като герои? Не е открил лекарство срещу рака, за да ни го навирате в очите!
  Мамка му, Сьорен Киркегор е прав като казва, че ако е имал син, който и един ден е работил като журналист, би се отрекъл от него!
  Имате ли самоуважение?

 28. 29 Профил на Аlexander
  *****
  Весело

  Право пита копелето! Какво се плаши България от организираната престъпност? Понеже най-добре знае, че ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е ПРЕСТЪПНА ОРГАНИЗЦИЯ!
  В този смисъл - наистина - какво да се плаши!
  Да му еба майката!

 29. 30 Профил на vedar
  *****
  Неутрално

  Медиите са кривите огледала на една система.

 30. 31 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Е нормално е всеки да се плаши поне малко от шефа си.

  gradinko.bg
 31. 32 Профил на Mapc
  *****
  Неутрално

  "Баретата" е боклук!И никаква барета не е!Той е от котилото на мутрите на Красимир Петров,оз "командир" на поделението вьв вьв Врана,който сега заема дльжността директор на Полицията.Над него е Пьрванов и белите яки.Там е протекцията.И затова Златко е нагьл!Не можа да грисне дьрвото преди 2 години,но никога не е кьсно.Не му се говорело,но завоалирано плЮе по Б.Б.Сега си дава процента на Баняджията Алексей Петров и се подиграва с всеки,който си вьобразява и мисли за Бьлгария като за правова дьржава.А на тази журналистка и давам сьвет докато е време да направи подобни репортажи и с другите останали засега живи отрепки,за да знаят бьлгарите кой им сьздаде проблемите по време на прехода,както и кой им ги сьздава сега.

 32. 33 Профил на AzDebil
  *****
  Любопитно

  Момчето нещо е объркало конците!
  Бърза да говори защото да не би "топките" ...

 33. 34 Профил на Мунчо Гунчев
  *****
  Неутрално

  Независимо от факта,че Баретата,Галевци,ББ и подобни са боклуци,те са по-приемливи от Гоце,...гей,Запалката,Командира,Царя,Зайков,Батко,Масларова и останалите!Тези първите поцтено си ни връткат,за разлика от вторите,които ни ОПРАВЯТ!!Понякога ми се иска да се сберат на коктеил и да им се случи Челопецене!

 34. 35 Профил на kgb
  *****
  Гневно

  мутра(бизнесмен-спортист)кадец..........

 35. 36 Профил на Spiro
  *****
  Неутрално
 36. 37 Профил на абе хора
  *****
  Неутрално

  Абе хора тоя говори така сякаш е от кухнята, т.е. мафиотската кухня. Говори си нашия като жив мафиот, ебати и държавата, ебети и народа дет сме, който го търпи всички това.
  Иначе с Галеви въртят честен бизнес, просто това не може да е под съмнение. Абе алооо, свършиха се наивниците в тая държава, тия може да ги приказваш само на дядо ми хвърчилото. Остана само БГ народа да ви изрита барабар с Гоце, Лостов опс пордон Костов, Б.Б. и др. на боклука.

 37. 38 Профил на тутурутка
  *****
  Разстроено

  Ей, тия тъпаци от Европейския съюз, големи наивници! Що ни приеха?! Я, как хубаво си живуркаме в сметта и говната на такива гащници като тая мутра, дето си гледа топките да са и на мястото... Няма да се изчисти тая държава! Смрад и топки! Безнадеждност безизходна! Да вземат да ни изхвърлят от Европа, че смърдим от далеч! Вулгарност и цинизъм на всичси нива, всяка клетка от българското битие е проядена от рак!!!

 38. 39 Профил на Браво
  *****
  Неутрално

  Браво на Европа,на Америка,на всички "западни демократични" кръгове които плътно стоят зад нашите мили хора от ДС,така наречените леви и модерни хора от БКП(БСП).

 39. 40 Профил на Лоджик
  *****
  Неутрално

  Независимо от факта,че Баретата,Галевци,ББ и подобни са боклуци,те са по-приемливи от Гоце,...гей,Запалката,Командира,Царя,Зайков,Батко,Масларова и останалите!Тези първите почтено си ни връткат,за разлика от вторите,които ни ОПРАВЯТ!!Понякога ми се иска да се сберат на коктеил и да им се случи Челопечене!
  а браво, целокупният български народ иска на тия БОКЛУЦИ това да им се случи!!!!! Коктейл на Челопечене по време на бомбите.
  верно е че Баретатаы Галевци и прочие по биха били добри политици от тия скапани боклуци които са в момента, защото те не са по-малки мутри, просто са едни по-добре ошлайфани в изразните средста. Като се изключат камерите и диктофоните, са същите БОКЛУЦИ ТА ДАЖЕ И ПОВЕЧЕ!!!!!!

 40. 41 Профил на тутурутко
  *****
  Весело

  Нещата са толкова зле че човек само може да се смее предлагам запада да ни имплантира на всички нас по един verichip и после да ни взривяват/изключват/включват както и когато си поискат. По се доверявам на тях отколкото на тзи пасмина която еволюира в България ...

 41. 42 Профил на ДС МАФИЯ!
  *****
  Гневно

  "Достатъчно имам, но много не. Парите, които съм си ги изкарал, съм си ги изкарал с труд, с РИСК."Мутрата му с мутра...Обаче Гоце му е разтворил чадър и на тоя простак - топките са на сигурно място!

 42. 43 Профил на организираната "държава"
  *****
  Неутрално

  Говори с истинските имена, не шикалкави и не се и опитва да се издокара светец. Мъжко поведение. Наркоманите няма да се свършат, безспорен факт. Нито пияндетата. И хероин, и кокаин, и алкохол все е наркотик. Да обявим половин планета за наркобосовска? С цивилно образование за учител по физическо или по история не може да се стане счетоводител. Но някои стават, ПО КУПЕНИЯ кален начин, президенТ на Републиката. И почват да я валят и нея в калта. Баретата не крие кога какъв е бил и става за ЧИСТ президент. Който поне искрено, отговорно и ОТКРИТО ще се труди за ЧИСТА Република. Бъдещето не ще философи, а здрава ръка. Без търчи-лъжи плямпала за "чисти ръчички", потулващи крадени парички.

 43. 44 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  УВАЖАЕМИ ФОРУМЦИ, АКО НАИСТИНА МИСЛИМ ДОБРОТО НА БЪЛГАРИЯ, НЕЗАВИСИМО КОЙ ПО КАКЪВ НАЧИН, НЕКА СЕ ОБЕДИНИМ В ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ДЕЙСТВИЕ: ДА РАЗПРОСТРАНИМ ПО ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ НАЧИНИ ТОЗИ ТЕКСТ:
  Казвам се Георги Котев, на 43 години, от България. Аз съм ядрен физик и вече повече от 17 години работя като такъв в АЕЦ Козлодуй. Работата ми е свързана с прогнозирането на поведението на ядреното гориво и последващото сравняване на тези прогнози с реалното му поведение в практиката.
  Преди няколко години изведнъж започнаха много странни, необосновани, противозаконни и в крайна сметка изключително вредни структурни и персонални промени, стартирани от тогавашния изпълнителен директор Йордан Костадинов, сега депутат в Народното събрание, продължени от неговият наследник Иван Иванов и поддържани и до днес от Иван Генов. Трябва да отбележа, че тези промени вървяха паралелно с процеса на въвеждане в експлоатация на нов сорт ядрено гориво, така нареченото ТВСА.
  Целта на тези и други масови и безнаказани нарушения през последните 2 години бе да се прикрие драстичното разминаване с прогнозата на една от основните характеристики - продължителността на горивните кампании. При допустимо отклонение от 3% сегашната разлика е вече 8-9%, а до година сигурно ще надмине и тях. Такива разминавания са безпрецедентни в практиката на една ядрена централа и незабавно трябва да се търсят причините за тях.
  В резултат на тези неочаквани и нежелани разминавания се стигна и до превишаване на друг един важен лимит, а именно предела по дълбочина на изгаряне, в горивни касети от стария сорт гориво - ТВСМ. Което може да доведе до разхерметизиране на ядрен материал.
  Така, аз, съпоставяйки фактите:
  1. Подмяната на стария сорт гориво ТВСМ с новия - ТВСА;
  2. Безсмислените, противозаконни и вредни структурни и персонални промени;
  3. Резултатите от предишните две действия (разминаванията в кампаниите и прегарянето на горивото);
  стигнах до единствено възможното заключение, че това се прави с цел да се прикрият истинските характеристики на новото гориво. В подкрепа на този извод е и абсолютното несъответствие между документацията за новото гориво и реалните му характеристики.
  Освен това, следва да се отбележи и фактът, че вътре в самата атомна централа е създадена атмосфера на монопол над истината от страна на ръководството и подставените от тях лица в средните нива на управлението. Несъгласните да мълчат.
  Към дотук изложените факти може да се добави и изключително интересно съвпадение. Паралелно с въвеждането в експлоатация на новия вид гориво, през 2004 година, безпрецедентно бързо се създава нова нормативна уредба, благодарение, на която на точно определена фирма е издадено разрешение да внася въпросното ново гориво, в качеството й на посредник, между руския производител и АЕЦ Козлодуй.
  За така изложеното и още някои други факти аз имам сериозни доказателства и съм готов да ги споделя със съответни оторизирани институции. Моите лични наблюдения, анализи и изводи ми подсказват, че най-малкото новото гориво не съответства на заявените от производителя характеристики, а в най-лошият случай на нас ни се доставя рециклирано ядрено гориво. По този начин най-вероятно се реализира огромна по мащабите си корупционна схема, заради разликите в цените между свежото и рециклирано гориво, която вероятно се изразява в десетки милиони евро годишно. Тази огромна корупция освен това е съпроводена и от безпрецедентна загуба на предвидимост в работата на двата ядрени реактора.
  Шокиран от събраните от мен факти, аз се постарах да запозная къде по-подробно, къде по-малко някои български и международни институции.
  За огромно съжаление, макар да не оспорват верността на моите твърдения, до сега никой не желае да се ангажира с разследването на случая и с изясняване на истината.
  Като специалист и гражданин смятам, че не следва един толкова сериозен и изключително опасен проблем да се пази в тайна и да бъде пренебрегван. За да не ми бъде попречено да кажа цялата истина от няколко дни съм извън България (за своя сметка и за свой риск) и търся съдействие и помощ за справяне с този проблем.
  Обръщам към всички които считат проблема за сериозен и могат да помогнат.
  За контакт имейл:
  [email protected]

 44. 45 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  След чутото и видяно в Ю Туб, предупреждението на инж. Котев може да бъде определено като ДОСТОВЕРНО, поради няколко причини:
  1. Човекът, който говори в Ю Туб, съзнава риска от това което казва, т.е. не е луд, макар че съм сигурен, че в момента вече има гадове, които мислят да го изкарат луд.
  2. Човекът, който говори в Ю Туб, съзнава последиците от казване на лъжа по такава изключително отговорна тема – той знае, че ако това което казва е лъжа, го чака съд и затвор.
  3. Нивото на корупция в “блатото с алигатори”, наречено България, е достатъчно високо – схемите в Пътния фонд могат да се окажат само надводната част на айсберга, а една радиоактивна катастрофа може да превърне целия Балкански полуостров в Титаник. С една дума НА БЪЛГАРСКИЯ УПРАВНИК НЕ МУ ПУКА ОТ НИЩО И ЗА НИЩО. За ПАРИ би затрил и майка и баща и род и родина – ето това е подводната част на айсберга.
  Нека забравим нашите различия и да разпространим този текст по всички възможни начини във всяка точка на планетата. Кой както може и където може!

 45. 46 Профил на Vlad
  *****
  Неутрално

  ГАДНА, МАЗНА МУТРА.БЕЗСИЛИЕТО НА ДАРЖАВАТА И АГОНИЯТА НА НАРОДА,НЯМАТ КРАЙ. АКО ИМА НАДЕЖДА, КАДЕ Е ?

 46. 47 Профил на verginija
  *****
  Неутрално

  Лили, ти какво си завършила и къде, 4е толкова много те е срам? Не подкрепям цялото интервю, има неща, с които не съм съгласна, но ти май много бързаш да заклеймяваш. Къде си у4ила и какво си работила?

 47. 48 Профил на ГАДНА МУТРА
  *****
  Неутрално

  Перач на комунистически пари.

 48. 49 Профил на verginija
  *****
  Неутрално

  До Златко-Аз съм завършила езикова гимназия. У4или са ме на същото като теб, но без лицеви опори. Не продавам дрога все още и не искам да го правя. Ти искаш ли? Ще дадеш ли на сина си? С какво моя син е по-разли4ен от твоя?

 49. 50 Профил на verginija
  *****
  Неутрално

  до 20. По-полека с българина. Ти какво си у4ил и къде си работил?

 50. 51 Профил на Комунистически изрод
  *****
  Неутрално

  Този трови децата на България с наркотици.

  Един от тия дето са получили куфарчетата с пари през 1989. С цел по-нататъшно спонсориране на червената мафия.

 51. 52 Профил на verginija
  *****
  Неутрално

  Къде са ти доказателствата 22-ри?

 52. 53 Профил на verginija
  *****
  Неутрално

  Доказателствата, г-н Костов, при Вас ли са?

 53. 54 Профил на verginija
  *****
  Неутрално
 54. 55 Профил на verginija
  *****
  Неутрално

  25 не беше ли невинен до доказване на противното?

 55. 56 Профил на lada
  *****
  Неутрално
 56. 57 Профил на virgin/blondinka pod prikritie/
  *****
  Неутрално

  Сьорен Киркегор е написал "Папеса Йоана". Кви журналисти, бе 28?

 57. 58 Профил на Цар Калоян
  *****
  Неутрално

  Делото за наводненията в Цар Калоян е прекратено. Виновно е небето. То можело да вали така само веднъж на десет хиляди години, казали ония ян-бибияни от клоните в БАН. И точка. Всеки маймунски номер се приема за чиста монета в Абсурдистан.

 58. 59 Профил на verginija
  *****
  Неутрално
 59. 60 Профил на verginija
  *****
  Неутрално

  Странно, в Ловешкия район, от където е Баняджията, е спокойно. Защо ли?

 60. 61 Профил на Hitler
  *****
  Неутрално

  Само аз казвам кога да се мъл4и, 44-ти.

 61. 62 Профил на baba Peza
  *****
  Неутрално

  Мун4е, кви са тее цигари, бе? Моя старец си пуши, ма му нема нищу. За4ервил е бузите и гони кравите по лъкъта, па като гу напе4е, влезе та съ укъпи у Вита, ма съ фърга гол. Аз му викам не така, 4е онаа Танаска се подни4а през дувара, нали а вдовица, той са смей и вика па нека гледа. Ти кви цигари викаш? Да ги нее докарала онаа Норкестата и в нашее магазин да ми повреди стареца.

 62. 63 Профил на Riunosuke
  *****
  Неутрално

  Когато комунистите са на власт, мутрите си развяват байряка и се опитват да "ошашавят" и без това объркания нискоинтелигентен българин...
  Жалко че Костов го сринаха толкова бързо благодарение на медиите, иначе щяха да гризнат дръвцето, сега за жалост,вече не виждам светлина в тунела...

 63. 64 Профил на наблюдател
  *****
  Неутрално

  Безспорно, правилата трябва да се спазават . Но само писаните , като законите ,например, или пък като тези в библията:- не кради, не лъжи , не убивай, и т.н....т.е. правилата на разума а не на инстинкта.А колкото до правилото на джунглата :- "Оцеляват само
  най-жестоките " важи само за джунглата но не и за обществото на хората. Такова правило в ообществения живот няма ,съответно не съществува.И мисля че така трябва и да бъде, защото представяте ли си ако разума не наделее какво би станало със света на хората в техническия век .

 64. 65 Профил на stella
  *****
  Неутрално

  Каква жалка история! Един полуграмотен селски тарикат се оказва глава на мафията в тази страна! Явно и бандитите ни са като всичко останало - примитивно, недодялано, лишено от всякаква възможност да проумее основните правила на човешкото общежитие. Бог да пази децата на България!

 65. 66 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  Дневник се навежда много ниско -интервю от дъното-защо бе хора,кое ви го налага?!ценните мисли на този боклук,който бил от "добрите"боклуци?!

 66. 67 Профил на отвратен
  *****
  Неутрално

  Топките му са на място,ама временно.

 67. 68 Профил на Rrrr
  *****
  Гневно

  Този човек е очевиден 100 процентов престъпник. Не могат ли да го сложат под постоянно наблюдение? Не мога да повярвам, че не са в състояние да му хванат цаката.

  Смърт на корумпираната ни прокуратура.

 68. 69 Профил на NAPALM
  *****
  Неутрално

  ХаХАХАХАХАХ! След това "самопризнание" има ли още наивници, вярващи във предстоящият светъл път пред нашата държава? Искам някой да ни нападне и да ни пороби-поне ще си знаем със сигурност, че сме роби на чужденци, не на такива кретени като тоя бандит и подобните нему.
  Нищо не става от тая държава и тоя народ, плямпайте колкото искате по форуми и на маса, просто олигархо-управленският кръг от 10-15 хил. човека не му дреме кво се пените. ЕБЕМ ТИ ДЪРЖАВАТА ТЪПА И ТЪПИЯ, ПРОСТ, ПОСЛУшЕН НАРОД!ГУЛАГ ЗА ВСИчКИ НАС, БЕЗ ИЗКЛючЕНИЕ! Напълно го заслужаваме заради мършавите си дребни душици!

 69. 70 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Че е по-заслужил от политиците да е "фактор" това съм съгласен. Но защо не отговори на един от основните въпроси на Георги Стоев: "Как така едни момчета ще излязат по улиците и ще си направят бригади, ако не с мълчаливото съгласие на държавата?" Тъй че колко е независим малко ме съмнява. И, ако случайно е, ще да е изключението, което потвърждава правилото.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 70. 71 Профил на наблюдател
  *****
  Неутрално

  "Какво се плаши държавата от организираната престъпност" (без въпросителна?)

  всъщност има обръщане, явно езикът се е преплел, правилното трябва да бъде (тоест да се чете така)

  "Какво се плаши организираната престъпност от държавата?"

  А, де? Плаши ли се? С такива сълзливи изповеди почнаха и "борците" преди 15 години.

 71. 72 Профил на Bulgarin
  *****
  Неутрално

  Докога ще ги търпим тези. Законните структури се правят на разсеяни. Все няма доказателства. По добре е да се самоорганизираме. Може би Ku Klux Klan, опъл4ение или народна милициа ще свършат работа.

 72. 73 Профил на Кочо
  *****
  Неутрално

  У-Р-О-Д!  Картинката ясна ли ви е? Уродлякът раздава интервюта. Това е положението в мръсната мутроченгеджийска кочина България. Златко Баретата - медийна звезда. Аре ся дайте нещо за големия шлем и за рекордните инвестиции.

 73. 74 Профил на наблюдател
  *****
  Неутрално

  То и аз немам нерви да ги чета тия излияния, но с търсача попаднах на следното

  "Какво се притеснява държавата от тая организирана престъпност? Че някой живее по собствени правила, но тия правила са много строги и ясни и ако всички ги спазват, и ако по тия правила работи и държавата, няма да има проблеми. Ако по тия правила работят и политиците, няма да има проблеми. Там всеки държи на думата си и като отстъпи от думата си, си получава заслуженото."

  (тук е някъде по–нагоре)

  Мафия ли? Къде я видяхте? Всеки си получава заслуженото... Ами... Да се надяваме, тогава, че ще е така.

  БАСИ НАГЛОТО!

 74. 75 Профил на Гошко
  *****
  Неутрално

  Щом дава интервюта - ще умре.
  Иначе мое да мноо добро момче, ма ше умре.
  Ако друг проговори - ми пак ше умре.
  Секи тъпак изка го снимат, па не се сеща, че ше му е предсмъртна снимката. Селски тъпаци.

 75. 76 Профил на Чук
  *****
  Неутрално

  Е, щом от такъв мутродебил взехте интервю и го изтъпанихте на първите страници - значи съвсем сте я закъсали откъм морала !!! .. А в началото вестничето подаваше плахи надежди ...

 76. 77 Профил на с такива интервюта
  *****
  Неутрално

  ДНЕВНИК се доближава до ШОУ, преливащ от номенклатурен и просташки персонаж

 77. 78 Профил на Георги Котев - на английски. БРАВО!!!
  *****
  Неутрално

  My name is Georgi Kotev, I’m 43 years old and from Bulgaria. I am a nuclear physicist and have worked at the Kozloduy Nuclear Power Plant for the past 17 years. My work is connected with prediction of the behavior of nuclear fuel and comparing the predictions with the actual behavior in practice.
  A few years ago, all of a sudden, many weird, unfounded, and illegal structural and personnel changes that turned out to be very harmful were started by Jordan Kostadinov, the executive director then who is now a member of parliament in the National Assembly of Bulgaria. These negative changes were continued by his successor Ivan Ivanov and are still sustained today by Ivan Genov. I have to point out that these changes were performed in parallel with the introduction of a new kind of nuclear fuel, called TVSA, in operation.
  The goal of these and other massive and unpunished violations in the last two years was to conceal the drastic deviations of the actual results from the predictions in one of the major characteristics – the duration (length) of the fuel campaign. Even though the allowed deviations is 3%, the current difference is 8-9% and will probably get even higher in the following year. Deviations like these are unprecedented in the practice of a nuclear power plant and the reasons for their occurrence must immediately be investigated.
  These unexpected and unwanted deviations resulted in the exceeding of another important limit – the burn-up of the fuel assemblies using the old type of fuel – TVSM. This could potentially lead to the release of nuclear material.
  After summarizing the facts:
  1. Change from the old type of fuel TVSM with the new – TVSA;
  2. The meaningless, illegal, and harmful structural and personnel
  changes;
  3. The results from the previous two occurrences (the deviations in the campaigns lengths and over-burn-up of the fuel).
  I arrived at the only possible conclusion – that this is being done so that the true characteristics of the new fuel are concealed. Backing my deduction is the absolute disparity between the documentation of the new fuel and its actual characteristics.
  In addition to this, it must be pointed out that the atmosphere inside the plant consists of a monopoly over the truth by the management and the middlemen they have hired. Anyone who disagrees must keep quiet.
  To the facts presented until now, we can add an exceptionally interesting coincidence. In parallel with the incorporation of the new fuel type, in 2004, a new normative order is created with unprecedented speed, and thanks to that, a specific company receives permission to import the fuel in question, as an intermediary between the Russian manufacturer and the Kozloduy NPP.
  I have serious proof for everything discussed here and some other facts, and I am ready to share it with the authorized institutions. My personal observations, analysis, and inferences tells me that at the least, the new fuel does not correspond with the characteristics provided by the manufacturer, and at the worst we are being given recycled nuclear fuel.
  This would allow for a realization of a enormous corruption scheme, due to the price differences between the new and recycled fuel, which probably amounts to tens of millions euro per year. This huge corruption also leads to unprecedented loss of predictability in the operation of the two nuclear reactors.
  Shocked by the facts I assembled, I tried to familiarize myself with some Bulgarian and international institutions. Unfortunately, even though they do not dispute the validity of my allegations, so far no one wants to undertake an investigation of the case to uncover the truth.
  As a specialist and citizen I believe that such a serious and very dangerous problem mustn’t be kept secret and ignored. In order to protect myself and the whole truth about all this, I have been out of Bulgaria for the past few days (at my own cost and risk) and I am looking for help in dealing with this problem.
  I’m turning toward anyone who regards the problem as serious and can help. To contact me, send me an e-mail at [email protected]
  Thank you for giving me your attention.

 78. 79 Профил на Пепа
  *****
  Неутрално

  Гоцееее,Гоце....и тоз е твое дело....

 79. 80 Профил на Георги Котев - на български. БРАВО!!!
  *****
  Неутрално

  http://www.youtube.com/watch?v=SgdtpchnvoU

  Казвам се Георги Котев, на 43 години, от България. Аз съм ядрен физик и вече повече от 17 години работя като такъв в АЕЦ Козлодуй. Работата ми е свързана с прогнозирането на поведението на ядреното гориво и последващото сравняване на тези прогнози с реалното му поведение в практиката.

  Преди няколко години изведнъж започнаха много странни, необосновани, противозаконни и в крайна сметка изключително вредни структурни и персонални промени, стартирани от тогавашния изпълнителен директор Йордан Костадинов, сега депутат в Народното събрание, продължени от неговият наследник Иван Иванов и поддържани и до днес от Иван Генов. Трябва да отбележа, че тези промени вървяха паралелно с процеса на въвеждане в експлоатация на нов сорт ядрено гориво, така нареченото ТВСА.

  Целта на тези и други масови и безнаказани нарушения през последните 2 години бе да се прикрие драстичното разминаване с прогнозата на една от основните характеристики - продължителността на горивните кампании. При допустимо отклонение от 3% сегашната разлика е вече 8-9%, а до година сигурно ще надмине и тях. Такива разминавания са безпрецедентни в практиката на една ядрена централа и незабавно трябва да се търсят причините за тях.
  В резултат на тези неочаквани и нежелани разминавания се стигна и до превишаване на друг един важен лимит, а именно предела по дълбочина на изгаряне, в горивни касети от стария сорт гориво - ТВСМ. Което може да доведе до разхерметизиране на ядрен материал.

  Така, аз, съпоставяйки фактите:
  1. Подмяната на стария сорт гориво ТВСМ с новия - ТВСА;
  2. Безсмислените, противозаконни и вредни структурни и персонални промени;
  3. Резултатите от предишните две действия (разминаванията в кампаниите и прегарянето на горивото);
  стигнах до единствено възможното заключение, че това се прави с цел да се прикрият истинските характеристики на новото гориво. В подкрепа на този извод е и абсолютното несъответствие между документацията за новото гориво и реалните му характеристики.
  Освен това, следва да се отбележи и фактът, че вътре в самата атомна централа е създадена атмосфера на монопол над истината от страна на ръководството и подставените от тях лица в средните нива на управлението. Несъгласните да мълчат.

  Към дотук изложените факти може да се добави и изключително интересно съвпадение. Паралелно с въвеждането в експлоатация на новия вид гориво, през 2004 година, безпрецедентно бързо се създава нова нормативна уредба, благодарение, на която на точно определена фирма е издадено разрешение да внася въпросното ново гориво, в качеството й на посредник, между руския производител и АЕЦ Козлодуй.

  За така изложеното и още някои други факти аз имам сериозни доказателства и съм готов да ги споделя със съответни оторизирани институции. Моите лични наблюдения, анализи и изводи ми подсказват, че най-малкото новото гориво не съответства на заявените от производителя характеристики, а в най-лошият случай на нас ни се доставя рециклирано ядрено гориво. По този начин най-вероятно се реализира огромна по мащабите си корупционна схема, заради разликите в цените между свежото и рециклирано гориво, която вероятно се изразява в десетки милиони евро годишно. Тази огромна корупция освен това е съпроводена и от безпрецедентна загуба на предвидимост в работата на двата ядрени реактора.

  Шокиран от събраните от мен факти, аз се постарах да запозная къде по-подробно, къде по-малко някои български и международни институции.
  За огромно съжаление, макар да не оспорват верността на моите твърдения, до сега никой не желае да се ангажира с разследването на случая и с изясняване на истината.

  Като специалист и гражданин смятам, че не следва един толкова сериозен и изключително опасен проблем да се пази в тайна и да бъде пренебрегван. За да не ми бъде попречено да кажа цялата истина от няколко дни съм извън България (за своя сметка и за свой риск) и търся съдействие и помощ за справяне с този проблем.

  Обръщам към всички които считат проблема за сериозен и могат да помогнат.
  За контакт имейл:
  [email protected]
  Благодаря за вниманието!

 80. 81 Профил на 73
  *****
  Неутрално

  ти май си си счупил краката да тичаш 20 години да гласуваш все за уродляци да не би някой да ги измести от високите етажи, сега обаче си се вторачил, че ти е крив Баретата. кАжи нещо първо за високите уродляци, па ако ти остане време, се изкажи и за баретата. Той е най-малкото зло в тая държава. Е те тва е проблема на господата "демократи" и "модерни" леваци.

 81. 82 Профил на д уинд ов чейндж
  *****
  Неутрално

  По-добре такива да са на първите страници по медиите, а управляващите боклукомелачки да земат да се наврат по миши дупки и хич да не излизат оттам. До Трето пришествие поне.

 82. 83 Профил на разум - море, ...
  *****
  Неутрално

  Какво ли наистина БИ станало със света на хората в техническия век, ако не надделява разумът? Ми Хирошима БИ станало. И булдозери в Газа. И изстребители над Югославия. Над Ливан.
  И превантивни бомби над Иран. БИ ли?

 83. 84 Профил на sofianez
  *****
  Неутрално

  костов го свалиха защото много прекали с кражбите това е факт колкото и да го отричате и защо тои да краде а този човек не за едно е прав ако не са нашите престапници щте нахлуят чеченските изверги.даже е симпатичен.

 84. 85 Профил на Рюносуке
  *****
  Неутрално

  Костов краде, а Баретата не? Хаха, тъпи хора ей, няма да се оправим... Мафията е креатура на БКП->БСП и всичките производни ГЕРБ, ДПС, Атака, НДСВ и т.н. Костов го смачкаха с грандиозна медиина кампания, която ако не помните достигна до дъното със статията "Костов уби дете", когато стотици таксиджии се събраха пред парламента. Защо сте толкова слепи, промити мозъци такива?!

 85. 86 Профил на андрешко
  *****
  Неутрално

  момче не се заигравай с отговорните органи и всякакви власти Ще получиш КОРТИК Нали видя ной ги раздава

 86. 87 Профил на Аlexander
  *****
  Неутрално

  Номер 77, Дневник не е вестник Шоу, или поне не все още...
  Но ако са умни, просто трябва да знаят, че подобни интервюта в контекста на българското ежедневие вместо да вадят очи, изписват вежди...
  Има си начини да ни информират за Баретата, но не и да ми го изтипосват като филмова звезда с простраааааааанно интервю. Това му създава имидж на някакъв герой.
  Както се казва - кой по дяволите е Баретата? Откъде накъде ще ми го пробутват тук?
  Медиите са онази сила, която може да вдигне човек до небесата, или да го смъкне в калта, ако там му е мястото!
  В този случай Дневник вдига един калтак до небесата!
  Иска ми се да можехме да сме Модератори на Дневник и да им изхвърляме неуместните материали, както те режат коментарите ни, които те не приемат...

  Да си вземат поука. Надявам се да го направят.


 87. 88 Профил на Шапкар
  *****
  Неутрално

  От интервюто стана ясно само това, че под баретата няма нищо друго освен пачка мангизи. Което предизвиква и съответната илюзия на мислене.

 88. 89 Профил на "калтаците", 87-ми,
  *****
  Неутрално

  ще ги търсиш на друг адрес.
  Кой по дяволите е еди си кой: от първия до последния ред в парламента например, в правителството, във, във, във... Свински черва. Вонящи. Разлагащи се. Това са те всичките по дяволите. За когото и да попиташ. Ама що не питаш за тях.

 89. 90 Профил на ;;;;;;;;;;;;;;;;;
  *****
  Неутрално

  Не е никак нормално да се героизират престъпниците! Не е нормално престъпниците да дават интервюта на свобода. Не е нормално да се знае, че дадено лице е престъпник и да не е му се потърси отговорнст.

 90. 91 Профил на 90, в бг затвори - само кокошкари
  *****
  Неутрално

  Те баш престъпниците дават всеки ден интервюта "на свобода" поради имунитета си. Затова се чудят как да докарат работата, та ако може да останат и посмъртно на власт. То не че и сега разните номенклатурни потомци не са такъв случай на власт де. Ама гледат да си осигурят и бис. И все по-твърдо се АВТОгероизират. Печени НАШИ ХОРА са знаят как да се докарат герои. В тях закона, в тях и флумастера да го задраскат. Сещаш се кога. Та затова хем всеки ги знае що за стока са тия герои, хем никой не им търси отговорност. А те задръстват медиите с интервютата и философиите си. А, ами медиите чии са?

 91. 93 Профил на Един от многото
  *****
  Неутрално

  Майката си трака! Доказани (почти - защото у нас всичко е "почти" престъпници нахално да обясняват състоянието на обществото и да ни дават съвети - и това е заслуга на медиите, които се гордеят, че са се докопали до съответното интервю. Скоро няма ад има отърваване, защото идва "младата смяна" - синът на 13 години мечтае да бъде барета.майката си трака...

 92. 94 Профил на баи гуз
  *****
  Неутрално
 93. 95 Профил на джунгла ли е BG?
  *****
  Неутрално

  Защо Прокуратурата си мълчи? След такова интервю-гадно самопризнание, в белите държави закопчават.
  Или това е доказателство, че в БГ е законът на джунглата, както го казва този хвалипръцко-но много тъп...

 94. 96 Профил на anna
  *****
  Неутрално

  А малоумният ми син се колебае дали да замине да учи ва Англия, или да остане в страната на братя Галеви и Златко Баретата! Има ли място за колебание?!

 95. 97 Профил на Timon
  *****
  Неутрално

  политиката е пари,престьпността се вьрти от пари,дьржавата е касичката от която се точат паричките,дьржавата сме ние...е? от тука до Белия дом ,парата варти земята и така ште е до края-добри и лоши няма...има бедни и богати!политици,босове,бизесмени всички са на една маса....стажасх прекалено алчен и неудобен...изхварлят те от монополито

 96. 98 Профил на Смърт на ДАНС
  *****
  Неутрално

  Европейският съюз обява създаването на ДАНС като част от реформата в съдебната система на България.ЕК констатира, че ДАНС работи по първите случаи, но „резултати все още няма”. С пускането на свобода на най-скандалния наркобос – Златомир Иванов-Баретата - ДАНС доказа, че е измекярска – слугинска държавна структура на наркомафията. ДАНС е част от наркомафията и организираната престъпност, каквото е и МВР. Ако не беше така, Златко Баретата отдавна щеше да гние в затвора. Баретата отдавна тъпче джобовете на МВР шефовете, включително и на зам.-шефа на ДАНС Иван Драшков. Той овайка света да се оплаква, че е бил принуден да плаща по милион и половина на месец на бившия секретар на МВР Бойко Борисов. Баретата, който е една от най-големите заплахи за националната сигурност е КАНЕН ДА Я КОНСУЛТИРА. Както са тръгнали нещата скоро и България ще заприлича на Афганистан и Косово, където най-големите наркобосове ръководят официално тамошните мафиотски държави, съответно президентът
  Карзай и министър-председателят Тачи. Политиката на ДАНС към наркобосовете показва, че самата агенция е заплаха за българския народ
  и трябва да бъде ликвидирана. СМЪРТ НА ДАНС! ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ! ДА ИЗТРЕБИМ ИСТИТУЦИОНАЛИЗИРАЛАТА СЕ ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ.

 97. 99 Профил на verginija
  *****
  Неутрално
 98. 100 Профил на Avstrieca
  *****
  Разстроено

  tai kato nqma darjava bez narkotici ne razbiram kade e problema che edisi koi bil narkobaron i taka natatak nqma kak da stane da nqma narkotici v edna darjava i da se targuva sus narkotici napulno normalno e. kakto kaza zlati parvo trqbva da se mahnat narkomanite a tova e nevazmojno. vinagi shte ima narkomani i dokato ima narkomani vinagi shte ima pechqlba ot tqh pone lichno na mene mi oturva da e taka da sashtestvuvat narkomani dobri pari moje da se izkarvat ot tqh. lek i udoben i lesen biznes kakvo poveche. kato ne vi oturva da se izkarvat takiva lesni pari tova che nqkoi hora se trudqt cql jivot za tezi pari a drugi hora gi vzimat pochti na sedmica neznachi che ne moje da ima takiva. mislq che dostatachno se izkazah veche

 99. 101 Профил на mafiq
  *****
  Весело

  тоа 4овек е наи 6турия в балгария

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK