Само една фирма изпълни изискванията за доставка на електронен подпис

Само един от четири участника изпълни условията на министерството на държавната администрация по обществената поръчка за доставка на универсален електронен подпис и беше допуснат до отваряне на ценовото му предложение. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството. "Инфонотари" ЕАД предложи цена от 20 400 лв. за доставката на 500 удостоверения за универсален електронен подпис, устройства за сигурно съхранение на криптографски ключове и създаване на електронни подписи (смарт карти). Офертата включва и доставката на устройства за четене и запис на смарт карти (карточетци).


Ценовите предложения на останалите участници в конкурса "Спектър" АД, "Банксервиз" АД и "Информационно обслужване" АД не бяха отворени заради несъответствие на изискуемите документи. От пресцентъра на министерството обясниха, че съгласно Закона за обществените поръчки няма проблем процедурата по избора на изпълнител на услугата да продължи дори и с един кандидат. Това дали фирма "Инфонотари" ЕАД ще бъде избрана за победител зависи от предложението на тръжната комисия към министъра на държаваната администрация Николай Василев.


От МДААР добавиха, че отпадането на кандидати заради липсващи документи е честа практика в конкурсите за изпълнители на обществените поръчки.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK