Областният управител отмени заповед за имот от инфраструктурата на Дунав мост 2

Oбластният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов отмени заповед от 30.10.2007 г. на бившия заместник – кмет на община Видин Олег Джоканов, с която е одобрен проект за частично изменение на подробен устройствен план (ПУП), включващ имот, попадащ в прилежащата инфраструктура на Дунав мост 2.


Областният управител отмени заповедта на бившето общинско ръководство като незаконосъобразна, на основание Закона за администрацията. В мотивите се посочва, че визираният имот попада в непосредствена близост до жп - линията, която се явява част от прилежащата инфраструктура на Дунав мост 2. Заповедта на бившия заместник - кмет е издадена въз основа на плана от 2002 г., който, поради влязъл в действие нов такъв със заповед от 2004 г., вече не е бил в сила.


Новият план е едно от основанията през 2005 г. заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството да издаде разрешение за строеж на обект "Изграждане на нов граничен комбиниран мост на река Дунав при Видин – Калафат. Прилежащата инфраструктура на българския бряг – технически проект". В мотивите за отмяна на заповедта се посочват и допуснати процесуални нарушения.


Заповедта на областния управител подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Административния съд.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK