Бойко Борисов: Правителството ни рекетира за "Топлофикация"

Бойко Борисов: Правителството ни рекетира за "Топлофикация"

© Анелия НиколоваКато истинска рекетьорска организация правителството ни докара до решението да му прехвърлим безвъзмездно акциите си в "Топлофикация-София". Това каза столичният кмет Бойко Борисов по повод последното писмо от правителството относно уреждането на собствеността на дружеството. В същия ден, в който получихме отговор от премиера Сергей Станишев, че държавата иска да прехвърлим безвъзмездно дела си, получихме писмо от "Булгаргаз", в което ни уведомява, че не може да увеличи доставките на газ, каза Борисов. Намаленото подаване на синьо гориво е причината отопление засега да има само в детските градини, болниците и училищата.


Срещу безвъзмездното прехвърляне на общинския дял държавата е готова да поеме отговорността за стабилизирането на "Топлофикация" и осигуряването на отоплението, обясни председателят на общинския съвет Андрей Иванов и добави: "От този момент, след като нашата воля и тази на правителството е ясно изразена, отговорността за отоплителния сезон е изцяло на държавата".


Предложението за безвъзмездното прехвърляне на общинските акции на номинална стойност около 65 млн. лв. ще бъде гласувано от общинския съвет в четвъртък. За да бъде прието, то трябва да е подкрепено от 3/4 от членовете му. Ако нямаме квалифицирано мнозинство, отново изпадаме в хипотезата за спиране на парното, предупреди Борисов.


До решението за одържавяване на "Топлофикация" се стигна, след като правителството блокира опита на общината да налее 55 млн. лв. в дружеството чрез увеличаване на капитала му. С парите трябваше да се погасят дълговете на компанията към "Булгаргаз". Министърът на икономиката обаче се възпротиви на предложението, което първоначално сам направи, поради опасността от глоби от Европейската комисия заради неправомерна държавна помощ. Енергийното министерство неколкократно заяви, че държавата също не може под никаква форма да налива пари в "Топлофикация". Все още не е ясно как правителството ще реши проблема със задълженията, заради които парното в София не може да бъде пуснато.

Коментари (34)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Веселяк
  *****
  Неутрално

  Ей, зуньо, пак други ти виновни! Махай се бе комунистически некадърник!

 2. 2 Профил на Абсолютно
  *****
  Неутрално

  прав е Бойко Борисов. Заради игрите на БСП София няма парно.

 3. 3 Профил на Фарго
  *****
  Неутрално

  Станишев и компания по всякакъв начин пречат на Бойко Борисов ,но игрите им много загрубяха.И това ако е държавническо мислене?Заради ежби и опити за маскарене,са готови да оставят софианци без парно.Ето ,това е истинското лице на комунягите.

 4. 4 Профил на Az
  *****
  Неутрално

  В градината на детето ми - няма парно (до зала Христо ботев)

 5. 5 Профил на Rumen I
  *****
  Неутрално

  Не съм виждал политик до сега да намира толкова извинения за несвършена работа.

  Как ли Бойко се е оправдавал в училище че няма домяшно / Еми съседите вдигали шум, Родители болни, нямал химикалка да го напише и прочие../

  София преди Бойко!
  Студено
  Мръсно - Боклук навсякъде
  Транспорта неуреден.
  Улиците - разбити

  София 3 години и нещо по времето на Бойко
  Студено
  - още по-студено няма парно
  Мръсно
  - оправдания че правителството пречи за сметище, няма завод за боклук, все така мръсно.
  Транспорта
  - часни линии и далавери - още повече часни линии от преди
  Улиците
  - няколко кръпки, едно море и "кажи бабо къде искаш пешеходна пътека"

  Голем кмет големо нещо!

  КВОТО СЕЛОТО ТАКЪВ И КМЕТА

 6. 6 Профил на румене
  *****
  Неутрално

  забравил си за кучетата -ние ги хващаме те ги пускат (ветернарите ,правителството , и пр)

 7. 7 Профил на не е така
  *****
  Неутрално

  за всичкоо е виновен лошия Костов и световния империализъм

 8. 8 Профил на Ha ha
  *****
  Неутрално

  Много ясно,
  държавата обяви кремиковзи във фалит със задна дата от три години. Некрофилстват до ден днешен в кремиковци само за поредната милионна далавера.

  Много ясно че до последно ще въртят месо на шиша за топлофикация. Мръсна гад е комуниста в сравнение с тях фашиста е като пеленаче.

 9. 9 Профил на до румен 1
  *****
  Неутрално

  Веднага личи партийната принадлежност. Крайно неубедително и тъпо! Сам не си верваш май, а румене 1?! За цялата бъркотия и кал, в която сме накиснати, са виновни само и единствено бесепарите!!! Крадат, лъжат и са отвратителни, и то толкова, че хвърлят нарочно боклуци по улиците и пречат на събирането им!!! И знаеш ли защо? Защото за тях хората са нищо, човешкият живот е нищо, децата са нищо. За тях значение имат само те самите! Боклуци!

 10. 10 Профил на Спирам да плащам данъците си в София
  *****
  Неутрално

  Правителството ги рекетирало общината да прехвърли безвъзмездно акциите си в "Топлофикация-София". Ами направете го, ама аз цял живот си плащам данъците тук и с това си малоумно действие ще ме накарате да си спретна една офшорка и ще видите данъци на куково лято.

 11. 11 Профил на Кики
  *****
  Гневно

  По нагло правителство от това сега не сме имали.От страх за победа на Борисов са готови и живота на децата ни да вземат, за да го оплюят него. Не съм го поднрепяла до сега, но като виждам как с цената на всичко искат да му пречат започнах да мисля за подкрепа на б. борисов.

 12. 12 Профил на hdg
  *****
  Весело

  А сега, щом като има нужда от кжалифицирано мнозинство, очаквам следваща серия на цирка - Бойко дава, общинарите от БКП не дават....

 13. 13 Профил на босилек и тамян
  *****
  Неутрално

  Позитано и позитановската коалиция са пословичната змия, вече в стадий на най-ожесточено раздаване на ухапвания във всички посоки и на бесни отскоци със затворени очи.

 14. 14 Профил на Аlexander
  *****
  Неутрално

  Правителството ни е ясно на всички отдавна! Няма какво какво да го коментираме! И лудият не очаква нищо от БСП, Серго и сие.
  Но този кмет чий го крепи досега, та не си свърши работата? Пак извинения отвън си намира! Какво прави цяло лято? А есента? Скандал след скандал с кой ли не! А ето я зимата .- чука на вратата! Аман от тоя устатия! И цялата кочина, наречена София, която е оставена на сомотек.
  Но как беше?-
  "Мен ме признават всичките полиции в света!"
  Добре, Бойко, но това не топли задниците на хората, които си чакат парното, не мие и не поправя улици, плочки не реди и не събира боклук...
  Да беше свършил нещо!

 15. 15 Профил на всички ми пречат, ще ги о-чистя
  *****
  Неутрално

  Т.нар.правителство маа по задачите, за които му е даден мандата и за които му се НАДплаща. Задача на задачите му естествено е унищожаването на нацията. Ето ти и един изключително изгоден момент - спиране на парното през зимата! Дръж, премиере, не изпускай келепира да останеш в историята като "мистър Клийн"!

 16. 16 Профил на Всичко е ясно!
  *****
  Неутрално

  Помислете защо правителството иска Топлофикация. Ако не се лъжа интерес за приватизация проявяват Ковачки и Газпром. Всички почти пряко участват в правителството. Какво стана с ТЕЦ Бобов Дол? МОСВ не даде комплексно разрешително на Блок2 на ТЕЦ-а (казват заради евентуални глоби от ЕС) и го спряха. Много малко след това го приватизира Ковачки като единствен кандидат (допуснат). Още по-малко след това излиза директора на НЕК и казва, че ще използват Блок 2 на ТЕЦ Бобов Дол като студен резерв. Естествено Ковачки ще получава по около 15-20 лева за всеки мегават и то без да си е мръднал пръста, какво остава да е инвестирал нещо. Това ако не е нагласено ..... Това скапано правителство много ясно показа, че иска да раздаде най апетитното нещо от икономиката ни на свои хора. А именно Енергетиката.

 17. 17 Профил на Baro Mokroto
  *****
  Неутрално

  Който пусне ПАРНОТО, него (нея) ще изберат да управлява майка България... горда страна на велики хора!

 18. 18 Профил на kuki
  *****
  Неутрално

  Бойко Борисов да си подаде оставката и да остави на правителството да се справи с проблема. не може да искаш някой друг да ти свърши работата, а после като Бойко Борисов наготово да дойдеш и да искаш и да ти плащат при това за "свършена" работа. Разбойко е рекетьорът

 19. 19 Профил на palamud
  *****
  Неутрално

  Според мен Бат Бойко успя да БЛЪФИРА правителството доста успешно!

  Сигурен съм че ако бяха му дали Топлофикация, щеше да я втаса. Но тъпугнерите му се вързаха

 20. 20 Профил на Петър
  *****
  Весело

  Куки и кукувчетата са много тъъ...пи.Ходете си в москва и ни оставете да направим БЪЛГАРИЯ чиста и ЕВРОПЕЙСКА. Прости сте и неграмотни. Другите ви качества са известни.

 21. 21 Профил на Ламби
  *****
  Неутрално

  Уна мартина, мисон алцато
  о Белла чао, белла чао белла чао,чао,чао
  Уна мартина, мисон алцато
  е отровато линдванзор

  Това си пее всяка сутрин ББ предполагам като вижда строените редици на комунягите

 22. 22 Профил на До №9
  *****
  Весело

  Пич, да не ти опъват прашките нещо, с тоя кмет и топките могат да ти замръзнат, а ти почвай да псуваш от Маркс и Енгелс, Ленин, Сталин, Вълко Червенков, Антон Югов, а да не забравим Георги Димитров итака...

 23. 23 Профил на sw
  *****
  Неутрално

  Процедурата по "национализация" на парното е отработена още в първите години след 09.09.1944, когато (по примера на Сталин) започва серия от безвъзмездни изземвания на машинния парк и имуществото на ТКЗС-тата (трактори, комбайни и т.н.) закупени с парите на селяните. Както тогава, така и сега, целта е определена част от обществото да бъде поставена на колене. Разликата е в това, че сега след одържавяването Топлофикация ще бъде подарена на Божковци и Ковачевци. Единственото, което може на направи ББ е да я подари обратно на общината, след като стане министър председател.

 24. 24 Профил на до Петар
  *****
  Неутрално

  ходи ти да миеш чинии в САЩ

 25. 25 Профил на до sw
  *****
  Неутрално

  за разлика от ТКЗС, демократът Буш нарежда на ФЕД да печати пари и да увеличи паричната маса, че нараства броя на бездомните в САЩ

 26. 26 Профил на Do Kiki
  *****
  Неутрално

  На колко си годинки, Кики? Искам да се запознаем!

 27. 27 Профил на Аз
  *****
  Неутрално

  Поредната политическа трагикомедия.
  Да приватизират Топлофикация в открит и честен конкурс като ограничат ищаха на руснаците.
  Иначе оправия на кукуво лято.

 28. 28 Профил на Салабаша
  *****
  Неутрално

  Тези от СДС са баш Червените Боклуци!

 29. 29 Профил на Попов
  *****
  Неутрално

  може да стане, но при прехвърлянето на общинските акции трябва да се сключи договор който изисква Топлофикация не се приватизира и да не променя предмета на дейност за срок от 50 години !!!

  Всичко друго е ограбване на софийска община и финален щрих в опитите на комунистическото правителство да продаде на руснаците предпрятие към което са закрепостени повечето софиянци !!!

 30. 30 Профил на nekoi si
  *****
  Неутрално

  на софиянци като не им изнася Топлофикация да продават в София и да се връщат на село. гарсониера в цетъра на София е вече на 150 хиляди евро, а те се оплакват че не могат да си плащат парно от 2000 лева. не е ли смешно

 31. 31 Профил на Редис
  *****
  Неутрално

  Наглостта на кмета няма граници - Правителството го рекетирало, след като той като мажоритарен собственик постави Топлофикация на колене,постави софиянци пред опасността да мръзнат през зимата и си изми ръцете, като я прехвърли на държавата (ако 3/4 от СОС гласуват). А.Иванов побърза да закрепи факта в декларация: "От този момент, след като нашата воля и тази на правителството е ясно изразена, отговорността за отоплителния сезон е изцяло на държавата".
  Поемането на отговорността за Топлофикация от държавата е правилно и отговорно решение.
  Пилат Борисов поне да замълчи и да се сниши.

 32. 32 Профил на до Редис
  *****
  Неутрално

  Бойко Борисов и софиянци да се оплачат на Буш. спекулантите на Уолстриийт са тези които качиха петрола на 150 долара за барел и газта поскъпна. докога ще търпим тоя грабеж. сега се опитват със силен долар да си изтрият загубите и после ще видите че пак ще върнат високата цена на петрола.

 33. 33 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  боико борисов нарушава основно правило на каратистите по време на бои трябва да издава боини викове а не да говори с противника което говори це е поставено лице спаринг партниор на комунагите

 34. 34 Профил на Анонимен
  *****
  Весело

  На ти сега, Каубойко! Виждаш ли какво е да те рекетират?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK