Финансовото разузнаване ще проверява дарението от Ангел Бончев

Фондация "Утре за всеки" е получила дарените от Ангел Бончев 157 хил. евро, съобщи председателят на организацията Румяна Козарева пред БТА. Сумата за освобождаването на съпругата му Камелия Бончева от похитителите беше внесена преди няколко дни от съпруга й в Първа инвестиционна банка. Във вторник тя е била преведена по сметката на "Утре за всеки" в ДСК.


Парите са над 30 хил. лв. и заради вътрешните правила на фондацията и изискванията на законодателството е изпратен доклад до Агенцията за финансово разузнаване да провери произхода на средствата, казаха от "Утре за всеки". Преди това стана ясно, че похитителите са наредили на Бончев да дари парите. От фондацията вече заявиха, че при всички положения ще вземат парите. Те ще бъдат замразени до края на годината, а след това с тях ще се плащат услуги за болните от рак на гърдата, които ще бъдат лекувани в центъра в болница "Царица Йоанна".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK