Работодатели подбираха служители на трудова борса в Русе

Работодатели обявиха 207 свободни места в предприятията си по време на трудова борса, която се проведе днес в Русе. Повече от 350 търсещи работа посетиха организираната от дирекция "Бюро по труда" среща , съобщиха от Регионалната служба по заетостта. Сред тях бяха както безработни, така и заети, учащи и пенсионери. Те имаха възможност да контактуват директно с работодателите, да се информират за интересуващи ги работни места и какви са изскванията за тях.


На борсата присъстваха общо 21 работодатели от областта на търговията, хотелиерството и ресторантьорството, хранително-вкусовата и текстилна промишленост, машиностроенето, химическото и мебелно производство, строителството, предоставянето на социални услуги и др.Две обучаващи институции – Българо-германските центрове за професионално обучение в Стара Загора и Пазарджик също бяха представени на форума.


Най-много места предлага "Русенска корабостроителница"АД , която търси 70 души за корпусници, корабни тръбари, конструктори и др."А.Л.Филтри"ООД има нужда от 21 оператори и общи работници в производството на автомобилни филтри, "Магик–Магдалена Стоянова"ЕТ – от 20 шивачи, гладачи, сервитьори, аранжьори, "ДИО"ООД – от 14 монтажници в строителството, огняри и общи работници в оранжерийно производство.

Подобна борса бе проведена през септември 2006 г., като тя бе посветена на Европейската година на мобилността. В нея взеха участие 16 работодатели, включително и един от Румъния, както и 260 търсещи работа лица. Към обявените свободни работни места бяха насочени 130 души, в резултат на което бяха устроени на работа 42 -ма от тях.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK