Конференция ще обсъди проблемите на индустриалната сигурност

Подобряване и уеднаквяване на международните стандарти и практики в областта на индустриалната сигурност, както и насърчаване на сътрудничеството при развитието на военнопромишления комплекс са част от темите, които ще бъдат обсъдени между 3 и 5 септември по време на 23-та срещна на Многонационалната работна група по индустриална сигурност (MISWG). Домакин на конференцията е Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ), съобщиха от структурата.


Във форума ще участват представители от 27 страни-членки на НАТО, Европейския съюз и Швейцария, а гости ще бъдат представители от Еврпейската комисия и Службата по сигурността на НАТО.


От българска страна участие ще вземат Сдружение българска отбранителна индустрия (БОИ) и юридически лица, включени в базата данни на Министесрвото на икономиката и енергетиката за участие в търговете на НАТО. По традиция в програмата на конференцията е предвидено домакинът да покаже военнопромишлени прокукти и дейности.


MISWG е неформална инициатива, създадена през 18985 г. от държави, които членуват в НАТО, а България се включва към инициативата през 2003 г.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK