За използване на хартиени торбички търговците в Пазарджик ще ползват 15 % отстъпка от такса смет

Хранителните магазини в Пазарджик и търговските обекти за дрехи, обувки, лекарства и промишлени стоки от бита, които декларират, че използват само хартиени или други оксо- и биоразградими торбички и опаковки ще могат да ползват отстъпка от такса смет в размер на 15%. Това приеха на днешното си заседание общинските съветници на Пазарджик.


Предложението бе направено от общинския съветник от ВМРО Благо Петров. Той уточни, че с него не се забраняват найлоновите торбички, но тези, които ги използват, няма да получат отстъпка от таксата за твърди битови отпадъци.


Ръководството на администрацията бе против предложението за отстъпката от таксата, защото трудно би могло да се контролира дали търговците винаги използват само хартиени торбички или в употреба са и полиетиленови пликове. Съветниците обаче счетоха, че това е ангажимент на администрацията и тя трябва да намери начин как да проверява търговците. При нарушение собственикът на имота ще бъде лишен от отстъпката от 15%.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK