В центъра на Велинград вече има "Синя зона"

В момента тече гратисен период без глоби за нарушителите

Централните улици на Велинград и два паркинга са определени за "Синя зона". От началото на месеца е в сила приета от общинския съвет наредба за безопасност на движението, според която за всеки час престой се плаща такса 1 лев. Отпечатани са разноцветни талони за престой от 1, 2 и 3 часа - съответно в зелено, червено и синьо.


Талони се продават на място от 20 служители на общинското предприятие "Спортни имоти и пазари". Те ще дежурят по централните улици. На други четирима е възложено поставяне на скобите на автомобили на нарушители. В момента тече гратисен период и до средата на месеца скоби няма да бъдат поставяни, съобщиха от общинската администрация. През това време служителите на "Общински имоти и пазари" ще продават талони и ще информират велинградчани и гостите на курорта за въведените такси.


Живеещите в рамките на синя зона могат да получат целогодишен пропуск за автомобила си срещу цена 10 лева. За втори автомобил се плаща 200 лева на година.
Целогодишният абонамент за граждани струва 200 лв или 20 лв месечно, а за фирми - 2000 лв или 167 лв месечно.


За паркингите извън синя зона таксата не е променена - 0,80 лв час.
Спрелите в рамките на "Синя зона" автомобили ще бъдат таксувани през работни дни от 8 до 20 часа, а в събота - от 8 до 16 часа.


Пътните знаци и хоризонталната маркировка вече са поставени, служителите на общинското предприятие "Спортни имоти и пазари" събират такси и информират нарушителите за "скобите", които ще започнат да поставят след две седмици. За освобождаване от тях ще се плаща 10 лв.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK