Холандското правителство финансира с 300 хил. евро социален проект

Холандското правителство финансира с 300 хил. евро социален проект

© Росица ВеликоваХоландското правителство финансира с 300 хил. евро проекта "Планиране и усъвършенстване на социалните услуги на регионално ниво в област Русе", съобщиха от областната администрация в града. Партньори са министерството на труда и социалната политика, Агенцията за социално подпомагане, Държавната агенция за закрила на детето, УНИЦЕФ, местните власти, неправителствени организации и доставчици на социални услуги.


Проектът ще бъде насочен към всички социални домове в региона на Русе като този в Могилино, каза областният управител Мария Димова. Основната му цел е да пилотира комплексен модел за планиране, разработване и предоставяне на социални услуги на областно равнище, като по този начин гарантира равен достъп на всички деца и семейства до системата на този тип услуги и подпомага изграждането на капацитет в общините за управлението им, както и използването на структурните фондове на Европейския съюз.


Продължителността на проекта е две години. Предвижда се изграждането на дневни центрове, в които децата ще могат да получат съответната специализирана помощ. Изпълнението на проекта ще доведе до разработване на областна стратегия за социални услуги в регион Русе.


Проектът беше подписан днес от посланика на Нидерландия в България Вилем ван Ее и представителя на УНИЦЕФ за България Октавиан Бивол.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK