ДСБ поиска информацията от "Лиани" заради смъртта на Ахмед Емин

Подозират връзка между разработката, уволнението на Драшков и самоубийството в "сараите на Доган"

Вътрешният министър Михаил Миков и председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Петко Сертов да представят във вътрешната парламентарна комисия всички материали по разработката "Лиани". За това настояват депутатите от ДСБ Атанас Атанасов и Елиана Масева в открито писмо до председателя на комисията Минчо Спасов (НДСВ). Двамата искат и изслушване на Миков и Сертов още в сряда. Пред "Дневник" Спасов съобщи, че ще уважи искането им.


От ДСБ вече свързаха делото "Лиани", смъртта на Ахмед Емин - шеф на кабинета на Ахмед Доган, и уволнението на зам.-шефа на ДАНС Иван Драшков. Според Иван Костов Драшков прикривал делото, а смъртта на Емин е "следствие от отслабването на чадъра, който покрива ДПС в ДАНС". Не един, а два чадъра на ДПС липсват след уволнението на Драшков и оставката на Румен Петков като вътрешен министър, заяви пред БНР Гюнер Тахир, който се отцепи от партията на Доган през 1997 г.


Депутатът от ДСБ Атанас Атанасов съобщи още преди половин година, че службите са правили разработка срещу "черни каси" на ДПС. В края на април обяви, че Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) е разследвала по времето на Румен Петков финансирането на ДПС от "дървената мафия". Името на разработката била "Сови". Тогава Петков обвини депутата в лъжа. В края на май наследникът на поста на Петков - Михаил Миков, изпрати писмо до вътрешната комисия, от което стана известно, че разработка на службите под името "Сови" съществува, но в нея са следени канали за контрабанда, а не "черна каса" на ДПС. Тогава Атанасов обвини МВР, че крие информация, и обяви, че от делото за контрабанда e тръгнала и разработката срещу ДПС, която обаче се казвала "Лиани".
В понеделник и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова главният прокурор Борис Велчев лично да наблюдава случая със смъртта на Ахмед Емин, а шефът на вътрешната комисия Минчо Спасов да поиска парламентарен контрол върху разследването. Партия ГЕРБ разпространи и декларация по темата - настоя за обективно и пълно разследване на всички обстоятелства около смъртта на Емин, както и точна и непротиворечива информация за досъдебното производство. От партията изразиха безпокойство от действията на институциите и свързаха случая с разследването на убийството на сестрите Белнейски - "когато некачественото разследване и проверяването на едностранчиви хипотези доведоха до непоправими грешки и неразкриване на извършителя".


Коментари:


Осман Октай, изгонен от ДПС през 2001 г.: "Ако се допусне, че Ахмед Емин се е самоубил, трябва да се разследва дали това не е в резултат на психически тормоз. Тези, които преди години бяха много приближени на Доган, бяха демонстративно убити - Илия Павлов и Фатик. Човекът, който е контактувал с така наречените обръчи (от фирми - бел. ред.) и политически лидери от името на Доган, бушонът, е бил Ахмед Емин." Присъствал съм на много екшъни, Доган обича да се прави на каубой, каза още Октай пред "Нова телевизия", попитан дали се е случвало лидерът на ДПС да вади оръжие.


Гюнер Тахир, отцепил се от ДПС през 1997 г.: "В ръководството на ДПС има три чисто икономически групи - около лидера Ахмед Доган, около Касим Дал и около Емел Етем. Сблъсъкът между тях е кой ще вземе по-големия дял от комисионите, от търговете, от фирмите и т.н. Ахмед Емин беше бушонът, който трябваше да изгърми, защото знаеше най-много."


Емел Етем, зам.-председател на партията: "Не съм длъжна да отговарям защо съм била на едно или друго място", отговори Етем на въпрос защо не е присъствала на погребението на Ахмед Емин. "Нека да не истеризираме и да не дълбаем повече в раните на близките на Емин, да оставим органите да приключат с разследването."

Коментари (30)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на знае се..
  знае се..
  Рейтинг: Неутрално

  Знае се, но ще кажа отново:
  Много да внимават ВСИЧКИ, които искат истината за ЕМИН и проф. РАДАНОВ.
  ИНституциите не искат истината.
  А Етем е на едно равнище с Доган след като ПРОЧЕТОХМЕ думите и ЗАЩО не е изказала дори съболезнования.
  Всички, които се чудят как да открият кой стои зад убийствата на Емин и проф. Раданов, да четат коментарите и да слущат мнението на българския народ.
  Ще ги изведат на прав път.

 2. 2 Профил на "Ергенекон"
  "Ергенекон"
  Рейтинг: Неутрално

  Мечката играе в съседна държава.

 3. 3 Профил на DJAMBO
  DJAMBO
  Рейтинг: Неутрално

  Ministura na vutreschnite raboti, da dokaje prichinite za snurta na EMIN???Ako ne se kajat istinskite prichini, da si dade ostavkata i da si izkarva xliaba s grajdanskata si profesia.???

 4. 4 Профил на DJAMBO
  DJAMBO
  Рейтинг: Неутрално

  Ministura na vutreschnite raboti, da dokaje prichinite za snurta na EMIN???Ako ne se kajat istinskite prichini, da si dade ostavkata i da si izkarva xliaba s grajdanskata si profesia.???

 5. 5 Профил на Някои форумци
  Някои форумци
  Рейтинг: Неутрално

  предположиха,че Доган е физическия убиец.Той често изпадал в истерия и тогава ставал неконролируем и опасен.Има много свидетели,които са го виждали в това състояние.Паниката,в която са изпаднали официалните институции,неадекватните им действия и изказвания,които направиха впечатления дори на лаици по тези въпроси,противоречията в които изпадат,засилват съмненията в истинността на тази версия.Доган е изчезнал и не се показва на публични места.Не присъства дори на погребението на Емин.Няма иформация дали е разпитван.Имаме усещането,че ни управляват не само крадци,но и физически убийци.Послушните медии се чудят с какво да ни отвлекат вниманието.Става страшно.

 6. 6 Профил на Рейнски
  Рейнски
  Рейтинг: Неутрално

  Много от медиите се спотайват. В. Велева, Т. Тошев, Венелина Гочева и Р. Радев подозрително се спотайват, мълчат. Като че ли са настъпали прясно лайно. Май този път Доган е физическия убиец!
  Еба ти лайняната държава на Гоце! Мирише!!!!!!!

 7. 8 Профил на istinata
  istinata
  Рейтинг: Разстроено

  Доган е сътрудничил на Трето управление, Девети отдел на ДС от 21.VIII.1974 до 21.I.1976, а след това на Първо главно управление от 21.I.1976 до 6.III.1988 – тоест неговият непрекъснат стаж в ДС е малко повече от 12 години. Имал е три агентурни имена, собственоръчно е написал декларация за сътрудничество, собственоръчно е писал агентурни донесения и собственоръчно е получавал пари за тях. Но за какво по точно – за кои е доносничил, кого е издавал, каква е била „насоката“ на неговите платени предателства? Отговорът: „събирал сведения за настроенията и поведението на български и чужди граждани по линия на протурски национализъм и интелигенция“. Протурски национализъзм и интелигенция на езика на ДС означава работил срещу тези, които се опитват да защитят правата на турското малцинство. Правата на населението, върху което претендира да има политически монопол днес.

 8. 9 Профил на тото
  тото
  Рейтинг: Неутрално

  " В. Велева, Т. Тошев, Венелина Гочева и Р. Радев подозрително се спотайват, мълчат". А спомняте ли си заглавието на трудоваците по повод убийството на малкия Пепи от майка му през пролетта на 2001г. - "Правителството уби дете"????

 9. 10 Профил на емо
  емо
  Рейтинг: Неутрално

  вероятно емин е сгафил и доган му е нареди да се гръмне

 10. 11 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: Любопитно

  Мисля, че вече се започва! Ако и това, този пакет (Драшков, сараите в Бояна, Емин, Етем, Доган...) вече не доведе до тоталната смрад, няма да е верно просто. Съвкупност на събития - точно като финансовата криза. Накрая обаче се стига до рязането на кокала. Винаги!

 11. 12 Профил на Patriot
  Patriot
  Рейтинг: Неутрално

  Само един долен народ може да търпи такава отявлена подигравка с него от една банда долнопробни престъпници. Обръщат се в гробовете си истинските българи и родоначалнци ...

 12. 13 Профил на емфие
  емфие
  Рейтинг: Неутрално

  Какво се прави, когато както изглежда в момента в парламента има физически убиец или подстрекател към убиец. Тези които не са заподозряни, че са убийци, травя ли да стоят в парламента или трябва да го напуснат.

 13. 14 Профил на Веса Гавазова
  Веса Гавазова
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Четох, четох...и освен, че се уморих, си дадох най-сетне сметка какъв е мандатоносителят на нещастната ни държава - зависим от алкохол, наркотици, сексуален перверзник, побратим на Илия Павлов, човек (ако изобщо подобен може да се назове така) бъкан с куп фобии...И вместо на лечение - управление! Е, защо се чудим тогава защо сме на тоя хал? И все не мога да си обясня, защо в очите на всички - и "големи" и "малки" се чете такъв неистов страх от тази развалина? Това да попитат и това в парламента ДСБ и други, на които им стиска. И дано пак не се разнежат и да отговорят, че бед Доган етническия мир...Няма такова нещо, аз съм от район, където българите све 10-на процента и нищо му няма на мира, той просто е заложен у хората тук. По-точно е обратното - тъкмо той държи хората си в в напрежение и им всява страх, които така ги зомбират, че не знаят на кой свят са.Та, това попитайте вие от ДСБ, заслужаваме ли такъв болен тип да стои начело на уж европейската ни държава. Дано поне Бог продължава да пази народа ни, но не и такава държава.

 14. 15 Профил на Веса Гавазова
  Веса Гавазова
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Към горния портрет вече може да се прибави и убиец. И вярно е, че всички, ама всички управляващи го гледат в налудничавите му очи, защо, по дяволите? Може ли някой да ми обясни?

 15. 16 Профил на ямх
  ямх
  Рейтинг: Неутрално

  костов, както винаги, беше прав.каза, че станишев, може да стъпче доган, но не е сигурен, че ще го направи!този човек, костов, само един път ме е подвел в изказванията си...когато изказа предположението за убийството на гергов, свинаря, преди две години...

 16. 17 Профил на student
  student
  Рейтинг: Неутрално

  Kude e prezidentut na republikata - gn Parvanov za komentar?

 17. 18 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: Неутрално

  Ще ти кажа - президентът е на лов, премиерът е някъде с мотора, др.Пирински е из Пирин, а Велчев преговаря НПК.

 18. 19 Профил на наистина се провалихме
  наистина се провалихме
  Рейтинг: Неутрално

  Наистина се провалиха нашите управляващи.Минали главен прокурор беше обвинен от близките на убитата адвокатка че лично с ръчичките си я е заклал.Сега над мандатоносителя тегне съмнение,че лично е разстрелял своя съратник.Връщаме се към 15-16 век,когато царете са убивали хора,които не харесват защото са царе и на тях никой нищо не може да им направи.Другия свят замина в 21 век,ние се върнахме във феодализма.

 19. 20 Профил на Кобург Велчев
  Кобург Велчев
  Рейтинг: Неутрално

  ЗАЩО не се задават въпроси за НЕизяснените и направо съмнителни обстоятелства и факти ??
  - ЕМИН обикновено не е носил оръжие;
  - бил оставил "писмо", което е намерено чак на 3-ия ден... Ама не било писмо, а бележник. Носил си бележника в джоба човечеца ...., да си го чете ...
  - според в-к ТРУД пък бил и масон, сякаш това е мотив за дум-дум ....
  - ЗАЩО се е "само-убил" от ляво /с лява ръка/ според баща му. За да не го хванат ?? Умно, нали ?
  Така и проф. Раданов се "само-обесил" на детската катерушка, за да не заподозрат близките му .... Грижовни хора. НО това явно не важи за БГ правосъдието. ТО се грижи да изпълни добре поставените му от управляващите задачи. Прикриват и не изясняват.

 20. 21 Профил на DDP
  DDP
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Какво искате от дьржава,на която президента е доносник,премиер-мужик без трудов стаж и за капак мандатоносител-мафиот,агент на ДС и може би убиец на Емин.

 21. 22 Профил на Емин
  Емин
  Рейтинг: Неутрално

  Съмненията около смъртта на проф. Раданов са по страшни от тези за Емин
  http://e-vestnik.bg/4861

 22. 23 Профил на ханъма Емелче
  ханъма Емелче
  Рейтинг: Любопитно

  "Емел Етем, зам.-председател на партията: "Не съм длъжна да отговарям защо съм била на едно или друго място", отговори Етем на въпрос защо не е присъствала на погребението на Ахмед Емин"
  Ахмед Доган освен всичко останало е и голям играч и лаладжия.патрона на електората,а тази булка Емел Етем...за нея чувам само когато пламне половин Рила и една седмица няма кой да изгаси пожара,когато непочистените реки отнесат цели махали и други като - " Подозират връзка между разработката, уволнението на Драшков и самоубийството в "сараите на Доган" "

 23. 24 Профил на osazlatna@abv.bg
  osazlatna@abv.bg
  Рейтинг: Гневно

  ЗАЩО ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕ СПОТАЙВА? Сякаш всичко е случайно, като пролетен дъжд, ще завали и бързо ще премине, а ние през това време....,кои какво рабрал не е важно.

 24. 25 Профил на отпътуване
  отпътуване
  Рейтинг: Неутрално

  Тежък момент с неопределена продължителност за триото от дондуков.
  Поне по Коледа трябва да се разчупи тишината около Доган.
  Сценарий може да бъде намерен назад във времето на чичко сталин.

 25. 26 Профил на seher_aynali
  seher_aynali
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Maй започва 3 световна война,..като начало престъпления,убийства ,самоубийства,неразкрити престъпници и пр.Кой ли 6те намери смелостта да ни освободи от целият този октопод,който има пипала навсякъде .Престъпниците са си изградили една държава във държавата.Ужас.

 26. 27 Профил на крас
  крас
  Рейтинг: Неутрално

  фирмата " Екокауза" собственост на емин, се е занимавала с разпределение и износ на електроенергия. Квотите отпускани на България за производство и износ на екологично чиста електроенергия, високата цена на добивания по този начин ток която ние сме длъжни да плащаме поставят въпроса за това колко са заявените и колко са действително получената по този начин енергия. Измами се извършват на борсите където големите производители на електроенергия за да изнесат продукта си се налага да изкупуват тези квоти от фиктивните производители на екологично -чиста еленергия.
  Отговора на въпросите какви проекти за екологично чисто производство на електроенергия са заявени, каква част от тях действително са реализирани, би показал големите измами които се извършват на пазара на електроразпределението.Виоката цена на това екологично чисто производство на ток се заплаща от нас глупаците. Ако в парламента имаше опозиция някой от тези придставляващи ни идиоти щеше да си направи труда да пресметне разликата между действителното количество електроенергия добито по този скъп начин и количеството което се представя в отчетите на онова човекоподобно същество оглавяващо комисията по Държавно водно и енергийно регулеране. Разликите между произведените и заявените количества се измерва в числа служещи за определяне на космически растояния. Материализирана тази разлика дава отговор на въпроси откъде са парите на ДПС, Доган и компания.
  Отговор на този въпрос няма да бъде даден скоро, тъй като партията на Сидеров все още решава проблеми свързани с накърнената семейна чест и проекти свързани с получаване на екологично чиста електроенергия ще и звучат странно и непознато.Така е в държавата наречена Булгаристан. Всички тъпи гои плащаме високата цена на тока и в същото време си задаваме глупавите въпроси, с какви пари построиха сараите си Ахмедовците-Доган и Емин.

 27. 28 Профил на крас
  крас
  Рейтинг: Неутрално

  фирмата " Екокауза" собственост на емин, се е занимавала с разпределение и износ на електроенергия. Квотите отпускани на България за производство и износ на екологично чиста електроенергия, високата цена на добивания по този начин ток която ние сме длъжни да плащаме поставят въпроса за това колко са заявените и колко са действително получената по този начин енергия. Измами се извършват на борсите където големите производители на електроенергия за да изнесат продукта си се налага да изкупуват тези квоти от фиктивните производители на екологично -чиста еленергия.
  Отговора на въпросите какви проекти за екологично чисто производство на електроенергия са заявени, каква част от тях действително са реализирани, би показал големите измами които се извършват на пазара на електроразпределението.Виоката цена на това екологично чисто производство на ток се заплаща от нас глупаците. Ако в парламента имаше опозиция някой от тези придставляващи ни идиоти щеше да си направи труда да пресметне разликата между действителното количество електроенергия добито по този скъп начин и количеството което се представя в отчетите на онова човекоподобно същество оглавяващо комисията по Държавно водно и енергийно регулеране. Разликите между произведените и заявените количества се измерва в числа служещи за определяне на космически растояния. Материализирана тази разлика дава отговор на въпроси откъде са парите на ДПС, Доган и компания.
  Отговор на този въпрос няма да бъде даден скоро, тъй като партията на Сидеров все още решава проблеми свързани с накърнената семейна чест и проекти свързани с получаване на екологично чиста електроенергия ще и звучат странно и непознато.Така е в държавата наречена Булгаристан. Всички тъпи гои плащаме високата цена на тока и в същото време си задаваме глупавите въпроси, с какви пари построиха сараите си Ахмедовците-Доган и Емин.

 28. 29 Профил на ицо
  ицо
  Рейтинг: Гневно

  доган голем тарикат ,пушна емин,и си прави пи ар

 29. 30 Профил на seher_aynali
  seher_aynali
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Емел Етем, зам.-председател на партията: "Не съм длъжна да отговарям защо съм била на едно или друго място", отговори Етем на въпрос защо не е присъствала на погребението на Ахмед Емин. "Нека да не истеризираме и да не дълбаем повече в раните на близките на Емин, да оставим органите да приключат с разследването."

  Интересно какъв ли е нейният принос,за =самоубийството= на А.Емин,6том е толкоз гузна,та не е оти6ла на погребението му?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK