ДС възнаградила агент Пикадили след убийството на Георги Марков

Единственият заподозрян за покушението над писателя получил медали и 30 хил. долара

Фалшивите паспорти на агента и досието му, в което се подчертава, че "другарят "Пикадили" е "силно привързан" към Първо главно управление на ДС

© Красимир Юскеселиев

Фалшивите паспорти на агента и досието му, в което се подчертава, че "другарят "Пикадили" е "силно привързан" към Първо главно управление на ДСЕдинственият заподозрян за убийството на писателя Георги Марков агент на българското разузнаване - Пикадили (Франческо Гулино), е преминал специална подготовка в Първо главно управление на бившата Държавна сигурност (разузнаването) в началото на 1978 г. Преди това най-малко четири пъти е изпращан от службата в Лондон. Непосредствено след убийството на Марков през септември същата година агентът е извикан в България - за да бъде награден с медал и безплатна почивка, и е награден с медал.До падането на комунизма ПГУ не му поставя никакви сериозни задачи, изплаща му над 30 000 долара, награждава го с още един медал и му осигурява още три безплатни почивки. Това разкрива досието на агент Пикадили, най-важните документи от което "Дневник" ще публикува в поредица от понеделник, 8 септември.
Достъпът до документите за Гулино и още близо 100 тома от архива на бившето разузнаване беше постановен с две последователни решения на Софийския градски и Върховния административен съд. След тригодишна съдебна битка директорът на наследилата ПГУ Националната разузнавателна служба - ген. Кирчо Киров, беше осъден за отказа да осигури достъп до пазения в разузнаването ключов архив за убийството на писателя.


Така за първи път ще бъдат оповестени документи, които останаха затворени при всички политически мнозинства от промените насам и които имат пряка връзка с операцията на комунистическия режим за ликвидирането на писателя дисидент.


Документи от досието на агент Пикадили бяха поискани от Великобритания и Дания през 1993 г., за да бъде арестуван, но България отказа да ги представи. През май тази година Скотланд ярд отново поиска свързания с него архив като едно от най-важните доказателства по случая, но засега не е известно дали българската страна е отговорила положително.


Разсекретените по съдебен път дела на ПГУ разкриват, че разработката на българското разузнаване срещу Георги Марков под името "Скитник" е била специално обсъдена в КГБ в Москва. Планирано е "обстановката около "Скитник" да бъде детайлно изучена за целите на провеждането на ОМ (остро мероприятие) и обектът да бъде обезвреден".


В архивите се намира и тайно споразумение между българското и съветското разузнаване, по силата на което Първо главно управление получава от КГБ достъп до бързо действащи отрови и механични уреди за тяхното безшумно изстрелване. Споразумението е подписано през 1972 г. от тогавашните началници на двете служби - генералите Димитър Кьосев и Фьодор Мортин. С него съветското разузнаване се задължава да предаде своя опит, както и базата си за избор и обучение на агенти, които да изпълняват т.нар. остри мероприятия (саботажи, отвличания и убийства). От 1991 г., когато бившият началник на управление "К" в КГБ ген. Олег Калугин публично призна за молбата на Живков за ликвидиране на Марков, както и за техническата помощ, оказана от съветските служби, наследниците им в Москва неизменно са отричали участието си.


Новите разкрития стават 30 години след убийството на писателя и броени дни преди българското следствие по случая да бъде прекратено поради изтичане на абсолютния давностен срок за разследване на престъплението. През последните години следователят по делото Андрей Цветанов, назначен през 2001 г., лансира версията, че причината за смъртта на Марков е грешка на лекарите в лондонската болница, в която е бил приет. В същото време Цветанов игнорира всички доказателства по делото, събрани от предишния разследващ екип (включително и досието "Пикадили"), които доказват, че убийството е подготвено и извършено от Живковото разузнаване с помощта на КГБ. Ако следователят приключи разследването с мнението за съдебна грешка, това вероятно ще предизвика нов международен скандал.


Новите разкрития повдигат въпроса доколко обективно е водено разследването и защо откритите архивни доказателства не фигурират в официалното дело по случая.


Поръчайте книгата на Христо Христов "Двойният живот на агент "ПИКАДИЛИ" с безплатна доставка

Коментари (190)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Журналист-фантаст
  *****
  Неутрално

  Голям фантазьор е този Христо Откъде измисли че договор между 2-те служби от 72-ра година се отнасял за убийството на Марков 6 години след това= Доколкото знам в след= дело няма заподозрян- има такъв само в мозъка на Христо И защо още не е избухнал международния скандал А война ще има ли

 2. 2 Профил на Боби Колев
  *****
  Неутрално

  Добре де, агент Пикадили е убил Георги Марков и ДС го е възнаградила.

  Става със специалните служби по целия свят и през цялото време.

  Въпроса е защо се вдига толкова шум около това и защо , респективно, е толкова упорито пазена тайната.

  Единственото обяснение, което аз имам е, че по някакъв начин са замесени фигури с активна роля в сегашния живот.

  Звучи невероятно при положение, че сега всички са пенсионери ако изобщо са живи.

  Нещо повече, абсолютно безмислено е да бъдат съдени за действията си през 40-та година, ако всичко до което те се свеждат е убийство на един човек по политически съображения.

  Така поне си мисля аз.

 3. 3 Профил на CAD
  *****
  Неутрално

  Pikadili jiv li e vse oshte? V Italia li e?

 4. 4 Профил на Любопитен
  *****
  Неутрално

  Дневник, като имате толкоз много енергия за раследване, що не разследвате ДАЛАВЕРИТЕ НА ДПС? Нещо така, по-съвременно да правите. В никой случай не оправдавам убиеца на Марков, де.

 5. 5 Профил на Искра
  *****
  Неутрално

  Нямам нещо вяра на Христов...фантазията му в повече работи ..

 6. 6 Профил на Кейбъл
  *****
  Неутрално

  Позитано, че ви резнем оптиката ако продължавате да спамите навсякъде

 7. 7 Профил на Ivan40f
  *****
  Неутрално

  И аз имам такъв медал, че и други! Дали имам да вземам едни 30 000? Христов има ли хабер колко медали са харизани за 50 години? Темата е сериозна, давайте по-сериозно, че олекваме много!

 8. 8 Профил на България над всичко
  *****
  Неутрално

  Смърт за уродливите създания от БСП. Не, не сте нормални - УРОДИ сте!

 9. 9 Профил на петко
  *****
  Неутрално

  Христо, стига ни държа в напрежение, де!!!
  Кажи най-после, жив ли е Пикадили? Лично аз подозирам, че са го пратили във вечните ловни полета още в началото на прехода , извинете: изчезнал при неизяснени обстоятелства, за да не се разчурулика....? Прав ли съм?

 10. 10 Профил на Kerberos
  *****
  Неутрално

  Както обикновено, на българина му се разваля хатъра край ракийката и салатката от таквизи писания, и затуй вика "е, кво пък толкоз е станало?!" Ама кат му боцнат на него доматче, веднага кипва. Ех, дребни душици...

 11. 11 Профил на charley
  *****
  Неутрално

  Не мога да се отърва от усещането, че ме манипулират. Защо ОМ да е "остро", а не "оперативно мероприятие"? И какъв е този договор, който "задължавал" руснаците - те са си чистички, а мръкотията - само българска... Както случаят с папата!

 12. 12 Профил на един
  *****
  Неутрално

  Да, БСП е правоприемник на БКП и е престъпна организация. Ехей, прокураторо, самосезирай се !

 13. 13 Профил на До 11
  *****
  Неутрално

  По-добре ли ще ти прозвучи МП - мокра поръчка? И от какъв зор ще се обсъжда с КГБ обикновено оперативно мероприятие? От какъв вид оперативно мероприятие? Прочети пак:
  "Разсекретените по съдебен път дела на ПГУ разкриват, че разработката на българското разузнаване срещу Георги Марков под името "Скитник" е била специално обсъдена в КГБ в Москва. Планирано е "обстановката около "Скитник" да бъде детайлно изучена за целите на провеждането на ОМ (остро мероприятие) и обектът да бъде обезвреден"."

 14. 14 Профил на Someone
  *****
  Неутрално

  Ако е за Герги Марков, то може би заслужава да е на 1-ва страница. Ако е за поредния КДС'рски боклук - доносник, садист или убиец, то и имената им по-добре да бъдат изличени, заедно с цялата тая организация.

 15. 15 Профил на Античенге
  *****
  Гневно

  Дежурните ченгета пак се размърдаха. На принципа "какво тук значи някаква си личност". Убили го, к'во толкоз, нали? Те и сега и убиват и самоубиват. За комуниста човешкият живот не значи нищо, стига да не е неговият собствен. Фантазьор бил Христов, виж ти! И документите, които показва и ще покаже, и те са фантазия. Бива наглост, бива, ама да се отрича фактът за убийството на Георги Марков, факт, известен на цял свят, е нещо повече от наглост. Обикновен комунизъм.

 16. 16 Профил на Mozart
  *****
  Неутрално

  комунетата търсят под вола теле....ама къф е тоя договор, ама наистина ли има връзка с убийството, ама що сега се появява, а не вчера по залез слънце, ама мирише ми на манипулация, а и колко медала са раздадени за 50г., олекваме начи....
  Айде другари по-кротко и без малоумни приказки, ако ви е възможно. Знам, че по рождение сте с ограничени умствени способности, само си вижте писанията, нали Но истината си остава една - комунистическия канибалски режим на правешкия каскет не понасяше критика, особено във формата на Георги Марковия сарказъм. Той ги подлудяваше! Заглушаваха и Свободна Европа и ББС, но хората си правеха записи на касета, после сядаха и на пишеща машина записваха радио-репортажите му. Близо 10г след убийството на Марков съм чел негови неща на циклостил и ксерокопирани. Това второто беше рисковано, защото ксероксите бяха малко и лесни за контролиране от ДС. Има няколко интересни въпроса, по които бих се радвал да чуя мнението на г-н Христов. След няколко дни ще изтече "давността" от 30 години за това потресаващо престъпление. Кой определя броя на годините за тази давност? В наказателния кодекс вероятно има такъв текст. Не съм наясно и ще бъда благодарен за повече информация. От друга страна, за престъпления против човечеството и хуманността съм сигурен, че давност няма! Така че, международния съд в Хага спокойно може да открие процедура срещу българската ДС и съветско-руското КГБ, да привлече под отговорност и путкин и медведев, като цитира случаите с българския чадър и руския чай с радиоактивен полоний. Гнусни отрепки като цитираните руски палачи нямат място в официалните международни отношения, мястото им е в затвора. За предпочитане затвора да е в Тексас, защото там смъртната присъда се изпълнява светкавично.

 17. 17 Профил на Соколов
  *****
  Неутрално

  Глупава поредица, ако си мислите че ще пише кой го е убил в този архив явно са ви доста кухи кратуните.

  А от къде на къде пък Скотланд ярд искат да гледат Български архиви, дайте да видим вашите архиви тюлени такива.

 18. 18 Профил на Slaveto
  *****
  Неутрално
 19. 19 Профил на Гоцеленд
  *****
  Гневно

  "Бившата"ДС очевадно се е занимавала освен с терор,наркотици,оръжие а и с мокри порчки.С расекретяването на досиетата опознахме цялата бивша агентура в лицето на политическия елит.ПРОТЕКТОРАТ на ЕС инък форевър у септичната яма на Гоцеленд!

 20. 20 Профил на до Боби Колев
  *****
  Неутрално

  Фамилиите на шефовете на разузнаването от 70-те, чийто подписи стоят под документите за награждаване с пари и ордени, съвпадат с тези на някой зам.министри и представители в ЕС и НАТО от последните години. Нищо случайно няма...

 21. 21 Профил на Баров
  *****
  Неутрално

  Нещастни народе,както е казал Ботев,защо се оплете пак в лъжите комунистически и гласува за тях.Изродите които бяха осеяли страната с концлагери и срещу подпис беше задължен да им маршируваш сега те управляват и чрез синовете си.Паметта ти е къса,но си заслужаваш настоящето.Всеки народ си заслужава съдбата!

 22. 22 Профил на бай Мамут до Искра
  *****
  Неутрално

  Млада ли си, глупава ли си или и двете заедно - трудно е да се разбере! Но само онзи, който не е живял в годините на преследвания от страна на (К)ДС, на нощни привиквания, арести, заплахи към близки, уволнения, изселвания, само той не разбира за каква машина за репресии става дума. Машина, която не се спираше пред нищо и чиито шефове все още дърпат конците на властта у нас и нареждат децата и роднините си на важни постове!

 23. 23 Профил на Хари до Баров (21)
  *****
  Неутрално

  Баров написа:"Изродите които бяха осеяли страната с концлагери и срещу подпис беше задължен да им маршируваш сега те управляват и чрез синовете си "

  Баров,написаното е силно преувеличено,поради което НЕ Е ВЯРНО !!!

 24. 24 Профил на Баров
  *****
  Неутрално

  Всико е вярно-питай вашите освен ако са били доносници и ги е срам да ти кажат истината-а тя е още по-страшна.Когато за слушане на западна музика или носене на дънки те изселват в Добруджа.

 25. 25 Профил на Mozart
  *****
  Неутрално

  Хари, качваш ми кръвното като ти чета "логичната" мисла
  Преувеличено, поради което не е вярно....ма ти сериозно ли???
  Педаля без трудов стаж чий син е, ами на прокурорчето кой му е баща...Верно че тошо каскета разлиби борис велчев по-едно време, та бащата се изкара "репресиран", но това си остава типичен комунистически гьонсуратлък. Оная патка, посланичката ни у Париж, чия щерка е...ако не се сещаш да ти подскажа, на георги боков - моралния касапин и убиец на доста талантливи пера за няколко поколения наред. Ами плетачката на вълнени пуловери на една кука и депутатин в Парламента, жени живкова, чия дъщеря и внучка е...Ами лекето дето ни представлява в ЕС не е ли син на ген. Коцев- един от убийците на Георги Марков? Ами новия ни посланик в САЩ чий син е?
  Хари, срам нямаш ли чедо!?! Питам и отговор не искам!

 26. 26 Профил на анонимен
  *****
  Неутрално

  Ами ,спомняте ли си как тормозиха хората с т.н . запасни учения - по 2-3 годишно и когато им скимнеше.Спиш си до жена си ,около теб децата ...и по едно време към 4-сугринта ти тропат по -вратите събират ни и ..хайде на полеви лагер за 20-30 дни ..без съгласието ни,далеч от семействота ни.И това ,ако не беше унижение на човешкото достойнство ,какво ще да е ?Но ,както и да е...Има кой да съди .Той не дреме и не спи.Забавя ,но не забравя.

 27. 27 Профил на БАНчо
  *****
  Гневно

  Абе вие сте големи смешници бе!
  ЦРУ, Мосад или Ми7, да не галят хората с перца и да им посипват пътя с рози. Смешковци сте вие. Такова е било времето, така е ствало.
  И комунистите са убивали както и американците, и други "демокрации".
  И сега убиват, всички по всякакъв начин!!!
  А въпроса е такъв, какво правим НИЕ отук нататък???

 28. 28 Профил на Риголето
  *****
  Неутрално

  Но.26 писа:
  "спомняте ли си как тормозиха хората с т.н . запасни учения - по 2-3 годишно и когато им скимнеше.Спиш си до жена си... "

  Абе,26,това е било по времето на студената ВОЙНА (!) бе.И не "когато им хрумне",а когато е било необхпдимо за отбраната на страната.
  20-30 дни по 2-3 пъти годишно?! Че ти в какви войски си служил???
  През желия си следказармен живот (30 год)аз съм бил запас само 2 дни.

 29. 29 Профил на Хари до Mozart
  *****
  Неутрално

  Моцарт,са синовете е вярно.Макар че не само тяхните синове ни управляват.Кажи нещо за "страната осеяна с концлагери"-кои са,коко време са 'действували'
  "Срещу подпис да им маршируваш"? -къде е било това,единичен случай или масово явление.
  Не бива да се пише така 'урголешката' !

 30. 30 Профил на Bulgarin
  *****
  Неутрално

  Дами и господа,

  Моля спрете тези спорове и запазете миг мълчание в памет на големия българин Георги Марков. В епохата на пълно затъмнение, на масово опростяване, един изгнанник се опитва да покаже какво е бил българина и докъде са го докарали комунистите.
  Тази своя малка истина, с която той изплакна образа на българина пред света, опита се да вдъхне кураж на "продадените от Запада" (както той пише след Пражката пролет) и си спечели омразата на малките човечета, той заплати с живота си.

  Поклон!

  Тук може да намерите неговите "Задочни репортажи от България" - книжката, чиято цена бе живота на нейния автор.

  http://www.chitanka.info:82/lib/text/2898

  (моля за извинение притежателя на страницата).

  На 07.09.1978 Бай Ганьо уби за втори път своя автор. Но България има своя Алеко, има своя Жоро Марков. И само когато ги има тях и други като тях, ще я има и България.

 31. 31 Профил на xa
  *****
  Неутрално


  Сещам се че баща ми само един път го викаха запас лятото и то беше че снимаха исторически филм и бяха в масовката на византийската армия.

 32. 32 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  Според мен, повечето кретени, които омаловажават и неглижират убийството на Г.Марков никога не са чели нищо от него.
  Няма обстоятелства, които да оправдават убийството на един човек.
  Няма оправдание за хора, лишили ни от това, което един талантлив писател можеше да напише ако не беше убит.
  Мръсни и арогантни комунистически свини!!!

 33. 33 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  "Желание, което ми заповядва да не отстъпвам моята България на онези случайните хора, които случайно са се родили в нея, случайно живеят там и случайно ще си отидат, защото нито я познават, нито я обичат, нито ги е грижа за нея, защото са слепи и прости слуги на чужда воля и чужда страна."
  Познахте ли се кретени!!!
  За вас го е написал ...

 34. 34 Профил на do chitatel ot bulgarin
  *****
  Неутрално

  мислиш ли, че произведения на Георги Марков биха могли да се вклучат в учебната програма. Не заради политическата им част, а заради художествената им - някои от феилетоните му например.
  Аз го намирам за дяволски добър, както писах по-горе втория Алеко.
  Защо в България Алековците ги убиват, а джагуарите живеят?

 35. 35 Профил на до 34 от читател
  *****
  Неутрално

  Ти още ли не си разбрал, че България е свършена държава?
  На робите не им трябва учебна програма, а господарски камшик.

 36. 36 Профил на DEDO
  *****
  Неутрално

  Искрица надежда за излизане от полувековно умопомра4ение.До като не му стане ясно на Българина каква извратена клика го граби(управлява),-ще гладува!!

 37. 37 Профил на Carrot
  *****
  Неутрално

  "Задочни Репортажи за България" е най-великата Бг книга написана след 1944.
  Това е книга за България, Българите, нацията ни без псевдо чувства и псевдо патриотизъм. Защо имахме такава съдба, дали сами не си я заслужихме, кои бяха "играчите", какъв беше залога. Книгата е образ на постепенното слизане в ада на Бг общество като цяло, и много точно показва причините и последствията. Който чете внимателно тази книга, може да разбере ясно защо Бг днес е в такава ужасна степен оскотяла, пауперизирана, интелектуално и морално съсипана. И без перспектива.
  Силата на книгата е в нейният документализъм. Слабостта и е в това, че автора поради "оранжерийността" на ситуацията, не осъзнава че редица от описаните ситуации и проблеми са всъщност световни, и неприсъщи на един обществен строй само, колкото и примитивен и жесток и да бе той.

  Да, комунистите бяха (и са) изчадия и примитивна шайка престъпници.
  Да, те загробиха България.
  Защо днешните Бг гласуват пак комунисти да ги управляват? Защото "Задочните Репортажи" не се изучават в училище както "Под Игото".

  Но ситуацията в другите страни ( с малки изключения) е същата-техните "демокрации" са всъщност златни яйца, пълни с лайна.
  Затова и Г.Марков би трябвало да се чете като документално свидетелство на Данитевия Ад в комунистическия му вариант, без обаче да се слагат розови очила-същите "мръсни историйки" си има всяка страна от претендиращите днес за "демокрации на човечеството".

 38. 38 Профил на 34 do chitatel
  *****
  Неутрално

  от 10 години живея в чужбина. Не съм абсолутно добре запознат с обстановката в България. то се и прибирам само за отпуската, но докато се видя с родители, приятели, малко море, планина , и айде пак - работа. през следването пак така си бе.
  И може би доста хора ще ме сложат в категорията "невъзвращенци" - имаше едно време една такава категориика.
  Та не мога да си представя България да е свършена държава. Както писах, има ли ги отец Пайсии, Алеко, Жоро Марков, и България ще я има - няма ли ги, останат ли само Азис и силиконките - пиши я тази държава бегала.
  Въпроса е: къде са тези хора сега, къде са те днес?
  В Италия имаше един журналист, 80-годишен дядо, по пет минутки им лафеше на жабарите всяка вечер. Когато Берлускони го свали, цяла Италия въстана и той го върна.
  Къде е тоя дядо В България, еи така да си лафи по 5 минути, както са си лафели Климент Охридски, Патриарх Евтимии, Пайсии, Ботеж, Каравелов, Вазов, Алеко, та и Жоро Марков.

 39. 39 Профил на Carrot
  *****
  Неутрално

  "...Въпроса е: къде са тези хора сега, къде са те днес? "

  Няма ги. Който не замина и можеше и знаеше-измря. Който замина-не иска и да чува за Бг. Който остана-не го е еня за Бг. Младите само за пари мислят и говорят.
  Средното поколение е с такъв морал, че ти се повръща. Възрастните са "без памет", и живеят "ден за ден".
  "Интелигенцията" на днешна Бг ако не е псевдо-сантиментална и сълзливо псевдохермафродитна е тотално продажна.
  Мутрите имат само една гънка в мозъците си-продължение на гънката от дебелите им вратове.
  Политиците на Бг са куп идиоти, фашисти и/или мошеници.

  Къде в това "обкръжение" ти виждаш новия Васил Левски?

 40. 40 Профил на 34 do carrot
  *****
  Неутрално

  не знам. може би България наистина е бегала.
  някои приятели се върнаха след университета, парите, които вземат са в пъти по-малко от тези тук, но не в това им е проблема. Проблема е в обстановката - просто някакво блато било. През 90-те бяхме бедни, но пак имаше някакви духовни стремежи, а сега просто било едно блато.

 41. 41 Профил на Кочо
  *****
  Неутрално

  Поздравявам всички отвратителни милюционерски изчадия с:

  http://www.youtube.com/watch?v=ixh6rfxxJ0U&feature=related


  One way or another I'm gonna find ya
  I'm gonna getcha getcha getcha getcha
  One way or another I'm gonna win ya
  I'm gonna getcha getcha getcha getcha
  One way or another I'm gonna see ya.

 42. 42 Профил на Сербест Коркмаз
  *****
  Неутрално
 43. 43 Профил на херцога
  *****
  Неутрално

  Не мога да разбера защо хората, настроени критично към България и безобразията, които се случват в нея, биват определяни като антипатриоти. Напротив, всички обичаме родината си, красивата й природа, спомена за дедите си, това е нещо, което просто е в тебе. Но за да си патриот, трябва да изпитваш гордост, да се радваш, че нещата са толкова добри, да се чувстваш комфортно. Дали е така в момента? По цял ден слушаш махленски кавги и тъпотии за това как разни недоказали се хора се боричкат за властта, лъжи, глупости, безобразия, особено от страна на узурпиралите властта БСП, които вършат безнаказано всякакви престъпления. Те не разбират, че на повечето хора всичко е ясно, номерата им са тъпи, идиотски и си длъжен да се правиш, че им вярваш. От много време истината в България никак не е на мода. Вечно тънем в лъжи и лошо прикрити престъпления. Как да обичаш такава държава - ниска култура, простащина, силиконови вулгарни жени на преден план, цинизъм в реклами и предавания, стигащ до потрес, жестокост с хора и животни!? Защо човек трябва да търпи всичко това, като може просто да напусне територията и да потърси някъде място, което съответства на представата му за нещата. Колкото за убития писател, мир на праха му! Брутално убийство, за съжление не единствено! А Пикадили - възможно е, но не е сигурно!

 44. 44 Профил на Inc
  *****
  Неутрално

  Защо досега никой не е призовал да бъдат обнародвани всички явни,тайни и всякакви други укази заедно с мотивите за издаването им?Сигурен съм,че ще има изненади!

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 46. 46 Профил на talkinghead
  *****
  Гневно

  Кирев трябва да бъде подсъдим по това гнусно престъпление извършено от ДС/КГБ, а не да оглавява отдел в ДАНС.

 47. 47 Профил на от читател до 34
  *****
  Неутрално

  А аз избрах да остана в България и сигурно съм помогнал на десетки млади хора да не се превърнат в зомбита, каквото е 99% от населението в тази страна!
  И точно защото не съм се оставял на обстоятелствата и не съм се отказвал мога да ти кажа - за държавата България вече няма надежда.
  Сигурен съм, че българите са имали много по-тежки периоди в историята си, но такава бездуховност и примитивизъм, каквато цари сега сигурно не имало само и в най-черните години на турското робство.
  Българите тогава поне са вярвали в бог и в близките си, а сега не вярват в абсолютно нищо.

 48. 48 Профил на P.S.
  *****
  Неутрално

  Любопитен съм,например,смелият критик на комунизма-кочияша/пожарникар, продукт на милиционерското у/ще `орденоносец`ли е?И/евентуално/за какво?

 49. 49 Профил на Четиво за пенсионери
  *****
  Разстроено

  Спомням си, когато бях малък, много малък - още не ходех на училище (сега съм на 57 години) имахме в апартамента си в София вградено параклисче с кандило и стъклописна икона на Исус Христос на врата му. Един ден я видях покрита с портрета на някакъв мустакат мъж в униформа и зъл поглед. Попитах родителите си кой е този и защо виси там? Те ммного се сконфузиха и сякаш е пред очите ми и сега баща ми, който никога не го бях видял толкова прибледнял да ми прошепва: Ш-ш-ш-т! Тихо, че и стените имат уши! По-късно разбрах, че това е портрета на Сталин. Та това е за вас дами и господа пенсионери! Желая ви приятна почивка на море! Поклон пред светлата памет на Георги Марков!

 50. 50 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  45 смени си ника - ти може да си се родил в България, но не си българин.
  Специално за теб, поствам отново този цитат:
  "Желание, което ми заповядва да не отстъпвам моята България на онези случайните хора, които случайно са се родили в нея, случайно живеят там и случайно ще си отидат, защото нито я познават, нито я обичат, нито ги е грижа за нея, защото са слепи и прости слуги на чужда воля и чужда страна."

 51. 51 Профил на УМНИК РИСТО
  *****
  Любопитно

  Ристенко в интервю за "Хоризонт" светна хората колко много си изчел в НРС!Кажи им тогава защо бе осъден и вкаран в затвора ген.Вл.Тодоров.Защото не иска да участвува в антибългарски манипулации!и новият ти пасквил е като този за фалитите на НРБ!????

 52. 52 Профил на До Българин # 45
  *****
  Гневно

  Смени си ника на БАЙ ГАНЮ или поне на БЪЛГАРАН!

 53. 53 Профил на феникс
  *****
  Неутрално

  омръзна ми от политичиска окупация.Народа ни е лижикурник за да му става "работата".......

 54. 54 Профил на z
  *****
  Гневно

  До 45: Изроде, а кой направи подувките на жена ти и дъщеря ти? Очевидно е, че подувката на майка ти е била некачествена, даунче.

 55. 55 Профил на Стефан Солаков
  *****
  Неутрално

  Държавата отново се тресе в клещите на най-новата национална истерия. Продължава избиването на свидетелите, които се осмеляват да посочат виновните за създаването на криминалните структури, окупирали върховете на политическата власт. Стрелбата срещу писателя-мафиот Георги Стоев показа, че нашата престъпна класа е по-жестока и от "Коза ностра" , чиито босове бащински охраняваха и дори по своему симпатизираха на летописеца си Марио Пузо. Българските кръстници са от съвсем друга порода, защото родилният им белег носи едно от най-ужасяващите клейма - на корупционната политика.
  В морето от вербални страсти, което залива информационното пространство след последните разстрели, съвсем тихомълком се прокрадват и откъслечни реплики, произнесени по различни поводи от истинските кукловоди на криминалния преход у нас след т.нар. демократични промени. Онези, които обичат да стоят в дебелата сянка на политически и финансови чадъри и в типично конспиративен стил да редят днешните и утрешни пъзели на дивия капитализъм в България. Онези, за които човешкия живот е дребна, а понякога и досадна пречка, пред изпълнението на "грандиозните" им заговори.
  В суматохата около убийството на Георги Стоев и даже малко преди това дочухме интересни изявления от членове на емблематичния кръг "Монтерей", известен с доста любопитния състав на неговите членове. Бивши генерали, посланици и съмнителни бизнесмени се изживяват като кукловоди от масонски тип, а всъщност олицетворяват идеята, че престъпните среди у нас нямат политически цвят. Ръководи ги единствено чувството, че българския народ е едно кротко и безсловесно стадо, което трябва да бъде безмилостно доено и стригано от съвременните наши мафиоти. Всеки, който застане на пътя на тази безскрупулна и жестока шайка, бива отстранен - било по физически начин, било чрез широко обществено омаскаряване.

 56. 56 Профил на Българин
  *****
  Неутрално

  Тоя тиквеник долу не е никакъв българин, моля моля!

 57. 59 Профил на градинко
  *****
  Неутрално

  Само Христо Христов ли е журналист в България? Защо други журналисти не правят свои разкрития? От това, че не ги правят излиза, че само доносници на тайните служби работят по вестниците, списанията и електронните издания. Българското общество не е длъжно да чете полуграмотните безумия на щатни и доброволни сътрудници, представящи се за журналисти, които изопачат най-очевидни истини.„Примитивните животни от типа на Митьо Гестапото” са всъщност най-грамотните в системата. МВР винаги е било и си остава морално разложена перверзна хомодружинка, ръководена от деградирал обратен генералитет, чиито хоризонт е собствената му педерастия, налагана по вертикалната йерархия на МВР като мироглед и норма на поведение за всичките й „служители”. Моралната разруха в МВР отдавна е превърнала министерството в опасна за обществото структура, която е злокачествен тумор в неговия организъм и трябва да бъде премахната. А т.н. служители на МВР вече са деградирали, превърнали са се в ръководители на организираната престъпност и единственият шанс българите да се оттърват от тях е те да бъдат избити... Само физическото изтребление на тази извратена измет е гаранция за прочистване на обществото ни от елементите, които застрашават обществената, гражданска и национална сигурност.

 58. 60 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  Генералското движение в БСП и мутрите на ГЕРБ,начело с Б.Борисов, са разработили таен план за избиване на интелигенцията. Ако за вас е 21 век, то тези изверги са все още в средновековието.

 59. 61 Профил на дедко
  *****
  Неутрално

  христов, ще ти повярвам когато отвориш и архивите на скотланярд-на кукуво лято! намерил да си оправдаеш мъното!Плоско!

 60. 62 Профил на Плутонийй Чадъров Сачменов
  *****
  Весело

  Абе много ченгета и дедовци от "Позитано" четат "Дневник", бе! Брех, да му е не види!

 61. 63 Профил на Поклон!
  *****
  Неутрално

  Радвам се, че все още има истински журналисти в България.

 62. 64 Профил на Ал
  *****
  Неутрално

  "Чекиста трябва да има хладен ум,горещо сърце и чисти ръце!"Е,нашите чекисти са били с мръсни ръце-Пикадили е вербуван в1970г. след извършване на крим.престъпление!

 63. 65 Профил на ?
  *****
  Любопитно

  Доколкото разбирам от плямпаниците на всичкознайковците от форума, по времето на КомуниЗъма България изцяло и във всяко едно отношение е била зависима от Съветския Съюз. Това означава, че особено във външнополитическо отношение България не е могла и да пръдне без да получи предварително съгласие от Съветските другари. Това означава, че особено специалните служби на България са били изкъсо контролирани от КГБ. Е, питам многознайковците от форума, как ще ми обяснят, че една зависима и контролирана от КГБ българска специална служба ще си позволи самосиндикално да прави такава опасна от политическа гледна точка операция в чужбина. Това звучи доста абсурдно, защото на българските специални служби не биха позволили такива действия най-малкото, за да не объркат някой голяма международна операция на КГБ. Така, че сегашните лайна дето се хвърлят срещу българското разузнаване, май някой ги сере, за да скрие собствения си осран гъз. А на журналиста - евала, защото много тънко и елегантно го обърна на печалбарство, при това успешно изпълнявайки поставените му "отговорни" задачи.

 64. 66 Профил на Алеко
  *****
  Неутрално

  Браво на Христо Христов!
  Само се питам де са другите "български" "журналисти"?

 65. 67 Профил на ВВ
  *****
  Неутрално

  КОЛКО МНОГО НЕЩА ЩЕ ИЗЛИЗАТ НАЯВЕ ОТ РАЗСТОЯНИЕ НА ВРЕМЕТО ЗА ЗОЛУМИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ.ОТНОВО ЗА СЕТЕН ПЪТ КАЗВАМ ,ЧЕ СА ТЕРОРИСТИ ОТ КЛАСА.БРАВО НА ХРИСТОВ ,ЧЕ ИМА СЪРЦЕ И ВОЛЯ ДА РАЗКРИВА НЕЧИСТОПЛЪТНАТА СМРАД НА КОМУНИСТИТЕ.ТОЗИ БАЦИЛ КОМУНУС БУЛГАРИКУС ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРЕЖЕ ЕДИН ПЪТ ЗАВИНАГИ ДА НЯМА ДОПЕР ДО ВЛАСТ НА ВСЯКО НИВО.ТЕ НОСЯТ САМО ТРАГЕДИИ НА БГ НАРОД.

 66. 68 Профил на Резил!
  *****
  Неутрално

  Македония приеха закон за лустрацията без нито един глас против - 18 години загубено време за България!

 67. 69 Профил на А-я
  *****
  Неутрално

  Много водачи след Девети също бяха наградени за подобни деяния.Нищо ново

 68. 70 Профил на крис
  *****
  Неутрално

  това разкритие е обществена тайна
  след това убийство има още 3 подобни=

 69. 71 Профил на Любим мой соц
  *****
  Весело
 70. 72 Профил на Браво
  *****
  Неутрално

  Абе много ченгета и дедовци от "Позитано" четат "Дневник", бе! Брех, да му е не види!

 71. 73 Профил на do ?
  *****
  Неутрално

  "Е, питам многознайковците от форума, как ще ми обяснят, че една зависима и контролирана от КГБ българска специална служба ще си позволи самосиндикално да прави такава опасна от политическа гледна точка операция в чужбина."

  Какво се правиш на ударен? Разбира се, че са получили разрешение не само от КГБ, но и от КПСС. САМО ЧЕ, според единствения източник от съветска страна - Ген. О. Калугин - чак след много кандърми и само защото е било лична молба на "другаря" Т.Живков, руските комуняги се съгласили неохотно.

 72. 74 Профил на Ардино
  *****
  Неутрално

  До г-н Сербест Коркмаз. Все още се намира на Славейков една от неговите по-ранни книги "Победителите на Аякс". Ако искаш, мога да Ви я изпратя в Чикаго или където другаде е удобно.

 73. 75 Профил на Дон Кихот
  *****
  Неутрално

  Абе, всички нормални общества от бившия соцлагер се разграничиха от тоталитаритарното си минало (и най-вече от службите - този "Щит и меч" на партията), само тука все още са на почит всевъзможни ченгета, които се появяват по медиите, дават акъл и само те видиш ли са най-големите спецове по всичко. Я марш на боклука на историята където ви е мястото.

 74. 76 Профил на Дон Кихот
  *****
  Неутрално

  Убийството на Марков не е обикновено престъпление. Това е престъпление срещу другомислещ, характерно само за тоталитарните режими. Престъпление, за което всяко нормално обществно трябва да накаже виновните, за да си измие лицето пред останалия свят. Имайте срам, другари.

 75. 77 Профил на p.goss
  *****
  Неутрално

  Много ще ми е интересно да се разсекретят и архивите на Скотланд ярд за Г.М. Дали на всички вас няма да ви увиснат ченетата, щото сте много големи разбирачи.

 76. 78 Профил на до 65
  *****
  Неутрално

  не ти разбирам аргументите:
  "една зависима и контролирана от КГБ българска специална служба ще си позволи самосиндикално да прави такава опасна от политическа гледна точка операция в чужбина. Това звучи доста абсурдно, защото на българските специални служби не биха позволили такива действия най-малкото, за да не объркат някой голяма международна операция на КГБ. "
  Ами хората са си правили услуги. КГБ на ДС и обратно. Както са казва какъвто едината служба такава и другата. КГБ са се грижели не само за СССР ами и за братските народи. А Георги Марков е бил враг на братския български народ. На ако искаш вярвй си морланите и достойни комунистически служби. Като е силна сляпата вяра и фактите на помагат.

 77. 79 Профил на "Георги Марков е бил враг на братския български народ"
  *****
  Неутрално

  Според мен КГБ-истите са били съвсем наясно, че Георги Марков не е особена заплаха за социализЪма в БГ, но не са могли да откажат. Ако смятаха Г. Марков за заплаха, щяха те да се заемат с "работата".

 78. 80 Профил на ВИКТОР
  *****
  Неутрално

  т БАНчо,Вие глупак ли сте,или се правите на глупак? Верно е,че и американците,и англичаните и германците и т.н служби убиват хора,но престъпници,които са извършили криминални престъпления,като убийства,терор,взривяване на автобуси,училища,жилища и т.н. Убийства на някого само поради това,че мисли различно от комунистите,че ги критикува тяхните действия е,престъпление,не само към определена личност,но и престъпление към човечеството. Това е опит да се отнема свободата на хората да мислят със собствената си глава,а не по спуснати дерективи от партията,хора които искат своята икономическа,политическа свобода!

 79. 81 Профил на Всезнайко
  *****
  Неутрално

  Пикадили не е убиецът, а това е генерал Владо Тодоров. Дневник е ченгеджийски вестник и пише за закрила на Пикадили. Британците отдавна са си имали и сега си имат навика да филмират всеки, който кацне или слезе на острова, а точно по онова време там е пребивамал Генела Владото тодоров, с неговата снимка на паспорта, но с друго име, а Пикадели въобще не е бил припарвал до Острова.

 80. 82 Профил на Petar-Nigeria
  *****
  Неутрално

  Комунистическата агентура-техните деца и внуци, които едва ли са чели нещо от Г.М. тотално се размърда. Излиза че Г.М. не го е убила ДС, а сам се е самоубил. Детето от Изабел Маркова не било негово-той бил стерилен-та и в Бълг-ия и в целия свят е забранено и подсъдно да се занимаваш и да издаваш подобни интимни и лични тайни! А ДС, която се е занимавала и с това-кой може и не може да има деца, е нарушила и бълг. закон, забраняващ подобни неща! Но комунист и закон-това са несъвместими неща. Аз самият съм привикван 1980г в Гл.следствено упр-ие на ул Развигор само за това, че съм бил казал че 99,99% от комунистите влизали заради келепира в БКП и предупреден и заплашен писмено-по чл.108 от НК , че ако съм продължел да ги клеветя-комунистите-5г затвор!-та Г.М. ли няма тия ком убийци да не го убият?-та всеки, който казваше истината за тях-особено пък от ББС или свободна Европа те искаха да ликвидират-доказателство-виж Наказ. им кодекс-НК от преди 90г, когато подлежеше на затвор за всяко д-вие-и то само изказване-против режима,независимо от подписаното от бай Тошо в Хелзинки 1974г

 81. 83 Профил на ВИКТОР
  *****
  Неутрално

  АГЕНТИ на КГБ в БЪЛГАРИЯ:проникват и следят политическите, идеологическите, военните, културните, научноизследователските, търговските, туристическите, религиозните и други ведомства и институции,провеждат оперативни игри, сложни агентурно-оперативни, оперативно-технически и дезинформационни мероприятия в страната и зад граница; разкриват, предотвратяват и пресичат намеренията и опитите да провежда идеологическа диверсия против НРБ, Съветския съюз и останалите социалистически страни.подрива морално-политическото единство на народа на националистическа, антисоциалистическа, религиозна и друга основа и провеждат профилактични мероприятия за оказване на въздействие и предпазване на определени слоеве, групи и отделни лица от провеждане на враждебна дейност;разкриват, предотвратяват и пресичат планове и намерения за провеждане на антисоциалистически демонстрации и провокиране масови безредици на политическа, икономическа, националистическа, верска и друга основа;издирват автори на анонимни материали, укриващи се и други лица, от които се интересуват органите на ДС; изучават подходящи за агенти лица и провеждат вербовки, когато политическата и оперативната обстановка налагат това;

 82. 84 Профил на ВИКТОР
  *****
  Неутрално

  В указ номер 1467, обявен с министерска заповед номер I-2470 от 1 август 1974 г., наред с организацията, методите и средствата е записано, че Държавна сигурност осъществява своята дейност под ръководството и контрола на ЦК на БКП, респективно Политбюро и първия секретар на ЦК на БКП и в изпълнение на решенията на ЦК на БКП, законите и другите нормативни актове. Министърът на вътрешните работи отчита дейността на ДС пред ЦК на БКП, респективно Политбюро и първия секретар на ЦК на БКП." КДС беше репресивният апарат на тоталитарния комунистически режим в България, инструментът за контрол и проникване на българската държава от страна на КГБ и СССР и подчинен изпълнителен орган на КГБ за “износ на революция“ и съдействие на международния тероризъм на сателитния на СССР български комунистически режим. За служители в КДС бяха допускани единствено кандидати,издържали параноични по дълбочината и обхватността си проверки за произход,възпитание и лична морална и идеологическа нагласа за безгранична и безкритична преданост към тоталитарните комунистически идеи и гарантирана готовност да служат безотказно в злокобния, окървавен в безброй вътрешни и международни престъпления,апарат на КДС. Всички без изключение бъдещи служители на КДС бяха съгласувани с резидентите на КГБ в България и критерий за одобрението им бе преценка на КГБ,че кандидатите за служба в КДС ще бъдат пригодни и безусловно готови да служат и пряко на КГБ.

 83. 85 Профил на дедко
  *****
  Неутрално

  някой да каже на valerko да отвори "акцент",за да види какво съм отговорил!

 84. 86 Профил на ВИКТОР
  *****
  Неутрално

  Насилие, терор, атентати, убииства са веруюто и практиката на комунизъма на БКП-БСП!
  Още по зловещо!Комунягите се издигаха в партиината йерархия по броя на убитите "класове врагове"!
  В България под пряката директива на КГБ се избиваха и затваряха хиляди хора.Съдебни доказателства не бяха нужни!!
  Комунягите са самопризнати убиици!Доскоро се гордееха с това! Въпросът е,КОЙ Е ТЕРОРИСТ? Терорист ли е,един човек който не приема един насилствен режим докаран в България на щитовете на съветската армия,или терористи са тези които са се поставили в услуга на чуздата държава натрапила на българите един тоталитарен и престъпен режим?Служители,и политици,и ченгета,който доброволно са работили за интересите на СССР,като чузди агенти,готови да превърната страната ни в 16 съветска република,който са помагали с оръжие,и пари терористични организации с парите на българите,че дори са посрещали в България и са хрантутили най-мръсните убийци,като Чакала?
  Вашият коментар

  Общата им равносметка е

  близо 30 000 убити без съд и присъда през първите четири месеца след 9.IX.1944 г. Над 250 000 жертви в българските концентрационни лагери и затвори. Сред които християни от всички български верозиповедания. Само през първите 5 години жертви на убийства и репресии са 15 висши православни клерици, над 120 православни свещеници, духовни служители и монаси, 15 главни пастори на евангелските църкви, 60 протестантски църковни служители. Обезглавена е и българската католическа църква.

 85. 87 Профил на БьеСьеПье
  *****
  Неутрално

  Я млък бе демократични тикви!

  В ДС работеха само истински достойни българи и комунисти, които пазеха Партията и държавата от врагове и чужди агенти като този гаден скапан проклет фашист Г.М.

  Това са истинските българи - агентите на ДС!

  Да живее БКП! Да живее ДС! Да живее другарят Сталин и Ленин!

  Да живее Путин! Да живее Газпром!

  ДА ЖИВЕЕ БСП!

 86. 88 Профил на Хан Крум
  *****
  Неутрално

  Главният исторически извод е, че Българската комунистическа партия винаги е била разбойническа партия. Добила властта с преврат и с помощта на руските окупатори, болшевишката мафия и до днес не е сменяла маниерите си, в продължение на десетилетия комунистите мачкаха населението в свирепия си античовешки режим, животинската им образа към сънародниците си се проямяваше тъкмо с безбройните убийства и съсипване на съдбите на самействата на хората, които имаха смелост да се съпротивяват. Репресивната машина,създадена от БКП, Държавна сигурност работеше и работи до днес срещу българския народ. Горните изнесени факти потвърждават зверската същност на организацията ДС. Непотърсеното възмездие към ДС-изродите носи и до днес трагични последици за Родината. Със своите зловещи методи и зверска жестокост, българските тайни служби надминават деянията на репресивните апарати и на най-мракобесните режими в човешката история.Каквото и да са докоснали българските комунисти, са го заразили с проказа.Двадесет години след краха на комунистическия лагер нашето дередже е винаги в калта и на дъното по вина на все същите комунисти и на действащите до днес като неофеодали ченгета. Как да се изчисти страната? Само гражданската война е начин за пълно излекуване от болшевишката проказа. Масово избиване, непоколебиво затриване по Крумовски на целите комунистически котила и дс-уродите.

 87. 89 Профил на Rumen I
  *****
  Неутрално

  След като в БГ все още няма закон за лустрацията, хората наредили убииството и хората отговорни за него сега управяват България.
  Никой ли не му хрумва че ако не се прокара закон забраняващ на хора от ДС да заемат ръководни постове България няма сда се иоправи скоро.

  Не търсете агент Пикадили имаме си доста агенти между нас, Гоце Сокола и прочие незнам тяхната подготовка каква е и с кави медали са наградени. Може и Пикадили да е на виш ръководен пост в нашата администрация като полсанник някъде. Замислете се защо в БГ няма закон за лустрацията и дали има бъдеще за децата ни ако ни управяват агенти.

 88. 90 Профил на БКП
  *****
  Весело

  Гледам че ДС не са си свършили добре работа. Колко много плямпала останали живи у тоз форум има само.

 89. 91 Профил на kum ?
  *****
  Неутрално

  Другарю въпросителен,въпросен и умствено износен,на луд ли се правиш,или на неинфирмиран. Разбира се,че българските служби за сигурност са под пряката зависимост и подчинение на КГБ. Към всяко управлеие на ДС към МВР е имало т.нар. съветник(предстаител на КГБ от съответното управление). Към всеки род войска и в ГЩ на БНА е имало също съветник от съответния род войска,свързани директно към Киевския Военен окръг,към който Българските войски са включени , врамките на Варшавския договор. Имали сме наши представители за връзка и координация в Москва,за офицери на ДС става въпрос,както и офицери от БНА. Всичко е било изкъсо вързано,нищо ли не четете бе комунистически говеда,отворете руските сайтове и преса и ще видите всичко,което се е крило,крият го до ден-днешен и вашите главатари-комуноидните бандити,надявайки се,че сте тъпи и никога не четете руска публицистика от последните години. А какви книги издават в Русия,бедна ви е фантазията.Отворете сайта ОЗОН.РУ(напишете го на латиница) и ще се убедите за какво става въпрос,но т.к. и руски не сте научили навремето ,едвали ще ви е от полза. А най-добре не се занимавайте с нови неща,започвайте да учите отново история на КПСС,или поне Краткия курс,справете се с болшвишкото,меншевишкото и мн.други движения в Русия от началото на 20 век и ще видите как и от кого почва тази дивотия. Това е най-голямата зараза за цялата човешка история. Как поне един комунист не прогледа,що за хора сте бе,гадове такива,вие сте по-големи жертви на комунизма,защото го защитавате,а истинските комунисти си строят капитализма,а вие продължавате да тъпеете. На тези форуми няма нито един голям и умен комунист,те не си губят времето с такива малоумници като вас,те по-добре от всички знаят каква е истината,но не ви дават да я знаете. А ние,ние сме пак в калта,поздравяваме ви,силни сте и непобедими!!! Ура,слава на БКП-ръководителка и вдъхновутелка на българския народ!!! И успешно го доведе до мръсния капитализъм,е,доволни ли сте малоумници такива от този резултат???

 90. 92 Профил на meno
  *****
  Неутрално

  kum ti si prost kato gaz. da narichsh niakogo maloymnik e viz - niama nachin niakoi da e po maloymen ot tebe - fizicheski e nevazmojno. kakvo kgb be tapak shte se interesyva da ybiva v London niakakv si deto napisal edna piesa i edna knijka. Kakvi oficeri deto komandvali balgarkata armia - togava imashe armia a ne teliaci i bania kam amerikanskata. Nali nikoi ne te karashe da hodish v Afganistan da im riesh lainata kakto sega. Imalo li e voenni bazi na Rysnacite v Balgaria togava be pradlio chitach na ozon.(ozona i vazdycha sa ti samo v glavata)

 91. 93 Профил на mano
  *****
  Неутрално

  ristio deto razsledvash dc - ia edi bainovoto v anglia i podai pod sad mi5 i mi6 da ti dadat dostap do agentite zanimavashti se s Markov da vidish togava demokracia na gol gaz

 92. 94 Профил на до ВИКТОР
  *****
  Неутрално

  ВИТКТОР-е, гледам само колко глупости си изгенерирал и се чудя дали можеш да ми отговориш на един въпрос като си толкова компетентен.
  Кой уби Кенеди? И той какъв вид престъпник е според теб, щом си го заслужил?
  благодаря

 93. 95 Профил на до последния
  *****
  Неутрално

  Достоен комунистически аргумент в стил "А вие защо биете негрите?"))

 94. 96 Профил на Г.М.
  *****
  Неутрално

  Долни мръсни комунистически ДС ченгета мрете до един!

 95. 97 Профил на от дедко до хан крум
  *****
  Неутрално

  Ювиги, да пребъде името Ви, но забравяте Ялта,Техеран ,Потсдам. именно там ни насадиха на пачи яйца запада исащ с тези сфери на влияние!Що всички си затваряте очите за тая историческа истина и плюете комунистите?Аз лично нямам причини да ги обичам защото цял живот съм си патил,че съм син на бивш полицай, ама не е виновен тоя що изяда зелника ,а тоя що му го дава! Така стои въпроса и с прочутия народен съд-и той ни е натресен от запада,ама овикваме самоСССР!

 96. 98 Профил на наблюдател
  *****
  Неутрално

  По какво се познава "българският демократ" ?


  По това че определя всеки, който има различно мнение от неговото като "долен комунист"

 97. 99 Профил на Курортист
  *****
  Любопитно

  Забелязвате ли колко постояни са комунягите? И преди 30 години, и сега, награждават с почивки. За изпълнена мокра поръчка или за социална слабост и активност/в комплект/- почивка. Ама "Пикадили"-то е гушнал четири почивки, а на пенсиите сега им се пада средно по 1/400 от почивка. Хвала на такава последователна партия - само тя ще ни оправи веднъж завинаги.

 98. 100 Профил на наблюдателница
  *****
  Неутрално

  Казах долни мръсни комунистически ДС ченгета ...
  Явно комунетата под "различно мнение" разбират съкратеното и неточно цитиране
  Иначе се радвам, че поне един от категорията се е разпознал и засегнал ))

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK