Съветниците одобриха приватизацията на общинския хлебозавод в Русе

&nbsp;Русенският общински съвет работи днес с 41 точки в дневния си ред. <br />

© Р. Великова, архив

 Русенският общински съвет работи днес с 41 точки в дневния си ред.Общинският съвет на Русе взе решение да се открие процедура за приватизация на "Хляб и хлебни изделия" ЕООД, което е 100 % собственост на кметството. С това бе наложено спиране на разпоредителните сделки с активите му, както и забрана за сключването на договори, без съгласието на принципала.


През май местната власт включи хлебозавода, който е 100 % общинска собственост, в годишния план за приватизация. Към края на 2007 год. общата сума на активите е 1,9 млн. лв, като дълготрайните са 1,3 млн. лв. Пасивите са в размер на 112 хил. лв. Собственият капитал е 1, 797 млн. лв.


Счетоводната печалба на дружеството е 64 хил. лв за 2007 г, докато две години по-рано този резултат е бил 39 хил.лв. Коефициентът на обща ликвидност на компанията е в добри граници на база ниското ниво на задълженията, сочи анализът на общинската администрация. Дружеството обаче губи пазарен дял, твърдят още оттам.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK