Скандалите между ГЕРБ и ВМРО в Пловдив били заради "Градски транспорт"

Скандалите между ГЕРБ и ВМРО в Пловдив били заради "Градски транспорт"

© Надежда ЧипеваМежду ВМРО и ГЕРБ в Пловдив няма други проблеми, освен един и това е опитът на председателя на ОбС Йордан Кюмюрджиев да унищожи фирма "Градски транспорт". Това заяви лидерът на ВМРО в Пловдив и депутат Бойко Ватев по повод знаковата пресконференция дадена, миналия четвъртък от ГЕРБ и представители на още няколко десни партии.


На нея ГЕРБ, СДС, ССД, Атака и ДСБ, се дистанцираха от ВМРО и управлението на общината. Поводът беше скандалното отнемане на собствеността върху фирма "Ритон" след спечелени реституционни дела срещу Общината. Поради непредприети действия за обжалване гражданин сложи ръка върху 100 процента от капитала на фирмата, с което общината изгуби около 5 млн. лева.Представителят на ДСБ и бивш кмет на Пловдив Спас Гърневски обяви, че пътят за ново мнозинство е открит.


Бойко Ватев прикани присъстващите да си припомнят къде е работил председателят на ОбС Йордан Кюмюрджиев, който е и ръководител на пловдивската структура на ГЕРБ. Той беше във фирма "Хеброс бус", която спечели конкурса за продажба на "Градски транспорт". Но после заради поискани промени по условията на сделката договор не беше подписан. Преди това обаче официално беше обявено, че Кюмюрджиев ще е новият директор на превозваческата фирма след приватизирането и. По-късно мажоритарен пакет от фирмата беше купен от Ангел Батаклиев.
На обвиненията на Кюмюрджиев, че в общината не се назначават представители на ГЕРБ, Бойко Ватев отговори, че ГЕРБ имат чеитири районни кметове. И че е нормално кметът Славчо Атанасов, събрал на изборите 60 хил. гласа при 22 хил. на ГЕРБ, да назначава екипа си. Освен това ГЕРБ като млада партия нямала достатъчно кадри. Но ВМРО-лидерът призна, че има пропуски в общинската администрация.


Според Бойко Ватев ГЕРБ и ВМРО ще продължат да управляват заеднО, че те могат да работят с тази партия, не могат да работят с една личност от нея. ВМРО ще разчита на мнозинство, което ще се оформи около управленските решения на кмета Славчо Атанасов.


От пловдивската централа на воеводите не потвърдиха, че заедно с някои представители на ГЕРБ преговарят за избирането на нов председател на ОбС на Пловдив. Но и не отрекова това по категоричен начин.


Йордан Кюмюржиев, който ден след дадената през миналата седмица пресконференция излезе в отпуск, не бе открит за коментар.

Коментари на Илко Илиев, председател на групата на ВМРО в Общинския съвет на  Пловдив, Бойко Ватев, председател на ВМРО в града и зам.-кмета по общинската собственост Петко Атанасов

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK