Добричкият съд осъди "Месокомбинат - Добрич" за липси от държавния резерв

Добричкият окръжен съд осъди ЕООД "Месокомбинат – Добрич" за липсващи стоки от държавния резерв. Дружеството, което е обявено в несъстоятелност, трябва да плати 2 197 713 лв. на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" – София. Част от сумата – 1 031 721 лв., представляват паричната равностойност на отклонени стоки от държавния резерв и от военновременните запаси.


Исковата молба на държавната агенция "Държавен резерв и военновремнни запаси" е заведена през октомври 1995 г. Дружеството е имало задължение по договор за съхраняване на различни видове месо и месни консерви, заделени като държавен резерв и военновременни запаси През 1992 г. е констатирана липса на 63 т месни консерви.


Същата година тогавашното Главно управление "Държавен резерв и военновременни запаси" установило, че без да има заповед за деблокиране, фирмата е вложила в своето производство близо 13 т телешко трупно охладено месо, около 11 т говеждо трупно охладено, 20 т свинско белено охладено, 56,5 т свинско драно охладено, 15 т свинска плешка охладена, 15 т свински бут охладен и 50 т свинско парено охладено месо.
През 1995 г. е съставен констативен протокол за липсата на всички видове меса, вложени в производството на ответното дружество, без да са платени в предвидения по договор срок.
През 2002 г. Добричкият окръжен съд е уважил иска на държавната агенция, но две години по-късно делото е върнато от ВКС за ново разглеждане.


ЕООД "Месокомбинат - Добрич" е обявено в несъстоятелност на през 1997 г. и е заличено от търговския регистър през 2006 г.

Ключови думи към статията:

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Попов
    *****
    Неутрално

    Ето ви един пример, като по учебник, за това как партийни и комсомолски секретари бяха поставени на входа и изхода на държавните предприятия с цел източването им !!!

    Не случайно са обявили несъстоятелност през 97-ма когато идва правителството на Костов !!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK