Екоинспектори ще санкционират "Лубрика"

Регионалната инспекция по околна среда и води /РИОСВ/ в Русе ще предприеме административно-наказателни мерки срещу "Лубрика" ООД заради установено наднормено съдържание на нефтопродукти в изходната шахта на канализацията. Екоинспекторите са взели водни проби от площадковата канализация на дружеството, съобщиха от РИОСВ.


Пробите са взети в началото на седмицата и са анализирани в регионалната лаборатория. Резултатите от физикохимичния анализ показали наднормено съдържание на нефтопродукти. Проверени са и други обекти, вливащи отпадъчните си води в колектора, но не са регистрирани отклонения в нормите, съобщиха от екоинспекцията. Административно-наказателните мерки срещу дружеството ще се основават на Закона за водите.


Проверката в района на Източна промишлена зона на Русе е извършена във връзка със зачестилите сигнали през октомври за изтичане на нефтопродукти в река Дунав от колектор "България". Експертите на РИОСВ съвместно с представители на "В и К" ООД извършваха многократни проверки на обекти в района.


"Лубрика" е българска компания с главен административен и производствен център в Русе. От своето създаване през 1996 година фирмата се специализира в производството на моторни, индустриални и специални масла. Компанията поддържа гама от над 150 вида масла.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK