Коя е фондация "Утре за всеки"?

"Приемам нещата чисто човешки. Вероятно Бог е решил да се случи това. Ние не сме имали такива очаквания". Така шефката на фондация "Утре за всеки" Румяна Козарева коментира за "Дневник" изненадващия ход на Ангел Бончев да дари приготвените за откуп на съпругата си 157 хил. евро на неправителствената организация. Хората са скачени съдове и трябва да си помагат, каза още Козарева.


Според информационната система ДАКСИ фондацията "Утре за всеки" е вписана в Cофийски градски съд преди пет месеца - на 21 февруари 2008г. Там е посочено, че управляващи на организацията са Румяна Козарева, Щеляна Захариева-Миронова и Захарина Савова.


Според интернет страницата на "Утре за всеки" сред партньорите на фондацията са няколко компании, който произвеждат или търгуват със стоки за строителството - "Теразид", Мосю Бриколаж и др., както и една от големите агенции за недвижими имоти "Бокар". Подкрепа за инициативите й оказват още Столична община, банка ДСК, както и медиите Нова телевизия, "Дарик" радио, в. "Стандарт" и телевизия "Здраве", която е част от семейството на Би Ти Ви, .
Козарева обясни, че идеята за регистриране на фондацията и за изграждане на дневен център за рехабилитация на жени, претърпели операция от рак на млечната жлеза е на Нина Хаджийска, собственик на център "Аюрведа". Нина имаше здравословни проблеми от такъв характер и се излекува физически и психически с помощта на източни методи, затова преди 5г. регистрира център "Аюрведа". Приятелки сме и затова работя с нея", поясни Козарева, която е строителен инженер по професия. Тя не отрече информациите, че съпругът и има строителна фирма, но заяви, че двете дейности нямали нищо общо.


Според Козарева силната медийна кампания на фондацията през 4-те месеца след регистрирането и през февруари се дължи на факта, че голяма част от телевизиите са медийни партньори на "Утре за всеки". На въпрос на "Дневник" как си обясняват избора точно на тяхната фондация, при положение, че Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания на Евгения Адърска е доста по-известна, Козарева отговори, че вероятно Бончев е видял клипа, който се върти в телевизиите.


"Нямали сме и нямаме връзка нито аз или някой от моя екип, както и изобщо всички от фондация "Утре за всеки" с Бончеви или с някой друг от тяхното обкръжение". Това заяви и Нина Хаджийска, председател на инициативния комитет на Кампания "Утре за Всеки" и сдружение "Аюрведа", цитирана от агенция "Фокус".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK