Министерството на администрацията избира одитор за европроектите си

Министерството на държавната администрация ще избере независим одитор, който да провери дейностите и отчитането на разходите по седемте си проекта на оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК). Крайният срок за купуване на документация и за подаване на оферти за участие в обществената поръчка изтича днес в 17 часа, а предложенията ще бъдат отворени утре -24 юли.


Одитът трябва да проследява ефективното прилагане на националното законодателство и правото на ЕС при изпълнение и отчитане на проектите от бенефициентите. Спечелилият поръчката ще се ангажира и да осигурява допълнителен контрол дали се спазват всички правила за изпълнение на дейности и отчитане на разходи по проекти на ОПАК. Одитните доклади ще придружават всички необходими документи, представяни за сертификация на разходите от Сертифициращия орган в Министерството на финансите.

Коментари (4)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на зависими одитори
  *****
  Неутрално

  Николайчо вече плати на одиторските фирми по едно две безсмислени проектчета по едно две милиончета - може да ги видите в агенциата по обществени поръчки. Сега като са лапкали от него, познайте колко ще са обективни. На мен ми е по-интересен резултата от проверките на ОЛАФ по тези европроекти...А И КАКВО ДА ПРОВЕРЯВАТ - ВЪВ ВСЕКИ ДОКЛАД НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ПИШЕ "ЛИПСА НА АДМИНИСТРАТИВЕН КАПАЦИТЕТ" Питам се - как така липса, като Николайчо ИЗХАРЧИ сума ти пари за капацитет - где отидоха те бе байчо, че резултат няма??? Хей момченце - и да продължиш да ходиш с патерици, пак ще го ядеш дървото много скоро. Ще ти вържат с белезници патериците към китчиците...

 2. 2 Профил на правила
  *****
  Неутрално

  Ако одиторска компания е получавала пари от МДААР, тя е в конфликт на интереси да проверява. А може би вечните нашенски Грант Торнтън дето мажат едни доклади по министерствата ще дойдат и тука.
  Абе направо ОЛАФ да провери, що ще се трошат излишни пари междинно - да влиза ОЛАФ и после Прокуратурата

 3. 3 Профил на ОПАК
  *****
  Неутрално

  ОПАК = Олигархичен Пул за Авансиране на Корупцията

 4. 4 Профил на donnna
  *****
  Неутрално

  Що тъй бе Николайчо... що ще плащаш на одиторски фирми като имаш трима назначени одитори в твоето министерство / тук тъй пише http://iso-mf.minfin.bg/FukvoPublic/depChoice.aspx /. не можа ли да измислиш некакъв по-умен начин да крадеш???

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK