Търсят се фирми за сертификация на 100 общини по ISO

Министерството на държавната администрация обяви обществена поръчка за сертифициране на системи за управление в съответствие с международните стандарти в 100 общински и областни администрации. Проектите ще се набират до 27 август. Поръчката е разделена на 3 лота, като за участие във всеки един от тях трябва да се внесе гаранция от 5 хил. лв. По закон тази сума е до 1% от стойността на проекта, който се финансира по оперативна програма "Административен капацитет". При оценяването на офертите 50% тежест има предлаганата цена, а останалите се разделят между опита и капацитета на консултанта.


Съмнения за успешното приключване на проекта вече изразиха председателят на Европейската агенция по акредитация към Европейската комисия Лоренцо Тионе и управляващият съдружник на Moody International Иван Савов. Според тях опасността идва от кратките срокове за внедряване на системите за качество, които трябва да са готови до 20 септември. Това обричало на провал и издаването на сертификатите, защото системите нямало да работят ефективно. При посещението си в България Тионе предупреди, че е възможно нито една акредитирана в световен мащаб организация да не се яви на конкурса за сертифициране. Документи, издадени от непризнати компании, не се смятат за валидни и от Европейската агенция по акредитация.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK