Защитено жилище за напуснали социалните домове работи в Русе

Младежи, навършили 18 години и напуснали домовете за лишени от родителска грижа, ще обитават защитено жилище в Русе. Целта е да се даде шанс на млади хора в неравностойно положение да се приспособят по-лесно към живота извън домовете. Те ще придобият квалификации според способностите и желанията си за реализация.


В защитеното жилище ще живеят 8 младежи, а персоналът ще се състои от управител, четирима социални работници и психолог, като ще се осигури 24-часово присъствие на поне един от тях.


Райфайзенбанк (България) ЕАД и Община Русе, в сътрудничество с Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане са партньорите в проекта за защитено жилище. За изграждането му "Райфайзенбанк" е предоставила сумата от 93 хил. лв., 63 хил. лв. от които са инвестирани в ремонт на жилището. Останалите средства са предназначени за провеждане на квалификационни и преквалификационни курсове за младежите, съобщиха от банковата институция.

Коментари (1)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на abv
  *****
  Неутрално

  "В защитеното жилище ще живеят 8 младежи, а персоналът ще се състои от управител, четирима социални работници и психолог."
  ----------------------------------------
  Това е някакво безумие. Какви грижи ще полагат за тия младежи 5-ма души. Те са пълнолетни. Ще им готвят, ще ги перат и масажират ли? Да има 1 надзорник да ги наглежда и да им търси работа(а в Русенска корабостроителница и шивашките фабрики работа има дори за виетнамци), да им дават 3-4 месеца по 200-250 лв. за храна(толкова е средната пенсия, но с нея се плащат и консумативи, и лекарства) и който иска да работи, който не ще след този срок да го гонят. 5-ма души по 500 лв. чисто, с осигуровките и данъците 800, общо 4000 лв. С консумативите на жилището близо 5000, на един младеж 630 лв./месец разходи.За студентите на общежитие кой се грижи, колко средно му дават?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK