Министерството на администрацията избира одитор за европроектите си

Министерството на държавната администрация ще избере независим одитор, който да провери дейностите и отчитането на разходите по седемте си проекта на оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК). Крайният срок за купуване на документация и за подаване на оферти за участие в обществената поръчка изтича днес в 17 часа, а предложенията ще бъдат отворени утре -24 юли.


Одитът трябва да проследява ефективното прилагане на националното законодателство и правото на ЕС при изпълнение и отчитане на проектите от бенефициентите. Спечелилият поръчката ще се ангажира и да осигурява допълнителен контрол дали се спазват всички правила за изпълнение на дейности и отчитане на разходи по проекти на ОПАК. Одитните доклади ще придружават всички необходими документи, представяни за сертификация на разходите от Сертифициращия орган в Министерството на финансите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK