Детските ясли в Русе ще се обновят до 2010 г.

Кметът на Русе Божидар Йотов <br />

© Росица Великова

Кметът на Русе Божидар ЙотовОбщина Русе ще обнови всички десет детски ясли на територията си с почти 6, 5 милиона лева, отпуснати по оперативна програма "Регионално развитие". Това съобщи кметът Божидар Йотов. Срокът за извършване на реновирнето на детските заведения е до средата на 2010 г.


Процедурата за финансиране е по схема за безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали".


Кметството в Русе обяви преди няколко месеца инвестиционното си намерение да извърши ремонт и оборудване на девет ясли в общинския център и една в Ново село. Строително-монтажните работи ще включват освен изграждане на основните мрежи, още и мълниезащита, подмяна на санитарните прибори, фаянс, подовите покрития и дограмата, както и външно саниране на сградите, вътрешно боядисване, ремонт на покривите на осем от детските замедения и благоустрояване на дворните пространства. В проекта е включена доставка на ново обзавеждане за помещенията.
Заради изискванията на програмата на регионалното министерство, общинският съвет на Русе декларира, че предназначението на сградите, обект на интервенция по проекта, няма да бъде променяно за период не по-малък от 5 години след приключване на работата.


Проектът ще бъде реализиран поетапно, като в рамките на две години ще бъдат рехабилитирани всички действащи детски ясли в града, което не е правено от много време. След обновяването на яслите община Русе ще пристъпи към ремонт на училища и 25-те детски градини.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на фери
    *****
    Неутрално

    Но какво ще правят майките, които искат да запишат децата си през 2009 г.?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK