Президентът Първанов убил козел от защитен вид, според руски сайт

Президентът Първанов убил козел от защитен вид,  според руски сайт

© Антон ПоповПрезидентът Георги Първанов е убил вписан в Червената книга див козел по време на посещението си в Узбекистан през ноември. За лова на българския държавен глава в Нуратинския държавен резерват съобщи сайтът Фергана.ру.Българският президент беше на официално посещение в Узбекистан между 5 и 11 ноември. Според сайта ловът е бил организиран от местните власти на 7 ноември, когато, според официалната програма на Първанов, той е бил в Самарканд.
Според публикацията държавният глава на България е първият официален гост, извършил нарушението, за което местното законодателство предвижда глоба до 50 минимални заплати, лишаване от определено право за 5 години или 2 години поправителен труд.


На въпрос на в. "Дневник" ходил ли е Първанов на лов по време на визитата си в Узбекистан и убил ли е екземпляр от местната порода козел-архар, от прессекретариата на президента отговориха: "По време на посещението си в Узбекистан президентът Георги Първанов е следвал предложената от домакините му програма и по време на цялото си посещение е бил придружен от министър-председателя на Узбекистан".


Сайтът се представя като информационна агенция, регистрирана през 2001 г. в Москва в руското Министерство по печата, теле- и радиоразпространението и печатните медии.


В началото на март името на президента Първанов също беше замесено в публикация за лов край Симитли ден след пожара във Влака София - Кардам. Тогава от президентската пресслужба отрекоха информацията.


Статията е допълнена в 18:37 ч. с информация от прессекретариата на държавния глава.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK